Не разбирам.Прашуваш дали да простиш неверство кое се случило пред бракот а притоа и маж ти ти простил исто неверство. Или се фалиш дека и двајцата те сакаат? Незнам, гордо кажуваш дека си го сакала бившиот и со него си го изневерувала маж ти,ама не ти е многу интересно изгледа што и тој те изневерил.
Постот ти е конфузен, веројатно зашто си вознемирена и возбудена. Со тежина се чита и се сфаќа напишаното. Дали да му простиш ? Прво мора да помине период за да се смириш и да сфатиш дека ТИ си виновникот за целата состојба.Се случило неверство-да , и ,,таквото,, неверство е неверство, па макар и од реваншизам направено, па и во пијана состојба, ама мора со себе да расчистиш ЗОШТО до тоа дошло. Не е за оправдување неговата постапка, ама твојата е за секоја осуда. Биди чесна кон маж ти и остави го ТОЈ да реши дали ќе бидете заедно понатака. П.С. Често членки ми напоменуваат дека преостро и сурово звучат моите постови.Сакам да напоменам дека можеби треба да го сменам начинот на пишување. Извинете ако речениците ми звучат како осуда, немам таква намера.
Извини жено, си се изебала во 100 наврати со бившиот додека си била со маж ти, а сега тој тебе еднаш те превари и те боли па се мислиш дали да простиш? Па и драма правиш? Ти знаеш него колку го болело? Што ако е маж, не е од камен.. Очигледно е дека многу те сакал или се плашел да не остане сам, кога ти простувал.. Или едноставно се помирил дека сте тројка а не двојка во врската.. Мизерни триаголници, никогаш добро не носат. Ако не му сметало на него што имаш секс со друг, тогаш тебе не треба ич да ти смета..од еднаш педер не се станувало ... па зошто прељубник да се стане од еднаш м Заслужуваш уште 100 пати да те изневери, да видиш колкава е болката додека ти дома го чекаш со детето, тој да работи некоја друга... 5 години го замајуваше човекот, додека тој душата би ја дал за тебе, ејјј 5 години.. 5 години да украдам од нечиј живот за да си поиграм со истиот на крај за мене се доволни да си го свирнам куршумот во глава Жени без грам чувства
Напротив @referentka како што и пишав во претходниот пост сакам да бидем критикувана на најлош можен начин зошто знам дека го заслужувам тоа, твојот пост е исправен во секоја смисла на зборот како што кажа ми треба време за да можам да заборавам и знам дека јас сум кривата не одрекувам тоа. Кога сме кај тоа дека он треба да реши веке реши кажува дека мн мн се каел и дека не сум заслужила така да направи а јас пак викам дека ми треба и полошо.. пишав тука зошто сварно сакав некаде да го кажам ова знаејчи дека утре никој нема да ја злоупотреби мојата искреност и болка . Фала @Dust на искреноста во право си
Се е убаво ама последното - ,,среќно си живееја,, , за жал нема да постои во ваков случај. Во ваквите бракови , кои не се темелат на искреност,отворен однос и взаемна љубов, не успеваат. Знам, зашто и самата сум поминала низ некој процес. Залудно е да се чека и да се ставаат проблемите ,,под тепих,,. Единствено што треба да се стори е да се разговара искрено и отворено на тема -разделба. Не верувам дека некој неверство може да прости.Длабоко си ранил нечија душа и излишно е да бараш прошка. Барем јас така мислам.
ова за мене е нешто неизживеано , сигурно и двајцата се многу млади и стапиле во брак па од после си ги прават грешките
Neverstvoto ne go osuduvam nitu opravduvam, no kako ke se postapi posle neverstvoto zavisi od tie koi se zasegnati vo taa vrska.Ako nekoj prosti i prodolzi ponatamu so nadez deka ke se popravat rabotite-vo red e , niven zivot i pravat kako sto mislat. Ako pak reshat da se razdelat i sekoj po svoj pat znaci zavrshile so zaednickata programa i se snosat so posledicite. Edinstveno ne mozam da prostam koristenje i perenje na um na decata koi se plod na nivnata ljubov. Toa vo stil takoti e....ili majka ti e.... Sekoj ima pravo da bide sreken i pravi neverstvo za mig sreka. Ako nekoj e ispolnet ne mu treba nitu drug maz nitu druga zena.
@babyane18 си зела маж дебил кој дозволил да му набиеш рогови тек така.Бидејки не си го зела од љубов претпоставувам добро е ситуиран и има длабок џеб.Поинаку незнам зошто би била со него во брак а настрана се сексаш цело време со друг.Да си ми мене жена јас би те тужела за неверство,ке те дадам на суд со доказ дека икс пати си била со друг,ке ти го одземам детето и ке те исфрлам на улица без партали и скршена пара.Шу знаеш мош тогаш љубовта на твојот глуп живот ке има муда да те прибере
Значи ем имате дете, мажена си и не го сакаш маж ти, ем не му искажуваш љубов и тагуваш по бившиот, ем го правиш љубоморен и му правиш дополнителни проблеми со бившиот, ем сте се изневерувале и двајцата он ти простил а ти се мислиш дали да му простиш!? Маж треба златен пехар и одликување со највисоки државни почести да добие, храбра му добра издржлива душа... Јас не сум женет сеуште, но мајка ми често ми повторува "Кога ќе бараш жена ОЧИ 14 ОТВОРЕНИ" и во право е!
@Petar80 не се фалам ни малку зарем моево ти изгледа како фалење, да сакав да се фалам ке сокриев мн од тоа што го напишав. @referentka твојот начин на мислење многу ме бендисува, се трудам и разговарам али он не се разбира ми вика те сакам па те сакам и никогаш нема да дозволам да ме оставиш, јас го прашувам како можеш да простуваш неверство, он простив затоа што те сакам(можеби и затоа се омажив со него затоа што ме сака) сакам да кажам за да не ме разберете погрешно јас правев што правев во минатото и додека бев НЕ МАЖЕНА ама откако се омажив и добив дете никогаш не направив ништо погрешно. @joy1 баш добро се насмеав со твојот пост.... што е де што сум јас што мислиш... мене во овој живот никогаш не ми значеле парите ниту некогаш ќе ми значат и баш напротив мм нема ни своја куќа а камоли пара во него заработуваме толку колку што ни треба за еден пристоен живот. А извини јас овде пишувам за мене и мм незнам зошто ми го мешаш детето те молам без никаква навреда ама детето не сакам да ми се спомнува она не е за ништо криво. А тоа бес скршена пара и тоа кај мене не поминува јас имам одржувано 4 члено семејство со една плата а никогаш не фалело ни тоалет да ми извиниш.
Да те исправам "тогаш која е причината што вараШЕ на големо" затоа што многу го сакав бившиот знам дека на срцето не можеш да му наредиш кого да сака нели?
Јас колку што разбрав тој те изневерил пред неколку години кога сеуште не сте биле во брак, а и ти велиш дека си изневерувала пред да се омажиш. Така да немаш право да се лутиш. Овој начин на одмазда од страна на маж ти не е решение, како што кажуваш не е среќен што го направил тоа и се кае, додека ти не се каеш, дури и уште си го сакаш бившиот. Ако решите да останете заедно го жалам маж ти најискрено, ќе мора животот да го помине со некоја што не го сака. Не знам која е причината што не си се омажила со бившиот, ако и тој те сакал толку нема да дозволил да се омажиш со друг.