1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ти правеше анкета па знаеш дека секој втор го прави тоа??

Последна измена: 26 јуни 2016
    На blackwave, Petar80, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    a to pravese pa znaes deka ne e taka?

3. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    izvini na pecatna greska mislev TI

4. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па јас никаде не напишав дека не е така бидејќи не знам и тоа никој не може да знае освен ако некој не одел од куќа на куќа низ цела Македонија и прашувал дали има неверства во браковите, а не верувам дека постои таков човек.
    Еве на пример ти колку брачни парови познаваш?? Можеби 100, 200??
    Колку за информација само во 2015 година во Македонија се склучени над 14 000 бракови, а можеш да замислиш колку е вкупниот број, така да баш ме интересира како знаеш дека во секој втор се случува неверство.
    Мое мислење е дека тие што изневеруваат си мислат или сакаат да мислат дека скоро сите изневеруваат, па така си се тешат дека ги има многу како нив за да им биде полесно, а не сфаќаат дека е жално тоа што го прават.

На blackwave, blueeparadise, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    pa ne napisav i jas deka sum pravela anketa, a dali za sekoe nase mislenje pravime anketa??? po moe iskusto nikoj za nikoe mislenje ne napravil anketa, tuku se bazira na iskustvo od svojata okolina opkruzuvanje i licno iskustvo. Kraj kraeva ovde ne spodeluvame naucni trudovi tuku sopsveni mislenja.
    Poznavam mnogu luge koi vrsat bracno neverstvo, i od rabota i komsiluk i drustvo, a pojketo se vo prosecno harmonicni brakovi. DA NAGLASAM ne sum go izneverila soprugot pa nemam za sto da se tesam deka sum postapila pogresno.
    Interesno e sto nasiov makedonski narod e poln so osuduvanja i tabua. Dali tie sto izneveruvaat se nemoralni, rasipani, bezobrazni....????? zavisi od koe glediste gledas i kakvi se okolnostite. Pa ako nekoj sekojdnevno ja izneveruva soprugata non stop e izlezen so drustvo site pari gi trosi samo na sebe i uste toa i vrsi psihicno nasilstvo togas ako soprugata koja e strasno nesrekna i povredena go izneveri toj "posveten soprug" ke e nemoralna ili rasipana????. Dali nekoja/nekoj koj so godini ne dobil/a kompliment od partnerot/ka i nikakvo vnimanie e kriv/a ako padne na vnimanieto dobieno od druga licnost? dali toa e protiv nasata priroda??? Ili ke glumime moralisti vo slucajov?

На elimkd, evangelina.ina и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Da, toa e nemoralnost.
    Brakot e zaednica pomegju sopruznicite (finansiska a I taa vo krevet..). Koj ne saka da se pridruzuva kon nekoi pravila, ne mora ni da stapuva vo brak.
    A dokolku nekoj e nesrekjen, postoi razvod. Ednostavno e.

No ako nekoj misli deka ke bide srekjen so toa sto izneveruva, slobodno. Nitu delam krevet/hrana so toj covek, nitu me interesira sto pravi so svojot zivot.

На kjukli, kim.k, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па не случајно те прашав колку брачни парови познаваш и ти дадов податок колку бракови се склучени само во една година за да видиш дека не треба да генерализираш бидејќи тие луѓе што ти ги познаваш се само неколку капки во морето.
    Секако дека постојат брачни неверства и ако тие можат и понатаму да глумат дека се во ''среќен брак'' тогаш нека си продолжат така.
    Инаку тие што изневеруваат и тоа како се неморални, расипани и безобразни како и да гледаш, и неможат да бидат ниту добри родители бидејќи каков пример им даваат на нивните деца??
    Ако едниот брачен другар изневерува постои развод и нема потреба да се враќа со иста мерка.

Последна измена: 28 јуни 2016
    На theowndemon и VIK-KIV им се допаѓа ова.
  8. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Тој што возвраќа со иста мерка, занчи со неверство, прво излегува многу понзрел отколку сопружникот редовен изневерувач. А и зошто да си ја валка душичката со неморал? Фино лепо си постои развод па потоа секој по свој пат,кој по изневерувачки улички кој по стабилно-брачни улички(иако за стабилен,среќен и брак без неверства па и нема некоја 100%гаранција).:(

9. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    456
    nazalost ne e se taka crno-belo vo zivotot. Razvodot e golema rabota, i mnogu kompleksna. Kako prvo finansiska zavisnost, nemanje mesto za zivot i red drugi pricini. MNogu e lesno od strana da se gleda i da se sudi, t.e. toa e najlesno a mnogu od lugeto se specijalizirani vo taa oblast.
    Ako nekoj izneveruva i toa go pravi diskretno ne gledam zosto bi bil los roditel. Sigurno ke e mn pojke posveten na semejstvoto poradi griza na sovest nego nekoj kockar ili pijanica. Pa i se da e vo red ako nekoj cuvstvuva potreba za druga osoba podobro da izneveri (vo slucaj parnerot da ne razberi za da ne bidi povreden i da se odrzi kontinoitet vo brakot) nego non stop da ima kavgi i nervozi.

10. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Јас да ви кажам една смешка не човек ни да се смее ни да плаче.
    Биле двајца стари баба и дедо и бабава си имала швалер а мажот и нејзин да ги следи двајцата отишле бабата и швалерот до некое кафанче за да пивнаат нешто и доаѓаа маж и на бабава па кога го затепал швалеров па после удри по бабата и бабата уште се чудела и викала што му е ба на овој за маж и а швалерот си избегал :rofl:8-|(facepalm)Опасна бабичка

На Petar80, EdnaDevojka21 и ♡Vildana♡ им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.565
    Допаѓања:
    174.877
    ????????

На SV1911, elimkd, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Ова ме потсеќа на некој помлади со иницијали И. и Л. ама тука жеништето распалило по швалерката а јакиот маж си побегнал.Нема да ставам смајли зошто незнаеш животот што ќе ти приреди. Најарно не се потсмевај на туѓа мака да не те зашамари судбината со истата мака,па да незнаеш каде да погледнеш.

13. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Јас и се смееам на бабата како можела да наави на 70-80години не ме зезај...

14. VIK-KIV

VIK-KIV Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2016
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    110
    Ех '' љубовта'' не прашува за години...:o!

На EdnaDevojka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. draganalove

draganalove Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Дали ви се случило да си го сакате мажот и скоро се да ви е ок, но да ви се допаѓа некој познаник со кој што повремено излегувате фамилијарно (и тој со жената), односно сте пријатели преку пријатели и порадди тоа сте се зближиле.
    Мене ова ми се случи, се почна како на шала со пишување ова-она и заврши со скришно разговарање на телефон. Сеуште на само не сме се виделе ни направиле било што, бидејќи и двајцата се изјаснивме дека фамилијата ни е битна што и да се случи понатаму.
    Но, ме страв од тоа да не се зацапам и да си го уништам животот или уште полошо да не разберат и да уништиме 6-7 фамилии и пријателства-тоа нема да можам да го издржам :(

16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Mila, ako ne sakas nisto da se unisti prestani VEDNAS so taa tvoja igra, nema nisto dobro da izleze od toa. Pocitivaj go i ceni go toa sto go imas. Mislam me razbra, sekoe dobro.

На hristina.anenane, Naked Gun, draganalove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Shto e toa shto te tera so "toj nekoj" da produzuvash dalje kade Se golemi shansite da Ja preminete linijata I da prokockash sve shto imash sozdadeno?? Dali vredi seto Toa???

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Драгана, велиш дека го сакаш маж ти и имате нормален солиден брак?!
    Како?
    Не ми е јасно навистина.
    Да љубиш некого е еднакво на чуството никогаш да не помислиш на некој друг а камоли нешто да направиш, просто од самата помисла нема да ти е во ред и ти е крајно шубе и незамисливо.
    Ако псотојат други димензии на љубов тогаш не знам што да ти кажам, секој за себе си знае крај краева, како за поимот љубов така и за последиците од тоа што си го направила.
    Не знам Драгана, не е мое да ти судам и да ти кажувам што да правиш, но веќе кога бараш совет би ти рекла да размислиш 100 пати пред да ја направиш огромната грешка и да пратиш по ѓаволите се до сега што си градела.
    Ќе уништиш многу животи а најпрвен твојот и на децата.
    Не е убаво ова, не е убава и човечна ниту самата постапка што ја правите на вашите мажи/жени па и деца.
    Според мене ова не е љубов туку меланхоличен и здодевен брак поправо.
    Размисли само.. дали е во ред да ги повредете луѓето до вас, а тоа не е секој туку вашите мажи/жени и деца. Не размислуваш на последиците..
    Според мене, најпрвен разведи се и јасно кажи му на сопругот дека не ја бидува па потоа вметни некого во животот ако навистина ти е огромен приоритет.. вака не е човечки, не е.

На Naked Gun му/ѝ се допаѓа ова.
  19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    @draganalove Начинот на кој го гледаш познаникот и размислуваш, не би рекла дека е последица на почитување и сакање на сопругот. Во бракови каде нема простор за некакво нездоволство не се случуваат вакви непромислени излети. Пријателските релации и излегувања не се причина за поинакво зближување. Ако семејството ти е битно, не би размислувала во насока што и да се случи понатаму.
    Се случува тоа што потсвесно го посакуваш, а реално го потиснуваш се до моментот на преминување на брачната линија кога ќе ги повредиш блиските. Тоа што ти недостасува во бракот не ти дава за право да го бараш додека си во брак. Свесна си дека впуштањето во неверство ќе ги повреди блиските.
    Секој има право да сака и да биде сакан, но не на начин кој свесно почнуваш да го применуваш.
    Границата лесно се поминува, но враќањето е тешко изводливо и многу чини.
    Премери ги нештата, добро размисли дали се помалку вредни од твоите нереализирани потреби и потоа продолжи понатаму, во брак или во авантура.

На zalosna, draganalove, rose60 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. draganalove

draganalove Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Нее нема шанси да се разведам,неможам животот да си го замислам без мојот сопруг.

Ми се допаѓа чуството на адреналин кога ќе ми се јави, имам некое необично чуство што ми се допаѓа :)