NINA] Potpolno se soglasuvam so tebe. Koi sme nie da osuduvame i da davame soveti,Site sme dovolno svesni za toa sto go pravime i za posledicite od toa. Sekoj neka si go zivee svojot zivot,kako sto saka. Sepak trba da se trudime da nema povredeni i nesrekni od nasite postapki. Pred se najbitni se decata, i se sto pravime treba da mislime kako ke vlijae toa na niv. Jas licno ne go opravduvam neverstvoto, no mislam deka moze na sekoj da mu se sluci!
ti toj li fim si go pravis vo glava? znaci tebe te posakuva i ne moze da ti odolee! no do koga mila moja ke te posakuva????? si se zaprasala za toa? mozebi nekogas i zena mu si ja posakuval, ama mu zdosadila i se pojavila nekoja koja mu e pointeresna i ete sega si se zabavuva so pointeresnata! ocekuvam malce podlaboko da podrazmislis! do koga ke mu bide privlecna i interesna? ako toj mas veke ednas ja iziveal zenamu so koja mislele deka ke go deli zivototo, treba li da ne zacudi ako istiot ja izivee i svojata svalerka i zameni so nekoja novicka i pointerensa1 jas bidejki realno gledam na rabotite ke ti kazam deka voopsto nema da me izinadi nekoja tema otvorena od tebe postavena so naslov ,,me zameni so druga ,, ! izvini vaka ama najcesto taka zavrsuvaat vrskite koi se odvivaat vo hotelski sobi! (i samata imas piseno vo pretodnite postovi deka nikoj ne se somneva vo neverstvoto na tvojot sakan, znaci toj e mnogu umen i se krie so devojkata koja momentalno ja posakuva)[/quote] Ne mi e vazno do koga bitno mi e deka me posakuva sega, a toa me pravi srekna. Samo me interesira kako moze da ti zdosadi nekoja so koja si vo vrska samo 3 meseci i da trgnes po druga, ako ne si sreken po samo 3 meseci brak, koga ke bidis???. Moze da si dozvolam i malku sarkazam pa ke kazam DA mozebi eden den ke me zameni i mene , no sepak sum vo nekoja prednost od nea....... Nea ja zameni po samo 3 meseci, a so mene se gledame poveke od godina i seuste trae
Celo vreme nekoi se obiduvaat da me ubedat deka nie sme samo prolazna faza vo zivotot na zenetiot i toj ja saka svojata zena bla bla bla. Da tocno mozebi ja saka, no ne ja POSAKUVA [/quote] ti toj li fim si go pravis vo glava? znaci tebe te posakuva i ne moze da ti odolee! no do koga mila moja ke te posakuva????? si se zaprasala za toa? mozebi nekogas i zena mu si ja posakuval, ama mu zdosadila i se pojavila nekoja koja mu e pointeresna i ete sega si se zabavuva so pointeresnata! ocekuvam malce podlaboko da podrazmislis! do koga ke mu bide privlecna i interesna? ako toj mas veke ednas ja iziveal zenamu so koja mislele deka ke go deli zivototo, treba li da ne zacudi ako istiot ja izivee i svojata svalerka i zameni so nekoja novicka i pointerensa1 jas bidejki realno gledam na rabotite ke ti kazam deka voopsto nema da me izinadi nekoja tema otvorena od tebe postavena so naslov ,,me zameni so druga ,, ! izvini vaka ama najcesto taka zavrsuvaat vrskite koi se odvivaat vo hotelski sobi! (i samata imas piseno vo pretodnite postovi deka nikoj ne se somneva vo neverstvoto na tvojot sakan, znaci toj e mnogu umen i se krie so devojkata koja momentalno ja posakuva)[/quote] драга мина ти веке кажа се што сакав да пишам!ДО КОГА?како може на овие жени да им е интересно со женет? Па после толку години со истата личност, решаванје проблеми,соочување со тешки ситуации,брачни, финансиски и др проблеми се изневерува, а камоли една обична швалерка не знам како да ја наречам која нема ни принципи ни морал нема да ја замени со друга?очигледно иёневерувањето е склоност за мажите што изневеруваат што значи не завршува на тоа, ке ја изневери и сегашната швалерка еден ден,и како може да велите,,мене ме сака сопругата не ја посакува,,Па таа жена му родила дете, биле заедно целиот период додека растело детето, се радувале на секој збор,запче на секој чекор,,,. Па тоа не може да биде никогаш, видете му го изразот на лицето кога си доага дома и го прегрнува датето,жена си...времето поминато со нив..Па сигурно дека сопругата не му ставила нож на врат да ја земе за жена, и нејзе и симнувал звезди и и го ветувал светот! само секад постојат некои такви жени, не сакам да ги осудувам ама ке кажам бескруполозни на кои не им е битно дека ке растурат нечиј дом, ке повредат нечие дете,,,,, мислат само на незаборавниот секс со женет маж пфффффффффффф ИРОНИЧНО[/quote] Mozes da me nareces kako sakas i ne planiram da se pravdam ednas kazav ke povtoram pak. Se osuduvav i jas za moite postapki, no seto toa me pravese samo nesrekna, pa resiv malku da se svrtam kon mene i da si go ziveat mojot zivot. Veke kazav toa me pravi srekna, a dodeka e taka jas ke bidam so nego. I samo ako vie za nekoja uteha, toj seuste nema dete.
