ако ти си изневерувала во врска ете те изневерил и он простил он и те земал за жена сега е ред и ти да му простиш и да си продолжите понатаки ете млади будали неискусни сте згрешиле и двајцата сега сте во брак и не правите изпади колку што разбрав од кога си во брак не си го изневерила ни он тебе фрлите пепел и терајте си животот
@SofiMar_ мм знаеше уште на самиот почеток дека јас имам врска со него и дека мн го сакав али он беше тој што сакаше секогаш да биде со мене вика без разлика што и да се случи јас те сакам и не сакам да те изгубим се ке направам да бидеме заедно. Испадна што испадна со бившиот не сакам да ја отворам таа тема али мм све тоа го знаеше. Ете еднаш во нервоза мм го направил тоа, и ако го направил тоа мене ми е полесно јас му викам и полошо заслужувам зошто знам што све претрпе он со мене ниту очекував некогаш он да ме разбере и да ми прости ама како што веке кажав љубовта е појака од све друго мислите ли дека јас несакам да го сакам така како што го сакав бившиот? Да јас го сакам во некоја количина сепак е он татко на моето дете и многу сакам да го сакам од срце ама не можам , му простив ама ме боли помислата зошто криеше цело ова време зарем не заслужив тогаш да ми кажеше како и јас што му кажав? @ALISA0000 си простивме али прашањето е дали ке заборавиме и дали стварно ке фрлиме пепел и ке продолжиме понатака со животот или со една расправиа ке се отвара секогаш оваа тема? Што да направиме да се разведеме? Но како и да е само детето ке ми пати ке речете кај ти бил паметот епа ајде кај ми бил..... незнам веке што да правам...
штом сте простиле ваше е сега да се потрудите да бракот опстане развод е лесно и најлесно решение штом има интереси од двете страни да се задржи бракот вреди да се потрудите побарајте брачно советување психолог некој може ке ви помогне да си ги средите мислите во главата
Толку многу пати го спомна бившиот и дека многу го сакаш/си го сакала,што мислам дека на некој начин ова ти е шанса да си ја искажеш љубовта кон бившиот ако немаш на кој да се искажеш инаку
Хм, ако ти си изневерила и тој ти простил само за тој да те изневери тогаш сте подеднакво бедни. Дали ти @babyane18 го сакаш мажот ти? Ако не - зошто си со него, ако да - дали би го изневерила пак и дали би поминала преку ова како што тој поминал? Доколку би поминала преку ова дали би му „вратила“? „Моќта“ на простувањето неверство е никогаш повторно да не го споменуваш истото. Дали тој ти споменувал твоето и дали си спремна да не го споменуваш доколку простиш? Доколку јас сум била во твојата прва ситуација кога сум изневерила јас, шансите да раскинам јас со него после тоа се големи зошто јас не би можела да го гледам в лице, а дури и да останам заедно неверство не би простила безразлика на минатото. Што се одлучи ти да постапиш? Зошто?
Луѓе што и се запнавте, женава си кажа дека не вара у брак, туку додека биле во врска биле во т.н отворена врска, уствари се гледала со двајца. Маж и знаел за се и одлучил да ја земе, сеа што си дознала дека ти враќал со иста мера нема што да се лутиш ти си ги поставила правилата на игра... Ако бракот ви е добар, истерајте си ги тинејџерските бубачки од глава. @taznickaimilicka Што се случи со маж ти ?
Ниту сум изневерила,ниту простувам неверства... Мое мислење е сепак при секоја кавга неверството ќе биде спомнувано и никогаш таа врска не може да има срекен крај.Затоа мислам не се влегува во брак ако има еден од партнерите сознание дека бил изневерен.
Здраво, случајно ја отворив темава и прочитав некои коментари/исповеди. Се согласувам за тоа дека навистина огромен број од луѓето се "удрени" на неверства заради незадоволство во брак/врска и покрај љубовта... И јас сум противник на изневерување, но сепак ги разбирам причините. Некои луѓе изневеруваат бидејќи тоа им е во крвта, а некои, пак, бидејќи едноставно им фали да се почувствуваат посакувани како што некогаш се чувствувале со партнерот. Може некој што успеал да надмине монотон период во брак/врска без неверство да сподели искуство и "стратегии"? Ме интересира бидејќи имам читано дека тоа е возможно, но сакам да знам некој кој навистина го искусил тоа.
