Во никој случај контакт со бившата не треба да има,посебно сега кога сте во брак.Па уште и од друг профил пишувал,мене ова искрено не ми штима.Прашај го дали нему ќе му смета и ти да пишуваш со бивши од лажен профил... А зошто би имал бе лажен профил зошто,тој веќе не ерген,има жена има семејство,детето му е на пат,па ти рекол и дека не знае зошто пише со неа...да не може осеќа уште нешто за неа....
Еве Виши јас конкретно зборувам за проекти со мојот бивши. Покрај тој муабет ке го прашам како е, што има во неговиот живот, како живее итн. Тој скоро раскина со девојката со која беше во долга врска, па знае да си се пожали од неа, па знае да ја пофалли, па знае да спомене дека му недостига итн. Си ја признава неговата вина за тоа што му е бивша. Па ке ме праша мене како ми е малата, па јас се се пожалам и пофалам. Некои површни муабети, што можеш да ги направиш и со непознат. Ако ми е бивши не ми е непријател. Никогаш не зборуваме за нас иако тоа било пред 11 год. Мене врските не ми завршивалле со карања и скандали, туку секогаш на смирен и цивилизиран начин. Не гледам поента во скандали лутења и омраза. Не ја бивало врската се разделуваме, а не војни да водиме. За со разводите претпоставувам не е исто.
Те прочитав скоро од почеток до крај на темава и морав едноставно да ти реплицирам на според мене тешките глупости што си ги напишала. Да не се разбериме погрешно ти си мислиш вака, и океј е тоа и не те напаѓам. Ама јас морам да вратам оти ми забоде очи многу скоро секоја реченица напишана од тебе. Прво во очи ми падна постот каде што ти ОПРАВДУВАШ изневерување оти ЖЕНИТЕ БИЛЕ КРИВИ што се запуштале небричени, мрсни во косите и не знам си што. Дали си сериозна? Значи кога јас ќе одберам сопруг и ќе имам свој сопствен дом, ако очекува мажот ми 24/7 да сум тип топ ич не ми треба таков. Тие некогаш нема да се некапени, испотени, небричани, нестросани? Тоа ни дава нас право да одиме со некој бричен, среден со стомачни? Како вака зборате бре не можам да сфатам. Уште од почеток значи цел муабет ти е заоснован на тотална глупост. Ако љубовта ми вреди колку неизбричани нозе и мрсна коса пиши пропало. Второ, дали тебе ти се јасни заветите кои се даваат при склучување на брак? Дека ветуваш пред државата, црквата, семејството дека ќе бидеш со таа една личност. Никој со пиштол вперен не го натерал никој да се мажи/жени. Ако некој „маж“ смета дека нема да може да си го додржи в гаќи нека не се жени. И како според ова што тој ВЕТИЛ и го прекршил ветувањето- го прави добар сопруг како погоре што си напоменала? Што е според тебе добар сопруг? Момент на слабост- е најглупиот, најпонижувачкиот изговор во светот. Момент на слабост не може да се нарече кога тој му се додворува на некоја со ЦЕЛ да ја плесни- се вика акција со предумисла! А ти ако имаш „момент на слабост“? Мислиш дека вака ќе размислува како ти сопругот твој? Дека ќе си речи ееех момент на слабост имаше жена ми ајде ќе му простам. НЕ! Како во некој пример претходно со се партали ќе бидеш избркана! Уште се живее овде во патријархално општество и очигледно и ти така самата размислуваш. Можеби и ти си простила па сега сама си ги правдаш работите. На крај краева ако ти би можела да живееш со таков човек, океј прости. Ама немој да убедуваш жени што не би можеле да преминат преку тоа. Јас лично не би можела. Би ми било гнас да ме допри, бакни... Кога јас би го дознала ова од мојот сопруг (иден), веднаш би било крај. И тоа е така во многу според мене нормални случаи.
Eve tvoevo sto go pisa go pee i glumi vo spotov Beyonce i pak si se prasuva ZOSTO NE JA SAKA? Znaci toj sto vara i Monika BEluci I Angelina Jolie da mu e zena ke ja izneveri pak btw i ovie 2te bea iznevereni i zaklucokot si e ZENKAR SI E ZENKAR ti bila ne bila nalicklana i organizirana se ok po doma sekoj den.