e pa sekoj si ekriv za svoite postapki zatpa trebe dobro da se poznava licnosta so koja si blizok,intimen a ne da se vpusta vo sex avanturi so nepoznati, so zafateni.imala i tvojata prijatelka resenie, abortus, mozebi zvuci surovo no e podobro od toa deteto da gleda kako majkata se svalerisuva i da prasuva za tatko pa posle dr se krivi Gi procitav site komentari sto sledea posle mojaot i zakluciv deka : iren4e ti si definitivno edna konzervativna i mnogu isfrustrirana licnost a toa najverojatno se dolzi na tvoeto loso detstvo i traumite sto si gi doziveala vo nego. Vakvi svakanja ko tebe nemalo ni vo vremeto na inkvizicijata. A deka nekoj e tolku moralen i bezgresen i karakteren jas cisto se somnevam. Sto e toa tolku surovo da se obvinuva nekoj? Site sto se vpustaat vo takvi avanturi snosat odgovornost bez razlika dali mazot ili zenata sekoj treba da si odgovora za svoite postapki i sekoj e svesen za toa. Nemoze samo zenite da se odgovorni nemoralni isl ,pa pogotovo tie slobodnite. Ostanatoto sto sakam da go kazam go kazaa pred mene ( pozdrav do babyketi)da ne se povtoruvam. A samo da ti kazam deka pazi za sto se cudis i gi osuduvas lugeto zosto bas toa ti se vraka eden den na tebe. Surovo navistina. ima golema vistina vo toa "nikad ne reci nikad". I NE SUDI ZA DA NE TI SUDAT.
ne ne sega veke se vregame,jas sum daleku od isfrustrirana, naprotiv sum edna mnogyu stabilna licnost so ogromna samodoverba i cvrsto izgradeni stavovi za toa sto e dobro i loso, gresis, jas da bev isfrustrirana do sega ke se kurvav i ke napraev haos od mojov zivot a ne da si go sreduvam i da se obiduvam da se iskacuvam na povisokite opstestveni skalila i da dostignuvam povisoki tituli.A za konzervativnost ne mozes da zboruvas vo moe ime,daleku od toa, jas i so segasniov soprug ziveev pred da se zememe zaedno,znaci jas pocituvam se sto e vo granicite na normalata i dozvolenoto,zasto ipak treba da postoi edna granica koja sekoj treba da pazi da ne ja mine. Samo spodeliv moe iskustvo za toa KOLKU LUGJE SE POVREDUVAAT SO TOA NEVERSTVO KOE SITE GO PODDRZUVATE, KOLKU TRAUMI MOZE DA IM NANAESETE NA SOPSTVENITE DECA,SOPRUGOT se razbira dokolku vesto ne uspeete da go prekriete toa. i gresis, ne moze dami se vrati na mene, jas toa kazav nema da go napravam nikogas, nema da go podcenam mojot soprug, zboruvam vo moe ime deka JAS LICNOnema da izneeram soprugot zasto imam cvrst karakter i silna volja sto se dolzi na golemata samodoverba. PA ZATOA DRAGA PRED DA OSUDUVAS,ZAPOZNAJ JA DOBRO LICNOSTA KOJA JA OSUDUVAS
