Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Луѓе претерувате со офф топиците и гледањето сеир на секоја тема. Чисто ради тепање досада да, ама ова е форум и си има правила.
    Ако сте расположени да дадете совет дадете го но вакви изживувања и играње мајтап не.

Gosh, rose60, Elissa and 8 others like this.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Луѓе ај не и напнувајте. Грешка или не, сепак тоа е нејзин живот и грешките таа на душа ќе го носи а не вие. Веќе направила што направила и времето не се враќа назад...Нејзин живот и нејзини правила. Во никој случај не оправдувам неверства ама ај да земеме и да ги убиеме луѓево ако не.

А тебе @problematicni грешка ти е што сподели јавно на форум. Тоа е интимна работа и не е баш за фалење...имаш 45 мислења, што ако те препозне некој? Доволно е уште нешто да споделиш за себе и верувај, не мора да е некој зачленет за да те препозне. Некој онака си чита и оп изнанедување.
    Биди повниматела пази што споделуваш, сепак си мажена и имаш дете.

Сама размисли за последиците, не си мала. Појди некаде сама, со ладна глава размислувај дали стварно го сакаш вториот или само ти е онака за забава. Би ги оставила мажот и детето заради него?

И аман, зошто не разбирате...Пиша дека со еден маж се омажила, а сега како со сосема друг човек да живее. Сфатете малку, значи каркатерот му се променил. Додека биле во врска било се супер, мед и млеко, ама откако се зеле како друг човек да станал...а не вонбрачно живеела, имала трет, со овој се сакала, со оној се неќела...убаво е објаснето, не знам што не сфаќате толку

Gosh, PaLaVa, Мариаа. and 10 others like this.
  3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Душо ти ич не му ја мисли дали тој ќе се разведе од тебе, не мисли што ќе те зборат роднини/комшии, мисли како ќе си му кажеш на детето дека си го оставала само додека ти си се прпелкала со друг. Мисли си на детето како ќе си му објасниш другово е тотално небитно.

Gosh, rose60, kuc and 4 others like this.
  4. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Не знам каков е бракот,не сум мажена,ама никогаш нема да изневерам..Што и да се случи тоа не е решение.Најдолно нешто што еден човек може на друг да му направи.Раскини,разведи се па прави што сакаш ама изневерување НЕ!! Сите такви луѓе ги мразам и ич не се за жалење.Извинете ако навредив некој.

5. Outlook

Outlook Популарен член

Moralno i realno taka e ama vo zivotot se se slucuva, koga opravdano koga od bes sto se vika ama podlegnes li na takvo iskusenie, ne znam ... zatoa rastojanie, se znae koj e koj vo necij zivot. A da ti kazam iskreno vo najgolem del slucai pak ostanuvaat vo brak i pak se si e OK, navidum barem.

6. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Остануваат во брак најчесто поради децата.Според мене подобро да се разведат неголи децата да трпат се и да имат лошо детство,тие трауми од животот засекогаш остануваат.:)

rose60 and Jenny22 like this.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Ne znam, sekoj si znae kako mu e. Jas licno pet par ne davam ako dojde red da se premazam ako ne odi bi se razvela zs sekoj ne moze da prosti i zaboravi. Zatoa podobro spreci otkolku da lecis ako mozes.

Glasna, Petar80 and Bella.04 like this.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Баш затоа што е форум го има споделено проблемот.На фб сигурно нема да го сподели и да бара мислење.И темата е таа,така да ако имате нешто да и кажете направете го тоа,ако не немојте само да мудрувате,или како што љубат многумина-да осудувате.Ете,се створила некоја дискусија и жената може да извлече нешто од туѓите мислења.

Според мене,@problematicni немој да мислиш дека со овој колегата ќе ти цветат рози секој ден.Го гледаш само на работа и тогаш може да биде само љубезен и насмевнат, а да почнеш да живееш со него нема да биде баш така.Сите се само љубезни на почетокот, но секојдневието си го прави своето кога ќе почнете да живеете заедно.
    Мора да се навикнеш и на сите негови маани како и тој на твоите.Никој не сме само оние кои седиме на кафе низ кафичи и се смешкаме со очилата за сонце.Сите си имаме и друга страна која ја знаат само оние со кои живееме.
    За да си го спасиш бракот мора да се потрудите и двајцата,мора да има многу разбирање,баланс,а пред се волја да се прави тоа.Но доколку и двајцата сте кренале раце од вашиот брак, тогаш размисли си за по сериозни чекори.Не сте само двајцата,имаш и дете на кое треба да мислиш да не биде повредено.
    Штознам,тука можеш да добиеш само различни совети и мислења,ти си таа која мора да донесе одлука.

