Откако се иссели ми беше тешко, но за скоро си дојдоа дечките и некако собирав сили, добро врвев. Се слушаме секој ден по барем еднаш, општи муабети за децата, за нас ниту еднаш не зборнавме. Неколку пати се обиде да се пожали колку му било тешко сам во станот, но се трудев да не ме допираат неговите зборови и премолчував, не коментирав. Синоќа бев во парк со една пријателка. Го шетавме кучето. Тој седеше на една клупа со некоја дотична, јас не го ни видов. Ама кучето го позна, почна да лае силно од радост и станав да видам што се случува. Кога ги видов мислам дека светот на глава ми падна. Знаев се што претходно правел, со која, како, каде ама буквално се. Но ниеднаш не помислив дека некогаш со свои очи ќе го видам. И дека кога ќе го видам ќе ми биде толку тешко. Не знам ни од кај ми сила да речам здраво. Стана, очигледно не сакаше да ја видам и неа, се обиде да започне разговор ме праша каде се децата, не знам што одговорив, мислам дека само си го зедов кучето и си заминав. Денес ми се јави уште сабајле, пак општт муабет, ниту прашав ниту ме интересира нешто.
Имаме доста проблеми со мажот ми од кој многупати ми иди да си одам ама покрај се имаме дете и трпам се. Неодамна се појави мој бивши од франција кој доага на лето овде во македонија. Посака да се видиме и повторно ми разурна спомени и убави денови со него. Незнам дали е неверство ова ама стварно сакам да го видам , гушнам и бакнам.
Се подразбира дека ке ти фали љубовта од минатото, кога од твојот сопруг не ја добиваш. Па кока проблемите и кавгите ке дојдат, ке сакаат нозете за се затрчаат кон друг. Размисли си добро по кој пат ке тргнеш. Доколку имаш каде и имааш финансии зошто не се разделиш до мажот? Немој само да го кажуваш дека е поради детето, тоа е клише веке. Штом веке сакаш да видиш, бакнеш и бидеш со друг, пиши пропало од твојот брак. Не гори оган каде веке има пепел. Не знам што да те посоветувам, освен бар на некое време да се разделите и двајцата со поладна глава да размислите дали ке продолжите во брак или ке се разведете.
ako ti e se vo red ako si srekna so mazot familijata ne si nastetuvaj sama na sebe oti covek sam so moze da si naprave nikoj drug ne moze ke stradas ti i site drugi okolu tebe.I jas napravi neverstvo ama bese vo moment na slabost zatoa sto imav 7god nikakov brak,toa mi dade pricina da zgresam ama nasteti si na samata sebe ui na drugite okolu mene.Da sum imala ubav brak nikogas ne bi napravila takva greska.Sega se trudeme za nov pocetok najprvo za decata pa posle za nas i ne e lesno,zatoa zivej si so nego ama na distanca a moze nekoe vreme i poretko da se gledate za da si pomognete i dvajcata da ne zgresete
a jas vikam poarno ne se zeni ako misles deka nema da mozes da izdrzes dolgo so edna licnost barem nema nikoj da povredes sekoj ne e za brak
pa i ne e lesno i da se razvedes ama moze da se razmisle dali svarno treba razvot mozebi so razgovor moze da se resi nesto
Vo brak sme 6 godini i prvite 2 godini imavme dosta ubav brak , pa potoa dojde angelceto na svet koj ni go razubavi uste poveke zivotot. No, pocnaa i trosocite se pogolemi i pogolemi , majka i tatko mnogu se slusaat i den denska . Kaj i da sme zadolzeni od nivna glava zadolzeni digat noze nagore , pustat noze podolgo od cergata . I normalno nie se se raspravame poradi toa a mazot mi e edna golema mamaina i tatina maza pa oci ke mu izvadi na coek duri i da vidi so svoi oci deka negovite gresat nikoj nesmee da kaze nisto za niv. E sea da receme i dobrata strana od 30 dena vo mesecot nie 5 dena arni drugite 25 .... . Idi od rabota ili e izmoren ili mu se spie , on i taka idi dosta kasno doma ama ko ce dojdi gledi da legne da spie niti zena niti dete poglednuva , ama a mu stane stojko togas zena mu treba. Tatko ne se biduva so 5 minuti vreme pominato so deteto. Pa koga pred kratko vreme mi pisa bifsiot deka se vratil od francija i deka e tuka do 15 ti mi se vratija site ubavi denovi so nego , vistina bea samo 2 godini po 15 dena ama bea dosta ubavi ... Se ona sto go sakav go imav kaj nego..
Епа мила како што викаш коа ке му стане стојко, тогаш ти игнорирај го. Почни и ти да си трошиш свој пари и не се замарај за долгови. Гледај си само за тебе и детето.
Pa bidejki pocnav da mu vrtam grb koa mu stanuva stojko pocnavme i se pocesto da se karame. Aj so mu stanuva mu stanuva barem amlku da se posveti an toa i jas da posakam a ne stani stojko opni i go na zenata . izvinete na izras ama taka e toa.
Каква и да имате мака НЕВЕРСТВОТО не е лек.Еднаш стапнав по тој пат уште кога се верив со мм и сега стално ме влече на тоа.
Коа ја читам темана за снаи и свекрви и за жените дека добивале старателство, ги разбирам жените кои изневерваат иако не ги оправдувам, ама што е тука е. Доста е од глупиве мажи
Toa ti e isto kako postojano/samo da gledas Sitel i Kanal 5. I normalno posle veruvas deka sme najbogati, najsrekni i prvi vo sve. A realnosta za tvoja zal e mnooogu druga. "Ugandin" probaj ti e moj sovet. Pa mozda ke se potsmiris i ke gledas so drugi oci
Еве и јас да се вклучам во темава,да споделам искуство и поука. Многупати се повлеков од овој пат да не изневерам ама не се воздржав,проблемите,кавгите,невниманието си го направија своето. Посегнав по друг маж кој да многу го засакав ,ама си ставив на размислување жто ке се случи доколку мажот ми дознае дека сум го изневерила,што ако ми го одземе детето? Да напраив грешка за која многу се покајав и ја закопав длабоко во себе.иако знам дека многумина знаат за тоа дека предосетиа дека ке се случи тоа мм за тоа досега не е дознал. Аман девојки и момчиња берете ум да не берете бостан подоцна.
Ќути,трај гледај да не те разбере сопругот, нека не те гризе совест, теши се може и тој да ти е неверен па ќе си бидете на исто, чиста сметка долга љубов. Те фатив во лагата, не ќе да си се покајала, нели се распрашуваш за последици од вијагра.....
Ај на здравје ... жената со колегата така беше ??? Што е тоа е, нема каење и плачење сега, касно е за тоа. Барем вредеше ли ?