Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Баш ми е жал што ти се случува ова.Знам дека ти е тешко да му кажеш ама размисли до кога мислиш дека ќе го држеш тоа во тебе? Нема долго да издржиш, ќе прсне само од тебе па може да реагираш и полошо.
    Почни смирено и таква остани, прашај го дали е сигурен дека сака бебе а тоа прашање нека му наговести сериозен разговор.
    Можеби е сеуште во рана фаза таа врска па ќе ја прекине ако не сака да те изгуби.
    Лесно е да ти кажеме разведи се ама брак е тоа сепак ,не е се така едноставно.Ама барем ќе знаеш на што си и се разбира ако нема друго решение биди силна за да продолжиш понатаму.

Jas! likes this.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Жени, колку мажи познавате што им простиле невество на жените?

Gosh, fallenangel, Annath and 6 others like this.
  3. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Јас пак мислам обратно, разведи се - поедноставно е! Ако е толку едноставно да се изневери партнерот, тогаш уште поедноставно и пологично е да се заврши целата таа приказна со развод. Што порано - тоа подобро.
    Колку и да разговараат на темава, колку и да и вели дека никогаш повеќе нема да го направи тоа, колку и деца да му роди и да се обидува да одржува здрав брак, ќе ја копка совест секој еден пат кога тој ќе излезе низ влезната врата. Секогаш ќе постои она "што ако се гледа пак со некоја?!" кое многу лошо ќе влијае на психата и на околината, а највеќе на децата. Брачен живот преполн со сомнежи не е вреден за борба!

Last edited: Feb 13, 2017
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@okcenzi има еден случај што е многу тазе во мојата околина.Жената си го изневери мажот,но заедно се еве после некои три четири месеци откако се дозна.Не верувам дека и простил , не е за простување според мене зошто тоа траело повеќе време ама некако решиле да тераат поматаму.
    Знам и многу жени кои поминале низ ова,затоа и така напишав дека не е едноставно и лесно веднаш да му каже сакам развод.
    Незнам, @PaLaVa ,не значи дека сум во право така што напишав ете мое размислување е тоа,лесно е ние кои не сме поминале низ тоа да и кажеме аха море земи алиштата и низ тераса да му ги фрлеш.Не е се како на филм.
    Нека си процени самата

Jas! likes this.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Не знам како некој размислува и зошто седи во брак, но за мене бракот не е шала.
    Кога влегуваме во брак очекуваме заедничка иднина, дом, мир, деца, спокој, напредок, борби и верност.
    Не би била во брак со некој на кој му мрда опашката, зошто таквиот ке те осстави на цедило кога највеке ке ви треба.
    Таквите не се менуваат.
    Овој тикварот не поминал само една нок со некоја безначајна, туку зборува за чувства каде неверството трае подолго. Нема прошка.

Можеби, можеби, можеби, би простила неверство во случај да не сме повеке време заедно а да било само еден секс, ама пак велам можеби, но познавајки се себе, цел живот низ нос ке му го вадам и никогаш нема да му го заборавам.

6. Dust

Dust Game Over

Не е лесно да се разведеш! Не не.. тоа е крајна опција.. Стварно, секогаш на некои прво на памет им е развод.
    Ама уште потешко е да живееш со фактот дека си изневерен(а) од својот партнер .. Личност со кого си сакала да го поминеш животот...

Ниедно неверство не се случило без причина. Пред се, нека се запраша себеси дали дала повод за неверство (лош сексуален живот, проблеми, караници итн итн итн, кои никако НЕ СЕ оправдување за неверство, но само причина) па после нека седне и нека расчисти..
    Секое зошто си има свое затоа што..

makedon81 and taznickaimilicka like this.
  7. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Јас познавам и тоа во моја околина многу случаи , и тоа со 20+ години во брак . Не сакам никого да осудувам сепак тоа е нивни живот и нивни проблем , само ми е жал за од другарка ми татко и , си доби 3 стенда ( го вараше со сите) , а едни се само да се каже во брак а женичката му иде со свите и не го шиша мажето

makedon81 likes this.
  8. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Мислам дека прво нешто што треба да направиш е да направиш screenshot од пораките и да го најдеш маж и на лепотицата да му ѓи покажеш. Која жена и мајка без мозок би се осудила да изневерува, па и со мажен човек што се спрема за дете. Колку што е маж ти крив, толку е и таа. Да сум на твое место ќе се погрижам сите да ја дознаат, а со него дефинитивно би ставила крај. Па ако толку се сакаат нека им е со среќа. Биди среќна што уште немате деца, што навреме си дознала. Ако решиш да останеш со него никогаш нема да имаш мир. Еднаш ако те изневерил, ќе продолжи, а дури и да престане ти цел живот ќе го поминеш во сомнеж и ќе те јаде одвнатре. Јас не би издржала да седам и да се преправам ко ништо да не било.

