1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Благодарам до сите,да побарав мислење и совет или да споделите искуства за да расчистам со ситуацијата.Сечие мислење е во ред и го почитувам.

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    А ти што правиш со твојот совет? Мене ми изгледа дека и ти се вмешуваш во туѓ живот или?!?!
    Штом на јавен форум се објавил проблем сите имаат право да се вмешат и кажат мислење. Претпоставувам свесен си дека мислења не мора да бидат исти

На Mateica и joy1 им се допаѓа ова.
  3. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Да, свесен сум, но ти го коментираше мојот совет до неа, па со тоа ме прозва да го коментирам и јас твојот, и генерало совететите што ги доби овде. Ако сакаше само да и дадеш совет, можеше да и пишеш неа.

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Епа форум е ова, јас ќе ти реплицирам тебе, ти мене, и така се развива дискусија... нормална работа на еден јавен форум.
    Туку темата беше брачни неверства, да се вратиме на неа.

На doubleg, Petar80 и Mateica им се допаѓа ова.
  5. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Како и да е,не знам шо мајка бараат да изневеруваат после брак,ако не ти одговара оди си,а не повредувај други чувства

6. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Обично не е се така црно и бело. Верувам дека 90% од мажите мислат и посакуваат други жени, тоа ни е во гените запишано. Само е прашање на карактер или имање/немање прилика. Не се сите неверни, еве, јас сум и верен (до сега) на жена ми, но не знам што би се случило ако паднам во искушение и имам прилика. Знам дека темата е болна за многумина, но мислам дека тоа е реалноста. Според мене посесивноста кон партнерот, недовербата, мислата дека некого имате ексклузивно и имате право да го заробите целиот негов живот, да го проверувате каде оди, со кого се допишува, да го следите, за да дознаете дали е верен или не, е само чекор до губење на партнерот, па и да не ве изневерува. Но, тоа е, колку луѓе - толку различни размислувања.

7. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    е да коа ке видиш денес секој втор изневерува и е изневеруван,ама мислам дека ако вистински ја сакаш и ти е убаво со неа не би ја изневерил,мислам според мене е подобро да го оставиш сам па тогаш нека праи шо сака,се разбира ако те изневерува

8. skylargrey

skylargrey Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Незнаев каде да го ставам ова, па решив тука.Значи мајка ми и татко ми се во брак веќе 20 год., но отсекогаш помеѓу нив имало недоразбирања и проблеми заради различни причини.Татко ми со години работи во странство,но веднаш кога ќе си дојде се слушаат викотници,дерења по дома, има многу тежок карактер но на моменти знае и да биде добар(поретко), додека мајка ми е таа која секогаш застанувала на моја страна и била секогаш тука за мене..Проблемот е што мајка ми одамна вели дека само заради нас (мене и сестрами) го трпи татко ми,дека неможе повеќе и сето тоа доведе до тоа мајками да го изневери татко ми со оженет човек кој има две деца , се заљубиле еден во друг (жена му знае) и сега цело мое семејство дозна за оваа афера која трае веќе една година и ја избркаа мајка ми од дома, не и дозволуваат да не види мене и сестра ми, и се закануваат дека ќе ја убијат и неа и љубовникот (дедо ми, татко ми и чичко ми)..Од една страна ја сфаќам бидејќи не е лесно да се живее со човек како татко ми, од друга страна срцето ми се крши кога го гледам тато повреден, сестра ми разочарана, цело семејство луто и ја мрази..Таа вели дека ако треба ќе живее и сама , блиску до нас, но нема да не напушти мене и сестрами, и покрај сите убедувања од татко ми дека не сме и важни јас и сестра ми.Роднините од таткова страна ме натеруваат да се откажам од нејзе, дека не ми требала мајка, тие ќе ме изгледале, ќе сум имала се што сакам,но мајка ми ми е помила од сите нив заедно и сега незнам што да правам, се нервирам со денови...

9. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    само едно нешто ќе ти кажам,ЕДНА Е МАЈКА !!

