Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.343
    Не кажувам дали мислам дека си во право или не, не сум во соодветна тема за да коментирам, затоа само читам.
    Мене ме интересира само ова ... дали ти сметаш дека жената припаѓа на мажот?
    Дека тој ја поседува? :|

На Роберт 7 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @doubleg,
    има луѓе кои разликуваат физичко од психичко неверство и тоа е во ред, не џабе постојат т.н „отворени бракови“ (тука комотно може да го спомнеме и свингерскиот начин на живот) но за овие работи се разговара отворено а не после пет или десет години „традиционален“ брак со „традиционална“ верност. Муабетите дека „неверството не му штети на бракот“ се само глумење лудило и (себе)лажење.
    Ако сакаш некого, нема да го вараш- крај на приказната!

Последна измена: 22 март 2016
    На PaLaVa, Askopje, Rose96 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    вие што сметате дека со 20+ сме биле уште недораснати а вие мн мудри а сте се омажиле на 18 години , работата е што на 18 - 25 сте биле вие недораснати и сте се омажиле , можит сте мислиле дека ке останите немажени , јас лично сметам дека прво мора да се ужива , забавува , да се " лумпува" , да се учи од грешките , да се учи од тугите грешки , е тек потоа да се стапи во брак! Сум гледала мн случаеви на превари , лажења и сл. , е сега можит овде некоја дели мудрости а позади грбот и набиле рогови до внебо! Не сте вие Книга на мудрости затоа што сте постари , некои е дупло помлад од вас а го има искусено повеке животот , што вие уште 100 животи да живеете нема да го доживеете!

На PaLaVa, Gosh, peperutche21 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Не реков дека неверството не му штети на бракот. Но, реално, сите би можеле да се соочиме со тоа, порано или покасно. Откако ќе се дознае за тоа, секој би реагирал според својот карактер и искуство (а верувам искуството има влијание на карактерот). Јас мислам дека тие што викаат дека веднаш би расчистиле со партнерот си работат на своја штета. Прво и прво, фрлаат во вода години и години инвестирани заедно со партнерот. Сега ќе речете дека довербата е изгубена, но реално мислам дека гледате на тоа чисто од женски аспект (нормално). Второ, што понатаму? Ќе најдете некој поарен што нема да ве „изневери“ никогаш? Со среќа во потрагата. Во секој случај, мислам дека уште многу време ќе помине додека убаво да се разбереме, жени со мажи.

На Bozica1980 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Те молам не ми ги превртувај зборовите. Јас имам одличен брак да, па најверојатно поради тоа и така размислувам, но никаде никогаш не реков дека би се борела мм да не го види детето.
    Еве што сум пишала во однос на тоа прашање

Јасно во постот зборувам за незаинтересирани татковци и мажи, кои пред светот глумат совршени. За оние кои не го погледнуваат детето, за оние кои изневеруваат и не го почитуваат семејството. Мислам дека секој така размислува. И фала му на Бога мојот сопруг не е таков па за тоа сум го одбрала него.

@doubleg ти би простил неверство на сопругата? Би и простил едно во момент на слабост, или би и простил и подолга швалерска врска? Да се разбереме жени со мажи.

На vichy, Nausicaa, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    5.766
    Најлоши ми се оние мажи кои слободно изневеруваат наоѓајќи милион оправдувања за тоа, ама ако само еднаш жената ги изневери е тогаш таа е најлошата сопруга на светот. Да не се залажуваме, ако некој ги цени годините инвестирани во бракот, ќе се воздржи од неверство.

На PaLaVa, s1a1n1d1r1a1, Askopje и 5 други им се допаѓа ова.
  7. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    @okcenzi Извини, не сакав да ти ги превртувам зборовите. Мене тоа од твојот пост ми остави таков впечаток и тоа го запамтив.

Дали би простил неверство и колкаво; да не се лажеме, не можам да тврдам 100% како би постапил, но сакам да верувам дека низ сите овие години ја запознав убаво и дека „таа е таа“. Верувам дека понатаму и да излезе дека некогаш ме изневерила, или ете баш тогаш има некоја „швалерска врска“ со некого, сепак тоа ќе биде истата личност што сум ја запознал и засакал. Да, направила нешто без јас да знам, но не верувам и никогаш не би поверувал дека го правела тоа за да ме повреди мене, туку задоволувајќи некои свои потреби.
    ОК, знам дека е лесно да пишувам вака кога мислам дека не ме изневерила, исто како да пишуваш како би постапил ако животот ти е загрозен, а пишуваш од комоцијата на топол дом. Но, сакам да верувам дека ништо не може да не раздели и се што би се случило уз пат се само мали осцилации, успони и падови, но на краојт секогаш ќе бидеме тука еден за друг.

8. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas od sto ne smetam deka mm me poseduva imam vakvi turbulencii.
    Iako odime off topic vaka ke ti odgovoram: tuka se Balkanci 90%aj moze i 99%mazite i veruvaj site smetaat otkako ke izvadat IZvod od maticar ja ozeniv=JA POSEDUVAM.Mene ne mi se odpalga ova no nezavisno od mene veruvaj taka e. I jas dolgo se sebezalazuvav ne e,ama vo sekoe makedonsko maze lezi eden velik umislen sultan deka se poseduva i e licno negovo.

9. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Verba i REALNA SITUACIJA(na primer fateno neverstvo na delo) veze nemaat edno so drugo.Da verbata ni treba da si go razveselime sekoj den od zaednickiot zivot no toa ne znaci deka taka ke ispadne. Ete i jas veruvav se omaziv so Mr.Right,deka ke sozadademe zaednicko domakinstvo ke imame minimum 3deca po moznost cel fudbalski tim i ke si ziveeme do krajot na zivotot SREKNI ZASEKOGAS,ama....

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    "султан"...:puke: ебеш ми све ама тоа е дефиниција за сељак, со тврдо С :| Може и како сељачиште, пропалица, прегазен со трактор па уште еднаш прегазен у рикверц оти не испаднал убав првиот пат, џукела, џукелетина, убишка, ретардиран, ненормален, простак, нива неорана, вампиролог и уште многу други поими под кои се пронаоѓа такво говедо (се извинувам, не мислам на волови или крави)
    султан... цркни сител, прегори

едит. Шо рамноправност? Клара Цеткин извини, кај нас од 8Март имаме само прослави и слики на фб. Назад сме, усвет назад.

Последна измена: 22 март 2016
    На calliope, Askopje, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.343
    ^Јас ги викам ваквите горили. Ама можам да ти гарантирам дека не се сите такви, и после брак.
    Се е индивидуално и ме нервира фактот кога се вели дека жената е поседувана од мажот, дури и тоа да е случајот, со помирување со таквиот назив нема шанси да настани промена, сем таа ситуација ако не одговара на самата жена.
    Се е до семејното воспитување и има различно. Ова го враќам во поглед на % кои ги изнесе.

Како и да е, сигурна сум дека имам вратено на темава, во врска или во брак - не би простила неверство. Барем јас не би можела со тој човек да бидам интимна ако знам дека додека бил со мене бил и со друга. Ми има врска тоа дали била минлива авантура, момент на слабост или долготрајна авантура, швалерај. Сигурно првично би реагирала бурно, па потоа би го увидела овој пат - само за да знам дали би останала во пријателски односи со тој човек зошто сум многу сигурна дека подоцна не би можела нешто повеќе, барем релативно долг период.

На Nausicaa, okcenzi, MiloMalo и 2 други им се допаѓа ова.
  12. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Kako ne se nacekavme pred brak da mi go definiras idniot mi soprug-sultan mamin so tvrdo S.Me iznasmeaaa,pozitivno za cela neela sto mi e ko kisela krstavica na netrudnica kisela:D.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Имав еден таков, дома му беа сите мој до моега. Сфаќањата најнапредни им беа тие од прабаба ми. Среќа што не се излажав... Ако ми текнат уште зборчиња за нагалено ќе допишам :tmi:

@theowndemon Нормално дека не се сите исти, како и ние женските така и они, инаку за кај ќе бевме :D

На okcenzi и theowndemon им се допаѓа ова.
  14. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Jas se zafrknav,ne gi namirisav negovive navreme zosto dodeka bevme decko i devojka ne ziveeja zaedno. Uzasno zaostanati luge. Ostaj mnenija na prababa se i napredni za ovi moive(gnasno mi e moi da pisam). Ovie se 13vekovna inkvizicija za ''vesterka'' kako mene,samo sto i izbegav na kladata ne deka me izbrkaa kako sto ser.. tuka po forumov dusebriskive.

