Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Emotivka

Emotivka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Од поодамна го следам форумов, а се регистрирав пред некој ден за да можам да поделам и јас мое искуство за темава.
    И јас сум од оние кои изневериле, и искрено не ми е жал. Иако порано јасно велев нема шанси, прво раскини или разведи се па тогаш, ама се случи без некој план, и тоа пред 2-3 месеци. Бракот ми е мртов, не го сакам сопругот а и нема да го сакам, мада на почетокот не беше така.Човекот со кого го изневерив маж ми е се она што не е маж ми, се знаеме неколку години но никогаш не разговаравме за љубов и слични работи, се до пролетва. Кога почнаа искрите првин не сакав ништо и му реков дека немам што да му понудам а и не сакав да биде повреден, но по некое време работите се сменија и си реков дека имаме право ние двајцава да уживаме. И пред тоа планирав кога тогаш да се разведам, и ќе го сторам тоа(во погоден момент), но не заради човекот со кого изневерив, туку заради тоа што не сакам веќе да живеам со таков човек.
    Сакам да кажам дека не криев ништо од "пријателот",прашав колку знае за мене приватно, а тоа што не знаеше јас му го кажав.Сексот со него е феноменален, додека со сопругот го имав замразено сексот, и пробав работи што порано никогаш не сум.Имаме исти ставови за многу работи, имаме иста хоби-професија(си имам друга факултетска професија), и ред други работи, со сопругот тоа го нема, немам подршка за тоа што го работам, различни ставови за воспитувањето на детето и многу други работи.
    За нашето посебно пријателство не знае никој, а и да сум разведена или и воопшто да не сум била мажена пак не би кажувала за нашата врска(ако можам така да ја наречам), не затоа што се срамам или нешто слично, туку што е нешто многу убаво и немам потреба да го делам со друг.

2. lady.v

lady.v Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    POZZ...PRVPAT PISUVAM, I MALKU SUM ZADCHUDENA OD VASHITE "RAZGOVORI". VO BRAK SUM DOLGO VREME I NE MOZAM DA SE NACHUDAM KADE VO SETO OVA SE MAZITE? PA ZAREM TIE SE MALOUMNI ZA DA NAPRAVAT NESHTO TAKVO ZA KOE DOSEGA RAZGOVARAVTE. BADIJALA SE NASHITE PREPIRKI.

DOKOLKU VO NASHIOT BRAK KOJ E INAKU SUPER I POSLE TOLKU GODINI, SE SLUCHI DA BIDE SO DRUGA, JAS NE BI JA OKRIVUVALA NEJZE. ZAREM NEMA KRIVICA SOPRUGOT MOJ. ZA MENE KRIVECOT E TOJ A NE NEKOJA DOTICNA OSOBA. JAS MISLAM DEKA NESIGURNITE LICHNOSTI (MAZI) BEZ DVOUMENJE BI STORILE NEVERSTVO. DODEKA ZENITE KOI SE VO BRAK SE SLOZUVAM DEKA NE BARAAT SAMO SEKS NADVOR OD BRAKOT. BARAAT UBAV ZBOR. VNIMANIE, ETC. NE E TOLKU TESHKO KOGA
    -IMASH NEDOVLNO VNIMANIE
    -DA SEDNESH I DA RAZGOVARASH SO SOPRUGOT
    SHTO TI SMETA A SHTO NE. JAS MISLAM DEKA ISKRENIOT RAZGOVOR BI PODOBRIL MNOGU RABOTI PA VO TOJ DUH GI VOSPITUVAM I MOITE DVA SINA. ZENATA TREBA DA SE CENI I NEGUVA KAKO SVEKJE. KARANICI NORMALNO KE IMA, NO SO RAZGOVOR DA SE SMIRAT NEGATIVNITE STRASTI. NAJLESEN NACHIN E NEKOGO DA SE IZNEVERI (NO AKO GO STORIME TOA KE GO STORIME VZAEMNO)
    OVA E DEL OD MOETO ISKRENO RAZMISLUVANJE
    POZZ!

