Во контекст на припаѓањето - секој човек си е сопствена индивидуа. Кога две особи ќе стапат во брак, треба да се спојат, а не едниот да се претопи во другиот. Ги жалам жените што се под терор на мажите и обратно. Познавам и мажи што се прицнати од жените, а бре не можат да писнат. Во контекст на неверството, СПОРЕД МЕНЕ, што не значи дека е точно за некој друг, неверството почнува со самата помисла на неверство. Мажите се едноставни суштества, претежно водени од сексуалниот нагон. Ако почне црвот да му работи натаму, порано или покасно и ќе изневери. Значи ако мојот сопруг не е задоволен од мене, од нашиот живот, треба да ме „стресе за раменици“ и да ми каже отворено, јасно, гласно. Животот тече, се менува. Луѓето се менуваат. Секогаш може да се направи нешто да се подобри во врската, со љубов, трпение и посветеност на партнерите. Има начини и да се зачини сексуалниот живот (ако сексот е проблем) и по Х години од бракот. Дали сексуални помагала, нови, непробани пози, заеднички одмор на места кај што не сме биле, еротични масажи бла бла бла. Верувам дека љубовта е одржлива и дека двајца партнери можат да си го посветат животот еден на друг. А ако сепак се одлучи да ме изневери, лично ќе го кастрирам со ноктарче. А да, не би го оставила никогаш, зошто некоја друга да се паши во мојот дом, кој јас сум го градела, со мојот маж? Ќе страда... ооо како ќе страда.
ЛОШО ако не го оставиш тоа значи си простила, а не да му се светиш за сторената грешка,да се силиш дека ќе го кастрираш итн. Ти го немаш тоа право на негово измачување по никаков основ нит по основ на тековна или поранешна сопруга. Ова сега си го пишала хипотетички. Не дај Боже да ти се случи верувај нема да ти биде така,а ако навистина држиш до пишаново подобро за 2та да се разведете а не од твои алчни причини( да не дозволиш таа другата да с епаши во твое) да го држиш во брак. И мила што ли тоа е твое??? Се заедничко се дели. Никој нема ништо свое освен самиот себе си. Цел живот секој сам си заспива,сам си знае како му е и сам ќе замине онаму од кадешто нема назад.
А ти сериозно си помисли дека ќе го кастрирам или било какво друго физичко измачување? Убаво напишав мојот дом кој сум го градела со мажот ми, во превод нашиот дом ако ти звучи поубаво. Кога велам ДОМ не мислам само на физичкиот објект во кој живееме, мислев на сите дешавки во него, биле тоа лоши или добри спомени. Од кога човек што се бори за своето е алчен?
Нова иновација која помага при наоѓањето на љубавница, LinkedIn профил. Каков фб. отвараш профил на LinkedIn, се конектираш со цурици и почнувате со чат и договарања. Кај отиде светов
Правно е твое,фигуративно спомнав...инаку да ако ти значи парата пред човекот нормално и со нокти ќе гребеш за свое.Шала муабет
девојки ми треба помош за една моја блиска особа.. го фативме нејзиниот сопруг како ја изневерува имаат две деца од кои едното е бебе.. незнам што да ја советувам дали да се разведе или да остане во брак..и дали доколку покрене постапка судот би ги прифатил доказите што ги имаме или мора да има некој сведок и дали за сведок може да биде некој член од фамилијата нејзина??
Сега го видов ова очигледно на мене се однесува. Мое мислење си е не мора со исмев да ме потенцираш океј? Има девојки на 20 со поќе став и поздраво размислувања од вас "сезнајните, искусни, мажени, непогрешни" жени. Ако ти е океј да ти дупат рогови океј твој живот твој брак ама не ми ја вреѓај интелигенција врз основа на години оти годините не се мерило за искуство и зрелост.
^ Кoгa беше oвa, пред месец денa? Некa те стaвaт вo мислењa кoи требa дa бидaт зaпaметени, тoa ли е бoлкaтa? Ич дa не кaжеш кoлку гoдини имaш ти се гледa пo пoстoвите. Свaштa.
Сега случајно видов. Не ми е гајле за запаметени мислења, ама си крајно некултурна општо. И да не испадни така како што мислам во иднина кога ќе бидам мажена, ова сега е мое мислење. Не мора да се согласуваш ама нема потреба ни така со потсмев да ме потенцираш. На крај краева не мора да си мажена за да знаеш каква личност си. Има девојки што и во врска простуваат неверства и тоа си е океј за нив, ама на 22 скоро години сум доволно зрела и оформена како личност и да размислувам за брак и да имам очекувања и предвидувања за него.