15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Znaes uste sto mi e pokrivo???Sto ke se najdat x zeni sto ke im molcat i trpat vaka na sopruzive i mazive ke si mislat taka treba.Ke gi digaat u ''vis'' takvite pokorni zeni.Tie ke bidat primer za ''dobri'' soprugi,majki itn vo opstestvoto a nie drugive nikavi sto sme izbegale od takvite nametnati zaostanti sfakanja. I posle decata rasteni vo takvi familii-maskite istoto ke si go pravat so idnite soprugi. Nego sto e bitno, taka gradime cvrsto opstestvo,neli kade MAZOT e glaven doma,sto saka si pravi,on e gazda bre a ZENATA potcineta,zemena od druga kuka,tuginka vo prevod domasna sluginka. I posle takvite zeni ne NEVERSTVO se ke trpat i toleriraat i duru nas ostanative ke ne ubeduvaat kako NEVERSTVOTO IM GO ODRZUVA BRAKOT. Koj brak imaginarniot vo nivnite glavi???? Kade ima neverstvo pisi mu propalo na se sto nekogas postoelo ako i postoelo a ne bilo mackanje oci na okolina/rodnini/bliski itn za da nemaat sto da ogovaraat oni.
    Tocno mnogu,uste mnogu ke treba da sozrevame za da zivee rodovata ramnopravnost nasekade.

На MiloMalo и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    @vichy Може затоа што овие уште тогаш се покажаа, а ни он не беше поарен. Круша под круша муабетот, држеше исти ставови како ќе му кажат мама и тате. Нема излегување, нема трошење пари, а двајцата работевме. Ни тогаш не можев да сметам на негово друштво, скоро секогаш јас плаќав ако излезевме еднаш у месецот, недајбоже да не начекаше како се договараме за на кафе, она знаела да варе кафе ќе свари и крај, кафето си е кафе и нема муабет тука, иако тогаш беше ебани 30денари. Парички си имаа (да не излезам дрска), значи добри беа во тоа ама тоа важеше само за дада за него никако. Дури и неговите тешко заработени му ги земаа и најлошо од се не смееше да писне дури ги оправдуваше. И така натаму циркуз врз циркуз, ситуација без неверство ама пак неубаво. Да ти се одмили и доверба и се по списку, да не можеш да уживаш во младоста, т.е да не смееш од стари ненормални пувала и каде иднина таков неизживеан не неверство богзнае што ќе се случеше... Дома моите не ме затварале та некој мамин тиквар ќе ме затвара хм... И то :$

На * Zence *, Nausicaa, ЈеленаЏиш и 3 други им се допаѓа ова.
  17. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
  18. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Те разбирам, ете иако не сум била брак, дека често бевме заедно на некој начин можев да осетам мала тензија од неговите (најава за хаос во иднина). На почетокотот не, нели на почеток е срце душо ама натаму мајко мила оти си ме раѓала џабе нози си дигала :D После подолго време раскинав секако, но и во брак да бевме ќе се разведев без размислување... И да ме осудеа кој ги ебе (со извинение) оти дури после тоа сфатив што сум испуштила и дека тоа изгубено време не се враќа... барем додека се измисли временска машина :)

На Mia.MGK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ако он сакал да биде тоа тајна сигурно ќе ставел заштита на фб- кот .
    Ама се гледа дека ти е верен и ти ја знаеш лозинката на неговиот фб и затоа боље е да чепкаш по приватни работи сепак секој си има право на приватност... ;)

На SuperGirl24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Како тоа нема пријателство? Ќе се бркаме со зоља низ град пошто сме раскинале а предходно со години кревет сме делеле? Може не ми е бфф ама дека ми е душман не ми е.Две години како не сум со него па секој ден си пишуваме,за роденден , нова година,дипломски и остсли настани си се јавуваме и си честитаме,во град коа ќе се сретнеме на шанк пијачка пиеме. Имало период во животот кога тој бил мојата најголема љубов сигурно нема тоа да го закопам само затоа што не сме веќе заедно.Сме седнале ко људи на маса и сме разговарале сме сфатиле дека како пар како љубовници веќе не функционираме , но тоа не значи дека се мразиме.Едноставно сме престанале да бидеме тоа што ни треба и тоа што го бараме од партнерот што не значи дека како личности не си одговараме за 2 реда муабет да сврземе во име на тие години што сме ги поминале заедно. А пред да ти биде партнерот љубовник пред се треба да ти биде другар пошо врската не е само опа цупа во кревет и те сакам - ме сакаш.
    Panta rei! Се тече се се менува , па така и љуѓето. Никогаш не престануваш да растеш и да созреваш без разлика дали станува збор за 7 годишно дете или 70 годишен старец. Тоа не те прави лабилна личност напротив настаните во животот не обликуваат и не менуваат. Растеш СОЗРЕВАШ учиш од искуството и грешките ама едно е сигурно- во место не стоиш. Јас не сум ствар за да припаѓам некому ниту сум играчка за да бидам сопственост нечива. Можам да бидам дел од нечив живот исклучиво по моја одлука а не затоа што некој ми рекол дека така треба. Лојалноста е лична карактеристика која повторно е реципроцитет на однесувањето на личностс према која е упатена. Ако некој ја заслужил ја добива ако не ја заслужил молим лепо.