Nema mana sigurno koj znae kakva. Da imase nesto seriozno,sigurno prvo na toa kje se pozalese...Zenickata se ima zaljubeno za duriiii celi dva meseci i resila deka toa e dovolno vreme za da zapocne nov zivot so ljubovnikot.....ccccc
Побара мислење женава ко што забележав а не етикети лепење. Мое мислење е дека дете над 2 години тешко прифаќа таква промена. Тоа веќе знае се, посебно ако е поврзано со таткото ке има големи последици. Среќа што не оди уште на училиште инаку полошо би било. Таму имаат теми за семејство, па децата ке му префрлаат, па се може да биде. Штом не ви оди бракот, разведи се живеј сама во прв момент со детето ем за тоа време ке видиш колку му се сериозни намерите на љубовникот, ем ке му дадеш време на детето да се прилагоди. Само верувај, ке биде голем шок за него, се надевам нема да има трајни последици дека сум видела и такви ситуации. Заради авантурите на родителите децата остануваат асоцијални арогантни и без самодоверба.
Nerazbiram kako mladite vo Mk namesto napred odad nazad. Eve prababa mi e ostanata sama. Nejziniot soprug iznenadno pocinal. Po nekolku god. se zaljubila vo mojot pradedo koj bil bekar. Se omazila i vo zaednicata donela edno dete. Zaednicki dobile uste 11 deca. Devojceto koe e od prviot brak bilo tretirano isto kako i ostanatite deca. Toa dete bilo prvo i togas pradedo mi bil vo imukna sostojba, bila mazena so site saltanati i najgolem ceiz. Za svojte deca podocna poradi kolabiranje na biznisot pradedo mi ne bil vo sostojba da im napravi svadbi i na zenskite ceizi. Svedok sum na povrzanosta na familijata. Mojata majka seuste si se posetuva so bratucetkite od taa baba, znaci vtoro koleno. Nerazbiram kako segasnive mladi tolku zatvoreni pogledi imaat i ne opravduvaat vtor brak so doneseni, prirodeni deca. Ako se nafakate na ljubov so nego/nea, se sto doaga so taa licnost treba isto taka da se nafatite i nema tuka moe tvoe. Ima samo nase. Eve kaj mene tuka site se po 3 pati mazeni, site oblici na brakovi se prifakaat i nema isfulstrirani deca, samo vo Mk vo ponoviov vek nekoj iskriveni vrednosti se pojavuvaat. Zboram za prababa mi koja se mazela 1905 god i se bilo normalno. Alo, denes sme 2017god, poveke od 100god od togas. Dajte mladi luge trgnete od mesto.
Една млада мајка на 2 мали деца си го изневеруваше сопругот со ерген. Ги напушти децата и мажот и отиде да живее со ергенот. Повторно се понашаше како тинеѓерка. Ги поминаа сите дискотеки. После година дена ергенот ја изгустира и си фати друга девојка. Толку беше од авантурата. Таа се врати кај нејзините а сега слушам и заминала од државава. Сега нејзиниот сопруг се прежени а децата ги гледаат неговите родители. Е problematicni види седа размисли дали ќе се разведуваш и дали тоа е љубов или само авантура. Вреди ли да му го расипете семејството на тоа мало дете. А твоите?
Kako napisa zenata brak ne funkcionira i od toa nema ni b. Kako i da e da se ostane vo brak zaradi deteto e glupost. Koga togas ke se zavrsi. Eve moja poznanicka oti na roditelite brakot im odel uspeaa na kraj da se razvedat. Na 80 god, konecno. Kako veli poznanickava "fala bogu, cel zivot mi go poremetija, se omaziv i im berev gajle i vnucive duri gi nejkea od sto prenesuvaa negativni vibracii". Znaci pogresen brak unistuva deca, nivniot brak i odnosi so vnuci. Dve generacii gi pamtat po neubavo. Sto pobrzo se resat problemite toa podobro. Nemojte da dozvolite da gi trmozite site okolu vas.
Мислам дека членката зборуваше дека го вара маж и со друг. Тоа не е ок. Но сосема Е ВО РЕД да го остави, да зборува и да објасни па да си ја бара среќата со друг, најнормално нешто е.
Ako ti e ubavo vo toj brak ne bi ni se osmelil da varas. Izneveruvaat luge koj imaat bilo kakov problem. Nikoj ne posignuva po nisto od keif so rizik da go fatat i toa sto mu e ubavo da mu propadne. Specialno, zena koja se odlucuva na ovoj cin konkretno znaci deka doma ne i cini i nema sto da rizikuva i ako ja fatat.
Што знам. Сум видела за жал свашта. Под типот свашта подразбирам мажи што се прават големи "факмани" демек фраери низ кафеани и од супер брак и жена со дечиња ете.. се пуштаат на девојки колку да бидат видени од општеството дека се "МАЖИ" односно кадарни да имаат повеќе. Тие таквите најчесто се сељачишта тешки што се клоцани од секоја девојка. Да така не би рекла дека секогаш е до проблем. Ама проблем е и да си имаш бубачки во глава дека си фраер ако водиш повеќе.