3. kateivanova12

kateivanova12 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    27
    Mnogu se iznenadiv kolku mnogu licemerije ima kaj nas zenite pod uslov deka site sme zeni na forumov.Mnogu me iskritikuvavte , me zigosuvavte a sepak ne dozvolivte da vi objasnam i da vi ja prikazam del od situacijata i prilikite koi me navedoa na neverstvo.Dali znaete kakvo e custvoto da postojano rabotite na rabota, trcate da postignete se, da im pogodite na site , na mazot, na deteto, na negovite roditeli(ziveeme vo zaednica so niv a tie se premnogu zlobni luge na koi isto kako i na nivniot sin nisto ne im e pogodeno i ne im se dopaga).Dali znaete kako da ste pod postojan teror doma, ne fizicki tuku psihicki da ne znaete kako ke vi zapocne denot i da se sekoj moment go ocekuvate vremeto za na rabota zatoa sto iako ne se vidite so nego sepak vie ste nadvor od doma.Dali znaete deka vo izminatite 9 godini jas nemam dobieno nitu eden mal podarok za rodenden,godisnina ili nova godina od mojot soprug.Na mojata reakcija zosto nisto ne se setil da kupi za mene sekogas mi veli imas pari ili ako nemas zemi od kaj mene kupi se sto sakas.Dali znaete kolku toa boli.Kolku boli custvoto deka nikogas ne ste vo pravo spored nego.A vo pregratkite na mojot kolega se custvuvam prekrasno , prerodeno i zenstveno.Nekolku meseci sme zaedno no tolku romantika vo ovie nekolku meseci imam doziveano kolku za 9 godini brak i 4 godini prehodno zaedno.Ne ni za slednite 100 godini nema da ja doziveam taa romanitika i tie neznosti so mojot soprug.NIKOGAS NE VELI NIKOGAS I NE OSUDUVAJ BEZ DA ZNAES SE.
    Jas sum barem iskrena, i ne navreduvam nikogo no se iznenadiv od nekoi zeni na forumot i nivniot nevkusen recnik.Smetam seuste deka nie zenite ne treba da se navreduvame tuku da si pomagame.

4. iloveyou

iloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Za razlika od tebe jas ne bev vo brak, no bev vo vrska recisi 8 god......... Deckoto mi go pravese istoto i mene nikogas ne dobivav pokloni po nekoj povod zatoa sto toj nikogas nemase vreme za takvi "luksuzi", sekogas za nego ne vredev i ne bev dovolno iako od nego sum daleku pokulturna i poobrazovana. Bev tolku iskompleksirana od negova strana sto mislev deka moram da bidam so nego zatoa sto drug nema ni da me pogledne. Megutoa kako "grom od vedro nebo" se pojavi eden mn fin decko koj me opsipuvase so mn vnimanie, zborovi koi tolku mn mi ja vratija samodoverbata. Pokraj nego sfativ deka seuste vredam, seuste sum posakuvana. Uste pred da go zapoznaam drugiot, znev deka megu mene i deckoto odamna nema ljubov i se e od navika. Se macev edna godina, zatoa sto bev so deckoto, a sakav drug. Se slucija mn nepredvidlivi raboti taka sto toj drugiot se veri so devojkata so koja sto bese samo nekolku meseci. Iako resivme deka vreme e da prekinime zatoa sto nema idnina za nas i sekoj treba da si prododolzi na svoja strana, toa traese samo 1 mesec. I kolku i da se obiduvavme da ne pocneme odnovo ne ni uspevase. Vo meguvreme jas se skarav so deckoto i prodolziv da se gledam so drugiot koj za zal sega e zenet. Tolku mn mi e ubava so nego, ednostavno mozam da kazam deka mi se ispolni ona sto sekogas go posakuvav da imam nekoj kako nego pokraj mene.
    Znam nekoi ke kazat pa ako ne ja sakal devojka mu ke te zemel tebe, no pred da osuduvate, samo da kazam deka nekoi raboti se slucuvaat od X pricini i mora taka da bide.
    Mojata prikazna i ne e bas tolku bitna vo momentov, sakav samo da te poddrzam vo toa sto imas pravo deka nie namesto da si davame soveti, nie se osuduvame, pa i nekoi licnosti na forumov, gi opravduvaat mazite so toa sto, maz kako maz ako mu dozvoli taa to sigurno nema da ja odbie. Samo da potenciram deka nikoj nikogas ne bega nadvor od vrska ili brak dokolku vo vrskata ili brakot ima se i nisto nedostasuva. Postojano gi osuduvaat devojkite deka rasturaat familija, pa vi se molam koja familija koga taa e samo devojka, zosto da misli taa koga toj nema nitu malku griza na sovest, zatoa toj e onoj sto rastura familija, a ne taa

На kateivanova12 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. magic

magic Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    81
    Можеби ќе речите дека не сум доволно компетентна да пишувам на темата поради тоа што не сум во брак или слично, но сепак да си го кажам моето мислење.