butterfly*, sunrise_123 and okcenzi like this.
  9. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

@V.odolija Нормално, само разменуваме мислења. :)
    Но муабетот е тој, и ти самата кажуваш дека според тебе и околината, мажот никогаш не и го простил неверството, што самото тоа укажува како продолжил нивниот понатамошен заеднички живот.
    Претпоставувам дека ништо не им е како порано, се чувствува тензија на секој чекор и мала доза на омраза и вина. Обично таквите бракови опстојуваат само поради другите, пошто такво ни е општеството нели, срамота е да се разведеш.
    Мое лично мислење е дека е подобро да се спречи на време, отколку да се трпи цел живот. Јас лично не сум поминала низ тоа, но не би дозволила да ми помине животот делејќи ист кревет со човек кој еднаш веќе ја погазил мојата љубов, доверба и чест.

А ти @taznickaimilicka прво седни и разговарај на темава смирено. Не мора да правиш скандали, сепак ти си таа која најдобро го познава својот сопруг и знаеш каков карактер има и на кој начин ги решавате проблемите во заедницата. Иако за ваков проблем не верувам дека постои смирен начин.

taznickaimilicka and Jas! like this.
  10. taznickaimilicka

taznickaimilicka Истакнат член

nemozev da izdrzam solzi mi potekoa i go prasav zosto e ovaa praznina megu nas,dali sto nemame deca ..dali ne e zadovolen od mene po bilo koja osnova...deka cuvstvuvam deka se oddalecuva i akonima da mi kaze nesto da.monkaze ..no toj ne kaza nisto dekanmalku tezok period mu e...sam so sebe neznael so mu e..i m vika konkretnonda mu kazam...mu rekov deka ako.krie nesto sega da mi kaze...inveke koga ne mi kaza gonprasav za imeto na doticnayan dali ja znae...i kao koleska i skolska..i mu ginpkazav screen shot od razgovorot...i samo me prasa dali ku veruvam...i deka samo pisaat i razgovarat so nea...a jas budala placam se tresam nemozam da se sozemam...ako samo sinpisaat.i mu znaci kako drugarka dali ke pisa deka se sakaat i mislat eden na drug celo vreme...i deka situacijara im e teska...lele mnogu go sakam...site ni zaviduvaa nandoverbata eden sprema.drug sto ja.imavme i vrskata bevme primer za site okolu nas...ama ocigledno sum senprecenila...mnogu mi e loso neznam vo sto da veruvam...

11. Glasna

Glasna Популарен член

Shto te gledam chudna :?:..moze celava situacija ti e shokantna sega,ama ubrzo ke ti pomine koga sekoj den ke treba da go gledash so glumata negova...
    Se mislish kako da zapochnesh??? Se plashish razvod da ne ti pobara??? A shto vo plan imash da go delish vaka so druga???Daj molim te so vakvi patrijahalni razmisluvanja...Shto ima da spremash govori !!!Dovolno ti e razgovorite (od mobilniot) da mu go dzitnesh na masa pred site..pa kad je bal nek bude maskenbal...Ti kako si trgnala so razmisluvanjata duri i ke mu potkleknesh ko ti da si go izneveruvala...bozee

EDIT: istovremeno sme napishale

12. Glasna

Glasna Популарен член

Vo nivnoto silno I neraskinlivo drugarstvo :emo:

LaraSolare and okcenzi like this.
  13. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

@taznickaimilicka Знам дека не ти е лесно. Се гледа искреноста во тебе и фактот дека го сакаш и дека ти значи ама помисли дали и тој го чувствува истото? Барем нека биде доволно храбар и нека ја каже и причината поради која воопшо помислил на друга жена. Дали му е досадно во сексот или воопшто му е смачено од целиот брак, иако пак ќе кажам, ништо не го оправдува неверството.