Ајде ма, љубовта била над се? Сериозно? Љубовта е и над некој кој те гази па по дифолт не можеш на удриш по дотичниот па по крив и недолжен човек. Го правиш истото што не си сакала да ти го прават. Не е љубовта најважна на свет. Од љубовта не се умира. Тука постојат и многу други чуства што очигледно ти немаш олкаво срце и душа да ги разбереш и осетиш. Каде ти е совеста? Културата? Срцето? Човечноста пред се? Не си човек. Немој да мислиш дека е љубов тоа што го чуствуваш за швалерот. Не е. Тоа е опсесија. Ти не си требала да газиш луѓе, не и заради љубов. Тоа не е човечки од твоја страна а и многу зборува за тебе како личност. Алал на човекот што секогаш без разлика на се бил покрај тебе, не секој, ма скоро никој нема да го поднесе тоа. Маж ти е голем човек но за жал ти не си.
Во најголем дел брачните неверства не се резултат на нечија неиживеаност, туку на друга работа. Најголем дел од брачните неверства се случуваат помеѓу колеги на работа. Зошто? Порано брачните неверства биле реткост, затоа што жените генерално немале никаков додир со друг маж освен својот сопруг. Денес ситуацијата е тотално спротивна. Жените работат по јавни институции, фирми, фабрики, продавници каде што од друга страна работи и голема машка популација. Сега удри една математика. Колку време тие жени поминуваат со својот маж и деца, а колку со машките колеги на работа? Да земем во просек дека секој работи по 8-9 часа дневно 6 дена во неделата, а некои работат и по 10 часа. Плус, трети смени, празници и така натаму. Значи, во просек тие многу повеќе време поминуваат со своите колеги отколку со својот маж и деца. Заради преголемите обврски кон работата сексот станува се поредок и поредок во бракот. Влези во било која подобра фирма и погледни ги поголем дел од вработените. Пука сексипил од сите страна. Тесни сукњи, најлонки, штикли, шминка, тесни кошули. Нормално дека таков калибар на девојки и мажи после долго време на работа ќе развијат чувства, затоа што тие многу повеќе време поминуваат со колеги отколку со своите брачни партнери.
@theowndemon вратисе на моите предходни постови и прочитај што имам напишано. Да го сакам мм делам исти кревет со него и што е најважно имам дете... Јас сум била каква што сум била не можам да го вратам времето наназад, но од кога стапив во брак ниту сум варала ниту имам план да направам такво нешто. Он не ми го спомнува неверството, а јас дали ке спомнам незнам.... Ке продолжиме со бракот затоа што имаме дете а и сето ова се случи мн одамна пред да стапиме во брак. @vitamina Да љубовта е таа која човекот го излудува и вага од памет, зарем не читаме по весници, зарем не слушаме по вести овој ја убил оваа се самоубила и сл работи и се тоа поради љубомора... ако нема љубов ке нема и љубомора. Разбери дека јас тогаш си имав врска со сегашниот бивши а мм беше тој што стално одеше по мене... Јас секогаш разговарав со него дека најдобро е да се разделиме ама он никогаш не се откажуваше од мене зарем и јас сум тука крива?....
Да се укине капитализмот и жените да се затворат дома! Не знам у кои фирми гледаш сексапил кој пука, ама многу открива за тебе ако пројавуваш фетиши кон обични кошулчиња, хулахопчиња и таква деловна облека. На работа не се оди за швалерај, тоа е чиста неизживеаност од младоста, комплекси и несовесно однесување, кое кај сериозен работодавец некаде по белиот свет, резултира со отказ.
Што ке ти каже мажова се однесува на постот на @Jovanotti Другар како прво не живееш во 15 век, како второ рамноправноста во дненешно време е изедначено помеѓу мажот и жената .... Значи како може да кажеш за неверство се криви жените, бидејќи работат дали администрација, дали приватно.. ....и се повеќе времето го поминуваат со други мажи, и според тебе затоа има неверства еххх уште ова остана да го прочитам Искрено другар треба многу да учиш и сознаваш на тема брак и семејство па да даваш таков коментар ,од кој и мало дете да го прочита ке ти се смее...... Поздрав
Sto ke se sluci tapkame vo mesto...mi prizna deka razgovarale deka se dopisuvale deka nemalo cuvstva takov im bil muabetot deka se znaesol moze deka nesto novo vidol, no deka nikogas nemalo fizicki kontakt megu niv, a kriel od mene deka znael deka ke bidam ljubomorna...drn drn....jas budala kako otvoren bukvar pred nego zapnam pred mene da si pisuvaat da vidam kako ke odi razgovorot, zatoa sto mi kaza deka od koga se sluci da gi otkriajm ne se slusnale nitu pisale...i pocnaa da pisuvaa muabetot sosmea druga dimenzija stvarno drugarski i na zafrakcnii, nema nikakvi custva, sto mi dava znak deka e predupredena deka znam i sum ljubomorna...na moeto prasanje kako ke prekine cela ovaa rabota so nea, mi odgovori ke i kazam deka zena mi e ljubomorna i deka ne biva poveke da si pisame...i sto mi kazuva ova deka toj ne deka saka da prekine tuku e prinuden od mene...neznam zbuneta sum go sakam i ne bi frlila 13 godini vrska za nekoja mazena ....ama od druga strana premnogu boli i pomislata deka toj pocuvstuval potreba od druga devojka pa makar i za razgovor kako sto veli...neznam dali ke si dojdam pri sebe..toj veli deka nemam potreba ad se nerviram da placam i da ne spiam za negova greska nekoja, deka go boli koga me gleda takva...ama jas nemam odgovro ednostavno sto ponatamu...vremeto ke pokaze...
