Многу убаво ја посоветува.. Арно не ти текна да и кажеш дека место да се замара со мајка и, треба директно пред татко и да ја презентира аферава, па возрасните нека си ги чукаат главите...така?
Ахам сметате деке е ок да каже на татко и? Од тоа таа најмногу губи.. Може нема везе, може е само флерт, може е и афера. Сепак не е работа на ќерката да ја воспитува мајката, ако е афера таткото ќе примети или па не, и сите ќе си живеат среќно и весело. Се зезам, би разговарала со мајката би ги кажала моите ставови во врска со тоа и ништо повеќе натаму е на брачните другари и стварно децата немаат место во тоа.
Мој совет е да седнеш и да разговараш со мајка ти, нема зошто да се срамиш, ако има афера можеби е во почетна фаза и уште не се случило неверство, па затоа подобро да се спречи тоа, отколку да се лечи. Според мене ако се работи за важна работа секое дете има право да се меша во животот на своите родители, и сите кои велат дека децата не треба да се мешаат, не се во право. Еве на пример ако во некоја фамилија таткото е насилник и сака да ја тепа мајката, а детето е машко и е во можност да го спречи тоа, тоа дете треба да седи на страна и да не се меша?.
Во бракот треба да се разговара. Затоа се вика брачни другари. Треба се да се споделува и така и полесно ке се надминуваат проблеемите. А доколку нешто не чини и веднаш најлесно решение, барај утеха со изневерување, нема иднина. Инаку има голем број мажи, кои сопругата дома ги чека, а зборат за други жени. Дел од нив и ништо не можат, па само им останува да си се тешат дека се фраери. Дел можат да си купат и срам да им е. Јас ги прекинувам таквите дискусии и велам „за мене таа тема е завршена. имам совршена сопруга и не размислувам за други“. После тоа ме гледаат на криво, како геј или нетокму, ама не ми смета
Мајка и не е малоумна па да не знае што прави. Може не добива внимание од мажот, или може имаат други проблеми во бракот, едниставно се оладиле еден од друг... Мој совет е да не и се мешаш на мајка ти, пошто немаш ни докази ни ништо, па ако седнеш да зборуваш со неа тогаш може само ќе се изглупираш.
Ако се однесува на мојот коментар, иронично кажано е.. Инаку и јас прв пат да се сложам за нешто со @Sashko1992 , затоа снег паѓало
Иии, која е причината што дојде на женски форум??? Јас сега на тебе ќе гледам како нетокму,па нели имаш супер сопруга??
Еее, ти па, ако е дојден на женски форум не значи дека овде бара жени, не се сите машки исти како што вие си мислите.
Јас мислам дека е отидено се во ку.ац, поготово оваа што се сомнева во мајкаи па уште дроби на форум презентира а без докази. Па и овој лепотанов што во корен гузасекува овие онаквите сопрузи кој знорат за други жени а не мажи поради совршенството од сопруга а се обесил на.форум и демагогира. А бе дајте ве молам.
A sto te natera da mislis odma deka vo prasanje e neverstvo? Sigurno ima promeni vo odnesuvanjeto! Razlisti ja temata nazad, ke najdes poveke informacii okolu toa
15 godini. Imalo situacii mnogu.Do sega ne znam ne sum imala pricini,moze samo na pocetok na brakot,ama posle godinite,sega osekjam nesto. Peridov imavme kavgi.
Сте ги решиле кавгите со разговор? Секој брак има свои подеми и падежи никој човек не е совршен , 99% од луѓето сакаат да бидат сами кога имаат некој проблем или немаат сила да се расправаат па избегаваат. Доколку не си разговарала со сопругот за овој проблем вендаш направи го тоа и ќе процениш 15 години добро си го познаваш сопругот, можеби и нема ништо нас жените во природа ние паранојата,
A sto te navede da razmisluvas na toa? Site nie sme razlicni. Jas si ziveam vo mojot svet kade ima granica kolku mojot mm moze da mi se doblizi. Ako mi e mm pa neznaci deka moze nekoj moj granici da se pomestuvaat. Vozdrasni sme i sakame da si imame nesto i za sebe. Pa ti da bides vo brak so mene sto ke si pomislis. Dodusa jas od pocetokot bev takva, ama kako sum po vozdrasna taka odam uste po extremno. Inace sum uste malku 20god vo brak. Netreba odma na toa da pomisluvas i da si gi stavas emociite pod znak prasalnik. Organiziraj nekoj zaednicki odmor bez decata i vidi kaj si, sto si..... Ne si stavaj trn vo zdrava noga.