A KADE E SOVESNATA VISTINSKA MAJKA NA DEVOJCETO VO OVIE MOMENTI , KAKVA SOVESNA MAJKA E TOA DA SE OTKAZE TOLKU LESNO OD SVOETO DETE I DA NE ZNAE STO SE SLUCUVA SO NEGO????? IMAM EDNO PRASANJE DO TEBE ZASTO MI GO DIGNA PRITISOKOT DO 101 I NAZAD.....TI OSVEN ZBOROVITE KURVI , OROSPII , RASPUSTENICI , IMAS NESTO DRUGO DA KAZES , ZNAES NESTO POVEKE ILI TOA SAMO TI E NAJLESNO , PA DAJ BE ZENO AKO VEKE MISLIS DEKA SI VO PRAVO POVEKE OD MENE DAJ MI ARGUMENTI , DOKAZ MI GO SPROTIVNOTO A DA NAVREDUVAS , VERUVAJ DEKA E NAJLESNO,...KAKVA INTELEKTUALKA SI TI AKO SEKOJ 2 ZBOR TI E ULICARSKI , PROSTI AMA MNOGU ME IZIRITIRA!
E PA VISTINATA BOLI NELI,KOGA KE SE VIDI NA DELO SO !!NE MISLEV DEKA BAS TOLKU KE SE PREPOZNAES I SOZIVEES VO PRIKAZNATA! A inaku ja skrativ, mizlenjeto mi bese da se vidis ti od agol na ljubovnica i svalerka a ne sea da mi vrtes za sovesnata majka zaso na sud se dr postapki, se dodeluvaat decata kaj roditel koj e vraboten , a nevrabotena majka bez dovolno fin sredstva i neresen stanven problem ne, sega da ne navleguvam i vo advokatski lavirinti.ZOSO NE SE ZAPRASAS ZA RAZUMOT I STAVOVITE I ODNESUVANJETO NA SVALERKATA, A NE DA MI VRTES TUKA TEMAVA KOJA E ZA SOVESTA NA ONIE STO IZNEVERUVAAT, A NE ZA OSEKAJOT NA IZNEVERENITE.AMA SE VRTI, ZIVOTOT NEKAD MOZEBI, VELAM MOZEBI KE TE DONESE VO SITUACIJA TI DA BIDES POVREDENA , OTFRLENA I ZAMENETA PA KE SE SETIS NA MOITE ZBOROVI KE DA GO OSETIS TOA CUSTVO ZASO NE ME PRASAS ZA TAA GRESHN
ti me osuduvas zaradi moite stavovi, jas nemam napraveno nisto pogreshno, NAPROTIV TEBE KOJA NE MORAM DA TE SPOZNAAM, TI SAMA KAZA DEKA TI SI BILA VO VRSKA ZO CITIRAM,,ZENET MOKEN I UGLEDEN GOSPODIN KOJ IMA I 10 MESECNO DETE,, JA TE SUDAM PO TVOJATA POSTAPKA, TOA E DELO, SE SUDI ZA STORENO DELO, NE ZA STAVOVI KAKO STO ME SUDIS TI
DA SE PREPOZNAAM??????MONGUUUUU DALEKU OD TOA ...POVREDUVAM NEKOGO, MOETO DETE PLACE DOMA , NIKOJ NE E POVREDEN SITE SI UZIVAAT VO SVOJTO ZIVOT DRAGA MOJA LENCE...SUSTE SE VOZDRZUVAM DA NE RAZGOVARAM NA POINAKOV TON SO TEBE ZASTO NE MI DOLIKUVA NA GODINITE A I NA VOSPITANIETO DOMASNO ZATOA KE TE ZAMOLAM VO IDINA DA GI IGNORIRAS MOITE POSTOVI....ZASTO DALI E NEKOJ MORALEN ILI NE NE SI TI TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KOJA TREBA DA KAZE I DA DONESE ZAKLUCOCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
E PA TVOETO DETE NE PLACE, PLACE NECIE BEBE DOMA ILI VO IDNINA KE PLACE ZASO TI SI POSVETENA NA LJUBOVTA,I BTW MNOGU E POTESKO DA SE POGLEDNE VISTINATA VO OCI, POLESNO E DA SE SVRTE GRB KAKO TI STO PRAVIS NO SEPAK EDEN DEN TVOITEPOSTAPKI KE TI UDRAT VO GLAVA, I SAMA ZNAESH NELI I NE SAKAM DA TE NAVREDUVAM TUKU DA TI DADAM DO ZNAENJE DEKA SUM POSTARA I MOES DA PRIMENES NEKOJ SOVET OD POSTAR ZASO NI NAJMALKU NE ME ZAMARA DA SUDAM NEKOJ SO NE GO ZNAM NITI GO POZNAVAM.AMA REKOV, KOJ SI JA IMA MUVATA NA KAPATA...
