Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Да де да :?: Госпожава каде живее не знаат што е зејтин ,синкир сите жени шетаат деноноќно у гламурозни фустани :makeup:(hollest)..читајќи ја toogood добивам впечаток дека станува збор за прилично помлада особа ,а не за жена во средовечни години како што се преставува или што знам може грешам :worried:

На Esmeralda-MD, bittersweet, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  2. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Јас не ги разбирам тие што викаат дека поради неверство (мислам тука претежно на авантура, некаков излет) без око да им трепне би го оставиле партнерот. Некако ми е несериозно. Разбирам да станува збор за почеток на врска, уште влубени, а тој веќе шара по други, сфаќаш дека не е тоа тоа и секој по својот пат. Но, да растуриш долгогодишен брак со деца поради такво нешто, малку ми е себично. Не сакам да навредам никого со ова, но така ми делува, како сопствените чувства и суета да се пред се друго. Разбирам дека тоа може да биде болно многу, разбирам дека може понатаму на партнерот да гледате со други очи, но под претпоставка да немало други големи проблеми во бракот, само тоа како причина ми е стварно несфатливо. И што понатаму? Се отпочеток, години и години фрлени во вода? Упропастено детство на децата? Значи не зборам за дисфункционални семејства каде што караниците се како добро утро. Едноставно се си функционира ОК, 10 години сте во брак, имате две деца и одеднаш дознавате дека ве изневерили со особа Х (небитно дали сега или некогаш порано). Одма крај?

На Bozica1980 и ninja35 им се допаѓа ова.
  3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    @doubleg а децата во таква средина што ке научат позитивно? Дека е во ред да се изневерува сопругот/сопругата? Дека треба да се премижува и преќутува понижувањето ? Дека е дозволено да се гледа својот кејф без да помислиш дека со своите постапки повредуваш некого? Како тоа е себично да сакаш да се разделиш од партнер кој те изневерил , а тој што изневерил не е себичен со потегот што го направил? Не се мали деца па да се кријат зад изговорот -Момент на слабост се дешава? Како на други луге не им се дешава такво нешто, туку баш на тој поединец? Излет е во природа а не во кревет со друга личност ! Која е гаранцијата дека партнерот нема да го повтори тоа ,особено ако знае дека ете ке му биде прогледано кроз прсти пошо нели не се растура брак ради такви работи? Напротив може да си земе сила уште толку, и што некоја будала дома да го пере да го пегла децата да му ги расне додека тој или таа си живеат втора младост? Крај краева луге со разум сме а не животинки водени од нагони . Па и животните се држат во групи во чопори и не даваат некој друг да им навлезе во територија а не па разумен човек . Крај краева не за џабе се викаме homo sapiens или разумен човек, затоа што мозокот не е само за украс да попуни место во глава.

На blackwave, Abeja, PaLaVa и 15 други им се допаѓа ова.
  4. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Децата би имале мајка и татко. Под претпоставка дека само тоа е проблемот, ако нив ги прашаш, сигурно би избрале да ги имаат и два родители, дома. Нормално, секој си има свои приоритети во животот. Ако некој поради неверство е спремен да си го растури инаку хармоничното семејство, негова работа. Но, треба да знае дека најмногу ќе трпат децата, не партнерот што изневерил.

5. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    e ako najmnogu trpat decata ke znael/znaela pred da se pika vo tug krevet deka so taa postapka ke si gi povredi decata.kazi mi koj normalen partner(osven onie holivudskine kade sto para ogromna e vo prasanje vo slucaj na rzvod radi neverstvo pa ni samite ne znaat koj so koga i kade mrda nastrana i civi deca koja dadilka gi cuva a plus e svalerka na gazdata na kukata) otkako ke doznae deka e izneveren prodolzuva po staro odlicno da se ponasa so dr.partner? emociite ne se glumat se osekaat i toa decata prvi ke go vidat/osetat kako tato e zaladen kon mama ili obratno. iako na sepak licen izbor e na partnerite dali ke go prostat toa neverstvo ili navek im se razdelat patistata kako ljubovni partneri no roditelskata uloga nezavisno od toa navek ke im ostane. no kako i da e ne ti e soodvetno odbrmabenoto reagiranja/prifakanje na neverstvoto vo slucaj na harmonicen brak. bas vo takva situacija na super funkcioniranje na 2ta koga edniot ke doznae deka e izneveren poburno bi reagiral otkolku koga pa skoro ima u predvid deka partnerot/kata si e po setkanjeto nastrana.

На blackwave, anina, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Децата и вака и така ќе имаат двајца родители, побогу не се умрени ако се разделени. И како е тоа хармонично семејство каде едниот од партнерите е понижен и омаловажен на таков начин? Како изневерениот партнер да се понаша ко се да е ок , а длабоко во себе да се измачува со помислата дека не бил доволно добар па го изневериле? Знаеш ли кој емотивен терет е тоа или стрес да секој пат коа ќе излезе од дома сопругот/а да треба да го мислиш каде е со кого е и што прави? Не бладај со утопичниве ставови, хармонично семејство не растура тој што е изневерен туку тој што се дрзнал да изневери и со тоа да поплука се што граделе тие партнери. А довербата е темел на една врска и брак. Како би имала доверба во таква личност дека нема пак да го стори тоа? Приоритетот е да градиш здрава, стабилна и искрена врска и брак а не нешто што се темели на лага . Крај краева децата и несреќен брак и несреќен родител осеќаат малоумни не се, па верувам секое дете сака среќен родител отколку лажна брачна идила.

