Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Golema rabota ako zenata razmenila nekoe sexualno iskustvo so nekoj:wasntme:
    A sto toa tebe sovesta?:| Ic ne mi e jasno sto ima vrska toa so tvojata sovest?:nod:
    Glej si rabota, mozebi i tebe nekogas ke ti se sluci, zare treba da te izdadat?:nod:
    I na kraj kraeva , sigurna li si deka si razbrala nesto?:nod:
    Mozda e samo nekoj koj ja simpatisel, nema ni al ni aber od ljubovnik?:makeup:
    Moj sovet (wtf)

На poenta, flowersss, evangelina.ina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Не значи на пораките се споменуваа слики и расипување брак ( човекот имаше пишано ќе ти се расипеше бракот ако сликите стигнеа кај вас дома ) како и син ми .. значи и да ги види некој мене Милош не ми е внук .. Инаку совеста ме јаде што кријам од маж ми , а неможам да му кажам бидејќи многу е избувлив .. Сепак ќе си ќутам .. Незнам како би реагирал у таа ситуација може и мене да ми се нафрли .

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Епа продолжи да пишуваш овде работи како на пример името на детето и да ставаш слики и ќе видиш како би реагирал кога ќе дознае.
    Свесна ли си колку податоци имаш дадено за себе, дека е ептен лесно некој да си поврзе 2+2 и да сфати која е свекрва ти?

Не ти требаше да го пишеш ова,подобро да си ги избришела пораките веднаш, или да си ѝ кажала на свекрва ти дека пораките не остануваат на картичката туку во телефонот, да знае да си ги ископира ако ѝ се битни, демек наивно, па што сака она нека си мисли понатаму.

Јас лично не знам како би реагирала. Не велам дека не би отворила некоја од пораките (да не се лажеме, не си ги отворила и ти случајно, случајно можеш да се сопнеш и да паднеш- да отвориш пораки не) ама кога веќе ќе знам мислам дека нема шанси да не кажам на сопругот, или пак зависи од мојата блискост со неа, можеби би ѝ укажала дека знам, да ѝ дадам до знаење подобро да се пази во иднина.
    Навистина не знам и не дај боже во иднина да дојдам во ваква ситуација.

Она што знам е дека со сигурност не би пишувала на форум каде што претходно сум кажала од каде сум, колку години сме јас и сопругот, што работи тој, колку деца имаме и на која возраст се, и каде што ставам слики од тоа што сум си купила или зготвила.

Со среќа, и не заборавај да нѐ известуваш, кога веќе нѐ замеша и нас.

На kim.k, Nausicaa, MilaP и 12 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Не е само едно дете со ова име . Инаку јас и свекрвата сме онака , не сме како мајка и ќерка , ама и не сме до толку у ладни односи , сепак неможам да и кажам дека знам бидејќи не сме толку блиски . Инаку мм никогаш не отворил на форумов ниту помислил на тоа , ниту му е гајле :) сум му кажала дека имам профил колку да знае не за друго :)

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Не алудирав само на маж ти, можат да прочитаат некои други роднини, пријатели, познаници.
    Не се вика само тој така, ама на колку од нив родителите се на таа возраст, и работат на таа и таа работна позиција и се од тој град?
    Мислам дека и слики имаш од децата, така што пак ќе кажам многу непромислено од твоја страна што сподели овде.

Еве неодамна имаше случај каде што золвата на една феминка стана снаа (мислам снаа за брат) на друга феминка.
    И откако прочитав цело време се прашувам како се чувствува сега таа феминка, кога новиот член во нејзината фамилија е опишуван претходно во неколку наврати од снаа ѝ како да е личност со блага ретардација? Демек јас многу ја сакам, ама таква е, онаква е, (и тука еден куп нејзини маани наброени).
    Тоа повеќе кажува за оговарачот, отколку за оговараниот.

Треба да се мери неколку пати пред да се сече, не за џабе го рекле тоа старите.

Последна измена: 28 септември 2016
    На Antebellum, evangelina.ina, rose60 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Во нашиов град има многу родители на наша возраст . Половина се на исто работно место со маж ми а половина се полиција . Да не бев сигурна дека можам да споделам некои работи немаше да споделам . А и не верувам дека некој ќе бара мислења по сите теми и страници низ форумов за да види која сум јас и дали сум таа личност за која некој се сомнева . Никој нема време да се занимава со рандом личност од анонимен форум ,каде се совпаднале некои работи :) не велам дека не си во право , премногу споделувам , но еве тргнувам од себе си ,можеби лично те познавам но сепак не знам која си бидејќи не пребарувам мислења на членови а и повеќето профили се заштитени .

На rose60 и the drummer им се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Па и јас не пребарувам, да пребарував ќе знаев многу повеќе за тебе, ова што ти набројав без конкретни податоци, туку само општо е само од тоа на што сум налетала и ми останало во глава дека си го споделила.
    А профилите иако се заштитени многу лесно се достапни за читање, и јас ова не го знаев ама го прочитав во некоја од темите. Сѐ што треба да направиш е само да кликнеш на бројот на пораки и воала- излегуваат сите мислења на тој член.
    Да не зборувам пак за опцијата напредно пребарување каде што можеш да пребаруваш конкретен збор, во конкретна тема од одреден член.

Навистина не знам што мислеше дека ќе постигнеш кога го пиша “проблемот“ овде, која ти беше целта?

Како и да е, ако е телефонот кај тебе, земи избриши ги сите пораки и заборави на сето ова.