Драга Len4e ок за тебе знам од каде потекнува твојот став во врска со оваа тема. Но, ако не знам како да ја наречам бившата 19годишна женска или љубовница на татко ти или бивша твоја „мајка“ била о......а и те тепала и малтретирала не значи дека сите на овој свет кои одат со женети се такви. Ти си имаш направено некоја твоја слика, а тоа не значи дека е правилната.

И јас сум против неверството, но можам да го сфатам во некои граници.

Добро е да се има цврсти ставови, но треба човек да биде и малку реален. А повеќето тука не се баш реални. Ниту оние кои мислат дека женетиот нивни „дечко“ ќе ја остави жената поради нив, ниту оние кои мислат дека нивните мажи никогаш не би ги изневериле, ниту оние кои мислат дека се многу силни и дека никогаш нема да се најдат во таква ситуација да изневерат...

Некои претходно напишаа дека и психичката изневера е изневера и се согласувам со тоа. Ако јас мислам на некој друг додека си легнувам со дечкото или со мажот и тоа е изневера. Како ќе му биде на вашиот маж или дечко ако знае дека мислите на некој друг на пример додека водите љубов? Сега ќе речите тој тоа нема никогаш да го дознае. Нема ама вие немате ли грижа на совест тогаш или имате само ако се сексате со друг (да се изразам вака ако може :lol: )?
    Сите понекогаш изневеруваме. Дали физички или психички сепак е изневера.

Нормално дека ќе ги осудувате оние кои одат со женети. Така е најлесно - вие се ставате во положба на изневеруваната. Но, кога сопругот не е доволно паметен да помисли на неговите деца дали онаа која оди со него треба да мисли на нив и на неговата сопруга? Велите мажите мислат со долната глава кога некоја ќе ги испровоцира. А што кога тие ги испровоцирале „швалерките“ (се извинувам за изразот) без разлика дали со нивниот шарм, пари, кола, моќ, искуство, секс.... Пак ли се винивни оние кои одат со женети? Според мене НЕ.

Бидете малку пореални. Никој не оправдува неверство, но никој не заслужува такви погрдни зборови кога тука на овој форум побарал совет.
    ПОЗДРАВ ДО СИТЕ

6. lela.a

lela.a Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ja sledam temata od pocetok i nemozev da se vozdrzam a da ne iskomentiram.Draga Kate celosno te razbiram bidejki i mojot zivot e slicen na tvojot.Toa sto ti si go dozivuvas, toj moment sto si go ukrala od zivotot e samo tvoj i cuvaj si go dlaboko vo srceto.NIKOJ NEMA PRAVO DA TE OSUDUVA.A posebno tie sto ne razbiraat.Glavata gore

7. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    kolku i da se trudat tie sto se protiv izneveruvanjata da dokazat deka sepak e toa grev, greshno ee.........mislam deka e gjabe.
    kolku i da se trudam da dokazam deka ako vo zivotot na sekoja prepreka podlegnuvame toa ne vraka nazad=i toa ne bi vredelo.
    no sepak neli iskushenieto ne bi bilo iskushenie ako uspees da odolees?
    Pa sea znaci dokolku gi prifatam vasite sugestii da na sekoja kavga so soprugot nedorazbiranje,propushten poklon vletam vo pregratkite na drug togas bi bila posrekna i pozadovolna od zivotot? ne. uste toalu bi se razocarala.A za toa deka se krivi samo devojkite ne, rekkov da ima masko vo sitaucijava na forumov bi go osuduvale i premnogu i site negativni komentari bi bile nasoceni kon nego se rabira. Ama me interesira vie, shto vikate kolku slucai poznavate koga slobodni deckovci odat so mazeni zeni, zeni so soprug deca? Zatoa sto tie vo situacija razmilsuvaat poinaku:riginally posted by sensei

