Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638

e bas toa sakam da go napravite pred da upatite kometar na ,,moja adresa,, ili do Lence! No site se pravite ,,na tosho!,, Ajde bre zamislte kako mu e na edno dete pred cij oci se uriva semsjtvoto zaradi neverstvoto na negovata majka(ili tatko) Zamislete go toa pa potoa komentirajte i pravte mi se mnogu pametni i iskusni! zbroite kolku da napisete nesto, zborite samo za da bidete citani, zborite samo za da se napravite deka socuvstvuvate so drugite i demek imate golemo razbiranje za site bez razlika dali se vo pravo ili ne!
    zeni sovremeni, aj stavete se vo situcaija da go delite vasiot mas so druga, ama togas znam sto bi rekle, togas sigurno zenata koja vi go zema mazot ke bide narecena ,,kurva,, i ne moralna zena...zatoa sto znaeme kakvi se zenite koi trcat po tugi mazi!
    babyketi Nova tema i nova prikazna nema da ima...smetam deka nema da bide interesna za citatelikite zatoa sto nema da bide od tipot ,,neverstvoto e super, bravo za nevernite, neverstvoto ne vlijae vrz brakot negativno,, i zatoa smetam deka takva tema nema da bide zabavna za vas! i od tie pricini ke ve postedam so mojata prikazna! vo sekoj slucaj, bez razlika kakvo e moieto iskustvo (100% pobogato od vaseto) jas sum se izgadila vo licnost koja tvrdi deka nikogas nema da se ,,tiiiit,, so drug mas dodeka mu pripagam na eden! bez razlika koi problemi gi imam, bez razlika kolku zasluzuva mojot mas da bidam gruba kon nego, bez razlika na sE, ke si ostanam cvrsto na noze i nema da gi resavam problemite begajki vo tuga postela!

2. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    Zal mi e sto ste sfatile pogresno...
    Voopsto nemav namera da bidam cinicna i ironicna.
    Stvarno mislam deka treba takva tema da postoi,a nemav vreme da obrazlozuvam i postot mi bese kratok zatoa sto morav da stanam na brzina radi deteto.
    Zal mi e sto ne me razbravte pravilno...sakav da kazam deka treba da ima tenma kade sto site nie (normalno onie koi sakame) ke ja napiseme svojata zivotna prikazna ,a naslovot onaka go tresnav bez da pomislam deka ke me napadne LEN4E!
    Znaci voopsto ne smetam deka e strasno da se kaze svojata zivotna prikazna,osobeno ovde kade sto sme site so skrien identitet...
    Zal mi e sto na takov nacin izreagira ,moja draga LEN4E..sepak nacinot na tvojata konverzacija so mene poveke kazuva za tebe,a ne za mene....
    Mislam deka sega sum pojasna!
    MARINA 30 pa ti si bila kumanovka...!!!!!Bas mi e milo sto smo povise kumanovke na forum .Mnogo pozdrav do tebe i do nase ubavo Kumanovo!

3. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    fala babyketi pozdrav i do tebe pa iznervira se i morase kumanovski a polko mi ide pisuvanje na kumanovski..............

4. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    znaci ti marina skroz zabega od temava
    bi trebalo svoeto mislenje da go staves vo nova tema; razlicni karakteri i odnesuvanja na mazite kon svoite soprugi,,a ako mislis deka moralna ja smetam taa kojagotvi rucek ittnnn si se zbunila. Bas jas bi ispadnala vo ,, nemoralnite,,spored tebe, zaso niti sum po cel den doma, niti gotvam po cel dennnn,,MORALNA LICNOST od aspekt na nevrstvoto,zatoa sto toa e temava ovde e onaa koja cvrsto stoi zad svoite dadeni zaveti vo brakot,gi resava problemite vo brakot(intomni,emocioanalni,finansiski)na masa i otvoreno so soprugot a ne na prvata krivina i da slekuva gaki pred nekoj drug, osobeno ako ima deca,zatoa sto toa e begstvo od problemite a ne i nivno razresuvanje. Toa sto mazite seodnesuvaat taka so nekoi soprugi e zatoa sto samite tie im dopustile, dokolkubi imale cvrsto zigraden stav za toa sto sakaat eden oddrug i sto ocekuvaat bi bilo pooinaku,zatoa ne se vleguva vo bracnite vodi tolku brzo, zatoa treba dobro da se spoznaat bracnite drugari

5. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    samo edno ke ti kazu
    samo edno ke ti kazu NO COMENT vise mislu nema smisla ovoj............pozdrav i daj boze da produzute i da ne ga smenite mislenje za nekoi 10 god...a i ovde bese temava za deka ednas zenata go izneverila a ne na sekoj mu gi simnuva gakite vie otidovte predaleku so temava ne ja....

6. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    Znaci sega nasproti neverstvoto kako tema ti me prasuvas sto bi napraila jas??? hmmmPa jas kolku sto sum imala problemi ne veruvamdeka nekoj ni polovina imal,isto se raboti i za soprugot, no sepak nie sme sekogas zaedno, se podrzuvame bezuslovno,se sakame kako da nema utre, ne se delime eden od drug osven koga sme po rabota, po leb ideme drzejkise za race, vo kladilnicaideme zaedno, da ne spomnuvam iskacanje na kafe i sl...No i pokraj mnogute problemi koi gi imavme pred nekolku godini ne se odlucivme niti toj niti jas na takov cekor ,, neverstvo,, tuku sme bile den pokraj drug trudejki se da najdeme resenie,,No sepak dokolku me maltretira nekoj, ne me pocituva, me izneveruva,,,,, tolku,, razvod.ne sum edinstvena i ne sum nesposobna sama da se snajdam i da uspeam, Pa vidi secreti ja sum bila devojka pred nekolku godini, sum imala deckovci, muvaci ama site bile normalni decki, nemalo niti eden zenet megu niv, nemam srce da rasturam necij dom samo radi moj kapric, zadovolstvo,prosetka ili nekoj poklon, parfem,,,sto dr bi mzoela da baram od zenete,, toa ne mi ni pagalo na pamet, zatoa ne mozam da ve razberam vassss ne vi e zal ako propusti nekoj rodenden radi vas, ako mu skratis mig na dete so roditel, znaes sto znaci sekoja minuta pominata so tatkoto za edno dete SE

7. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    ovoj mi se svigja i ubavo kazano.........

8. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Ја читам долго време темава , искрено секогаш ми дава чувство на некоја одвраност,
    не од постовите туку онака ЗОШТО МОРА ДА ПОСТОЈАТ ТАКВИ РАБОТИ.
    Во еден разговор со социјален работник од Меѓуопштинскиот Центар за социјални работи,
    ја прашав социјалната работничка што е првиот проблем за неверство,
    и по дифолт мислев дека неверството,
    само ме шокира кога ми рече дека лошата комуникација,
    можеби дека бев помала и некако мислев дека тоа се решава.
    Во принцип никој не бега од убаво.
    А од неубавите работи , само се трупаат проблеми и ако си доволно созреан
    да се соочиш со проблемот , можеби ќе го решиш, можеби ќе си бараш утеха,
    ама никогаш нема да избегаш од грижата на совест без разлика дали од себе си или од другите.

9. Dark-Rose

Dark-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    76

gwen тотално се сложувам со тоа што го напиша, од грижата на совест никогаш неможе да се избега. Секој проблем има решение, а доколку нема тогаш разделбата би била не толку болна како неверството. Позз***

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    156.578
    Темава одамна засмрде на запршки и запотени мишки,како и интелектуална ароганција,нејсе...

Зошто толкава потреба за меѓусебно осудување,лично сфаќање на разговорите,припотресување?!Ова е форум,овде се дискутира,не се делиме на табори и да упатуваме лични навреди,табори да,за и против,ама тука чувствувам огорченост бре жени!

