Каква корист би имала ако лажам ? Нели размисли за тоа кога пишуваше ? Значи јас го користев телефонот у јуни и никаде не реков дека сум го користела пред еден месец , а тоа ми беше во склоп на мислењето со пораките кажав дека ИМА ПОМИНАТО ПОВЕЌЕ ОД ЕДЕН месец ОТКАКО СУМ ГО КОРИСТЕЛА и не знам дали стојат тие пораки или не . Да до сега молчев за добро на свекрвава бидејќи може сешто да и се случи , ова не е куќа ова е лудница овде ама ајде осудувај немаш попаметна работа изгледа .. Побарав совет дали да молчам или треба да кажам и добив . Што уште се замарате . И не не мешам баби и жаби , не сакам да ја оцрнувам бидејќи ја навредила мајка ми , ама во однос на свекрва ми мајка ми е цвеќе . Велеше дека ја фатиле мајка ми како се е*е на работно место . Ако беше така ќе имаше докази нели ? Епа гледам за кого има докази . Ама ајде да не должам веќе .
Ако е така кога следен пат ќе каже лошо за мајка ти ти само речи и : Сигурна си дека сакаш да зборуваме за неверства?? Да кажам и јас што знам.
Само свекрвата ли ти рекла дека ја фатиле на дело (наводно)? Ако само она вика тоа има шанси да лаже со цел да наштети на мајка ти. Сигурно си ја знаеш мајка ти, па не е ваљда до толку луда да се секса на работно место. Знаеш како викаат: кој си ја има мувата на капата тој ќе збори такви муабети за други. Заклучок: свекрва ти гарант има изварано, па сега се теши дека и мајка ти го направила истото.
Од неа излегло . Сега цел град ја зборува мајка ми , а кога тоа стигна до ушите на мојте , ја истражија цела работа , што и како . Испадна дека излегло од одделот каде работи свекрва ми , а освен неа , ниедна друга жена од тој оддел нема контакт со мајка ми , ниту расправии ниту големи муабети , од култура е на " здраво " со личности кои ги знае и кои со години работат таму . Со оние кои работи мајка ми , или работела 15 години си е нормално блиска , со поголем муабет , но со оние со кои нема големи допирни точки е на здраво од култура . Дошле луѓе дури и на татко ми у лице му го кажале ова , но тој не наседнал и разговарал со мајка ми , која од него дознала што се зборува за неа .
Мене искрено ме загрижува ова што повеќе луѓе го кажуваат истото, посебно ако тие луѓе што кажале на татко ти не се знаат со свекрва ти. Во тој случај не е планирана акција. Нема ништо да кажам кој е во право, кој не, само некогаш е тешко да поверуваме дека некои наши блиски би сториле некои работи. Не викам дека мајка ти згрешила. Свекрвата разгласила затоа што е ваљда лоша и има змиско јазиче (претпоставка), ама проблемот е што други луѓе го зборат истото. Но, еве едно невино објаснување: тие луѓе слушнале од муабетите од свекрва ти и решиле да додадат масло во огинот со цел да го растурат бракот на твоите. Има многу гадни и расипани луѓе. Одлично е што не сте наседнале на тие провокации. Не ми е јасно, има ли конкретна особа со која ја обвинуваат мајка ти дека била заедно? Пошто ако нема, лажат 100%. Рекла-казала муабет. И да има таква особа, пак е можно да лажат. Ете едноставно да ви внесат немир во куќа и да ви растурат фамилија. Ти ја знаеш најдобро ситуацијава. Мене ми е доста интригантна, сакам да ја разрешам мистеријата. Обично кај што има чад, има и огин. Ако е така, тогаш има 2 опции: муабетите за мајка ти се 100% измислица или се вистинити и мајка ти е разоткриена. Извини што вака зборам, само размислувам логички. Ако мајка ти и свекрва ти не се поднесуваат, тогаш лошата свекрва пуштила муабет за мајка ти со цел да и наштети. Најверојатно тоа ќе да е!