Mozev, i ne sakav. Ja prativ doma da si gi gleda decata. Ne e ubavo da mu odzemes roditel na nekoe dete.
    Originally posted by hektor

mene mnogu me palat zeni vo brak , samo nikogas ne sum posegnal po niv od prosta pricina , gospod bi me kaznil da ja rasturam srekata na brakot sto si ja imaat .
    I jas se iznenadiv,ama takva e situacijata, tie ne gaat iluzii deka ke go ostavi mazot, pa ke bide os niv....no sepak toa e zanskata strana poemotivna i pozanesba bi rekla.
    Kako sto gledam deka tuka sekoj si ima svoj cvrsto izgraden stav i bez razlika kakov e ne moze da s epromeni. Jas se potrudiv da dokazam deka ne e ubavo toa, izneveruvanjeto e znak za slabost na karakterot na licnosta bez ogled na masko/zensko i toa sprotivno na site standardi i sveti principi. No akako velat postarite,, na covek ne mozes da mu dades um, mozes da mu zemes,,
    Bidete pozdraveni, imajte ubavi i veseli praznici, bidete srekni veseli i ispolneti so ljubov i pozitivna energija za praznicite
    pozz

8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    Znaci lugeto nikogas ne prestanuvaat da iznenaduvaat(razocaruvaat) Bas doznav deka eden hmmm...aj neka bide kolega koj e ozenet srekno(ama izgleda jas samo taka sum si mislela) imal vrska so edna druga moja pobliska poznanicka(da ne recam drugarka) Ne znaete kolku se zaprepastiv i navistina ne mozev da poveruvam. On bese eden od retkite luge za kogo ne bi pomislila takvo nesto...i stvarno ne znam sto go navelo na toa,bidejki kako sto kazuvase on rozi mu cvetaa vo brakot...ama ete ne e se kako sto izgleda

9. coca

coca Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    E VAKA SEGA OVA SE ODNESUVA ZA BABYGIRL I KRISTIN4E
    ke vi kazam jas edna prikazna ega pa vie osuduvajte me zosto i kako razmisluvam ili deka ne strada deteto
    si doagja 6godishno devojce doma posle 2iot ucilisen den vo prvo oddelenie srekno veselo i razigrano doma, itajki da im kaze na svoite doma za prekrasniot den na uciliste. No doma ja ceka neprijatno iznenaduvanje, Vleguva vo sobata na majka si i tatko si a taa e PRAZNA.Vo sredinata na sobata ima samo eden kup alista. Ni traga od mebelot.Od roditeliteisto. ceka da si dojde tate od rabota=go nema. Mama isto. Sednuva na kupot alista i place, place neprestajno. Ne znae sto se slucuva"da ne gi ograbil nekoj, da ne gi ubil.........Vecerta si doagja tatkoto i ima iznenaduvane:Donesol nova mama, mlada 19 godishna,, odsega ova ke ti bide majka,,Cel svet se rushi vo devojceto, Doznava deka tatko i i majka i se razvedile zatoa sto tatkoto se zaljubil, mu zaigrale peperutki vo 19 god orospija koja go zazemaa mestoto na majkata.Ziveat zaedno novata majka i tatkoto so decata, se budi devojceto sred vecer od vreskanje NOVATA MAMA KACENA VRZ TATO I VRESKA, VIKA,nimalku zacudena od toa sto malo devojce gi prekinalo, poleka si oblaka gaci, deojceto za uvo i nadvor. no toa e zivot jebi ga, prodolzuva.tatkoto po cel den na rabota, na pat si sede deteto so novata mama, ceka pojadok=nema, ceka rucek=nema,ke posaka nesto=si go dobiva so shamari, so luzni od shlakanici ide na skolo, barapomos za zadacite na shkolo=dobiva kubenje po kosa,kreva temperatura od tolkavi ubavini=nikoj ziv do nea,novata mama ja tepa uste tolku. No za da bide uste poloso, go faka mometo treska, pagja vo nesvest i bessoznanie i naredno shto se razbuduva vo bolnica pod sistemi. Novata mama bdee nad nea zaedno so tato, iznenadena kako sve mozelo da se lsuci...hm
    No uviduva tato po ranitei kauvanjata na mometo, tvrdenjata na komsiite deka nitu edna dr orospija koja se zalepila na negovite pari, na negoviot uged i mok,ne moze da gi gleda negovite deca kako nivnata majka, da gi saka isto taka i da gi vospituva. Ja brka so kotek orospijava i se vraka nazad doma, za po nekoe vreme daja moli majkata na negovite deca da se vrati doma, kaejk se za svoite postapki. Ne za nego , tuku za decata se vraka majkata, nadevajki se deka ke se smeni na podobro. I se smeni.a taa orospijata, koja vleze vo kuka na zenet so 2 deca ne i se vide arn. nemozese da naje asolen pa se iseli od drzavata. Zasro mala ni e zemjava. Nikoj ne skaa da zeme takva promiskuitetna osoba koja ne s eplasi da rasturi familija , istoto edna den i na svoite moze da im go napravi.
    E toa devojce sega ima 24 g, mazena i seuste ja budat koshmari navecer, zasto cela godina, 365 dena ziveese vo koshmar,i posle skoro 20 godini ne mzoe da zaboravi kako edno neverstvo pogodilo tolku lugje, seuste ja budat neprijatni memorii i sekavanja.i ne mi kazuvajte deka e mala rabota, zasto decata stradaat najmnogu toa go kazuvam zasto licno sum iskusila. I devojki ve molam ne se matkajte so zenet zasto enma da vi donese nisto ubavo, niti pak vie nego pozz