Пак ќе си го повторам муабетот.Човекот е животинче,човекот во поголемиот дел функционира во согласност со природата,што не значи дека е добро,но не значи и дека треба да се морализира до толкава мера што тие отстапничките да горат на клада.Не сме моногамни,факт,непобитен!Многу е нормално да те привлече и некој друг кој не е твој дечко или маж и обратно за мажите.Не престанува животот со врската или бракот,сеуште е истото животинче.Зошто одма кога ќе се спомне неверство како кауза се наведува провреденост,деца кои патат,разводи и слично?!
    Да,постојат нагони кои мораат да се контролираат,значи МОРААТ,зошто сепак сме свесни животни,во спротивно секој кој што почувствувал сексуална,интелектуална,каква и да е привлечност ќе се онаква заради размножување и задоволство.Но,некогаш се страстите пресилни,некогаш личноста која наидува на нова личност многу поубаво се согласува со новата,него ли со таа со која што е во брак или врска,зошто како што реков,животот и потребите не се запрени.
    Не мора да постои физички контакт за да чувствата на другиот да бидат повредени.Сте размислиле ли дека емотивното неверство сто пати повеќе боли затоа што новата личност како предмет на обожување повеќе вреди од вас и интелектуално и духовно,ама ете ради принцип не сте изневерени физички?!И?!Сакате да живеете со тој факт или па не дај боже,партнерот ви живее во фрустрација и е несреќен само за да ја задоволи вашата ограничена природа заради која вие корнете коса при помисла развод,при помисла друга жена,а вие не знаете за тоа?!

Секому може да се случи и животот може нормално да продолжи ако имате доблест да простите во случај да било ситуација во момент на слабост.Децата?!Децата не се пречка,децата не се изговор,греота за нив ако тоа го тврдите!Децата сакаат среќни родители,за да и тие бидат среќни.Рецимо дојде до развод,ако жената е фрустрирана,бесна кучка децата ќе ги користи како средство за освета,а најчесто тоа го прават жени кои се шекнуваат при помислата развод ради неверство,несигурни и лабилни во секоја смисла,па затоа и бидуваат изневерени.

Ми се случило,знам дека сум го направила со причина.Важам за принципиелна личност,но се случи со силна позадина и причини.Ако мене ми го направат,ќе се запрашам себе каде грешам,а нема да морализирам и да се гадам од него.Јас него сум го изневерила тогаш во некое негово очекување кое порано сум му оставила простор да го добие.Да не се сфатиме погрешно,не зборам за мажи предатори на кои жените и неверствата им се насушна потреба.

11. babyketi

babyketi Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    678
    LILIT mnogu ubav post...
    Prosto ne pisuvas,nego besedis :)
    AMA sto prizna deka si izneverila...sega tesko tebe ovde na forumov :lol:
    Jas im kazav deka ne sum go napravila toa ,pa svasta mi iznakazaa ili podobro iznakaza.....a tek ti ke vidis :lol:
    Zalno e stvarno sto tolku licno se svaca se ovde napisano,toa si vo pravo...
    Sepak onoj sto ima bolno iskustvo sfaca i bolno i voopsto toa ne go osuduvam....
    Site nie imame bolni temi ,koi ne predizvikuvaat,ama sepak smetam deka treba da vozdivneme dlaboko i da prodolzime ponatamu,treba da prostime,ne na onie koi indirektno,tuku onie koi direktno ne povredile.....znam (od iskustvo) deka tesko odi ama MORA da se postigne koga togas(mene se uste ne mi uspealo ,ama se trudam i ponatamu!)
    Mnogu ubavi zelbi za site!

12. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Повторно здраво на сите!
    Веќе наведов дека темава е сложена и болна и нема потреба од навреди и меѓусебни повредувања.Кога Катеиванова ја кажа својата тајна и секоја чест за искреноста и храброста не спомна за сметнување гаќички на секого него спомна за романтична врска и јасно ги спомна причините зошто тоа и се случило.А вие драги мои отидовте во насока да се слекуваат гаќичките дури и побрзо отколку вообичаено менуваме долни веш.Се согласувам со мислењето на Лилит бидејќи се е релативно.Значи почнавме од едно романтично чуство а завршуваме до валкање на нашата женственост!Ајде можите да заприте со такви коментари а за децата еве ќе кажам жив пример не е мој но го знам случајов-станува збор за мои колеги кои се заедно кога можат и како можат но не трпи ниту едно од двете семејства а најмалку децата едноставно си се договорија да се гледаат ненаметливо и без посебни обврски и тоа ги прави среќни па дури и поуспешни од порано.Едноставно монотоноста ја разбијаа но се доволно свесни да не си го загрозат бракот и одат со ппаролата до кога му е интересно.Значи има различни случаеви понекогаш нема потреба од разводи,секоја бура не откорнува него може и сонце да донеси!И за крај нешто во доверба на времето мојот татко имаше повеќе флертови но беше и остана прекрасен татко а мајка ми помина преку сето тоа па сега се поблиски од некогаш.Се е релативно!Поздрав и останете она што сте јаки и нежни женски души!

