Неверствто е многу стресна работи за која треба да имаш храброст да го направиш. Според мене неверството во брак може да биде корисно ради разбивање на монотонија, но влогот е преголем и јас лично не би ризикувала да изгубам некој што ми значи заради 5 минутно задоволство. Велам не би ризикувала да изгубам некого што го сакам зато што доколку не го сакам јас прво би се развела а не би седела во тој брак а да го изневерувам. Кога ќе изневериш некого не го понижуваш тој што си го изневерила туку самата себе.
Izvini ama ne te razbrav, ke mozes Li podobro da mi objasnis? I mene me interesira ova. A dokolku se vratat ke mozam Li potpolno da gi izbrisam? A izbrisanite poraki od what's up isto Li mozat da se vratat? Ps. Bubale ne mozam da te oznacam
Ova ubavo zvuci vo period na tvoite godini.Jas ne poznavam nekoj koj planira neverstvo ili pravi neverstvo zatoa sto e sreken so partnerot. No nikogash ne veli nikogash.
Претпоставувам дека има жени кои се задоволни во бракот се им е ок ама бараат адреналин или нешто плус. Велам претпоставувам затоа што не сум во ничија кожа за да знам како им е. Познавам особа која има складен брак, никогаш не се пожалила од партнерот а повторно го изневерува и тоа со мажи кои не му се ниту до колена. Не е таа единствен таков случај, веројатно ги има многу. Велиш никој не изневерува ако во бракот му е ок? А зошто би изневерувал ако не му е ок во бракот, неверството ќе му ги реши проблемите? Ако некој сака да си го зачува својот дигнитет и својата гордост тогаш нема потреба од неверство, туку фино лепо ќе се разведе па потоа ќе влегува во нова врска. Велам врска затоа што на една жена која е или била во брак, ма да ако се прашувам јас ниту на девојка не доликува да биде со некој маж без дефиниран однос. Сексот не е нешто без што не се може па да мора да се изневерува за да бидеш среќна. Ако кажете дека не се изневерува само заради секс туку заради утеха, тогаш јас велам зарем не можеме утехата да ја побараме во нешто друго или во некој пријателски однос? Според мене единствената или ајде да речамм основната причина за неверството е сексот па се останато.
Sexot e edinstvena pricina za neverstvo.I ako taa ne se zali od svojot maz i vo posoceniot primerse im e ok, ama ne im e.Krevetot laden im e i zatoa taa zena otishla vo drug krevet. A toa sto velis ti i bez sex se moze i ne e se . Toa vazi za amebi.Za covecki bitija so hormoni , sexot e dvigatel na vrska, brak itn. A ako tamu nesto fali , i najvernata zena posle 10-20 godini nekogas ke padne vo iskusenie . Taka nema pravila , posebno vo brakot kade osven dvajca ima i deca. Vo vrskite bez deca vo red e da se razdelat po neverstvo.No edna familija da se rastura za 5min zadovolstvo , treba ubavo da razmislis dali i kolku vredi.Ama edno ni izgleda koga sme 20god, a sosema dr koga sme 50god....
samo sto go fativ soprugot kako me izneveruva...toj od laptop se dopisuva so nekoja...denes kakonda.pretcuvstvuva deka ima nesto bidejki e smenet nekako sprema mene ...poladen e ...i razgovara dolgo na tel nadvpr od sobata so izgovor deka e so kolegite...toj dolu kaj majka mu a jas gore vikam ceki ke se uklucam od negoviot msn kaj mene na tel...i ima so sa vidam so nekoja isto mazena so dve deca si pisat kaako se sakat si nedostigat..kako mu fali i misli na nea cel den ..kako taa pati po nego....onoj vo koj sto veruvav deka ima cista dusa i 13 godini zaedno deka nema sansi takvo nesto da mi napravi...tokmu toj go pravi toa..a pred nas e nov moment od zivoto se spremame za in vitro...neznam sto da pravam...eve go sega.dojde i se pravi kako nisto...me guska me baknuva a jas vrijam i neznam kako da.postapam...da munkazam deka znam ili...ve molam za sovet....
Да му кажеш. Доста си рогоносец, почитувај се малку себеси. Заслужува ли жена како тебе, за ти да се мислиш дали да го поштедиш? Па уште и за инвитро се спремате... со таков маж ли? Подобро да знаеш на што си, отколку утре да стане полошо па не дај Боже да дојде и до развод и сл а ти со бебе ...
Срамота, срамота, срамота!!! Во период кога треба да ти е најпосветен, тој прави љубовни драми со друга он лајн! Дали да му кажеш? Не, не само да му кажеш, туку и за гуша да го фатиш!!! Безобразен! И да му кажеш дека ин витрото ќе го оставите малку да почека! Ова не се услови за бебе! Мисли си и на себе, не само на тоа како да му родиш дете на некој кој очигледно не знае што сака во животот! Ах, колку ме плаши ова време на месинџери, фејсбуци, вибери... Многу ме плаши!
Ubavo ti kaza Dust, treba da razgovaras ne da cuvas vo tebe i da se nerviras. Sigurno i taka si pod stres zaradi samata postapka za in vitro, dopolnitelni stresovi ne ti se potrebni! A i ako ne mu kazes, cel zivot ke zivees so somnez i istrazuvanje za nego. Sram da mu e! A i na taa, sto so dve deca i maz si bara avanturi.
Zeno ne ste vo vrska,vo brak ste i ti seuste molcis,kako mozes? Pa i prasuvas za sovet dali da kazes,pa tie sig i se gledaat po pisuvanovo,bez navreda no bi mu rodila li dete na vakov covek? Mislis so dete se ke se sredi,nema,toj ke prodolzi,misli dodeka e porano pozz
neznam cela se trwsam a on neoseka...gleda film..strav mi e od reakcija da ne izvrti deka ne e taka .... da ne pobara razvid...neznam cela sum vo haos...
ova vo zivotor najmalku go ocekuvav..neznam kako da picnam so razhovor...sega gledam kolegi se bile na rabota..kako da pocnam kako da kazam...
@taznickaimilicka ТИ си таа што треба да побара развод! А ова што реагираш навидум смирено е поради две причини, или го сакаш премногу, или имаш страв од него. Не дозволувај ниедно од овие двете да те допре да му кажеш се што мислиш во врска со ситуацијава. Не знам, преку се се проаѓа во брак ама преку ова не смее. Треба да се има граници за некои работи, пред се од почит према самиот себе.
Да ме изневери, да цепелдачи за друга и да размислувам за дете? Море со се партали има да го носам кај кучката и да му го предадам на мажот нејзин. Јас да сум како тебе го наоѓам сопругот на фуфата и му ги покажувам разговорите. На мм нема ништо да му речам, нека се пресметуваат така дивјачки, племенски, јас ке се правам на тошо. А кога дома ке ми дојде помодрен, ке го чека куферчето и пакетче аспирин. Ах бе жено каков брак какво дете со вакво незрело човече. Па ти може да останеш бремена и да те напушти за фуфата. Ах бе мене да ми е. Да не чуе зло, ама сите демони има да излезат од мене. Плус јавно би ги споделила нивните разговори па нека ги знае цел град. Ич нема да ми чуе за децата на другата, птом таа не им ја думка коа во брак се плеска со оженет.