Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Postot mi bese so edna cel koja najverojtano ne sakate da ja razberete, a toa e da se stavite vo tuga koza! da pomislite kako mu e na edno dete vo situacija na neverstvo vo semejstvoto! Gledam deka poveketo pisuvate so golem revolt kon mazite, najverojatno ste pominale niz mnogu krizni momenti i toa ne go osuduvam...no ako bas vi e gajle za cuvstvava na vasiot mas, ako bas vi e gajle za toa kolku bi go ponizil faktot deka go varate, togas me interesira dali barem malku vi e gajle za vaseto dete????????? aj iskreno ocekuvam da se stavite vo koza na dete i da poglednete na neverstvoto od negov aspekt! ako ne vi e znacaen mazot i ako smetate deka zasluzuva neverstvo togas kazete mi so sto zasluzi vaseto dete, nevino sustestvo da raste vo tolku licemerno semsjtvo kade mamicka (ili taticko) gi laze site za da si go skrie svojot grev!
    pred da mi replicira bilo koj, pred da mi kazete deka osuduvam, ve molam pomislete dali e lesno da se bide dete na roditeli koi go sramotat svoeto dete pred sredinata!
    Vo brakot ima 1000000000 problemi, i ke gi ima do krajot na zivotot, toa mi e jasno i sum podgotvena na takov zivot! no ne sum podgotvena na neverstvo, zatoa sto imam 22 godini i se gordejam so mojot cvrst stav deka nikogas nema da gi odbegnam problemite begajki vo tuga postela, nikogas! mi e sram sto ve citam zeni so 30 godini koi se ,,cukat vo gradi,, deka ne izneverile no od druga starna gi podrzuvat nevernite! ako dosega ne ste izneverile, vo prvata mozan prilika najverojatno bi go napravile toa! ovoj zaklucok go imam izleveceno od vasite komentari od tipot ,,ne osuduvaj, nikogas ne veli nikogas, mazite zalsuzuvaat,,
    aman te bre lugeeeee... aloooo...deteto breee? mazot go stavam na starna posto site kako opravduvanje go zemate neadekvatnoto odnesuvanje na mazot! ami deteto? i toa li ve predizvikuva da se ,,tiiiiit,, so nekoj drug?
    ajde sega pomislete deka ste dete i zamislete gi doma zaladenite odnosi megu roditelite, zamislte kolku e mamicka zafaten so ,,nekoi obvrski,, pa zatoa i ne e cesto doma, zamislte kolku e bolno cel zivot da slusas ,,krusata paga pod korenot,, c c c c c c c...gi zalam kutrite deca koi nesakajki se rodile vo takvi semejstva!

2. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    aloooooo zosto tebe da ti e sram sto nekoj saka i odlucil kako ke si go zivee svojot zivot?? i velis imas 22 god mozebi nekogas pak ke piseme za nekoi 10 god i bi sakala da slusnam kako razmisluvas togas. :worried:RAM MI E KOGA KE VE CITAM CCCCCCCC..I ne e rabotata vo toa nokogas ne veli nikogas rabotata e sto ne znaes nikoas sto ti nosi zivotot taka da site onie sto pod navodnici nikogas ne bi go napravile toa ili jas mu verna pa mislam deka 99 posto oid zenite ako ne na drug nacin izneverile vo son.....Ili nikogas ne si poglednala na strana i da kazes lele ama tip????Ne ti veruvam iskreno......

3. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ufffff....i toa kolku jaki tipovi mi vlegle vo oci! mnogu... iskreno, gledam nastarna ama toa ne go tretiram kako grev! veruvaj, ne bi mu raskinala na decko mi ako pogledne vo nekoja jaka tipka, ili ako ednostavno mi kaze deka Jesika Alba e mnogu jaka....no ako legne so bilo koja (bez razlika kolku e ,,jaka,, ili ne) e togas ke sledi raskinuvanje! edno e da se zagledas vo ubav tip a drugo e da si gi sleces gakite na kolegata,drugarot,poznanikot od svoj kef, bez da mislis na semejstvot!

4. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    a seushte ne si mazena?????A ja ako e stvarno jaka i vredi pa i neka ja legne sto da ne......A jas ne bi go napravila ne zaradi drugo mozebi i sigurno ke imam griza na sovest cel zivot aa i posle toa mislam deka se ke se smeni i zivotot 100 posto i sekogas ke imam sporedba onoj bese takov a maz mi vakov i nemozam i nesakam takvi raboti a i neosuduvam nikoj ako moze i saka ok.....Jas sum 12 god vo brak a imam 30 god i nesum izneverila i nema...

5. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Mina a zosto so sekoj mozen post ukazuvas na toa deka se e zaradi SEX!!!!!! Zar ne se zaprasuvas deka postojat i cuvstva tebe se ti se vrti okolu seksot ili jas pak tebe za ova ne mozam da te razberam kako se da e samo okolu toa kako samo toa da ja ispolnuva zenata koga nekoj se oslucuva na takov cekor ne mora da znaci deka sex e vo prasanje i da ti kazam deka ona sto najmalku sakas toa i ke go dobies!

6. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    e jas ne go delam istoto mislenje! ima iljadnici jaki tipovi i tipki koi bez da sakas vleguvaat vo oci! ama vleguvaat vo oci, a ne vo srce! potrebno im e vreme da vlezat vo srce, e sega prasanje e dali ke im go dademe toa vreme za da ni se piknat vo srce! ete da zamislime ako e tipot sto sum go zabelezila mnogu ,,jak,, ednostavno e neodoliv, togas prvo ke si gi sredam mislite i cuvstvata, ke stavam kraj na zapocnatata vrska e togas ke ke se pustam vo lov po neodoliviot! stom sum hrabra da lovam neodolivi tipovi,togas sum hrabra i da se soocam so prekin na dolga vrska! jas taka gledam na rabotite, ili si hrabar ili ne! ili skokas ili ke te turnat! Ili ke si go ispolnas dadeniot ,,zavet,, pred boga i sakaniot pa ke bides veren, ili ke poreknes se sto si vetil pred zakonot pa ke si zasituvas sopstveni apetiti! :lol:
    a ako slucajno decko mi ne moze da odolee na nekoja, ednostavno me izneveri, e togas se znae sto go ceka! kraj! kraj na vrskata, kraj na 6 godini pominati zaedno! jas mozam da podnesam razdlebi ako e vo prasnaje mojata samopocit, a ne znam kolku mozes da me svatis ama samopocit imam vo izobilstvo! ne sum naucila nisto vo zivotot da delam, niti pak ke napravam nekoj da se pocuvstvuva vo vtor plan zaradi moj kef!
    kolku poveke pisuvam na temata tolku poveke svakam deka sum pominala niz mnogu poveke raboti otkolku bilo koj drug aktiven na temata! izlgeda samo mene mi e jsno kolku moze da ne ,,dokrajci,, neverstvoto! nisto ne mi znaci trojkata napred vo vasite godini zatoa sto svakam deka zborite za raboti koi samo mozete da gi pretpostavite, no jas ne zboram od pretpostavki...samoooo...tesko mi e da pisam za nekoi slucuvanja!

7. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    e konecno jas da se slozam so nekoe tvoe mislenje! navistina preteruvam so toa sto go forsiram seksot kako najbiten del vo neverstvoto! i ne sum vo pravo! ete vo tvojot slucaj se cuvstva! no jas mila moja nema da nevleguvam vo vasite cuvstva, zatoa sto navistina te veruvam deka go sakas mnogu! no edno ne mozam da te svatam! kako be se vpusti vo vrska so covek koj e veke ,,dodelen,, nekomu! kako bre mozese da si se vpustis vo uzivanje so nekoj cie semejstvo strada tokmu zaradi vasite uzivanja! najsikreno mi kazi- te maci li ponekogas toa sto go pravis? imas li sovest? mozes li da go zamislis negovoto dete kako place za vnimanie i vreme pominato so svojot tatko, vreme koe najverojatno ti mu go odzemas! mozes li da se zamislis posle nekolku godini vo situacija na negovata segasna zena(ti go cekas doma so dete vo raka, a toj si tera kejf nekade so nekoja novicka!)
    jas mila ne sum svetica, sigurno vo zivotot imam napraveno mnogu poveke greski od tebe, no mislam deka srce ke mi pukne ako znam deka skratuvam zelbi i ubavi momenti na nevino sustestvo kakvo sto e deteto! ne mozam do toj stepen da bidam sebicna! no gledam deka na mnogumina ne im e jasen terminot egoizam! :worried:hock:

8. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Mina se soglasuvam so tebe,no jas ja imam veke preraskazano mojata situacija.Sekoja situacija e razlicna i nesvatliva.Jas ne mozam da mu go odzemam tatkoto na deteto vo nikoj slucaj zatoa sto sepak jas znam koe e moeto mesto nitu se trudam da bidam povazna od negovoto dete.Na pocetokot toj mene mi bese odzemen no se sluci toa sto se sluci.Jas ako toj saka ke se povlecam na strana no toj odlucil deka saka da bide so mene jas ne mozam da vlijaam vrz negovite cuvstva i mislenja

9. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ova go pocituvam! deka sepak si podgotvena da se povleces ako toj go pobara od tebe! jas da sum na tvoe mesto sama bi se povlekla, no za sreka ne sum jas vo tvojata situacija! Ti i da sakas da mu go zazemes mestoto na negoto dete mislam deka ke treba da izvojuvas teska bitka, sepak dete si e dete i e silna ljubov vo prasanje! no ubavo sto znaes deka imas ti svoe mesto (koe izvini sto ke sum direkna, no ne go zasluzvas) a si ima i svoe mesto negovoto dete!
    mojot stav vo vrska so tvojot slucaj go znaes, da ne se povtoruvam, no se nadevam deka sepak ke si gi resite problemite vo vrska so negoviot brak bez da go povredite negovot semejstvo, ako e vozmozno toa, ama ete da pretpostaviveme deka i vo realniot svet ima cuda! ajde pozdravce!

10. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    kolku i da ti e cudno i neverno prasanjeto za negoviot brak e reseno i zavrseno.Toj se resil na takov cekor pred se za nego ne za mene.A zar ne smetas deka ne e dobro i toa deteto da raste vo takvo semejstvo vo koe dvajcata roditeli postojano se karaat i ne komuniciraat nema nikakva ljubov i razbiranje.Ne e samo da go imas semejstvoto treba i da funkcionira ne treba da imas samo se crno na belo tuku toa treba i da se primenuva

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ako uste malku ja prdolzime ovaa diskusija ke stigneme do zaklucok deka za mnogu raboti se razbirame! ako me sledes sto imam pisano vo prethodnite postovi sigurno ke zabelezis deka jas mnogupati go naglasiv razvodot kako resenie za neuspesen brak a ne beganje vo tug krevet! podobro neka sledi razvod zatoa sto berem rabotite ke bidat na jasno, otkolku da se igre krienka i da se izmacuvaat site prisutni vo ,,spanskata serija,,! mislam deka me razbiras! jas sum 100% protiv licemerieto vo brakot i voopsto ne go osuduvam razvodot niti pak vrskite so razveden covek! ako tvojot sakan e sloboden togas imas zeleno svetlo od mene i uzivaj vo negovata ljubov, no seuste te osuduvam zaradi toa sto si se vpustila vo vrska so nego uste pred da odluci da ja ostavi svojata prva izbranicka! ajde pozdrav, odam da spijam....leka nok ! :)