Kako ke si go unistev zivotot so bivsiot Mazena sum so dve deca,maz. Se pocna eden den koga go najdov bivsiot preku socijalnite mrezi.go kontaktirav i mojata zivotna greska bese. Ziveevme pod kirija sakavme nas stan imavme son za nasiot zivot zaedno so maz mi.Imase dobra platena rabota i pocna da raboti vtora rabota za da sobereme pari za stan i da uzivame vo nasata ljubov. Edna vecer se dogovorivme so bivsiot na kafe muabet se taka pocna.Muabetevme za nasite zivoti.On ne bese ozenet i bese DJ za vikendi extra rabota.Jas bev mnogu vozbudena sto ke se vidam. Koga se razdvoivme mi rece dali sakam da izlezam kade sto pusta mizika prifativ odma.Mu kazav na maz mi so drugarkite ke odam mojata prva laga.Drugarkite me ohrabrija i kao pokritie bea so mene.Si pominav super zaboraviv na familijata.Pocnavme redovno da si pisuvame dodeka maz mi bese na rabota.go sledev na facebook sekoe postiranje i stavav like sakav da go imam vo zivotot. Jas izleguvav pocesto i bese ok so drugarkite kako pokritie.Pocnav da se doteruvam dolen ves,fustancija...drzev linija vezbav se za da bidam vo najubavo svetlo za nego.Se osetiv deka sum atraktivna na moi 42.Doma koga doagav ne bev zainteresirana mnogu za mazot koj rabotese mnogu i decata za skoloto.Zaboraviv na covekot i familijata koja me saka i zrtvuva.Toa traese kao,,prijatelstvo'' dodeka ne se poljubivme.Se soperev vo toj moment i mu rekov ne ama sakav da prodolzam i bidna.Sekogas doaga toa samo prasanje na vreme e. Za seto vreme maz mi znael skoro se.Jas ne primetuvav.Bese tazen a kazuvase umoren e.Se obiduvase na sekakov nacin da mi pokaze deka gresam ama bev slepa i glupava.Sakase da odime nekade zaedno jas si kutev ignorirav,se obiduvase se mozno da bideme zaedno da setame da se raduvame da uzivame vo nasata ljubov.Koj znae kolku se osekal povreden jas setam izleguvam doteruvam za bivsiot a nikogas za mojot maz ne go napraviv.Bivsiot si imase zivot jas bev samo edna osoba koja ne znaese sto saka a me vodese vo propast.Edna vecer duri vo razgovor mu rekov piev kafe so bivsiot kako e prekrasna osoba iskrena se naj za nego,a toa nikad ne sum go kazala za mojot maz.Navedna pogled i prodolzi da jade. Edna vecer bev izleEna i so drugarka mi se doterav naj kratko fustance stegnata i maz mi mi rece samo ubav provod.Drugarka mi imase mnogu mazi bese nemazena i jas so nea izleguvav.Vecerta ja vidov edna skolska so mazot izlezeni na barot se guskaa baknuvaa igraa... Mene ko samar se osetiv loso.Mojot prekrasen maz koj me saka sedi i me ceka a jas go trosam zivotot na nebitna osoba.Se oblekov i se vrativ doma.Vlegov vo dnevnata i maz mi gledase televizija.Mu rekov se vrativ.On me pogledna i si prodolzi da gleda.Otidov se istusirav.On si legna.legnav do nego go gusnav ja osetiv ljubovta kon nego sto ja zatvoriv nikogas ne mu kazav deka go sakam a kazuvav na bivsiot deka mi e znacaen deka mi e poseben vo mojot zivot,i negovite slatki zborovi mi godea sekojdnevno. Osetiv dve solzi najteskote solzi gi ispusti mazot moj.Sakav da mu objasnam on mi ja stavi rakata na usta mi rece samo:zasto me povreduvas????Gresis mnogu! Me gusna i mi rece spij utre e nov den.Cela nok ne spiev.Sto se propustiv da imam prekrasen zivot a mu gi podariv na bivsiot.Stanav sabajleto napraviv dorucek.Pocnav da zboram i pak me prekina mi rece doruckuvaj uzivaj denes e nov den. Momentalno mu pisav na bivsiot deka se e zavrseno da ne me kontaktira deka familijata mi e se mazot koj me saka bezrezervno moite deca.Ja zatvoriv pandorinata kutija sto ja otvoriv.Osetiv osloboduvanje ja osetiv ljubovta kon mojot maz.Se potrudiv da na sekoj mozen nacin da mu nadoknadam.Zgresiv prokleto zgesiv!!!! Sega sum presrekna odam so mojot maz izleguvame se sakame i ne dozvoluvam nikoj da navleze vo zivotot nas. Se nadevam ke im pomogne mojava zivotna prikazna na nekoi koi si igraat so emociite na partnerot so svojot zivot. Familijata e se i cistata ljubov eden kon drug Bivsiot si e bivs ili bivsata tamo im e mestoto vo minatoto Nema prijatelstvo so bivsite samo ke unisti brak.Ostavete gi vo minatoto Ja nauciv lekcijata!!!!!!!!!!! Se nadevam nema da napravat vakva greaka zatoa ja spodeluvam vo javnost mojata prikazna
@zorceplava Големо браво за теве, но и за маж ти, е тоа е маж. Инаку, ако делувал инстинктивно, ќе те оставел одма штом дознал. Поука и за тие што изневеруваат, но и за тие што не можат да простат.
Од кај си сигурна дека (доколку навистина постои "неверство") таа твоја блиска особа би го оставила сопругот!? На крај они ќе останат заедно, а ти ќе си виновна. Не се мешај во туѓи бракови!
сигурни сме 1000% дека има неверство бидејќи имаме докази.. само прашањето ми беше дали доколку таа се одлучи за развод дали се прифаќа се како доказ на суд или мора да имаш сведок.. и не би се мешала во туѓи бракови ама личноста за која се работи ми значи многу и неможам во овие моменти да ја оставам сама..
Podobro spreci otkolku leci brak so izneveruvAnje nikogash ne ni bilo brak zavrsil pred da pocne kuferite i da ostave se moe mislenje stom se slucilo se slucilo nitu e prv nith posleden sekoj si go najdd krajot pozzz
И Моја Судбина. Јас си ги купував на автобуска кога бев студентка и тата мата ги правев додека чекав автобус.
Мoе мислење... Неверствo вo брaк јaс никaкo немoжaм дa гo свaтaм тoa епa aкo сaкaш дa се oсекaш пoсaкувaнo нaпрaви нештo штo и дa е зa дa се oсекaш пaк пoсaкувaнo oд свoјoт сoпруг a не дa oчекувaш некoј друг дa те нaпрaви пoсaкувaнa и тoa дoдекa имaш мaж и децa...пoзз