Не се секирај, сите мажи сме исти. Имаме потреба од други жени, колку и да ни е убаво со партнерката. Тоа е реалноста. Леснотијата во денешно време да се допишуваш со некоја ни овозможува многу полесно “да згрешиме“. Не се секирај!
Cekaj, cekaj, ne mi se veruva vo ova sto go procitav..... Kako toa imame potreba od drugi zeni, kolku I da ni e ubavo so partnerkata? ???? A nie zenite da sme imale potreba od drugi mazi I kolku da ni e ubavo so partnerot, kako ke vi bide na vas mazive? ??? Koja realnost be coveku...??? Kako sto kaza clenkata pogore vo denesno vreme se izednaceni pravata megju mazot I zenata. Koja e pricinata da se izneveri zenata I pokraj toa sto ti e " ubavo" so nea??? Seks?? Mozes I so zena ti da se seksas do besvest Toa sto go baras vo Dr zena go ima I kaj zena tI be coveku... Ili pokraj toa sto ti e "ubavo" so nea sakas I drugi da seksas, najarno ke bese da ne ja ozenis, da povredis necii custva samo radi toa sto ti Sepak imas "potreba od druga" Najarno naprai si harem,pa zamisli se sultan sulejman sto sekoja nok menja zeni samo za seks.....otkolku da ozenis nekoja Od moja gleda tocka mene ne mi treba ,maz sto ke go vrzam so lanci za da bide moj....
@sjdgo Дали станува збор за неизживеаност од младоста, комплекси или било што друго е сосема споредна работа, но се случува. Неверството во бракот најчесто се случува со колеги на работа. Земи ги сите околу тебе и ќе ти се потврди мојата теза. Не зборувам за никакво затворање, туку само давам јасна анализа. Денешните жени многу повеќе време поминуваат со своите машки колеги отколку со својот маж и децата. Не се во прашање моите фетиши, туку кодексот на облекување, а верувај дека не се облекуваат само во просечни кошулчиња и хулахопчиња. Очигледно никогаш не си работела во подобро рангирана фирма. @DVAANGELA Никој тука не зборува за општествено-социјални теми како рамноправност и брак, туку за чиста математика. Таа математика ти дава решение на многу задачи. Во просек една вработена жена поминува 48 часа (значи во просек, а генерално работат 1-2 часа повеќе). Тука додај го секојдневното патување на работа, спиењето, туширањето, средувањето, јадењето. Од тоа кога ќе одземеш се колку време ти останува интимно да се посветиш на својот сопруг/сопруга? Не мора да е во прашање само секс, туку разговарање, шетање, гледање филмови. Значи многу малку. Што очекуваш ти после таква рутина со години? Повеќето жени што ги знам се хронично уморни и ненаспиени. На тоа кога ќе се надоврзаат децата настанува уште поголем колапс. Сексот е последна работа на која мислат кога ќе стигнат дома. Затоа сексуалниот живот им станува ужас после неколку години во брак.
@Nalutena1 не можам да ти одговорам сега не се тоа што си напишала, едноставно, одговорот е најискрен, не сакам никого да повредам. За нас мажите, барем повеќето нормални, сексот и сексуалната фантазија немаат вреска со љубовта. Крај. Да ви било вас жените во гените да го сакате истото што и ние, ќе сто го правеле истото. Затоа сме скроени различни. Јас сакам само да ви помогнам да не разберете. Вам ви треба стабилна вреска и во неа можете целосно да се реализирате како жени, нам ни треба друго да се реализираме како мажи. Фала Богу, има норми нашето општество и претежно се завршува на фантазии или некакви флертови. Но, различни сме.Ти да беше машко, јас женско, сега ќе се убедувавем во истото, само јас ќе бев на твоја страна, ти на моја.