Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Da se nadvorzam na mojot post ...ushte ova ako mozesh da mi odgovorish ..taka drugarchinjata Si Gi gushkash,bacuvash I drzish za race vo prisustvo na soprugot tvoj ili ???

2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Мене тaкa дa ме гушне женa, дa ме бaкне, дa ме држи зa рaкa, пoследнo штo ќе ми пaдне нa пaмет е пријaтелствo...дa не се лaжеме...:wasntme:
    А тoa декa вo течиси секoј трет брaк се случувa некoјa тaквa егзибицијa, се случувa...и тoa дa не се лaжеме

Dust, Dzevelekova, papillonP and 18 others like this.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Растена претежно во машко друштво, најдобри другари покрај женски сум имала повеќе машки, па благодарение на тоа понатаму не гледав на мажите како на потенцијални дечковци, сексуални објекти и сл туку секогаш им пристапував исто како кон жени, најнормално, пријателски, а не ко да се од друг свет. И далеку од тоа дека сите ги гушкам и бакнувам, но оние кои ми се блиски, мили, еве другарите кои ми се разбегаа по светов, сега да се видиме знам дека раце нема да тргнеме едни од други бар први 15 минути.
    Но така со секој не можеш, треба историја да имаш, ко најблиска род да ти се, во спротивно си една од оние жени кои ги опишаа погоре, нападна, флертувачка, желна за внимание, а се прикрива под превезот -пријателство.
    И се познава што е, дали е другарство, дали е само флерт, или веќе тргнало накај изневерување.

1209, buttercup5, Sashko1992 and 23 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да го прашам она стандардното...а каде почнува неверството...во умот или во кревет?

5. ell

ell Истакнат член

Хмм...според мене во умот. Ако зборам лично за мене. Доколку јас почнам да фантазирам за друг маж (не зборам фантазирање во смисла убав е, или да помислам на некој на тој начин, итн, туку секојдневно да мислам на него), бар кај мене значи дека навистина нешто не штима.

A за повеќето мислам дека би било во кревет, бар од она што сум слушнала... затоа што сите по некогаш фантазираме.. Иако доколку станува збор за фантазирање за иста личност, тогаш тоа е показател на нешто.

Last edited: May 28, 2016
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

првата фаза е во умот....реализација во кревет...:P

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Редоследот ми е јасен. Муабетот ми беше дали и ако заврши на првото сепак е неверство.

8. ninja35

ninja35 Форумски идол

не ....ако е така, тогаш не постои верен човек

Dust, EdnaDevojka21, Kitten and 7 others like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

Секој сам си ги поставува границите и има своја престава за дозволено и недозволено.
    Тука бар нема универзално правило.

PaLaVa, galapce, tina-63 and 5 others like this.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Уште да си кажеме за себе кога веќе кажуваме за другите.:lol:
    Ама тоа малку потешко. Нели полесни се стаповите по туг грб.
    А најчесто,оној што изневерува или изневерувал,да го слушаш,секогаш неговото Дело е оправдано а осудата кон другите основана.

11. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Јас мислам дека неверството почнува во умот, колку што секоја љубовна врска почнува во умот според наше видување. Сите со потсмев викавме што е то, платонска љубов, тоа не се рачуна, тоа не е љубов, штом немало физичка врска. Да се рачуна платонско неверство, а да не сметаш платонска врска/љубов за вистинска љубов ми е нелогично.

12. Glasna

Glasna Популарен член

Jas ne znam koja e tvojata starosna granica(vo koja grupa ti spagjaat mladi vo koja ti spagjaat stari) ..ama na kraj da ne ispadne da sum I postara od tebe..veke go prekisna na forumov so toa "ushte mladi ste" ..izvini ama ko baba mi da ja slusham hahaha..sorry

13. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Нема потреба од изневерување според мене, разведи се па оди со кого сакаш не му го троши времето некому. (facepalm)

VIK-KIV, presiosaP, anaja1 and 4 others like this.
  14. toogood

toogood Популарен член

Dobro, ne ste mladi nego NEISKUSNI, ako taka poveke vi odgovara.
    Ne se raboti koj kolku god. ima , se raboti vo toa koj kolku pominal vo zivotot, so kolku razlicni kulturi zivee sekojdnevno, kolku razlicni mislenja slusa, odgovara, se razbira (toa nemoze sekoj ili ednostavno nema moznosti).

15. Glasna

Glasna Популарен член

Dobro be @toogood od kade pak znaesh koj kolku pominal i iskusil u zivotot???Aman veke od popuvnjevo tvoe..kako ovde na forumov samo da dremat praznoglavi!!!

kukla21 likes this.
  16. TammyS

TammyS Активен член

Тaкa си е рaзведи се и прaви штo сaкaш пoсле ти a не е крив сoпaтникoт штo е сo тебе зa тoј дa стрaдa зa глупoстите штo ке ги прaвеш:)

17. Elissa

Elissa Форумски идол

Да е само со умот неверството многу поубаво ќе беше. Оние што сакаат да изневеруваат не се задоволуваат само со бујни фантазии. Неверство е кога ќе почнеш поблиска комуникација со друго лице и ќе имаш интимни моменти. За жал тоа сега стана нормално, како беше муабетот “оженет ама ништо сериозно“.

VIK-KIV, eloves, ♡BuBaLe♡ and 4 others like this.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Porano se sekavam "shvalerite" gi vadea burmite od raka za da mozat neshto da brknat na strana,a sega duri I moderno stana od prva da kazuvaat I pokazuvaat burmi za da legnat neshto..I za chudo pa legnuvaat nekoja!!

SAMIRA, poenta, Victorian and 6 others like this.
  19. Anon

Anon Популарен член

Ако неверството почнуваше во умот тогаш сум и убиец и насилник, пошто колкумина имам турнато под воз и тепано со палка во паметов ехехеее....

flowersss, SAMIRA, Dust and 18 others like this.
  20. mcokolada

mcokolada Истакнат член

ne postoi covek sto ne izneveruva so umot, bez da sakas ponekogas doajgaat takvi misli, vo momenti na osamenost na razocaranost, koga ke sretnist nekoj sto mnogu te privlekuva...brakot e za cel zivot a e nerealno deka vo 50 godini ni ednas nema da fantaziras za druga osoba.
    Za fizickoto izneveruvanje..pa ponekogas mislam deka super bi dosla nekoja inekcija adrenalin. Samo toa da e cisto fizicki i bez navlegvanje vo vrski.
    znam deka na muabetov ke imam kupista negativni kritiki no dzabe e da se osuduva koga sekoj vtor go pravi toa, znaci si uzivaat lugevo.

hristina.anenane, elimkd and Petar80 like this.