A inaku ja skrativ, mizlenjeto mi bese da se vidis ti od agol na ljubovnica i svalerka a ne sea da mi vrtes za sovesnata majka zaso na sud se dr postapki, se dodeluvaat decata kaj roditel koj e vraboten , a nevrabotena majka bez dovolno fin sredstva i neresen stanven problem ne, sega da ne navleguvam i vo advokatski lavirinti.ZOSO NE SE ZAPRASAS ZA RAZUMOT I STAVOVITE I ODNESUVANJETO NA SVALERKATA, A NE DA MI VRTES TUKA TEMAVA KOJA E ZA SOVESTA NA ONIE STO IZNEVERUVAAT, A NE ZA OSEKAJOT NA IZNEVERENITE.AMA SE VRTI, ZIVOTOT NEKAD MOZEBI, VELAM MOZEBI KE TE DONESE VO SITUACIJA TI DA BIDES POVREDENA , OTFRLENA I ZAMENETA PA KE SE SETIS NA MOITE ZBOROVI KE DA GO OSETIS TOA CUSTVO ZASO NE ME PRASAS ZA TAA GRESHN[/quote] Jas kolku se sekavam ti bese za toa deka resenie e abortusot za nekoja sto od ljubov ostanala trudna na 30 godini po prvpat, deka trebalo da znae so koj si ima rabota i so kogo e intimna. Bravo za tebe ako znaes znaes sto se te ceka vo zivotot ,ama ne veruvam deka e taka zosto zivotot e mnogu nepredvidliv, za zal), ako ne se lazam isto taka vikas deka razvodot e resenie ako nepostoi ljubov, a ne neverstvoto. Neverstvoto ne e resenie ama nekogas se slucuva a sigurno tamu kaj sto se slucuva ne se raboti za nekoj sovrsen brak, veruvaj. Nikoj ne bega od ubavo. Sega si kontradiktorna so objasnuvanjevo deka razvodot ne e sekogas tolku lesen. Zivotot e kompliciran i se sostoi od postojana borba. A od tvojov komentar gledam deka najverojatno si bila izneverena i povredena pa zatoa imas tolku rigorozen stav okolu toa. Mlada si pa zatoa mozam donekade da te svatam ama bidi uverena deka za edno desetina godini ke go smenis mislenjeto, samo sto nema da bideme tuka za da si priznaeme. Pozdrav
J Pozdrav[/quote]zboruvame za posledicite od izneveruvanjeto i kako toa vlijae na semesjstvoto, na decata.Pa cekaj malku bre, i jas sum bila devojka i jas sum se zabavuvala po kafani, diskoteki, sme luduvale no nikogas ne sum bila so zenet covek, nikako ne sum bila vo situacija da rasturam familija i pritoa da se branam od toa!!!nikogas ne mi se slucilo da zaglavuvam vo hotelski sobi so stranci,zeneti, sum ziveela normalen vozbudliv zivot i bez toa!!pa zgora na se da se branam deka se e od ljubov! Draga moja ke mora da te razocaram, jas za moja sreka i tvoja nesreka ne sum bila izneverena od niedno momce do sega. nieden decko zasto vnimatelno sum birala so koj i kako ke bidam, zaa razlika od nekoi koi ziveat samo za denes ne razmisluvajki za utre. Baska sum imala moznost izvesen period da ziveam sama bez moite roditeli, dr na toa mesto bi nosel ebaci sekoja vecer u stan ama ne e toa poentata, 21 vek sme da, ama so nego i posledici od toj nacin na zivot, pa posle ne ke imalo sidi, i treista virusi koga se razmisluva za,, peperutki vostomak i ljubov pa aj da pocneme so sex, bitna e ljubovta, dr nisto, zena dete, ma bitno go sakam..........i posle of lele ke se najdete sami i napusteni