На Nausicaa, rose60, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    За жал не е кај мене веќе . Јас го вратив на неа и сега незнам каде се наоѓа , веројатно е кај неа . Инаку целта ми беше да добијам совет што понатаму сепак не ми е сеедно да кријам од мм вакво нешто а од друга страна таа му е мајка и неможам ни да му кажам , се најдов во небрано . Само сакав да прочитам мислење од некој во слична ситуација или од личност од страна како би постапиле на мое место . Тоа е се .

9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Nemoj da si tolku sigurna.
    Gi ima i takvi koj kopaat po tugi zivoti.
    Nekoj raboti vecno treba da ostanat tajna, zemi go toa za zivotno pravilo.
    Ne mislam samo na ovoj nastan nego opsto za se.
    Baba velese "pokrien gas nikoj nepluka".

На poenta, evangelina.ina, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Nejzin zivot,nejzino pravo!!!Shto se petljash kaj ne ti e mesto!!! Zoshto treba da mu kazuvash na soprugot koga si go znaesh kakov e??Tolku li sakash seirot da im go fakash???
    Ti dala tel na usluga barem pochituvaj ja nejzinata usluzlivost I naklonetost kon tebe!!!

На Nausicaa, evangelina.ina, rose60 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Добро е ! Не мора да се нафрлуваш толку . Жената ми даде телефон на услуга ама МАЈКА МИ ја нарекла к**ва пред мене , пред мои очи . Дали ти на мое место би се двоумела м ? За кого боли повеќе ? Не не ги мешам тие две работи ! Само сакав да слушнам мислење , го слушнав и одлучив да молчам како што ме советуваа ! А ти шо толку ми се нафрли , има работи што не ги знаеш ! И не фала му на Бога не сум до толку себична па сеир да гледам на туѓа несреќа , ама не сите се како мене во куќава ! Жената колку ми се нашла дупло повеќе ме навредила мене и мојте како фамилија . Сега добро е ? Или уште ќе добивам критики како " што се мешаш па ти " ? Да маж ми застанал секогаш на моја страна , и затоа се двоумев бидејќи ова е фер спрема неа ама не е спрема него ферски . Добив мислења , почитувам , и како ме советуваа сите така постапувам ! Не мора да се нафрлуваш бидејќи не си кај мене дома за да знаеш што се случува . Како и да е , фала што одвои време .

На tina-63 и rose60 им се допаѓа ова.
  12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Па кажи му на твојот сопруг , али требаше пораките само да му ги покажеш . Вистината секогаш испливала на површина ... Кога тогаш ке дознае твојот сопруг

На Sashko1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Изгледа дека е доцна веќе . Не знам каде се наоѓа тој телефон моментално , а ако излезе ова на површина , веројатно ќе се направам како ништо да не сум видела .. Фала ти на одвоеното време .

14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @CrazyGirl15 I jas sum za toa da si molcis. Iako ste semejstvo sto pravela i kako pravela svekrva ti ne treba da te zasega. Samata kaza deka maz ti e nervozen covek i mozes samo da zamislis kako burno ke izreagira ako mu go kazes ova. Tuka ne se raboti samo za svekrva ti, tuku ke nastanat problemi megu celo semejstvo, duri i megu tebe i maz ti. Vakvite situacii ne zavrsuvaat dobro, a razmisli deka imas svoi deca na koi treba da mislis.
    Jas na tvoe mesto bi premolcela i zaboravila se, za dobroto na site.

На Nausicaa, evangelina.ina, rose60 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Jas na ova shto e citirano se nadovrzav,deka ne e tvoja rabota da se petljash.A toa shto odposle mi replicirashe kakov vsushnost vi e odnosot izmegu tebe I svekrvata jas se izvinuvam ali sepak ne gledam na gravchinja ,I da imate do tolku narushen odnos izmegu dvete vas toa sepak ne ti dava za pravo da I go rushish privatniot i intimniot zivot taka???

На Nausicaa, evangelina.ina, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Секако дека не ми дава за право , но и нејзи не и дава никој за право да навреди нечива мајка , во случајов мојата . Затоа и се двоумев дали да кажам или не . Уште на почетокот сакав да ги кажам причините за двоумењето , ама си реков ова не е тема за тоа , и затоа не ги пишав . Како и да е , ќе ве послушам и ќе си молчам .

На rose60, Petar80 и Glasna им се допаѓа ова.
  17. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Јас мислам дека ова е премногу сериозна работа за да молчиш и треба да му кажеш на маж ти што си видела во пораките на телефонот, па тој потоа нека одлучи што ќе прави, а и неможе вечно да се крие ова, кога тогаш вистината ќе се дознае, и ако веќе не им оди во бракот, подобро да се разведат отколку да си набиваат рогови меѓусебно, али ти ја знаеш најдобро ситуацијата и останува на тебе да донесеш одлука што ќе правиш.
    И за изневерувањето не е никакво оправдување тоа што маж и на свекрвати е коцкар, така да таа си е виновна 100%.

На rose60 и zalosna им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.915
    Nema sto maz i (sinot) da odlucuva
    Zenata(svekrva) si ima soprug .Brakot/krizata e nivna tie neka si resavaat

На poenta, Gosh, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Подобро швалерот да и биде занимација отколку снаата. Ќути си и не и се замарај, многу бракови од свекрви пропаднале па твојата освежена со швалер нема да ти се меша во бракот и нема да те закача.

На poenta, Gosh, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Хаха во право си донекаде .

На Jenny22 и fallenangel им се допаѓа ова.