На Mia.MGK, s1a1n1d1r1a1, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  10. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Tvojte imale nedorazbiranje podolgo vreme i rezultatot e ocigleden. Toa ne e za osuda. Toa e hrabrost, da se izleze od situacija koja te prati so godini.
    Sekoe cudo ke pomine. Tatko ti ke si legne na brasno, a so nego i dedo ti i cicko ti koj ni najmaku ne treba da se mesaat.
    Neznam kolku si golema no dobro si go svatila ova. Me raduva sto si od stranata na majka ti.
    Taa ne bega od vas, bega od brakot bez ljubov i razbiranje.
    Ako si dovolno vozdrasna drukpat koga ke slusnes dedo ti i cickoti ili nekoj od familijata da se mesaat slobodno na tivok i ubav nacin kazi deka toa ne e nivna rabota, pa nitu vasa, na decata, toa e rabota pomegu vasite roditeli.
    Nema da im bide se edno na tie sto se mesaat. Ke kazat mozda uste nekoj pat i ke zacutat.
    Mozebi situaciata e taze i uste site so vzesteni glavi, no se ke se resi vo rok od godina.
    Koj e stavot na sestra ti? Dali i taa ja razbira majka ti?

Vasata majka ve saka i sekogas ke ve saka bez razlika na ishodot.
    Vie ste tie koj treba da i podadete raka i da kazete ne na rodninite koi "ke ve izgledale".

На kjukli, theowndemon, skylargrey и 4 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Не знам колку години имаш но по напишаново гледам дека си доволно голема девојка за да процениш и избереш што е најдоброто за тебе мило.
    Ако ти и сестрати сакате да заминете кај мајкати зошто не заминете? Зошто живееш сеуште во таа куќа која немаш доволно љубов и разбирање, не се чуствуваш убаво и се гушиш од луѓето што те полнат со гнев и омраза?

Според напишаново гледам дека едноставно мајкати трпела трпела и на крај и пукнала тиквата од не-разбирањата и нехармоничниот брак, сакам да кажам дека и таа е човек со чуства и емоции и едноставно тргнала кон патот што ја исполнува и прави среќна ШТО ПРИТОА тоа не значи дека не ве сака вас двете.. таа секогаш ќе ве сака и ќе се грижи за вас само едноставно сакала да избега и да стави крај на несреќниот нејзин живот со дотичната фамилија.

Да така, можеш слободно да им кажеш на тие од твојата фамилија и куќа пред вас да не ја навредуваат мајкати и да не ви ја полнат главата со омраза кон нејзе бидејки таа ви е мајка, треба да им кажеш исто така дека не е човечки сето тоа што го прават и зборовите што ги укажуваат.
    Биди силна и застани да им објасни некои животни вредности за кој што тие појма немаат од фунционалноста на истите и ќе видиш како ќе замолчат пред тебе и твојот став.

Бори се мило, бори се да живееш онаму каде што ти ќе бидеш среќна и исполнета, сакај си ја и почитувај си ја мајкати бидејки таа тоа го заслужила.. една е мајка а другите се сосема друга историја. Не дозволувај да ве газат и да ве полнат со омраза.. отвори си го срцето и бори се за тебе и твојата иднина.

На sanjaeva, kjukli, okcenzi и 6 други им се допаѓа ова.
  12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Toa sto majka ti vletala vo vrska so ozenet covek ne e vo red ama bas ic i ne go opravduvam.
    Od druga strana taa e dobra majka i se grizela za vas site ovie godini i normalno deka ti e tesko bez nea.
    Dokolku sakate slobodno moze da zaminete da ziveete so nea,edna e majka pa sto i da napravila za drugite za vas sekogas go misli najdobroto.Tatko ti ima pravo da se mesa,tatko e, na no dedo ti,cicko ti i site drugi ostanati rodnini mozete slobodno da im ja zatnete ustata,nemaat nikakvo pravo tie nad vas.

На Mia.MGK, Victorian, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  13. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Dobro, moram da ve prasam nesto site...
    Dali kogas ste se zaprasale sto pridoneslo do neverstvoto vo brakot??? Ne sakam da zvuci glupavo (posto i jas sum zena) ama deka ponekogas barame premnogu, a davame premalku e fakt.
    1. Posle stapuvanje vo brak se opustame, kao se omaziv, sea mozam da se iznajadam, da setam po doma mrsna vo kosa i neizdepilirana - FAKT koj i be e bas sexy!! (Cest na isklucoci)
    2.Na golem del od zenite otkako ke se sluci bremenost gi faka hormonalno ludilo, koe najmnogu go trpi mazot, pa i site ostanati
    3. Otkako ke dojde deteto na svetov, toa e na prvo mesto, a se ostanato kako i mazot e na vtoro mesto... Onie post-porodilni depresii.... I niv gi trpi
    4. Sakal da se opusti i da igra na kompjuter (ili bilo koj drug vid na tine alone)? 90% vednas ke pronajdat mal milion drugi raboti koi toj moze da gi napravi, namesto "zaludno" da go trosi vremeto.
    Itn.itn...itn....verojatnosta vakvoto odnesuvanje da go natera na neverstvo e ne golema, tuku OGROMNA... I spored mene opravdana :) sami si sme krivi!
    E sega ako nisto nema od gorenavedenovo, togas dobro e da se razgovara (a ne da mu se urla) i da se najde pricinata za problemot a potoa da se resava a najcesto pricinata e monotonija vo brakot, nedostatok na sex, i nemoznost da se cuvstvuvas ubavo koga si doma. Ama mislam deka ako se raboti na ova, sekogas ke se dovedat rabotite vo red.