Jas sum 20tina god. vo brak i seuste me pozdravuvaat preku treta osoba majkite na moite bivsi. Bi sakala da gi vidam site moi bivsi ( a ne da im pisuvam na FB, mada nemam kontakt ni na FB) i bi gi gusnala so cela moja sila, pa i ke gi bacam pred zenite. I da dodadam deka obavezno bi gi pokanila da sedneme na edno kafence da si kazeme kade bevme site ovie godini (ne vo smisol kade bese mozese maz da mi bides, nego ednostavno da si go preraskazeme nasiot pat na razvoj). I sto treba nivnata zena da pomisli? Deka ke se potepam da se razvedam za nivniot angel! Nema toa nikakva vrska so ljubov, ednostavno sekavanje na minatoto, merak mi e. Nieden od niv ne go gledam za neprijatel, a mm ako nema licna samodoverba neka udara glava vo vozdusen zid. Taka jas gi gledam rabotite, ama jas sum jas, a drugite se nesto drugo.
Kako sakas gledaj gi,no nekoj nesta se nevkusni. I najprijatelski i naneprijatelski da sum se razdelila ne mi e mestoto da sedam i da se guskam i razgaluvam na spomeni od minatoto a i da si trosam vreme za raskazuvanje kaj oni stignale i jas vo zivotov zosto se sto ke se kaze togas e namontirano i lazno kako na FB slikite na koi site sme manekeni/manekenki a toa veze nema so realnosta.I ne e do toa kako zena mu na bivsiot tvoj ili maz ti ako bi ve videl/znael deka ste izlezeni bi reagiral i ne stanuva zbor za tresenje necija samodoverba. Ednostavno ne odi toa.Sto znam mene nekako ne mi odi.Mozebi sum rigidna po ova prasanje no toa sum jas za razlika od tebe.
и јас со еден бивши после врската станавме најдобри пријатели а во врската очи ке си извадевме очи и последниот дечко ми раскина од причина зш сум контактирала со него! мене до ден денес ми е пријател ги знае сите мои тајни , а тие се глупави работи т.е болна љубомора да не оставате сопатникот да комуницира со бившите , за да се изневери треба физички контакт а не пишење на фб ....
Пoстoви oд 20 гoдишни децa зa брaкoт, љубoвтa и неверствoтo. Пa уште дa стoеле вo мислењa кoи требa дa бидaт зaпaметени
Зар девојка во 20те не е можно да има цврст став со врска со бракот иако сеуште не е во брак. Зар мајката нејзина не е во брак? Другарката, братучедката, комшивката? Или затоа што таа не е во брак не смее да даде мислење. Баш размислува зрело и одлучно. Јас сум во брак и истото го мислам. Не велам дека е исто во врска и брак, ама преку некои работи не може да се помине и во едното и во другото. И да, јас сум за оставање на таков човек кога би дошло до неверство и не би можела да спијам со него. Верувам дека и тој би ме оставил кога јас би го изневерила. Простувањето е многу тешко, а заборавањето невозможно, додека недовербата секогаш присутна.
Премногу се лични размислувањата на оваа тема за да можеме да судиме чие е правилно а чие погрешно. Сите сме со различни партнери по дома, различно воспитувани па и ние сме сите различни. Само има еден факт, размислувањата на 20 и на 40 години не се баш исти на оваа тема, а и не треба да бидат.
