Мислам дека ти си била изневерена, ама си останала во брак, па затоа вака пишуваш, ако грешам поправи ме. Инаку мислам дека е најдобро да има развод после неверството, бидејќи ако останат заедно само ќе се измачуваат меѓусебе до крајот на животот, неможе да има среќен брак после неверство, во тоа сум сигурен.
@Sashko1992 ne sum bitna jas i nemam potreba nitu da te popravam nitu da diskutiram za sebe.Jas samo si go pishuvam razmisluvanjeto isto kako i ti.Malku e nevkusno da se diskutiraat lichni raboti javno zasto nikomu ne koristat.
Веќе подолго време го изневерувам мм. Па скоро со типот кој се гледаме решивме да си оформиме семејство зошто јас и онака со мм 2 години од бракот б ја немам. Имам и дете за кој тој вели дека ќе го прифати како свое. Бара стан под кирија. Мене ме интересира овие што имате изневерено и имате ваков случај како со детето? Дали може да се прифати туѓо дете , како децата го прифаќаат другиот сопруг на мајка си. Се работи за 4 годишно дете. Без предрасуди.
Татко си е татко, очув си е очув... Сигурно нема да го сака ко родено. Тешко на детето ама ќути што ти текнало да се разведеш. Ми текнува од порано имаш пишувано дека го изневеруваш сопругот... Ќути, ќе го спасиш него, а детето нормално дека на почетокот нема да биде среќно.
Se soglasuvam so JollyGirl ,na svetot imas samo edna majka i eden tatko . Eve stavi se vo polozba na deteto , odednas dobivas ocuv ,ili makjea ,ke ti bide li seedno ? Nema . Ne te osuduvam , tvoj zivot - tvoj izbor , Eve eden primer: majka mi ima zad sebe eden brak ,od koj imam postara polu sestra , isto i tatko mi ima zad sebe brak i imam isto postara polu sestra . Sestra mi , od majka mi strana ,tatko mi nikogas ne go narece tato, bez razlika na toa kolku bevme ednakvi vo se , nikogas ne ne delese kako dvete da sme negovi ( imala 5 god koga majka mi i tatko mi stapile vo brak ) . Drugata sestra ,od tatko mi strana , ocuvot go vikase tato ,no ne i tatko mi . Toj tato cel zivot slusase i seuste slusa samo od mene . Samo edno da naglasam ,i ne se soglasuvam bas vo toa so Jolly . Ne samo na pocetokot , deteto mozebi nema da e srekjno cel zivot i cel zivot nema da go narece ocuvot tato ,vekje e dovolno golemko i bioloskite roditeli gi poznava mnogu dobro .. Sepak , se zavisi od deteto, kako ke go prifati i kako ke se prilagodi na ocuvot ..
Мене татко ми на пример не ме сака, не ме исчувал, дупе го болело за мене, денар не ми дал, еднаш не ме прашал како сум и дали ми треба нешто, а очувот мој е тој што е секогаш тука за мене да ме сослуша, да ми даде совет, финансиски ми помагал околу првиот факултет, сега се труди за други работи да ми помогне. Немаш правила тука.
А сигурна си дека детето кај тебе ќе биде?? Знам три жени кои беа фатени во неверство и изгубија старателство над децата ради тоа!!! Со оган си играш. Пази. Разведени кои оформиле нов живот и ги прифатиле децата ко свои има многу, не е тоа толку страшно, мада детето сето тоа како ќе го прифати, осетливо е, ем развод ем нов чичко со мама
Нема правила ама редок е таков случај ко вашиот Во оваа ситуација женава е таа што со години го изневерува сопругот, плус ние не знаеме каков татко е тој. Може токму оваа членка е како твојот татко по карактер. Ако е маж не значи дека има помалку чувства и не значи дека газ ќе го боли за детето. П. С. Не знам што совет бара на форумов? Ете си решила да си одиш од дома и тоа е тоа. Детето ако прифаќа тешко, тогаш носете го на психолог... Овде на форумов нема помош.
@JollyGirl Тука е за да ја бодриме да го направи тоа, да слушне дека е во ред да го направи тоа.... Лабилно ми стои многу. Ако не и се допаѓа у тој брак од старт пресечи а не уште и дете па ај и швалер па не знам што, многу се плеткаат работите вака.
100 години го изневерува, баш требла многу порано да се разведе, а не позади грб да прави магаре од него и да го понижува. Ама ајде ќе ја бодриме...
Слушај го твојот разум што вели, преиспитај си го срцето и така постапи си. Ние сите овде ќе ти посакаме среќа и поубав живот
Ne baram da me bodrite samo baram sovet kako so deteto. I ne sakame nie da go vika tato ocuvot ako toj sam nesaka. A mm sepak mu e tatko I ke si gi ima tatkovite prava.
Секое дете си е различно и секое различно би реагирало на развод и нов чичо што ќе спие со мама. Ние не ти го знаеме детето што карактер има, па затоа вие пробајте со разговор... Ако не бива тогаш носете го на психолог... Ќе ви помогне и тоа многу.
Јас не сум те читала дека со години го изневеруваш. Пред многу години можеби би се оградила од тоа да те подржувам. Но искуство/опкружување ми покажало/докажало дека некој мажи не да заслужуваат плачат да бидат варани. За тебе мило ми е што се развила љубов и да ти биде се нај ок т.е. поокеј во овој брак него претходниот. Треба многу храброст и разум да се замине. За детето ќе се навикне на промената.
Deteto e malo no ke mu treva vreme da se navikne. Podobro pomalo dete se naviknuva odkolku dete vo pubertet. No treba da mu se posvetish celosno pred da odlucis da imas drugo dete so noviot soprug. Nisto ne e lesno. Deteto dozvoluvaj da si go gleda tatkoto zasto e mnogu biten vo negovo oformuvanje. Mozebi treba da e postapno...konsultiraj psiholog za deca dali treba prvo eden period da ste sami so deteto pa posle da mu ufrlish nov covek, ocuh vo negoviot zivot.Ne moze se odednas.
На форумов си имам право на мислење,а надвор од форумов што имам или немам не е нит твоја нит ничија друга работа. ЈАСНО? п.с.сакав да те игнорирам,зошто само распалуваш огнови без никаква причинско-последична поврзаност, но терај така само боцкај затоа и постои форумов.
Ама тие некои треба да научат што значи демократија. П.С.ова ти доаѓа исто ко немаш направено брачно неверство не смееш да коментираш.