zboruvame za posledicite od izneveruvanjeto i kako toa vlijae na semesjstvoto, na decata.Pa cekaj malku bre, i jas sum bila devojka i jas sum se zabavuvala po kafani, diskoteki, sme luduvale no nikogas ne sum bila so zenet covek, nikako ne sum bila vo situacija da rasturam familija i pritoa da se branam od toa!!!nikogas ne mi se slucilo da zaglavuvam vo hotelski sobi so stranci,zeneti, sum ziveela normalen vozbudliv zivot i bez toa!!pa zgora na se da se branam deka se e od ljubov! Draga moja ke mora da te razocaram, jas za moja sreka i tvoja nesreka ne sum bila izneverena od niedno momce do sega. nieden decko zasto vnimatelno sum birala so koj i kako ke bidam, zaa razlika od nekoi koi ziveat samo za denes ne razmisluvajki za utre. Baska sum imala moznost izvesen period da ziveam sama bez moite roditeli, dr na toa mesto bi nosel ebaci sekoja vecer u stan ama ne e toa poentata, 21 vek sme da, ama so nego i posledici od toj nacin na zivot, pa posle ne ke imalo sidi, i treista virusi koga se razmisluva za,, peperutki vostomak i ljubov pa aj da pocneme so sex[/quote] Da ne dolzime mnogu Znaci mojot stav ne e deka treba da izneveruvame a uste pomalku deka slobodnite devojki treba da bidat so zeneti. Daleku od toa e moeto razmisluvane, nitu sum go pravela toa nitu go opravduvam. No me iziritira tvoeto surovo osuduvanje na tie sto go napravile toa i sto se doverile na forumov so cel da dobijat sovet i olesnuvanje. Od iskustvo ti kazuvam a ti kako sakas svati NIKOGAS NEMOJ DA SE CUDIS ZOSTO NEKOJ TAKA NAPRAVIL ILI DA SE STAVAS VO SITUACIJA PRED VREME KAKO TI BI NAPRAVILA DA SI NA NECIE MESTO .Zatoa sto se ke ti se vrati i togas poinaku ke gledas na rabotite. Znaci , vo red sekoj so svoe mislenje , no bez osuduvanje i kritikuvanje.
Gi citam tvoive citati i prosto nemozam da ti se iznacudam.... samo me interesira edno da te prasam: znaci spored tebe podobro e po sekoja cena da se ostane vo brak pa makar i sekoj den da ti e kosmar, zatoa sto spored tebe ne vredi da rasturas brak zaradi edna orospija (IZVINI NA RECNIKOV, NO MORA M DA SE SPUSTAM NA TVOE NIVO ZA DA SE RAZBEREME) i spored tebe ne e trauma za edno dete da gi gleda sekoj den svoite roditeli kako se raspravaat zaradi toa sto poveke nemozat da podnesat da bidat zadedno, no ostanuvaat vo brak samo zaradi osuduvanjata od licnosti kako tebe. I ke te molam da gi procitas site citati vnimatelno i veke ednas neka ti bidi jasno tuka sme da gi iskazime svoite mislenja i da si dademe nekoj sovet, a ne sme tuka da se sobereme grupa na devojki sto se gledaat so zenet covek i da si aplaudirame, a drugite da ne osuduvaat.