На Gosh, blackwave, Abeja и 14 други им се допаѓа ова.
  7. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @doubleg, не знам дали некој ти кажал досега ама родителската љубов не се прекинува во случај на развод, односно ако некој бил добар родител, ќе продолжи да биде совесен и пожртвуван родител и после разводот. Исто така, верувам дека децата попрво би избрале разведени но среќни родители отколку мизерни и јадни мајка и татко кои радо очи би си извадиле еден на друг само да можат но кои остануваат во одамна мртов брак само за ете “ децата да не патат“.

На blackwave, Mia.MGK, kjukli и 13 други им се допаѓа ова.
  9. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Milo mi e sto ti e jasen stavot,no iskreno ti mene si mi nejasen. Ili si ja imas muvata na kapata i sakas da te tapsame po ramo deka si u pravo ili se spremas da ja imas muvata na kapata. Kako i da e veruvaj nit edna zena i da istolerira neverstvo veruvaj nema da i se sluci da ne go nplati debelo ponatamu. A kolateralna steta vo prepukuvanjeto mego neveren partner i onoj sto prostil ke bidat decata. Taka da um vo glava i se znae brakot na sto se temeli na DOVERBA koga davas zavet vo crkva toa go vetuvas a ne spomnuvas deka i koga ke ti se dade moznost ke izneveris pa jbg de neli kompletno funkcionalen e brakot pa se se moze.;). Brakot e odraz na zrela ljubov megu 2samosvesni edinki za sebe kako poedinci i za seba kako celna-so se deca ponatamu idno semejstvo taka da vo toa nema mesto za 3ta osoba,stom ke vleze 3t 10ta itn. toa ne e brak,tuku nesto dr.

На anina и okcenzi им се допаѓа ова.
  10. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Јас секако не сум тема на разговор. Мене само ме чуди леснотија со која овде се даваат совети за расчистување со партнерот или развод кога некој бара некаква утеха бидејќи бил изневерен или се сомнева во неверство. Дали тие што го советуваат тоа исто така би постапиле кога би станувало збор за нивниот партнер и семејство? Јас сигурно убаво би размислил пред да се разведам и не би дозволил емоциите да ме водат. Не сум против развод ако стварно нема услови за понатамоштен заеднички живот. Но, не можам да дадам бланко поддршка за развод.

На sanjaeva, Bridget и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  11. Vori

Vori Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    57
    Јас да ви кажам право кога направив прељуба а бев во брак, послем две недели пошто не можев на жена ми да и погледнам во очи по тоа а и никако не можев да имам секс со две жени во исто време...собрав храброст и признав дека сум заљубен во друга и дека имам намера да поднесам документи за развод на брак каде што ке стои дека јас сум направил прељуба.
    Послем 6 месеци се заврши се тоа, добив развод но таа што требаше да биде со мене не доби од маж и пошто живееше во Македонија а јас не.
    Мина време и со работа ...и така си останав сам јас послем тоа...не и досаѓав послем тоа, само и кажав дека кај мене вратата и е отворена во секое време кога сака да си дојде.
    Али тука животот секако не завши...напротив втор пубертет ко да ме фати...љубов по љубов...:inlove:

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Чек на бившата жена и рече да дојде или на девојката ( да не речам швалерка пошто веке разведен си бил)?

13. NikiBastore

NikiBastore Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    122
    Веројатно на љубовницата и се обраќа, бившата треба да е луда за да остане во контакт со таков преварант (facepalm)

На blackwave, sugarlips и okcenzi им се допаѓа ова.
  14. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    бравооо за искреноста :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Алал да ти е за искреноста,пошо има глумци кои си глумат лудило и мака немаат ;)(y)

На kim.k и okcenzi им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Тој што побарал бланко совет,таков совет и добил.
    Секако дека ако нам ни се деси може да не реагираме како што сме и советувале,но тоа не значи дека совет треба да даде само некој кој поминал исто на свој грб.

На toogood и Mateica им се допаѓа ова.
  17. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Vo brak sum 4 meseci i bremena sum vo 5 mesec... Maz mi celi 3 meseci si pisel so bivsata negova od lazen profil amaa pisele onaka samo prijatelski... Cel razgovor mu go procitav jas i mnoogu mi e tesko.. Sto mislite vie za seto ovaa.. :)))

18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Мене ми е нормално да тие разговараат пријателски. Јас со бившиот мој повремено знам да си пишам на фб. Не е логично зошто тој пишува од лажен профил, освен ако ти не си некоја љубоморна која сака да го контролира, па си пишува скришно. На секој му е потребен пријател надвор од брачниот живот, но зближување со бивши може да е опасно.
    Ако нема нешто блиско и интимно во разговорот не гледам проблем. Ама знаеш како викаат старите- Верувај ама проверувај.

На rose60 и Hristov им се допаѓа ова.
  19. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Не зезај, и што муабет терате???Нема пријателство со бивши дај да не се лажеме. Може суета е во прашање да одржуваш контакт што сметам нема потреба за такво губење време.
    Прашај го зашто контактира со бившата и тоа од лажен профил без карање со пријателски тон.

На blackwave, mimidjon, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Panda223

Panda223 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Jas znaev deka toj ima lazen profil amaa u nikoj slucaj ne ni.pomisliv deka ce pise so nekoj na toj fb...slucajno edna den go otvoriv onaka da vidam kogaa go otvoriv svetot mi se srusi.. Pocnav da se karam sonego i go prasav po koj povod pisel sonea toj mi reci deka i on ne znael zosto pisel i priznavase dekaa nogu mu e krivoo za toa.... Ne mu se lutam veke ama sepak koga ke mi tekne na toa mnogu mi e teskoo... Izvinite ako ve zamaram posto mi e teskoo i nema na koj da se iskazam... :))

На rose60 и okcenzi им се допаѓа ова.