znaci ova tekstov tolku me potseti na pepelaska :),ineznam dali e ova vistinska prikazna,a i da e mislam deka e malku preterana ,i neznam koja zena ,devojka ili neznam sto i cudoviste da e ne bise odnesuvala tolku da ne kazam mrdnato.pisuva.citiram( se budi devojceto sred vecer od vreskanje NOVATA MAMA KACENA VRZ TATO I VRESKA, VIKA,nimalku zacudena od toa sto malo devojce gi prekinalo, poleka si oblaka gaci, deojceto za uvo i nadvor)pa verojatno tatkovo vo slucajov da e pozdrav od taa devojkata uste togas bi reagiral kako moze taka da pravii taa so negovite deca,,seto ova mi e malku da nekazam ludo.i nemozam da poveruvam vo prikaznava...sakam mnogu raboti da kazam ama neznam kako i pred da kazam nesto drugo ,pak ke prasam ,,,ova vistina li e?i zosto decava se kaj tatkovo a ne kaj majkata?

10. Bianca

Bianca Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    zdravo na site a posebno tebe kate.iako ne sum vo brak sakam da dadam i moe mislejne zatoa sto ako ne sum vo brak ne znaci deka ne sum kompetentna za ovaa tema znaci sekoj ima pravo na svoe mislejne zatoa e i ovaj forum.sakam da ti kazam deka jas te podrzuvam vo se do sega sto pravis i voopsto da ne se zamaras so tie sto te osuduvaat zatoa sto ne znaat na niv sto mozi da im se sluci vo zivotot.a vie dragi moi osuduvacki pred da ja osudite zaprasajte se sebesi dali vas vie tolku dobro kako sto kazuvate ili onaka samo uzivate koga navreduvate i osuduvate drugi osobi.nikoj nikogo ne mozi so sila da natera nekogo da saka ili da mu bide ubavo so nekoj,sekoj si go zivee sopstveniot zivot i koi sme nie da sudime.jas sekogas sum na stranata na ljubovta,ubavoto i uzivajneto.sekoj e gospodar na svojata dusa.i samo taa moze da si sudi nikoj drug,i daj barem ednas bidete evropski zeni dosta so ovie niski malogradski muabeti.
    pozdrav i samo napred zasto zivotot e tvoj i nema so da im objasnuvas i da im se pravdas na nekoi koi ne znaat ni sto e pocit,i ljubov

11. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Поздрав до сите а посебно до Катеиванова и честитки за искреноста!
    Бидејќи се ближи полноќ би ја искористила приликата на сите да ви ги честитам Новогодишните и Божиќните празници и да ви посакам се најдобро во новата година и ако има доста несогласици сепак Кате постигна огромна цел ни ги отвори срцата и од нив полетаа милион искуства,мисли и чуства.Сепак животот е сложен и чуден и сите имаме по некое искушение како и јас но досега оддолевам но до кога ќе видиме.Сепак едно е вистина -прекрасно е да се биде жена кој сака нека каже,среќни празници и се најдобро,голем поздрав до сите вас!

12. lela.a

lela.a Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    srekni praznici na site a vesne tvoeto mislenje e prvoto nesto sto go procitav vo novata godina i veruvaj mi vlevaat mnogu nades.ubavo e da se znae deka postojat taka razumni i realni licnosti na ovoj nas surov svet.neka ovaa godina im donese, mir ,ljubov ,pari i ispolnuvanje na site zelbi na site zeni

13. mazena

mazena Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    I jas sum mazena i mislam deka toa e normalna rabota se dodeka ne se rascue vo javnost.Zatoa treba da vnimavame so kogo go pravime toa.Jas sum vo ista bracna situacuija kako tebe i do sega go imam napraveno toa so dvajca mazi od koi edniot e zenet a drugiot e dosta mlad i super se osekam.Se znae deka go posakuvame toa ama mi trebase mnogu vreme da go napravam a potoa osekav i griza na sovest ama sega jas koga ke posakam se javuvam i so pregolemo vnimanie sum zadovolena vo sekoja smisla.Kazete mi za vas oti nemoj nesto so mene da ne e vo red.