Da ne dolzime mnogu Znaci mojot stav ne e deka treba da izneveruvame a uste pomalku deka slobodnite devojki treba da bidat so zeneti. Daleku od toa e moeto razmisluvane, nitu sum go pravela toa nitu go opravduvam. No me iziritira tvoeto surovo osuduvanje na tie sto go napravile toa i sto se doverile na forumov so cel da dobijat sovet i olesnuvanje. Od iskustvo ti kazuvam a ti kako sakas svati NIKOGAS NEMOJ DA SE CUDIS ZOSTO NEKOJ TAKA NAPRAVIL ILI DA SE STAVAS VO SITUACIJA PRED VREME KAKO TI BI NAPRAVILA DA SI NA NECIE MESTO .Zatoa sto se ke ti se vrati i togas poinaku ke gledas na rabotite. Znaci , vo red sekoj so svoe mislenje , no bez osuduvanje i kritikuvanje.[/quote] dobro a vie sto ocekuvate? vo ovaa kategorija brak vo koja 90%se vo brak, se javuva devojka koja veli,, imam vrska so ozenet covek so zena znaci i 8 mesecno dete,,i sigurno nekoja od clenkive ke se zaprasa,, a be ova da ne mi se desava mene, jas imam tolkavo bebe, da ne e mojot soprug,, i shto treba sega, da i recemeBRAVO ALAL DA TI E, KAKO MOZESE DA GO ZAVEDES, DAJ NI I NAS NEKOJ SOVET,, dr bi bilo da se javese i da kazese i se pustal zenet ama taa mu ukazala deka e pogreshno toa sto go pravi, deka ima familija i ta ne e spremna na takov rizik, E TOGAS KE RECEVMME BRAVO. I KAKVO OBJASNUVANJE I PODDRSKA DA I DADEME: PA SE NADEVAM DEKA I MOJOT MAZ KE GO LEGNES, PRODOLZI TAKA=ZAREM E NORMALNO TOA?????????????
UHAHAAAAAA... Mi bese strav da pisam ,da ne se izgoram..kolku se vzestil aatmosferata ili ..pardon!..kolku nekoj ja vzestil...... Bidejki sum prozvana ,a kako clenka na demokratsko opsestvo,smetam deka imam pravo na REPLIKA! ZNACI SE STO DO SEGA PISAV E VISTINA! Bez razlika sto nekoj od ovde se somneva vo istoto..zal mi e....ne sakav da ne bidam dovolno jasna ,pa da me sfatite pogresno... Vo ovoj post NEMA NIKOGO DA IMENUVAM,so cel da ne doprinosam kon vzestuvanje na "atmosferata" koe smetam deka e totalno nepotrebno... Ke bidam kratka i jasna ( se nadevam ) Da ,sum vo brak koj e uspesen i sum zaljubena vo soprugot ,se ni funkcionira kako sto bi trebalo i se e o.k ZA SEGA! Znaci...dokolku ne bi bilo taka i jas ne bi bila dobra majka i verna sopruga... Ne smetam deka e strasno da kaze nekoj sto iskreno misli... Ne sum svetica i samo mil Gospod znae sto bi se slucilo koga bi se nasla vo los brak ili vo istiov ,a koj prestanal da funkcionira..... Srbite vikaat ,vo edna stara i poucna pogovorka "Bice dana za megdana!"...znaci zivotot odi ponatamu,samo nemoj jas vaka so liberalni stavovi da ostanam verna na soprugot ,a zakolnatite moral-zeni da se najdat nekade vo necija si pregratka pa da ispadne >>>UPS!GRESKA! Uste ednas ke povtoram i stvarno mi e dosadno veke,pa zatoa dokolku nema nisto novo i ineteresno nema da se mesam vo ponatamoznata diskusija....... JAS NEVERSTVOTO NE GO PODRZUVAMama GO SFACAM i mozam da sfatam zosto i kako zenite ( a sigurno e slicno i so mazite) go pravat istoto..... Moite obidi da "go docaram" do zakolnatite protivnici bese na sekunda (ne da go promenat stavot) tuku da si kazat ...."Hmm...vidis mozda e stavrno vaka ..mozda covek se menuva ...mozda zivotot e samo edna teska i nepredvidliva borba za da se opstane... Ne sakam nikoj da navreduvam ili da kritikuvam...pozdrav do site koi me sfatile ispravno ili pogresno.....pa...sto da se pravi...nemozat site da sfatat :roll:
Toa sto izneveruvas znaci deka nesto nedostasuva mozebi soprugot tvoj toa ne go zabelezuva daj mu do znaenje (potsetigo na ubavite momenti sto ste gi doziveale ) dokolku sakas da si go zacuvas brakot .