Gosh, rose60, Bozica1980 and 5 others like this.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Според она што го прочитав јас добив впечаток, а и така испадна ... тој некој колега и фрлил око, се мотал околу неа, де помош на работа, де не знам што полека полека ја смотал. Никој никому прстени и алки не купува џабе. А оваа наивна или не знам паднала на слатке речи колку е таа једна и једина, каде била таа цел негов живот. Врската трае пред таа да пише на форумот, а вчера плачеше зш по се изгледа типот баш и не е спремен за промени како таа што очекувала. И кога ќе видиш чоба каша. Не е една единствена и една др. жена пишува дури за развод и веќе се сакаат со бившот ... затоа во животот провери ги лепите речи, провери па, после види што понатаму. Таа губи и углед, и бракот може да го изгуби, се што вреди во животот ама што се вика ја фрлила коцката е, сега ако успее да се извлече добро ќе биде.

Petar80 likes this.
  10. Askopje

Askopje Истакнат член

Незнаев каде да пишам па ајде тука ☺добро јас сум луда или ок е маж(45год) да вели дека е срекен во неговиот брак ама да нуди викенд понуди на други??? И како може една жена да е толку наивна, па да остане со ваков. Незнам дали да се мешам или не, иначе и во врска кога беа без око да му трепне ја вареше па остана трудна и ајде се земаа, а оваа никако не го пушта, ја врти како сака. Според мене он за неа нема ни почит а не па љубов.

11. Outlook

Outlook Популарен член

Не си ја мачи главата со туѓи маки кога не можеш и да сакаш не можеш ништо да сториш. Тој и ја сака жена му и е среќен со неа само едноставно таа не е доволна, една е малку. А таа знае, секоја жена и маж скоро секој знае што чува дома. Ќути си ако не сакаш ти да го кркаш, тоа е брак не е врска, да е врска друго е. Ќе си се оправат тие сами.

12. Askopje

Askopje Истакнат член

Работава како је лепо бити глуп!
    10 години ја заебава, јас знам дека неможам ништо освен што неколку пати од страна и имам подкажано, ама нека тераат така. :^)

13. joy1

joy1 Форумски идол

Moze i zenata mu nabiva rogovi nemu ;)

Od strana gledano site vaka deluvaat glypi ama sekoj svojata pricina si ja znae zosto i ponataka ostanuvaat vo brak so istiot.

fallenangel, Sesil, Glasna and 7 others like this.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Убаво ти вика Џој, т гледаш само од страна, а кој знае каква е приказната всушност. Да ти побарала помош и да не и помогнеш, тогаш е друго, а вака тие не се деца и сигурно не се од вчера во брак, гледај и учи како не треба.

evangelina.ina, joy1 and Askopje like this.
  15. Askopje

Askopje Истакнат член

Недозреан е тој кутриот има милион профили на фејсбук и се допишува со девојчиња и којзнае уште што ти не. И кога беа во врска се губеше ке го нема некое време и пак ке ја побара и она му се врака, наивна е.
    Памет у глава децо да не биде се омажила мома за да не седи сама дома ;)

16. Petra777

Petra777 Популарен член

Не сум во брак , ама сум против. Не простувам ова . Нешто најболно што можеш да му нанесеш на човек.
    За мене ова е немање карактер , неиживеаност , незрелост и да не набројувам.
    Ако не си задоволен/на постои развод луѓе!
    И после инфаркти на 35 год ... Епа ќе мава да , тешко е да се криеш читав живот.

Sesil, Askopje, Dust and 2 others like this.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Првиот пат е тежок а после е се полесно:rofl::rofl:

18. Petra777

Petra777 Популарен член

За инфарктот ? :D

joy1 and baba Rada like this.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

здрави инфаркти се тоа, продолжуваат живот, одржуваат кондиција, те подмладуваат:rofl:

20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се чудам и неможам да се изначудам,некој така лесно да ги прифаќа брачните неверства(facepalm)
    А јас колку што знам,инфаркт се добива еднаш,и нема спас:(