14. gabice

gabice Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    draga KATE IVANOVA POSLUSAJ ME MOLIM TE . ZASTO SE PRAVDAS?USTVARI NA KOGO MU SE PRAVDAS? I ZASTO GO NAREKUVAS TOA STO SUM GO NAPRAVILA ... A STO SI NAPRAVILA ?DA NE SI UBILA NEKOGO DA NE SI UDRILA NEKOGO... NEMOJ DUSO NIKOJ NEMA PRAVO NA NIKOGO AD SUDI I NA NIKOGO NEMOJ DA MU SE PRAVDAS SAMO UZIVAJ UZIVAJ GLEDAJ AD GI NADOPOLNIS {IZGUBENITE GODINI} MNOGU POVEKE SREKA TI POSAKUVAM OVAA GOD OD SE SRCE

15. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ahhhh evropejki moi mili! epten ste mi sovremeni, ili jas sum mnogu staromodna ;) ! abe se ke bese arno i vo se ke veruvav samo ako ne mozev da ve zamislam kako placete i stradate zaradi neverstvo! Mnogu ljubite da ja kazete starata pogovora ,,ne pravi im go na drugite toa sto ne sakas tebe da ti go pravat,,... iljada pati imate napisano deka se stavate vo tuga koza za da gi razberete nivnite cuvstvatva i da ja sogledate nivnta situacija....nooo znam deka vsusnost ne pravite nisto! niti mozete da zamislite a bogami i ne sakate da zamislite! Aj koga veke ljubite da ja kazete frazata ,,ne pravi go ona sto ne sakas da ti go prvat,, kazete dali lesno ke go podnesete faktot deka mazot cije dete ste rodile i odgledale si ima druga ljubovnica so koja si se ,,pleska,, dodeka vie doma dete mu cuvate? Ili ako tolku mnogu umeete da se stavite vo druga koza togas stavete se vo koza na 10 godisno dete i pomislete kako mu e koga znae deka negoviata majka osven taticko si se saka i so cickoto koj e kolega na mama! I ve molam pred da mi vozvratite so komentari od tipot ,,me nerviras, osuduvas, neverstvoto i ne e tolku stasen grev, site brakovi funskcioniraat taka,, ve molam, postedete me od takvi komentari tuku ednostavno mi kazete kako ke vi e vas? kako ke vi e ako vasiot sakan na koj ste potrosile mnogu nervi,godini,momenti go delite so nekoja druga? pisete kako se cuvstvuva nekoe dete koe cel zivot ke bide ,,odbelezano,, so frazata ,,kakov roditel,takvo dete,, !
    Nevernite znam deka ke si najdat pricini za da si se opravdata pred sredinata vo koja ziveat a najveke pred sebe...lesno e da navedes problemi od brakot koj ke te ohrabrat da napravis neverstvo,no tesko e da gi nadmines tie problemi! No neli problemi ke imame cel zivot? i sto treba da znacat tie problemi...deka treba da begame od doma i od bracniot drugar barme na momenti za da si pruzime sebe si zadovosltvo! nase zadovolstvo a sram za deteto i celoto posiroko semejstvo? toa li treba da ni cini zadovolstvo i da ni sluzi kako resenie na problemite?
    Treba da vi bide sram ako nevnimanieto od mazot ste probale da go nadminete so beganje vo tug krevet! zreli zeni, na 30 gidisna vozrast namesto razgovor resavaat problemi so seksanje so drug mas! c c c c c...ne mi se veruva do kade e otideno licemerieto i kolku se beznacajni moralnite vrednosti!

16. coca

coca Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    a sto e so toa koga zenata doma sedi 24 casa na den so deteto a" maz i e na pat porabota"ili mora vecerva da se zadrzi ial "nekoj vazen sostanok..tie imaat familija samo na zbor i mislat deka ako donesat pola pari za da se podmirat smetkite gi resile site problemi...90%mazite ne se vozdrzuvaat od pronevera i ne se ni kaat voopsto...mazite se seksaat za da im se zadovoli egoto!a zenite ako izneverat izneveruvaas so srce...mazite go zasluzuvaat toa...