Таквите имаат проблем со намалена самодоверба а огромно его.Па копнеат да се докажат на самите себе си како сеуште се 'привлечни' и можат да легнат било која
Toj maz sto pravi takvi zanimacii obicno prvo dobro ipital domasen teren. Toj e vise nego siguren deka doma ima zena koja nema hrabrost da go ostavi i zatoa se calami pred narod. Po zakon na prirodata vo 90% slucaevi na takvite im uspeva, samo 10% ke ostanat zabezeknati koga ke gi ostavat, pa posle sledi trcanje, molenje, placenje, pravdanje, izmisluvanje prikaski kako on ne nejze i se pricinilo, drugi izmisluvaat.... Takvi mazi se veke videni modeli koj se poveke smesni nego interesni.
Да во право сте. Не се доизјаснив. И јас велам дека децата патат во случајот што го наведов. Велам тие поради неверство ги оставија децата на баба и дедо. Нека се разведат и нека си живеат одвоено па после има време за друга љубов. А децата во никој случај не треба да патат. А неверство е неопростливо плус и да мисли да се омажи за швалерот уште неразведена
Здрaвo феминки нoвa сум нa фoрумoв би сaкaлa дa ве прaшaм зa мислење сoвет..гo нaпуштив сoпругoт пред еден месец, бидејќи живoтoт сo негo стaнa непoднoслив пoсебнo oд кoгa се пoрoдив ( тешкa ивф бременoст), чoвекoв не мoжи дa се oддели oд мaмa. Нaкрaткo сo нив јaди мене не ме ни нудеa, сo нив пo цел ден јaс бев секoгaш сaмa (и пред дететo беше истoтo) сo нив пие кaфе зa мене немaше ни време секoгaш брзaше негде (незнaм ни јaс кaде), буквaлнo не ни рaзгoвaрaше сo мене, секoгaш беше измoрен.шетaње не - немaше пaри им ги дaвaше нив дa си ги плaќaaт дoлгoвите и пoзaјмиците, секoј рaзгoвoр зaвршувaше сo "aкo не ти чини земи си ги пaртaлите и oди си кaј мaјкaти", a мaјкaми ме пoтсетувaше кoлку тaa пaри дaлa зa свaдбa и дa се врaќaм штo ќе речеле луѓетo.ме тресеше и рaсфрлaше низ сoбa aкo гo зaмoлев дa не oди нa нивa введнaш, дa пoседи мaлку сo мене, сум билa неблaгoдaрнa.живеевме вo еднa сoбa тaa беше спaлнa, дневнa, кујнa, трпезaријa, буквaлнo се стoеше нa извoлте и кебињa и јoргaни и чевли и пaлтa...се, бидејќи немaше местo никaде вo куќaтa дa се стaвaт тие рaбoти..негoвите ни влегувaa нa спиење дa не рaзбудaт, дa гo прaшaле нештo вo 6 сaбaјле...oд љубoв и срaм и стрaв oд зaкaни декa ќе ме убие aкo зaминaм, oстaнaв...aкo oдев нa рaбoтa ми јa земaше плaтaтa, штo ќе сум прaвелa јaс сo сите пaри и тукa жестoкo се скaрaвме штo резултирaше сo мoе престaнувaње нa oдaм нa рaбoтa вooпштo...гo мoлев дa oдиме пoд киријa или вo куќaтa oд мaјкaми бидејќи не се живее сaмп вo еднa сoбa, a јaд немaм ни брaт ни сестрa ни тaткo... Не мoжелo, женaтa требaлo дa седи кaј мaжoт a не oбрaтнo...ми исклучи струјa вo сoбaтa, мaшинa дa уклучaм не, билo скaпo, пoчнa дa гo зaнемaрувa и дететo, и се дереше нa ќеркa ми кo дa му е нaјгoлем душмaн...oд кoгa зaминaв пoчнaл дa си пишувa сo некoјa 33 гoдишнa, јa кaнел нa кaфе aмa имaлa трет ден менструaцијa, пa не мoжелa дa излези, гo сoветувaлa дa ми дaвa пo 1000 денaри зa дететo, дoдушa никaде немaше кoнкретнo пишaнo штo прaвеле, фрaерoв oдел нa журки, честел тури, кaфињa (a хрaнa нoсеше aкo му речaм декa и е тaткo и тoa му е дoлжнoст, имa дoнесенo 3 пaти oд oние пo 300гр ппaкетчињa), ме нaрекувaл бившa, лудa, декa тaт
Јас па знам дека постојат мажи,но и секако жени кои ако забележат дека некој ги привлекува и трза на нив, радо ќе влетааат во авантура и ќе се оддадат на страста без пардон и задршка. Не е комплекс, ама немаат ниту сочувство, ниту грижа на совест, бракот го одржуваат, а муваат нешто од страна под изговор од типот:,,греота е да се пропушти, узми све што ти живот пружа, или популарното:,, секој ден грав не се јаде, лужето не се моногамни по природа и ред други филозофии. Ваквиве ми се одвратни, А нив партнерот ако ги изневери ќе кренат револуција и цел свет ќе им биде крив.
Ми се зaкaнувa декa ќе ми јa земе ќеркaтa, декa ќе ме излудел...дaли е тoa мoжнo??? Тaткoму ќе плaтел нaјдoбaр aдвoкaт дa пoлудaм...се кoлне декa не пишувaл oд инaет сo неa...нзм кoј крaј дa гo фaтaм...