Не знам дали само низ темите се силат жените оти одма ќе се разведат ако бидат изневерени. Навечер низ град поголемиот дел од машка полулација се женети мажи. Скоро сите се пуштаат на девојки и 80% од нив се швалерисуваат. А жените нивни не дека не приметуваат, кога мажот ќе си дојде дома во 5 сабајле, кога ќе излезе во 12 навечер, кога ќе го снема на еден саат некаде јасно е. Ама јас приметувам оти сите си ќутат и си траат оти не сум видела уште некој од тие барем јас што ги познавам да се разведат.
Epa tuka e poentata, kako ste ja izgubile pocitta od strana na partnerot??? Sto se slucuva??? Ili mozebi nikogas i ne postoela, ste napravile greska pri izborot. Od druga strana, pa gledam site ja poddrzuvate majkava so izneverila o zaminala, i site ja razbirate, taa e super a tatkovo e gresnikot??? Togas kako ne gi razbirate moive postovi? Poentata e ista!!
@...Arthemisia... и то е зависно од смислата. Деновиве сериозно се мачам со значењето на зборовите. Жената изневерила и повеќе не живее со нив, си заминала. А сосем друга е приказната да лепиш скршено, со давање шанси после неверство. И повеќето мислења конкретно за тој случај е дека девојчето не е добро да се оддалечува од мајка ѝ зошто ѝ е мајка.
Жени мои, маж ако реши да потпадне на искушение и да изневери, тоа и ќе го направи. Рееееееееетки се исклучоци кои од икс причини нема да се решат на истото. И најубавата или најкомплетна жена да ја има маж до себе, ако сака да изневерува ќе изневерува. Мажот скоро секогаш ја зема жената здраво за готово. Едноставно размислуваат, импулсивно реагираат и тоа е. Значи ако некој има потреба да си докаже на себе дека може, дека Егото си бара потврда и сл. тоа се мажите. Ама денеска ни жените веќе не се исклучок. Сфатете дека не е само до вас. Ако некој решил да влезе во неверство и на глава да дубите, нема да му смените одлука. Ако некој едноставно се олади од вас, тогаш тоа е така и не знам со какви чуда да пробате да го загреете пак, тешко. Маж додека има шанси да си докажува дека може да биде МАЖ, ќе си користи секакво "оружје" за да успее во тоа. Мажите едино уживаат во предизвици. Ако успеете долго време да сте му предизвик, ако знаете и умеете како, тогаш може и ќе му задржите внимание.
Da no ima i slucai koga doma e odlicen soprug i tatko i navistina ke se sluci neverstvo vo moment na slabost, zaradi koe posle ke se pokae, i togas kazete mi zosto me smetate za gresnik stom smetam deka takvoto neverstvo ne bi trebalo da rezultira so razvod? A dokolku navistina postoi problem, na megjusebno nedorazbiranje i prestanok na cuvstvata na ljubov i strast i tn. I ednostavno ne sakate da ste vo ista prostorija, togas moze mirno i so razbiranje da se razvedete i sekoj po svojot pat, bez truenje na decata za drugiot roditel. I toa e razbiranje i pocituvanje! Kako i da e, sekoj so svoeto mislenje i nacini
@julie77 А може ли некој совет за како да се задрже мажот? Какви се тоа предизвици за жените да им го задржат вниманието?
Нема некоја посебна логика. Предизвик значи да не си му дадена како на тацна. Да бидеш своја, да имаш умерена доза во тоа колку му дозволуваш или не. Да му угодиш онаму каде најмногу и треба, ама и да го држиш и на тенок конец. Кога треба да сечеш, без да мислиш дали ќе замери или не. Едноставно се' да правиш умерено, со доза на мистерија и да не се изгубиш во љубовта.
Ова може само маж да го напише или евентуално некоја која не е во брак,а има врска со оженет маж,на која овој и направил филмчиња каков маченик е тој дома,па така заедно да го прослават Св. маченик оженетиот маж. За да изневери маж,немора да постои некоја причина дома,а додека во 99% од жените кои изневеруваат имаат голема причина од дома.
A od kade si toa ti tolku sigurna deka ke se pokae m??...moze I ke mu se zaarni sve dodeka partnerot ne doznae..a potoa moze da sleduva ko bozemsko pokajuvanje..pa kao ne sakal/a I itn...ich ne mi e nit za opravduvanje nit pak za zalenje vakva situacija..sakash avanturi poveli razvedi se..a ne majmun pravi go onoj shto reshil zivotot da ti go posveti ..pa ushte I semejstvo ke si igrate pfff kako pa da ne.
Haha, ajdee, do sega bev prosta i neuka, sega sum maz, ne sum vo brak i go sozaluvam maz mi, hahaha, ludilo Nit sum maz, nit go sozaluvam maz mi, ednostavno ne se sozaluvam ni sebe si!!! Mene brakot veke 3 godini mi e odlicen, imam odlicen i posveten soprug, na koj ne mu se zakanuvam so "ke vidis ti ako me izneveris", i so koj vo brakot sme ramnopravni. Ne go peram i cistam i hranam zatoa sto mu sum zena, tuku zaradi sto toa sakam jas da go pravam. Nikogas nema da go razvedam zaradi neverstvo (osven ako smetame deka veke ne sme za zaedno), a bi go razvela zaradi kockanje, nasilstvo (psihicko i fizicko) i tn.