E sega, dokolku navistina ne mozete da preminete preku neverstvoto, ako smetate deka e tolku golemo i vredi za da se rasturi brakot, togas razvedete se be, niso strasno. Vie najdobro si znaete, a voedno i najlesno e taka....

Sepak, ako zaradi edno neverstvo se rasipuvalo se, togas veruvajte i vasite babi i dedovci ke bile razvedeni. Ima mnogu postrasni i pogolemi pricini za razvod, smetam deka edno neverstvo ne e edna od niv ;)

На doubleg, anakonda88 и ninja35 им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Baba mi se razvela 1945 zatoa sto ne delela isto razmisluvanje.
    Tvoja rabota e, misli kako sakas, ama ova e drugo vreme.
    Imajte luge moj dostoinstvo.
    Mazot doma ne gi tretira, a tie ke se sminkaat i paradiraat, ljubezno ke mu odgovaraat ( ne sum za neljubeznos pa ako treba i nos pod grlo), tie ja baraat krivicata vo sebe, ke mu se tresat ako rucekot ne ispadnal oti neli " ljubovta preku stomak doagala", na prsti ke odat i so sminka ke spiat...
    Alo kade vi e dostoinsvoto.
    Toj sto te nejke te nejke pa sto sakas da pravis.
    Zeni so niska samodoverba ja baraat krivicata vo sebe..

KOLKU SE CENIS TOLKU KE TE CENAT.
    MALKU SE CENIS, SITE TE PLUKAAT.

Nikoj ne e kriv. Sami si patite.
    Dodeka ima nesigurni zeni ke ima i mazi koj ke si go koristat toa.
    Vie dubite na trepki i izigruvajte klovn pred narodot i pred nego, a toj ke ve bruka pred okolinata i ke ve tretira kako krpa za pod.
    Ustvari ne ve bruka TOJ, se brukate SAMI.

Izborot e vas, vie izberete kako sakate.
    @Arthemisia ova ne se odnesuva na tebe, ova e poraka za sekoja zena koja izgubila dostoinstvo i nema hrabrost da zastane zad sama sebe i rece NE nego glumi silna i se brani so deteto, pa posle narodot i ostanato pa vo ime na toa se pravi klovn .

Zaboraviv da ve prasam koj e toj maz sto ke se cesla specialno samo da ne se rzvedete od nego ili ke kupuva garderoba da izgleda poubavo od porano samo da bide posto poto vo brak so vas ili ako negotvel i necistel dosega ke pocne i toa da go pravi samo da mu ostanete...

Последна измена: 24 февруари 2016
    На sanjaeva, kjukli, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.732
    Јас морав да го коментирам овај дел. Не сакам да судам, но према тоа како ти го опиша татко ти, логично е како реагирала мајка ти. Немој да ѝ се лутиш, немој. Ќе видиш кога и ти ќе порасниш повеќе дека ако некои работи не одат како што треба ќе сакаш да избегаш од таква ситуација. Па жената трпела несреќен брак цели 20 години само зошто вас двете премногу ве сака и мислам дека вашата поддршка сега неа ѝ е најбитна. Викаш дека сестра ти е разочарана и е разочарана зошто сликата која ја имала за мајка си исчезнала, но викаш дека цело семејство е луто и дека дедо ти, татко ти и чичко ти се закануваат на мајка ти. Што било - било. Можеби не е исправно шо заминала со женет маж, шо заминала од дома, ама до тука било, толку можела да истрпи и никој неможи да ја осудува шо не успеала да спаси брак кој тапкаше во место или просто - се уназадуваше. Ако ти ја сакаш мајка ти, претпоставувам си над 16-17 години, имаш право да кажиш дека сакаш да ја видиш и да одлучиш дали сакаш и никој не смеј тоа да ти го забрани. Сепак мајка ти која жртвувала 20 години од нејзиниот живот само за да не ве остави со сестра ви во ранлив период од вашиот живот. Зошто ве сакала иначе како шо рече, порано би си заминала. Мислам дека тоа доволно ви кажува како таа се чувствувала и дека таа сепак е најповредена, особено од фактот шо неможи да ве види ама вие можите да ја видите кога и да посакате. Немојте да ја оставате.