17. Dark-Rose

Dark-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    76
    Odsekogas za mene najstrasno nesto sto mozelo da i se sluci na edna vrska bilo neverstvoto. Za zal, go pocustvuvav na svoja koza i toa od deckoto sto najmalce se nadevav. Bev unistena, na rab na nerven slom. Mnogumina od strana mi zborea ajde budalce, sto se sekiras, varti mu i ti i zavrsena prikazna. Nikogas ne go napraviv toa, no nikogas ne se ni pomiriv so toj fakt. Ne bev vo brak, ova mi se sluci na 20 godisna vozrast, no me unisti totalno. Da go doziveev toa vo brak, so deca doma, ni napred ni nazad... neznam sto bi bilo so mene. Me plasi i samata pomisla. Znaejki kolku sum bila jas povredena, ne bi go napravila toa nikogas na nekogo. Osetiv na moja koza kolku boli. Ponekogas znam deka mazite se gjubrinja i zasluzuvaat da bidat prevareni no... Samo se nadevam zivotot nema da me natera na takvo nesto. A moram da kazam deka vo nikoj slucaj ne gi opravduvam onie zeni, sto neverstvoto go praktikuvaat kako eden vid na zabava, bez nikakov sram i griza na sovest. Zaveduvanje na nekoj zafaten covek... pa glumenje ljubov e vo prasanje... Cisti gluposti. Pa zar ja izgubile ljubovta kon svojot maz/decko, pa ja nasle vo drug? Nekogo lazat sekako. Neznam... imam tolku mnogu da kazam na ovaa tema, no nema nekoj konkreten odgovor za opravduvanje na neverstvoto. Samo se nadevam nema da go doziveam toa povtorno zasto bi me ubilo. Pozz devojki i mnogu srekja vo zivotot nezavisno kakvi odluki ke donesete, neka bidat od srce.

18. zkjb

zkjb Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    55
    Aman be zeni ve slusam (vo navodnici)samo se karate kako strini na cesmi ,abe ova go imalo i ke go ima sekoj za sebe si znae i sekoj si misli so svoja glava so raspravate krivi drini zosto ovoj vaka zosto onoj onaka,a ONIE koi se so demek aura na glavata tie se pravi :twisted: plasi se od onaa zena koja gleda samo dolu i usta ne otvara a ne od onaa koja gleda pravo i e alapaca,demokratska drzava sme koj saka i kako misli neka pravi ovde na forumot sme za zabava i za pomos dokolku moze da se pomogne sekako sovetodavno a sudenje i toa tolku strogo se znae kade ....zivotot e eden pozdrav do site strogi i nestrogi sudii :D

19. Dark-Rose

Dark-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    76

hahhaha me nasmea vo ovie docni, t.e. utrinski casovi :lol: Pozz i otidov jas malku da prilegnam.

20. Marija-Ana

Marija-Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Прво поздрав до сите!
    Скоро се регистрирав на форумов и многу ми се допаѓа а посебно внимание ми привлече оваа тема.Многу прочитав,во брак сум долго и сеуште верна но не се согласувам со ова размислување бидејќи осудува а претпоставувам дека доаѓа од другата страна која го осетила гревот на своја кожа.Но би сакала да кажам нешто,како прво веќе беше кажано дека никој не бега од убаво освен ако е луд,жените што се дома ја даваат најголемата жртва која не е признаена тоа е факт но животот носи разни работи и тој што сега осудува лесно може да биде осудуван!Го кажувам од лично искуство за многу нешта што сум осудувала ми дошле на главата па према тоа никогаш не велете никогаш и секогаш бидете свои.Ја поставувате темата а што другата страна-жртвата а најчесто од неверствата што сум била сведок се причина токму тие жртви.Тешко е да одржиш брак и тешко е да пливаш во животот.Сигурна сум дека многу сопруги преку глава им дошло да ги гледаат низ призмата на лажицата мешалка и бебиситерка.Ајде да пишуваме без навреди мислам дека и Весне ве замоли на тоа а и некои други.И едно прашање до сите:Кој од нас не си замислувал да води љубов со друг?Дали има таков?И ќе завршам со една поговорка.Мажот и жената и кога спијат не сонуваат исто!Поздрав!