1. Ако некој реши да изневери, ќе го направи тоа и крај 2, Мислам дека секоја жена може да почувствува неверство 3. Оној кој е спремен да изневери еднаш, ќе изневери и втор пат па макар и да се кае после тоа. 4, Не е крива жената за тоа што мажот ја изневерува туку крив е тој што не си одбрал друга жена која ќе биде бомбастична манекенка и после три деца . Ако него му пречат стриите и опуштениот стомак кои се последица на неговите деца, тогаш тој не заслужува ни да го види тој стомак. 5. Неверство не вреди да се прости, посебно неверство во брак со деца. Знам дека неверство е неверство без разлика на врската, ама многу повеќе боли помислата дека те изневерил заради тоа што немаш време за вежбање,маникир, педикир и средување на косата. 6, Мм е далеку од совршен ама рака сечам ако некогаш ме изневерил. И јас бев манекенка едно време . Ама времето поминува. Имам две деца кои ми ги исцицале градите и не можам да имам совршени гради како пред 8 години. Имам стрии и искубана коса затоа што неговата ќерка ужива да ми ја кубе косата. Ама ми вели дека сум поубава од пред 8 години. Не затоа што навистина сум, туку затоа што јас му го дадов она нешто кое во моментов го вика тато. Без разлика дали имам темни кругови околу очите заради непреспиени ноќи, секогаш ми вели дека сум убава. Тоа е за почитување
И јас помислив дека е машко. Со мрсни коси и неиздепилирани биле жените, а па маживе со пивски стомак во рани триесетти? И точно дека мажите почесто изневеруваат, факт, ретко која жена е толку очајна за секс и пишува огласи за тоа. Мене на 22 подиректно ми се пуштаат четириесет годишни, него мои врсници. Безобразни и дрски женети мажи ко ѓулиња за тркалање и со више опадната коса. Пошто монотонија му било на младичот, па сакал да смени малку. Солзичка ќе пуштам од жал...
Koj ve ucel toa "ke sednes ke razgovaras". Smesno bre deca. Ako rabotata stignala dotamu razgovorot e poveke od smesen. Sto ke mu kazes? "Zosto me izneveruvas (pazi na tonot, nasminkaj se i rucek napravi mu po zelba on toj sto go saka)". Gacki za deca. Ako mislite deka taka se resavaat rabotite od ovakov kalibar GRESITE. Ako imalo mesto za razgovor ova ne bi ni se slucilo. So razgovor moze samo da se ucutkas sama sebe i toj pak da prodolzi i da se izlazes deka si go resila problemot. Ovoaa rabota ne se resava so razgovor. Nemoj da mi kazete deka odednas, od nigde nikade tuku se suci. NE, bila predvodena so miljon drugi raboti na koj ste zatvarale oci, podskokale, a toj si pokusaval da vidi do kade mozete da izdrzite. Site mazi toa ne go pravat. Obicno tie sto gledaat deka ima uslovi da mu se izvini. Nekoj ke se prevarat i ke gi otkacat, a nekoj i po 10 neverstvo pak ke si setaat za raka so vas.
Сакале домакинка у кујна и курва у кревет.И ние сакаме Џејми оливер у кујна Роко у кревет,џентамен на улица и рамбо по потреба. П.С.Така да батка,ко те шиша кад ниси из ниша
Ne razbiram koja literatura ili ulicni moabeti pred GRANAPCE ve obzedoa so toa domakinka i zena od razvratot. Dajte bre mladi luge citajte malku poveke knigi. Ima grugi kvaliteti koj gi nemate zatoa imate problem. Pomalku pis usti, poveke elegancija i glamur. Koga usta ke otvorite altani od nea da vi izleguvaat. Toa e toa sto se bara. Toa saka partnerot, da ima dama pokraj sebe i strahopocit kon nea. Samo tie mazi nepravat gluposti zosto znaat sto bi izgubile ako.....im mrda opasot. A ovie drugive gotvele celden koga ke dojde mirisaat na preprzen zejtin, koj e slab vo krevet ako izbral partner koj mu e na isto seksualno nivo....... Sekoj maz ke izbega od teskata mirizba na taze przeniot zejtin, sekoj maz ke izbega od taa sto e podobra vo krevet od nego (tie se kukavici, begaat od vestite zeni, nesakaat da se custvuvaat podole). Glamur vi treba, cudotvorna usta, a ne majka ti pa majka ti, taa vaka taa taka.....
Ако нејќе да смрди на зејтин, нека викне и домашна куварка, немаме проблем ни со тоа. Тогаш ќе бидеме и префинети дами што мирисаат на Мадмазел. Секако дека има и такви ко излезени од Шанз Елизе, ама што мака виделе тие. Комшикава до мене готвачка, чистачка, што се нема. Ни ручек направила, ни садови измила. Нормално дека цел ден ќе се лицка и ќе кисне по спа, масажи и третмани. Мајка ми со 35 годишен стаж на работа, затворена во сала без кислород, рацете и изгледаат ко небаре 60 години да има. Последно што и е на памет кога ќе се врати од работа е дали ќе мириса на зејтин или лаванда...