На kjukli и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Барем, барем помудрите жени никогаш нема да постапат вака како што ти овде опишуваш и ги гледаш работите од најдолната ниска точка како што и си "пример" за гледиште на една жена.
    Ти со постов искажуваш дека НИЕ жените не треба да имаме никаков карактер и став, не треба да имаме никаква гордост и чест и треба да се потчинуваме на мажот покрај се дури и за неверство.

Не знам ти како размислуваш и гледаш на еден брак, но јас верувам дека скоро секоја жена никогаш нема да си го дозволи сето ова што ти го напиша овде за себе си и за својата чест.

Бракот престставува меѓусебна пожртвуваност за било каков предизвик што ни го сервира нам животот, разбирање, обостран компромис и многу почит. Сите ние низ бракот преминуваме безброј етапи и новости кои што не искушуваат и предизвикуваат, но најважното за една заедница е да човек успешно продре и се избори со се.. најлесната варијатна што ти ја кажа сите ја знаат, но истата не е ниту најмалку решение, фунционалност и спас за еден брак. Фунционалноста за еден брак означува разбирање и пожртвуваност.. што ете не секој ја поседува во себе си!

На kjukli, okcenzi, Glasna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Jaс да бев на твое место ќе им ја затнев устата на сите тие одстрана што ви се мешаат као демек " мислат добро" а само ломотат колку да фаќаат сеир.Толку ли се без осет луѓето не сфаќам.Се работи за мајка, мајка.Како смеат да ви ја полнат главата како тие ќе се грижеле за вас, а мајка не ви требала оти нели не можела да го трпи повеќе татко ви, и сеа таа е поим за се најлошо, најподло.Бил некој до неа кога имале расправии со татко ти, да и дај совет, да ја утеши? Сега сите наеднаш никнаа како печурки после дожд, демек тие грижливите, ангелчиња.:puke:
    Сметам дека според годините си некаде над 16/17 такада не ти треба дозвола од никого.Послушај си го срцето и заедно со сестра ти заминете си кај мајка ви.Јес да, и она што го направила мајка ти не е за аплаудирање, али ете тоа сето се собирало цели 20 години, па пукнала тиквата.И ќе ја сфатиш, со тек на време.Оди онаму каде што ќе бидеш посреќна, а според мене дефинитивно тоа е во закрилата на својата мајка, бидејки нема замена за неа.

Последна измена: 24 февруари 2016
    На Mia.MGK, evangelina.ina, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Toa sto ti me smetas za prosta (nemudra) i potcineta zena, nema da go komentiram, mislenje si e mislenje ;) So postot sakav da kazam deka sekoe neverstvo e so pricina, i za istoto treba da se razgovara za nekoi raboti da se promenat, za da ne dojde do povtorna nesakana situacija i da se spasi brakot. A dokolku site" prosti" i "potcineti" zeni so vakvo mislenje kako mene, se razveduvaa za da go KAZNAT svojot soprug za greskata sto ja napravil veruvaj brakot mozebi i nemase da postoi. Vikas deka treba da postoi razbiranje??? Razbiranje za sto? Za koj da go frli gjubreto od sabajle?? Ili razbiranje vo pokompleksni situacii??

На doubleg, anakonda88 и ninja35 им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.191
    Допаѓања:
    175.732
    @...Arthemisia... неверството, према мене, ете ако не укажува дека партнерот не го сака својот партнер, имал моментална слабост или како било - дали го почитува својот партнер? Вчера или денес во темата за тоа дали би го изневерила дечко ми одговорив дека не би го изневерила од само две причини: прва - го сакам, втора - го почитувам. Изневерувањето е непочитување кон партнерот, какво разбирање тој партнер би очекувал?
    Викаш „за да не дојде до повторна несакана ситуација“ ама ако во една врска има љубов, разбирање и почит, нема да дојди ни до прва несакана ситуација. Ако бракот нечини, секој си се трга на страна и толку, си продолжува понатаму со животот.

На kjukli, eloves, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Ау браво, јас исто така би го прашала и кои пози му биле омилени со љубовницата, дали била погласна од мене, можеби тоа го возбудувало кај неа.
    По кои мотели ја влечкал за викенди, која боја најубаво и стоела. Дали во црни подвезици му била посекси, подраматична шминка, или едноставен пин ап.
    После тоа би отишла на екстрим мејковер, пошто мажето мора да ми биде задоволено, па после се' останато во животот.

:clap:

На kjukli, okcenzi, Mateica и 5 други им се допаѓа ова.