А што е со мажите кои по стапувањето во брак се запуштаат? Пуштаат стомаци поголеми од бремени жени во деветти месец, лежат пред ТВ со пивото в рака, мелат смоки и чипсови бетер од шестоодделенци, главно свратилиште за сите три оброци им се кафеани, бурекџилиници и сендвичари, иако сопругите посветиле време да им понудат вкусен и здрав оброк. Што со оние мажи кои размислуваат дека по стапувањето во брак можат да се шетаат немиени, непострижени, заборавиле на стик и дезодоранс а камоли да стават парфем или да се дотераат за да и бидат привлечни на сопругата? Што не се сетиле да ја изненадат сопругата, да излезат некаде заедно, да отпатуваат? Што не се понудиле за помош околу детето, па нормално кутрата ќе поминува повеќе време со него и ќе се концентрира претежно околу него и ќе нема ни време ни сила за нешто друго. Тогаш, што треба да стори сопругата? А за хормоналното лудило во и по бременоста, епа драги мои најмалку се виновни жените. Сепак носат ново суштество на светот кое е дел и од самиот маж, негова крв, па ако ништо друго заслужуваат внимание и подршка во тој период. И тешко дека на некоја ќе и појде од рака, првите два месеца од породувањето кога бебето е 24/7 на града да изгледа како топ модел. Впрочем, се повеќе постојат средени и дотерани жени, кои внимаваат на исхрана и вежби, кои и покрај обврските околу домот и работата внимаваат околу својот изглед а еден тон запуштени мажи кои па уште седнале и мерат колку грама целулит има секоја втора што поминува покрај нив и наоѓаат ред други мани не погледнувајќи се себеси. На крајот, сите сме луѓе, сите еден ден ќе остареме, збрчкаме, не дај Боже се разболиме. Зарем, во тој случај ќе треба партнерот да не изневери и ние да сме си криви самите? Не би рекла. Наместо да се критикуваме жените, треба да се подржиме. Барем мажите добор го прават тоа меѓу себе.
Do 7godisna vozrast ni se gradi srzta na psiholoskiot kov koi ke ni bide osnova vo zivotot. Edno i od osnovnite zivotni nacela e lojalnosta(prvo sme lojalni kon mama-ne rani potoa i tato-figura na sigurnost itn.kako se razvivame se menuva objektot na lojalnost). No nemojte da tvrdite deka prasanjata povrzani so lojalnost pripadnos kon nekomu za koi btw se kolneme vo crkva koga si davame zbor pred Boga,sebe si i najbliskite ako dojdat kako svedoci treba da se smenat da bidat edni na 20god i drugi na 40god. DA ke se smenat kaj licnosti so psiholabilen karakter. Jas i na 7,17,20,40,77 i 017g ako gi docekam ISTO MISLAM NEVERSTVO cao baj baj.
Јас Виши не сум му лојална на маж ми, јас го сакам. Различно е тоа за мене. И да, поинаку сум го сакала на 20+ поинаку сега.
Јас и би ја разбрал @vichy ако го остави маж и поради неверство, бидејќи и така и така си има проблеми со него. Од друга страна, @okcenzi колку што сфатив има супер брак, но исто би го оставила маж и поради неверство, и не само тоа, би се борела маж и да не може да си го гледа детето (ова мислам го прочитав во друга тема), што ми е навистина претерано. Како и да е, се согласувам дека на 20+ и 40+ не гледаш исто на светот.
Во ред кога ќе наполнам 40,ако ја паметам темава ќе внесам впечатоци. Иако не верувам дека се менуваат такви суштински нешта,се мнеуваат некои површински ставови. А дека ако бракот е хаос и има неверство правдаш развод а ако се е ок и неверство не правдаш многу грешиш. Искрено да имам супер брак и да ме изневери повеќе ќе ме поврди отколку да дознаам во мојов никаков брак дека сум варана. Т.е. кога е лошо нешто и полошо да ти се случи делимично си подготвен. Ама во совршен брак неверство од немај каде е ГРОМ ОД ВЕДРО НЕБО-пржи се околу себе и не се преживува)надминува).
Неверството ми било мрско и на петнаесет и на дваесет и денес на триесет и кусур години и неколку години брак зад себе. Не би можела потоа да бидам блиска со човек кој знам дека ме изневерил, па макар да зајде од плачење и каење. Го чувствувам како предавство на мошне груб начин и не гледам оправдување за истото. А во секој брак има некакви проблеми и нема оправдување да се бега од нив со неверство.И не, не се работи за љубомора, напротив. Тоа е некој да ве прави будала при здрав памет, слеп при две очи. Ако смета некој дека е во ред што изневерил нека каже отворено, нека застане зад својата постапка, а не да се крие.
I jas go sakam princot Vilijam, ama on ne me saka. Inaku cel brak sum bila lojalna na maz mi duri poveke nego otkolku sebe si. Poentata mi e sakanjeto e relativna rabota,koga ke se ispokarate ne go sakas,momentalno go mrazis no neli pak ke mu serviras da jade t.e. pokazes pripadnost kon nego???