Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

2. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се смири ситуацијата.Откако реши да се разведе и си замина од кај маминиот син,магично остана бремена.И кажа дека се гушкаат со мешето и со мамината маза.:^):^)
    Ако е све ова што има пишувано наназад а и крајот на ситуацијава би рекла само господ нека и е напомош.

SimonaTino, zalosna and MilaP like this.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Тоа остана најголемата мистерија на форумов ... :)

zalosna likes this.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

:D

5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Јас пак ти се чудам од каде НЕРВИ да исчиташ до крај вакви бљувотини(facepalm)

MilaP, ninja35 and zalosna like this.
  6. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Никој не подржуваме неверство а во реалноста секојдневно се случуваат илјадници неверства дневно, или сме ние тука некој фин пробран народ или некој лаже.

7. anakonda88

сите се овде фини и поштени ;)

N.2106, Brayann and Strumka22 like this.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Изгледа само јас сум црна овца овде.

N.2106 and anakonda88 like this.
  9. anakonda88

и мене не заборавај :D патем црни овци се комшиивките ,некоја другарка, најдобрата другарка , а овде за себе се сви невини , поштени ,фини и све најлепше!

10. Intimen

Intimen Активен член

Nevini ne postojat postojat dobri i loshi luge :D

zalosna and SnowWhite8 like this.
  11. larrachi

larrachi Истакнат член

Лелеее ама ги има многу неверства, не се оправдуваат во никој случај, ама да си помлад ајде де ти мрда гзот пм фати, ама некои старци од по 55-60 години што ги изневеруваат сопругите, а имаат деца за женење/мажење стварно ми е прегрозни и не се оправдуваат.
    Познавам многу вакви случаеви каде „стариот“ си ја изневерува сопругата, она кутрата молчи ради децата да не прави драми, а типот си има млада госпоѓа за работење. И најгрда ситуација е кога децата ти се на некој начин блиски, а немаш што да направиш.
    Пример, на моја другарка татко и` си имаше швалерка, вработена во сендвичарата нивна и ние деца како деца го ширевме тоа ама никако не стигна до другарката, а на сите ни беше глупаво да и` кажеме, не е мала работа.
    А, имам и комшивка со 3 деца (25, 22 и 6 години) и без срам си слегува од колата на швалерот, ќе си се прегрнат, ќе си се лапнат пред кола и си оди дома со кесите демек еве од пазарење си доаѓам и никому ништо. Грозота.
    Само срам да им е на таквите друго немам што да кажам.

galapce likes this.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ова ме потсеќа дека една комшивка на претходното место каде живеев, швалерот ја носеше со џипо пред куќа секој ден, фамилијарно ги носеше на слава кај нас со се маж ѝ (....), и кога го чувавме детето ние швалеро идеше да го земи.
    В кола пред куќа се бакнуваа како тинејџери после луда ноќ, дур мажот сконта, ама и детето порасна и нормално е свесно за се и дур татково го тера да се гледа со мајката зошто му е мајка и битна во животот - тоа неќи.

Изневерување и во врска и во брак ми е неоправдливо. Чисто зошто едната страна е повредена. Мислам сериозно, зошто некој да си стега распоредо за две девојки кога можи да оди со онаа која има поќе ќеф (и со тоа др ќе биди помалку повредена) и после да му остани малку време за себе, за другарите, за некоја игра?

♡BuBaLe♡ and galapce like this.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Нокој не го подржува туѓото,ама за своето има изговор со кој и солзи од очи ќе ти изнуди.
    Живот.

♡BuBaLe♡, mal.ecka and Strumka22 like this.
  14. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Мојата тетка(нема маж починал уште пред 20 години) она сега има 53 години и се гледа веќе 7 години е во врска со оженет човек и како да не е доволно што е оженет место да и биде срам не ниту на него ниту на неа го носи насекаде со нека каде и да е поканета по слави по родендени .. Па дури и на свадба го има земено со неа и цело време само му бара нешто да и купи ..и купува буквално се да не речам ја одгледува од храна до облека ..јас незнам како нема срам а човекот има две машки деца едниот е 25 а другиот 27 .. Не сакам да звучам злобно но се надевам дека жена му ке дознае ,он неговите пари место да ги носи во домот он ги троши за швалерки..

15. ilenaki

ilenaki Популарен член

Иако не мислам дека е во ред тоа што тетката на Mia.MGK го прави мене таа донекаде ми е јасна. Не ми е јасен нејзиниот партнер. Таа е сама, вдовица да речеме има право што сака да прави,а тој е тој којшто има семејство, кој се заколнал дека ќе биде верен и треба да е свесен дека треба да се грижи за жената и синовите.
    Не знам точно како стојат работите во овој конкретен случај и не сакам да осудувам ама мене ме нервира кога ќе речат таа се меша во бракот, таа го превзеде мажот итн во слични ситуации. Таа швалерката ништо не може да направи зашто еден маж не е дете мало па да не е свесен што прави. Ако еден маж знае дека има семејство дома, си ја сака и почитува сопругата тогаш нема никоја да го натера на неверство. Ако се случи тоа е негов избор, а не несреќна околност што налетал ете на таква неморална жена.

16. zalosna

zalosna Форумски идол

za menene e ova seto ludo i naopaku :)

17. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Мислам јас не ја кривам само тетка ми ама сепак мислам дека е срамота да го прави тоа и секако и нејзиниот швалер/дечко незнам како да го наречам секако дека он е виновен повеќе затоа што он одлучил да биде со неа он сам си го избрал тоа ..

18. ilenaki

ilenaki Популарен член

Не ми е во ред ни таа што одбрала оженет партнер, а можела да си најде некој кој е барем слободен ама тој ама баш ич не ми е јасен. Тој не е ниту слободен како неа ниту без семејни обврски. Баш лудо и наопаку

zalosna and Mia.MGK like this.
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Мене само ме интересира на 53 години колку е поверојатно да најдеш некој кој е сингл отколку во брак. Мислам да не забегуваме не се тоа години во цутот на младоста кога сите сме слободни и со избор. Тоа дечурланата кои имаат избор до недоглед се гледаат со оженети пошто им импонира тоа а не па на 50 години. Далеку од тоа дека е во ред ама ја разбирам осаменоста на тие години. Да не излегуваат во град случајно , во диско да упознаат некој на нивни години што ке биде слободен? Да не случајно физички излгедаат ко 20-30 годишна девојка па момци да имаат на избор до недоглед? Не, свесни се за своите години а свесни се и за осаменоста која им го прати секојдневието па сакаат барем на дел да избегаат од тоа. А за мажов што глуми дечко што кажам? Втора младост и пубертет тера со девојка под рака шета небаре средна школа сме. Јас не знам после толку години жената негова како е уште со него. Не се мажите глупи,ние жените сме глупи што дозволуваме некој да седи на 2 столици и будала да не праи.

20. mariatim

mariatim Популарен член

Мoже се врaтилa сo нoв прoфил и др сценaриo:?:

sanjaeva and okcenzi like this.