Стабилизирај се малку па деновиве со ладна глава пак ќе си направите озбилен разговор. Кажи му дека си ја анализирала целава ситуација и дека не веруваш во приказната за пријателство со таа жена. Исто така би те советувала и да ја ставиш во мирување целата постапка за ин витро, повлечи кочница на сите заеднички планови, за тоа извести го и него, кажи му дека после ова си под голем стрес и сеуште не знаеш дали си спремна за таков чекор. Нека има до знаење дека аферава е озбилна и дека нема да помине само со детски лаги.

Jas! and taznickaimilicka like this.
  14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Абе и пријателство е океј, ама со свои очи да видиш и прочиташ, партнерот дека изјавува љубов и тажи по некоја Трајанка, иста како него, и тој при докази да ти рече, не бе срцка, тоа мојот брат близнак го пишуваше и ти да седиш и да се чудиш дали стварно, мислам :?:
    Разводот не бил решение? :^) Е не, седењето во нефункционален брак е ^_^
    :d::drunk:

fallenangel, kuc, Mari* and 6 others like this.
  15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Вчера дознав дека мм имал секс со друга после толку години он ми кажа... јас и тој пред бракот бевме 5 години во врска а сега во брак сме 2 ипол години и имаме едно прекрасно девојче... Признавам признавам дека јас не сум никакво цвеќе за мирисање, мм многу добро знаеше дека не го сакам дека сакам друг но сепак он беше со мене викаше дека ме сака и готово јас јас сум таа што изневеруваше секогаш одново и одново но го сакав бе многу го сакав бившиот ние имавме врска или како се вика веке тоа ни сама не знам со него се гледавме само кога он или јас ке посакав.... Ке се замислите и ке речете епа тогаш зошто не се омажи со него ако толку многу си го сакала?... мислите ли дека јас имам одговор на тоа прашање епа немам.... или пак имам нешто како пододговор.... он ако еднаш или два пати ме однесе на кафе во кафич секогаш се наогавме и бевме сами никогаш во друштво зошто? Епа незнам што да речам да кажам дека не ме сакал зошто тогаш сакаше да го тепа мм и зошто му викаше оставија и заминувај а зошто???? Дали денес го сакам???? Дали секогаш мислам на него??? Дали некогаш пак ке имам шанса да бидам со него??? И мн други прашања се вртат во мојата глава и главата на мм...... да да да мм све буквално мн работи за кои човек не сака да помисли дека ке прости он ми прости хм што значи простување??? Простување значи да заборавиш и веке никогаш на партнерот да не спомнеш што било во минатото.......Мм живее во сомнеж и страв дека повторно некогаш ке се вратам кај бившиот мислите ли дека е во право? Јас да мислам...... Ме сака мн ме сака вика дека ке ми прости се само да бидам до него ама до кога до кога вака........................? Секој ден си размислував и викав дека мене он никогаш нетребаше да ми прости мене ме боли се тоа што му го направив на човек невин што никогаш не ми направил ништо погрешно што секогаш ме држеше како капка вода на дланка но но но вчера ми кажа дека пред неколку години имал секс со некоја како се случило? Па ке ви кажам... он замина кај мој братучет таму го сретнал бившиот и он се и сешто му изназборел нормално сакал да го направи љубоморен но он поверувал во секој негов збор затоа што знаеше дека го сакам...... пиел вика дека многу пиел и дека не сакал да ми направи такво нешто и дека не сакал да има секс со друга но го направил тоа зошто? Па само за да ми врати да се олесни? И сега кас што да правам јас таа која викав дека никогаш нема да простам нешто не морално да простам ли? ....... Ке простам да зошто ми е сека полесно знаејчи што и јас самата направив? Но што треба да очекува дека јас ќе заборавам? Дека само по едно карање нема да спомнувам? Феминки ве молам сакам ваше искрено мислење бес разлика дали тоа ке ме боли или не.... критикувајте на најлош можен начин затоа што јас тоа го заслужувам.......Прашањето беше дали да се прости неверство или не ? Епа не не не и не!!!!!!

Petar80 likes this.
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

@babyane18 кој на кого тука треба да му прости неверство ?

Trxmx, kuc, Summerlover and 5 others like this.
  17. babyane18

babyane18 Истакнат член

Мислиш ли дека ја знам?..... моето од негова страна е веке простено пред 4 години..... а др неверство е или што?

18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Филм браво

Emy867, kuc, snegulkata and 9 others like this.
  19. Glasna

Glasna Популарен член

Od kol na kol..v'*az :emo:

20. babyane18

babyane18 Истакнат член

Уште наслов да му дадем на филмот.....

Petar80 likes this.