ima i toa i toa izgleda kako bi bil toj svaler ako ona nema maz i plus spomna svekorot bil kockar i pijanica
@CrazyGirl15 ќути си трај си! Сите ти го даваме овој совет. Има случаи каде што 3та особа ќе каже на вараната особа во бракот и наместо таа особа да се лути на брачниот партнер, се налутува на “поштарот“ на лошите вести. Према тоа не биди поштарка во овој случај. Свиркај си, трај си, ако било судено ќе се дознае. Нека не те гризе совеста, не си ти крива!
Сум го пропуштила тој дел за свекорот. Прашав затоа што има некои кои велат швалер и за жени што се сами ( пр;разведени, вдовици), а имаат деца.
А зошто да не му кажеш на мт? Што може тој тебе да ти направи не си згрешила нешто ти. Може и не е лошо да му го спомнеш тоа, штом веќе го знаеш и ти ја мачи совеста. Ако споделиш со него, може ќе ти биде полесно. Секако нема што друго да правите, не е ваша работа да го решавате тоа.
За да ја решат кризата во бракот треба да ги знаат сите информации, вака само ќе живеат во заблуда, и подобро свекорот да дознае од некој член на неговата фамилија и тоа да остане меѓу нив, отколку од некој друг кој потоа ќе раскаже на цело маало. А ако таа му каже на маж и (синот), тој ќе одлучи дали ќе зборува за ова со неговите родители, или ќе си молчи.
koi se tie site info? mislis majka mu ke priznae deka ima drug i sto pravela so nego moze da tvrdi deka porakite ne gi prakjala ona moze vekje gi izbrisala kako snaata togas ke dokaze sto procitala?
А не земаш во предвид дека таа (свекрвата) можеби уште се гледа со швалерот , па така потои можност некој друг да дознае и да му каже на маж и (свекорот).
I toj sto ke kaze mora dokaz da prikaze Od rekla kazala muabeti nema daleku da dogurame Nikogas ne bi mu rekla nekomu deka e izneveren ako nemam korpus delikti (dokaz na delo) Ona ako se gleda verojatno doma ke primetat po nesto:cesto izleguva,i svoni mob ,se doteruva,laze... Jas ete da sum snaata pre bi od drug da cue svekorot nego li od mene Demek u familija se ke ostane ako kaze snaata a ne komsijata
Не треба никаков доказ, многу бракови се имаат растурено од рекла казала муабети, али ок, тоа е твое гледање на работите од женска перспектива, јас го кажав моето мислење.
@Evripigi имам и свекор , @joy1 коцкар е само , неколку пати бевме во состојба лихвари да ја земат куќата , но свекрва ми секогаш го покриваше долгот . @Sashko1992 незнам можеби треба да кажам ама ете , што ако како што кажа Џои1 можеби ги избришала пораките , сепак помина најмалку еден месец од тогаш .. @Mr.Awesome да да знам и јас такви случаи , како и да е треба да имаш докази на рака . @ph.orhideja во право си , како и повеќето членови кои ме советуваа , можеби веќе не се гледа со човекот , штознам , лично не сум ги видела низ град , и освен што е секојдневно на фб , до сега не сум приметила да и се јавува некој скришно , секогаш зборува пред сите .
Па и да се гледа де, големо чудо. Нејзин живот е тоа, и ако не и е срам од децата и внуците нека прави што сака. Секој заслужува да живее како што сака. Плус свекорот бил пијаница, сигурно не и обраќал внимание па затоа си пронашла кај друг. Најдобро е снаата да си ја накриви капата и да си ќути. Воопшто не е лесно да се каже некому за неверство, посебно на некој да му кажеш за мајка му дека има швалер на постари години. Ако треба да дознаат, од други нека дознаат...
Можеби , не знам . Како човек што е 20 часа надвор од дома , поради карактерот на работата, сигурно би ја препознал жена си ,доколку ја види низ град , особено со некој маж . @JollyGirl и сите останти ви благодарам на советите . Одлучив,ќе си накривам капа и ќе си молчам . Ако дознаат , нека не излезе од мене .
Сега свекорот ќе испадне лош а свекрвата светица , напишав претходно дека тоа не е никакво оправдување за изневерување и дека таа си е виновна 100%, и многу е подобро да дознаеш од жена ти дека мајка ти има швалер, отколку да слушеш како луѓето од твоето маало зборуваат дека мајка ти му набива рогови на татко ти.
Не реков дека е светица ама повеќето не ценат дома што имаат. Може не ја приметувал дека е жива. Неверство е најподмолна работа, посебно кога имаш дома љубов и внимание. Ама ако не го бива бракот, ако не те цени дека те има, ако лихвари ти доаѓаат за долгови... рачунај пропаднат е тој брак. Ако имало љубив, слога, внимание но сепак некој решил да изневерува тоа е друго... Си се нашол во состојба да соопштиш на некој неверство? Ако не, тогаш ќути пошто не знаеш колку е тешко тоа Плус нема докази. Видела пораки? Од кај знае кој и кога и зошто ги пратил? Јас од кај баба ми знаеш какви пораки сум наоѓала? Фала што ме мислиш, убаво спиј, јави ми се сабајле, те сакам, те гушкам.... за на крај да излезе дека тие пораки ги праќал братучед ми на девојка му пошто немал кредит... Нема докази, нема ништо. Ете одлучила да не се меша и готово.
А што мислите лихвариве кој ги плаќа? Од каде пари? Мора некој да ги плати. Ако неќеш свекрва ти да ги плаќа, тогаш ќе мора вие со маж ти @CrazyGirl15 за да не ви земат се од дома . Јас мислам воопшто да не се мешаш. Штом Свекрва ти и свекор ти имаат таков брак. Тој велиш коцкар на кој мора некој да му ги подмири долговите. Барем се грижи свекрва ти за тоа и не остава на вас, децата. Сега не е во ред да го изневерува...не е оправдување, ама не е во ред ни тој да се коцка и поради него сите да трпат.
@CrazyGirl15 значи брачното советувалиште “Фемина“ е едногласно: уживај си, свиркај си, можеби воопшто немало никакво неверство туку твојата бујна фантазија го искреирала тоа. Можеби и имало, но сега завршило. Го гледаш ли проблемот? Се' е на “можеби“. Без доказ нема оптужба. Како и да е, внимавај на свекрвата, посматрај ја и ако натаму се сомневаш, приватен детектив може да ти ја реши дилемата. Не сум најмувал и не знам колку чинат, но сигурно има такви во Македонија. Плаќаш и ја дознаваш вистината. Доказ со слики, видеа и нема мрдање.
^ Приватен детектив, слики, видеа...Ццц уште колку глупости ќе се изначитам од сабајле Алоо ова Македонија е(си пишеле пораки ииии голема работа), не сме вип звезди (е сега ми вели смајли што се крсти). Да си ќути и да си тера животецот Крејзи..Тоа што си прави свекрвата нејзина работа-нејзин живот(доколку не ја загрозува лично неа и децата).Секој си знае стриктно дома како им е... Мене снаата да ме кодоши на синот па ТОЈ да одлучи што понатаму во моја куќа ?!? Сиктер бе...Порастоше пилци пое... квочку работата..