И тоа што велиш Господ да те Чува од женска беља, ама пак и без женск беља е ја бива работава некој со бељата некој по бељата и така
Штом веќе ја навредил мајка ти, и со тоа и тебе те навредила,требало само на свекрва ти да им ја кажеш нејзината откриена тајна,никаков маж,свекор или кој ти знае кој друг.Со тоа ќе ја замолчеше и ќе ја натераше да ти се поклонува,камоли да продолжи со озборување. Инаку факт е дека свекрвати не ја сака мајкати,штом ја озборува. Да ја "сакаше"дури и вистина да било онаа со мајка ти,немаше да прозбори. Кај тебе дошол клучот (тел.со пораките)и требало рационално да го употребиш,ама,ете сега без докази,ништо неможеш,освен да молчиш и да трагаш повторно по доказите. Инаку неверството како што е застапено во секојдневјето,и не е чудно за секого да се впушти во нова авантура со некој,но отпосле озборувањето не се трпи. Знаеш како викат,оној што изневерува има грижа на совест,оној што не изневерува,се кае,така да не е толку битно дали мајкати изневерила,бирно е на свекрва ти да им ја затнеш муцката со нејзините пораки.
Добро бе луѓе еве во најлош случај и да е вистина тоа за мајка и. Која е свекрвата да и коментира и да ја навредува ??? Што е она светица? А бе нека си гледа нејзиниот швалер. А ти @CrazyGirl15 фино лепо седни си со свеки и убаво кажи и се во лице. Плесни и дека знаеш се за неа. Блефирај дека имаш докази, ( не спомнувај телефон и пораки) и кажи и како знае и умее да го тргне муабетот за мајка ти за да не ја направиш поголема. И не, не го мешај мажот ти. Ова е е веќе помеѓу тебе и круела де вил. А бе да ми вреѓа мајка и да ми ја оговара наоколу, па и најголема курва да е очи ќе и ископам.
Штом си ја знаела свекрва ти дека е расипана, дволична, вади муабети на други тогаш си требала одма кога си ги нашла порките да му ги покажеш на маж ти. Маженце златно дојди да видиш какви пораки најдов кај мајка ти и БУМ покажи му ги... Па тој ќе и го нашол крајот... Доволно е ниско да падне во очите на синот. Сега е доцна, ама многу доцна. Прво маж ти ќе ти се налути што си чекала од јуни. Второ немаш веќе докази, рачунај дека пораките се избришани и џабе ќе кажеш, може никој дс не ти поверува. Уште крива ти ќе излезеш. Заминал возот... Ако имаш следна прилика со докази, искористи ја. Ако таа се меша по туѓи животи тогаш и ти не се мисли...
Слободно кажи си форум е. Кога некој ќе праша за совет треба да е спремен да ја поднесе вистината (барем она што ние членовите мислиме дека е вистина). Некој ќе згреши, ама некој ќе погоди. Јас се сметам за вистиноплескач, немам против и да ми се плеска вистината, не се лутам. Мора да се живее во реалниот свет, не во свет на лаги пошто има рок на траење таквиот свет. Сега за сега само @CrazyGirl15 ја знае целата вистина! Колку и да свекрвата ја мрази мајката на крејзи грл, треба да е стварно глупава без ниеден доказ или барем цврсти индиции да ја оптужи за неверство пошто ќе се дознае дали е вистина или лага. Користам здрава логика, никој не пушта муабет без причина пошто ако го прави тоа може со крвава фаца да заврши.