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.076
    Допаѓања:
    66.896
    no seuste te osuduvam zaradi toa sto si se vpustila vo vrska so nego
    E izvini draga Mina, ama veke stvarno pocnav da se nerviram citajki gi tvoite postovi. Mene licno ne mi e jasno koj ti dal za pravo ili zosto ti mislis deka imas pravo da osuduvas nekoj? Samo poradi toa sto nekoj se osmelil da ja kaze svojata prikazna zasluzuva da bide osuden? Mozes da kazes mislenje i sovet, ama ne i da osuduvas.Baska da imase godini i iskustvo, da si pominala mnogu vo zivotot, pa da imas sto da kazes i da te poslusame i razbereme,a vaka i ne si bas najkompetentna za temava.

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    za iskustvo ne mozes da garantiras deka nemam! i znam deka znam mnogu poveke od mnogumina koi imaat poveke godini od mene! veruvaj, neverstvoto kako faktor za urnuvanje na semejstvoto mi e 100% jasen!
    a za osuduvanjeto, mislam zapnavte bezveze, abe sto i mozam jas ovde preku forumot?????? sto mozam da storam osven da si go kazam moeto mislnje na moj nacin! toa e mojot nacin i stojam zad toa! da,bas taka, gi osuduvam site koi se sebicni i mislat na svojot kef, site koi za svoe zadovolstvo gi sramat i ponizuvat svoite deca, gi osuduvam nevernite koi se pravdat deka grevot go napravile so pricina! ne postoi pricina koja go opravduva nevestvoto! i bas toa go osuduvam!
    Ubavo daraga moja od tvoja strana sto mi obrakas tolku golemo vnimanie i sto dozvoluvas moite postovi da te iznervirat! se nadevam deka si umna pa ke me svatsi sto tocno sakam da kazam i kolku e znacajno moeto osuduvanje! a ako podrazmislis malku podobro ke svats deka voopsto e e vazno!
    za sreka postojat odgovorni na forumot koi mozat da me sprecat vo moeto iskazuvanje stavovi na ovaa tema, ako ne drugo bi mozele da me predupredat...no zasega takvi predureduvanja izostanuvaat! taka da, ti si najmalku kompetentna da se obiduvas da me predupreduvas vo toa deka siram nervoza! a uste pomalku si vo situacija da me obvinuvas deka osuduvam! Pozdrav! :D

14. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    mina
    gjabe se zamaras i se obiduvas da dokazes neso, jas krenav race, zaso tie sto pravat vakvi gluposti, ako bile svesni i ako imale neso u glava ke se zamislele i ke recele ,, llele stoj,stopraam ja,, a ne ovaka da si gi branam svoite krivicni dela, ,,zzaso kazav deka ne kudat zaso sudeme nie, da, se sudi za storeno delo koe tie go storile, nemozat da ne sudat mene i tebe za nasite stavovi koi vo nieden slucaj ne se pogresni,i duri vaka ke vides kaj otisol MORALOT na nasite nemoralni zeni=po gavolite pozz

15. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Pozdrav dragi "sogovornicki"...
    SRECNI PRAZNICI i neka novata godina Vi donese mnogu sreca ,uspeh,ljubov i bistar um!
    Uspeav da procitam nesto i se nadevam deka mojot post nema da ja vzesti atmosferata :)
    Prvo:
    Od ,gore navedenata ,prikazna len4e ja sfacam zosto ima takvo mislenje ,ja opravduvam sto go ima formirano-vo brak e i pocituvam-bidejki uspeala i posle se sto privatno i se slucilo da se omazi i da formira brak i da veruva vo taa institucija...
    Ama citam,i citam i nikako nemozam da spojam nekoi raboti...
    Minacitam samo deka IAKO ima 22 godini ,taa e iskusna,znae mnogu poveke od nas sto imam e3 naprted vo godinite itd.
    Licno ,veruvam deka i pozadi nejzinite stavovi se krie nekoja zalna prikazna ,a ako ne e taka neka mi prosti zaradi losiot zaklucok,sto iskreno mislam deka nema da se sluci,bidejki pozadi site nas stoi nekoja zalna prikazna ,koja ni predizvikuva taga,zustri emocii i barieri vo zivotot.
    Nesakam na nikoj da mu sudam,pa nema ni nea,ama sepak aj sto ne se slozuvam so stavot :Deka razvodot e finalno i najdobro resenie za krizi vo brakot,smetam deka premnogu potencira deka iako ima tolku god.kolku sto ima deka ima nekoe silno iskustvo ,koe nekako ne mi e izvodlivo da se prezivee za tolku godini....
    O.k nekoj sozreva porano,nekoj pokasno,medjutoa sepak i nie so 3 napred ne sme za potcenuvanje ,pa kakvi stavovi i da imame...
    Sekako deka ne e vo red iako nekoj ima tolku god.kolku sto ima,ne e mazen,nema deca,nema izneveruvanje vo svojot zivot ,da bide tolku ubeden vo toa deka samo toj e vo pravo i nikoj drug i deka nie ostanatite sme vo najmala raka "mackina kaslica"..
    Ovde na forumov ima obrazovani zeni od site bransi na opstestvoto ,koi isto taka proziveale nesto "malku " vo zivotot i sekako izgradile svoe mislenje ,pa ne se "lupaat vo gradi" deka se znaat i deka ostanatite vrska nemaat..
    Smetam deka takviot stav e samo bendisan i voopsto ne go opravduvam.
    Drugo e da se ima i da se kaze svoe mislenje ,JAS SEKOE GO POCITUVAM,ama sekako ne pocituvam (ni privatno) ni ovde nekoj da se stava nad site i da smeta deka samo toj i nikoj drug e vo pravo!
    Kazav i pak ke kazam..
    Najubavo e da se vidime posle 10 godini..koga ke bides mazena (Mina) so svoe dete i svoj brak,so svoja kariera ,so rabota ili bez i so problemi ili bez,pa togas da popravime muabet na isto ramniste...sega za sega se se sveduva samo na imaginacija.
    Sekoja cest za tvojot jak stav ,ama smetam deka e pre krut,ne vo smisla da go smenis ,tuku da sfatis..
    Veti deka ke deluvas malku sovetodavno ,ama namesto toa otplovi vo vodite na potcenuvanje...ako mislis deka ne sum vo pravo procitaj gi tvoite postovi ..
    Pozdrav do SITE!

16. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    kaj si bre babyketi, ne podzaboravi! fino sto se javi povtorno na temava!
    gledam deka celiot post ti e nasocen kon edna moja recenica ,,znam deka znam mnogu poveke od onie koi imaat trojka napred vo godinite,, i se cuvstvuvam dolzna da ti objasnam! najiskreno iskustvoto kaj covek go cenam mnogu, tvoite 32 i moite 22 ne se isto, imas plus 10 godini koi ti davaat pravo da mi drzis predavanje na mnogu temi, i veruvaj deka ne bi ti solila pamet na temi kade ne sum kompetentna! no temata neverstvo vo semejstvo, e moja tema! razmisli zosto, sigurna sum deka ke se setis!
    imav uste mnogu da pisam, no mislam ke bide premnogu licno, pa zatoa ke ve postedam od moite osuduvanja!
    samo edno da mi veruvas mila, i na 12 godini da pisuvav na istata tema pak ke bev so pobogato iskustvo od tebe! mislam na ovaa tema! verojatno veke znaes sto sakam da kazam, najverojatno ,,me procita,,
    na temava pocnuvam da se cuvstvuvam kako grdoto pajce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zatoa mislam deka nema da mozam da pisuvam poveke ovde, se gledame na drugi temi!
    i nemoj sega da ja pocnes igrata toplo/ladno zatoa sto go znam tvojot stav isto kolku sto go znaes ti mojot!
    ajde pozdravce!

17. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    MINA mislam deka treba da ni ja raskazes tvojata tazna prikazna...
    Pocni ti ,a nie ke tio se pridruzime..
    Otvori i dr.teme..neka se vika :MOJATA TAZNA PRIKAZNA!
    POZ.

18. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    e mnoooooooogu cinicno od tvoja strana
    ni se pravis vazna obrazovana intelektualka, advokatka koja razbira se od site sferi na zivotot ama sega duri gleam deka nema niso vo tebe, apsolutno nisto!!!!dobra si samo na zborovi,svaka ti cast!!! mesto kako edna od povozrasnive ovde da smiris tenzija i da dades dobar sovet koj bi napravil nekoj od ovie brakovi da funkcionira,da resi problem, mi se pravis ironicna seznajka/
    Toa sto nekoj ima stavovi koi se normalni, megu retkite ovde ne znaci deka treba da mu se potsmevnuvasi dairitiras, zaso mina definitivno e vo pravo za sive raboti. Pa ke te vidam tebe ako gi primenuvas bas stavovive i mislenjata tvoi na delo kako ke zavrsis, da ni e tuka forumovsamo i hrabrosta tvoja da se izjasnis, kako ke mu bide na tvoeto detekogamajka mu ke bide so dr cicko, koga ke se zaljbi i ke go slusa srceto, koga ke i letaat peperutki po dr dodeka treba nekoj da mu pokazuva domasni
    sramota

19. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    pozdrav do site i edno prasanje za LEN4e.........KOI SE SPORED TEBE MORALNI A KOI NEMORALNI ZENI???????? moralni se onija zene koi sediv doma praviv rucak cel dn ss deca maximalno posveteni na semejstvo rucak na vreme da da ga cekas muza ss kafe i rucak i toj ok i na kraj na dn on ti vika ..E STO SI RABOTALA CEL DN.......... NISTO DEMEK UTEPALA SI SE OD RABOTU..........a ti se celo vreme trudis da bbides dobra i zena i majka i pa nisto i ke ti tekne na romantiku i sveke ma dajj..... molim ve ne se zamarajte .....i ne se trudete da dokazete nesto sto mozda i ne ste ga dozivele....moralni i nemoralni zene cccccccccccccc......pruzam gi ruku na svi koi mozev i si ga ziviv zivot kako si sakav njinjo pravo...

20. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Znaci sogledavme od kade poteknuva takvoto osuduvacko mislenje na Lence,no jas bi sakala da ja zaprasam dali taa bi ostanala vo brak po sekoja cena i pokraj toa sto ne bi bila nitu zabelezuvana ,ni pocituvana od strana na nejziniot soprug?! Ne mora da znaci deka sekoj brak se zavrsuva zatoa sto postoi nekoj tret znaci ne vo sekoj slucaj.Kako prvo ako se sluci neverstvo treba da se zaprasas vo koj e problemot dali vo tebe ili vo nego.I ne se slozuvam deka ako ednas izneveril vo brakot koga ke se najde vo vtoriot povtorno ke go stori toa.Ne mi e jasno zosto sekogas tretata licnost e kriva.Ako tvojot maz dovolno te pocituva i ceni i ako pred se uste ima golema ljubov megju vas nema da go stori toa.Vie se drzite na tezata deka maz kako maz ke padne pred onaa koja ke si gi slece gakjickite.Pa jas mislam deka ako e vistinski maz nema da podlegne na nekoja koja ne mu znaci nisto vo zivotot ednostavno ke se pravi deka ne ja zabelezuva dokolku taa sama mu se nametnuva spored vas.Nikoja od nas ne moze da vlijae vrz stavovite na nekoj drug i da odlucuva mesto nego.Ne mozes da nateras nekogo da napravi nesto dokolku samiot ne go saka.Za toa se potrebni dvajca.A sepak ako ima neverstvo togas nesto ne stima.Ne velam deka so sekoj neresen problem treba da zamines so nekoj drug, no dokolku go napravis toa znaci veke problemot e golem.