Здраво. Незнам во која тема да пишувам, па се одлучив за овде. Вака во брак сме 5год. Во тие 5год.сме поминале се. Кавги,пречки,финанси...имаме едно дете, спрема него е полн со љубов. А јас последните неколку месеци се чуствувам запоставено. Нема време за мене по цел ден не е дома. Од работа ке си дојдее ке оде во кладилница на ваму таму ке си дојде и ќе си легне. Пред некој ден имав слободен ден од работа. И се договоривме да излрземе сами. Излеговме, само што седнавме дојде неговата бившта девојка што му е била предмене. И ни донесоа пијалк тој ја подига чашата како да и наздравува на нејзе. Викам што правиш, на кого наздравуваш ми вика на тебе. Е како на мене кога јас седам до тебе, не пред тебе. Мислам дека сеуште чуствува нешто или незнам.... мислам ке полудсм веке..кога ќе се опие, мислам дека чуствува омрза кон мене. Се слуша некој такви песни тажни. Се обидувам да разговарам,но залудно....помош и совет од ваша гледна точка
Ако имаш било каков проблем што те мачи ќе го седнеш маж ти и ќе разговарате. Ќе разговарате сериозно и отворено. Ако маж ти е спремен за разговор, разговара и бара решение т.е компромис во разговорот ќе најдете заеднички јазик. Но ако не го интересира да разговара и да се потруди да реши нешто во врска со вас двајца е тогаш пиши пропало, не сака да се замара едноставно за вас двајца и вашиот проблем и оддалеченост. Друг совет, помош или било што ние овде не можеме да ти го дадеме. Тешки се ваквите ситуации но мораш да гледаш напред и да се трудиш да разјасниш било што.
Vitamina, iskustv od mene , mazena sum 13 god i dve decinja, toj celo vreme odnosno po kafani eftini bidejki ne e nesto posebno platen navecer iskocen, doagase nasabajle vo 5 koga pijan koga ne iako ne pravese nisto loso na nas toa strasno go osekav znaes ko budala i veruvav vo negovoto nema druga ova ona znaes so tebe spijam i taka se zalazuvav so godini patev kako od 13 vek. I konecno resiv da otkrijam sto pravi pred mesec dena potocno po ubaviot odmor vo budva. Toj ustvari si idel po onie birtii so pejacki goli sto peat za 200 den i da ne spomnuvam so kakvi kelnerki polugoli, togas odluciv i pocnav postapka za razvod. Izlegov najgolema budala sto se zalazuvav zatoa ako mislis deka ne ide ne cekaj kolku pokasno tolku pobolno. Pozdrav
Си ја погрешила личноста јуле. Јас не барав никаков совет или искуство. Членката над мене го бараше. Одговори и нејзе .
Ljubov prema deteto pokazuva, ama prema tebe ? Razmisli si ubavo, obidi se da mu se priblizish, vecheri, duri vikend sami dvajca, deteto neka go pochuva baba nekoja. Ama ako ne gledash interes od negova strana, i tebe brzo ke ti zdosadi i ke se umorish. I togash nastanuvaat najcesto neverstva, od zapostavenost.
Ах @Jule:) @Jule:) маж во брак не треба да си доаѓа дома сабајле во 5 секое сабајле. Или е по кафани и певаљки, или пие со друштво, или игра комар, или надокнадува за пропуштеното во младоста итн. Требало да заигра сукалото. Подобро некогаш отколку никогаш. Откачи го твојот јак маж кој се пали на кафански певаљки, меѓутоа пред да го направиш тоа дај му втора шанса, или предоцна е? Освен еротски смс пораки, имаш сигурен доказ дека сексал кафански певаљки (мислиш они плачат за него?) Ти си го знаеш мажот ти најдобро, ако се одржава физички во добра форма и оди во кафани кај што има пејачки со сомнителен морал, можно е да растурил некоја зад сцената ако ептен го погодила песната или алкохолот му го поматил разумот. Ако гледал полуголи келнерки и целосно голи пејачки, па не му замерувај машко е. Сакаме да гледаме, не значи дека обавезно ќе пипкаме. Е тогаш е веќе друго и е чиста превара. Ти си знаеш најдобро, добар разговор со маж ти би требало да ги разреши сите дилеми и да видиш што е најдобро.
Хммммм.. Ова ми изгледа голема превара од членкава , како добар смислен план да и возврати на свекрвата што дрдала дека мајкаи имала секс на работното место , па сака да ја унакази ... КрејзиГрл15. Зарем ги видела пораките и останала да молчи за тоа ?Ако видела одма на сите ке ги покажеше тие докази (нели ке го возврати ударот , бидејки болна страна ни се мајките) , и ке кажеше на кој ке стигне , но изгледа ја закача свекрвата за мајка и и смислува план да се одмазди на свекрвата . Тоа е моето мислење