13. vesna

vesna Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    me zasegna temava bidejki eve jas sum edna od onie zeni koja znae deka maz i e so druga.odkoa go rodiv vtoroto dete pocna , izleguvawe zivot , sakal da zivee .decata mi bea mali i rabotata bez pomos sama prodolziv da ziveam takov lazen zivot ,posebni sobi , nigde ne izleguvawe bidejki site se so mazite .si odev kaj moite no bidejki ostanav i bez rabota ne mozev da se resam da im uskratam na decata bar zivot so nesto poveke.mislev ke porasnat ke me krivat ke kazat zaso ne si trpela,ke sakat da imat poveke .ne e so edna , sledat edna po druga gi menuva.ostava za decata i doma za mene ne no se snaogam.domakinka sum sega i rabotam se i sekoja vecer postilam v druga soba spie i nautro razdigam.nema razgovor nisto , so decata koga e doma razgovara. use koa pocna so prvata mu rekov so miren ton , svakam se slucuva , daj pomogni ni plakaj ni gi trosocite i da ostaneme vo dobri odnosi i zaradi decata. no rece ne ako ne ti cini odi si od mene nisto.Za mene ne vredi takov covek , ne mozam i da imam rabota da opstanam sama so dve deca , moite ne me prifakaat , vikaat pa site imaat zivejski ke prekine toa.
    se raduvam so decata , pametni se i dobri,odlicni ucenici . no vo mala sredina ziveam i tolku se osekam ponizena i mi e sram od site , i koa ke se razminam so nekoja znam so mislat i so podsmev .za mene ne znaci toj nisto veke so se so mi ima napraveno no se osekam ponizeno i bezvredno . izlez nema .NE gi okrivuvam onie so odat so nego , nitu nekoja druga.Kriv e toj . Pozz

14. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Добар ден на сите и голем поздрав!
    Весна секоја чест на искреноста и едноставно твојата приказна даде поинаква насока на темава но и искрено ме трогна и сепак се сведе на она што претходно го кажував дека се е релативно,од случајот што го наведов каде што стварно никој не трпи до твојот случај.И јас растев во слична ситуација и благодарение не мојата мајка се задржа семејството и поминаа бурите,значи сигурна сум дека и на твојот сопруг ќе му помине,незнам колку години има но најчесто бубачките ги фаќаат околу четириесеттата.Но имам мек став околу неверството поаѓајќи од моето искуство во врска и во брак.И со ова ќе ја искористам приликата да ја поздравам Мина и да и објаснам зошто не се согласувам со нејзиното мислење,бидејќи животот ме навел на тоа.Со мојот сопруг се знаам од тинејџерка и многу вложив во нашата врска дури и премногу а очекував внимание кое беше занемарливо спрема моето внимание.Од кога се зедовме почнаа разочарувањата,бев колку Мина кога станав негова сопруга и мечтеев заедно да подигаме деца и да решаваме проблеми но се се струполи на мој грб,мојот сопруг си продолжи да си шета и да доаѓа во малите часови но неможам да кажам дека бил со друга сепак не беше до мене а таа ситуација продолжи и кога се роди нашето второ дете и наместо помош беше коментарот -Ќе издржиш!Замислете ја иронијата мечтееш за сопруг а добиваш дете големо плус!Годините поминуваа а јас се навикнав на улогата што ми ја дадоја -главен одгледувач и планер во семејството.Секогаш кога му требам сум тука а кога јас имам потреба е тој е некаде во близина!Утеха ми беше и работата која е на повисоко ниво во општеството и продолжив со улога мајка која никогаш не ги оставила децата незгрижени,секогаш сум тука за нив,сопруга која го задоволува и удоволува сопругот на секаков начин,почитувана во средината!Но остана болката и празнината,како и копнежот за сопруг кој ќе помага и мисли на мене.И после толку надеж почнува љубовта да бледи едноставно ти снемува сила и веќе го гледам со поинакви очи.Но сега има друга иронија со моите сили успеав да ги воздигнам моите деца на одлични ученици ,домот да биде почитуван а и самиот тој но и да станам доста успешна професионална жена и да бидам она што сум сакала,значи успеав и професионално да се воздигнам,но сега почнува неговото внимание па и љубомора но се плашам да не е касно бидејќи љубовта која ја имав занего не е веќе како што беше.Затоа ги сфаќам оние жени кои побарале нежност надвор од бракот бидејќи таму го немало јас зборував за такви случаеви но за жал има и поинакви случаеви како твојот и нешто би ти препорачала-Крени ја главата гордо бидејќи ти немаш од што да се срамиш,нека се срами тој а тоа што си со децата тоа ти е најголемиот успех верувај!Темава ја започна жена која доживеала фијаско во бракот а за жал има многу и кои од кеф сакаат да растураат бракови мислам дека има голема разлика.Поздрав до тебе и до сите и пиши,сепак форумов е за тоа!

15. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    so tvojot mas ste ziveele dvoen zivot, ti kompletno posvetena na decata i kukata, a toj posveten na samiot sebe! ke go kazam moeto mislenje na moj nacin i se nadevam deka nema da navredam nikoj (osobeno ne tebe Vesne) Od tvojot post dobiv nekoja slika za tebe, a toa e deka si mnogu cvrsta no istovremeno i golema zrtva za da uspee vasiot brak! ocigledno si uspeala no si platila golema cena! godini i godini pominati vo depresija! Imas golemo bravo od mene ako si uspeala da gi postedis decata od negativnostite na vasiot brak! no veruvaj me deka vo 90% od losite brakovi, decata se glavni ucesnici vo celata tragedija-urivanje na brakot! znaci decata se edna od bitnite nesta poradi koi tvrdam deka neverstvoto ne smee da go ima! ednostavno ne postoi nacin semesjtvoto da se uriva a nekoi clenovi(mislam na decata) voopsto da ne pocuvstvuvat nisto!
    Ne sum ironicna, realno smetam deka zasluzvas raka da ti se dade za toa sto si postignala da go ostvris so tvoite deca! No zosto smetas deka tvoeto nevnimaie vo brakot bi te oprvadalo da odis so drug mas????? zosto smetas deka site zeni koi se naogaat vo tvoja situacija se opravdeni da si ja barat srekata vo tug krevet????? zosto ti ne go napravi toa, namesto da se posvetis na tvoe profesionalno izgraduvanje i na decata, ne se posveti na baranje sreka,privlecnost i ljubov vo tug krevet?????
    kako bi im bilo togas na tvoite decaaaaa? plus uste eden roditel koj si zivee svoj zivot! plus uste eden roditel koj namesto so razgovor, gi resava problemite so dela za koi nema opravduvanje!
    Simnuvam kapa na tvojata moralnost koja si ja pokazala so dela, najverojatno si samo ogrcena pa zatoa pisuvas deka zenite koi se zapostaveni zasluzvaat da barat sreka nadvor od brakot, no od druga strana ti si taa sto namesto da go nasocis tvoeto vnimanie kon drug mas ti ednostavno si se posvetila na decata! Edinstevanata greska koja ja naogam kaj tebe e toa sto ne si bila dovolno vlijatelna so razgovor, a bogami i so dela da gi resisi problemite vo vasiot brak! ako se nereslivi tie problemi togas najverojatno sama znaes dali se isplatilo tvoeto vlozuvanje vo brak kade nema harmonija! sama znaes koj e podobriot izbor- razvod i sekoj da si ja bara srekata, ili brak vo koj majkata vlozuva se a tatkoto posle godini pominati mu teknuva deka ima semejstvo! tokmu poradi toa sto ne si odela do kraj sega se cuvstvuvas ogorcena i zatoa gi oprvaduvas nevernite! zarem ke go opravdas tvojot mas ako dodeka ti doma si mu gi gledala decata toj se ,,maftal,, so nekoja???

16. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Поздрав до тебе Мина!
    Сега веќе можеме да дискутираме и за многу работи си во право и за твои години доста здрело размислуваш но да ти дадам одговор на некои прашања,со се се обидов да му докажам и покажам дека јас давам многу повеќе од потребното и со разговор и со дела но некако ги зема како така да треба а зошто не сум со друг па не сум размислувала многу на таа тема едноставно децата ми биле напреден план и трпеливоста и тие ми се најважни,а за она што размислуваш и прашуваш како би ми било да оди со друга некако сме жените припремени дека и тоа може да се случи а не дека е сеедно!Тука е фрустрацијата значи некој може да има неверство а жената мора да се задоволува со мрвки а во бракот има многу поболни работи од неверството.Еве земиме мене за пример можеби досега и небил со друга ама каде е кога мене ми треба.денес е Недела а стана ,се облече и сеуште е излезен а јас сум повторно сама со децата но сепак ова му е дом и затоа велам ако веќе некој неможе да издржи или нека се издува ам а децата да не ги гибат или она што ти го предлагаш развод па секој по патот.Во секој случај мило ми е што сум член на овај форум и шти можам со сите вас да ги споделам моите размислувања па и маки!Поздрав!

17. vesna

vesna Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Cudno osven sto sme imenacki , :) i tolku slicni razmisluvawa pa i isti so tebe Vesne .Sekoja cest za postignatoto na raboten plan, toa e sepak vazno .Ti si mozela da se osamostalis i prodolzis no si resila da go socuvas brakot.e sega razlikata e sto jas da ne ostanev nevrabotena , ke go napustev i ke pocnev zivot sama so decata pritoa ne mislam na druga vrska .kaj mene se slucuvaa mnogu raboti sto izgubiv verba deka postoi ljubov ,gledajki gi okolu i drugite brakovi i sl.ne poznavam nesto takvo , no sepak moe mislewe e deka strasta i aj da nareceme i zaljubenost nekoja trae kratko . Potrebno e da se ima covek najprvo za razgovor , ljubovta i strasta pominuvaat a ostanuva povrzanosta so nekoj da mozes da se nasmees , razgovaras pa i za problemite sto oseka i togas sogleduvas dali stvarno negde sum pogresila i zaednicki odluki kolku tolku se prilagoduvas i ocekuvas da bide podobro , no i sekako i intimen razgovor .Toa e vo prava smisla brakot.E sega da ne bidam mnogu staromodna i dosadna da spomnam nesto za neverstvoto. Ako se bide so nekoj i pokraj sto e zenet i se podrazbira deka ke i kaze deka zenata onakva vakva , pa i mora za da gi napravi da se cuvstvuvaat demek posebni i so samoto toa povazni , nemozam da svatam kako veruvaat vo takvi gluposti i podlegnuvaat na toa.Ako e stvarno vistinski maz ke bide bez mesawe na zenata , eve jas i bi prostila i bi svatila deka se slucilo izneveril i pominalo( ona za edna nok , mislam) , no dolga vrska neverstvo e neprifatlivo za nikoj, ni za mazot ni za zenata a najmalce pak za ljubovnicata koja demek ceka da bide ova pa ona , pa se tesi demek ne zivee so zenata ,a zivotot i pominuva vo kriewe i iscekuvawe , pa i da ja ostavi zenata posle isto i nejze ke i go pravi.Sekako ima i isklucoci i od ova ,no i toa e kaj nekoi mazi eve vtora zena pa sega i samata pomisla prvata ne ja bivalo pa ova mora da e ok. Za onie neverstva sto gi spomna Mina , vraboteni vo ista firma , pa demek srekno i semejstvoto i tie , bi rekla ova : toa e golem promasaj i DVOLICNOST , i vo nikoj slucaj ne gi opravduvam , isto kako sto i ne opravduvam posle mnogu godini so svalerka i sega go prifakas i srekno demek prodolzuva brakot , zatoa sto sekogas ke mislis na toa i ne se zaborava kako sto i onie sto varaat mislat stalno na drugite .Vo sekoj slucaj jas sum za razvod ako ne moze da se sredi situacijata . Pozdrav , ova e samo moe mislewe , nikogas ne gi osuduvam onie sto mislat poiunaku , site sme razlicni .

18. vesna

vesna Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Napraviv greska i ja spovnav Mina ,a komentarot bese na Vesne .Soryy Mina ,

19. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Голем поздрав до сите вас!
    Па тоа е и поентата да не се осудуваме него да размислуваме и наравно има разлики а тоа е убавото!Весна секаде има лицемерие и секојдневно живееме со него и колку побрзо ќе се прифати толку подобро.Зошто ги трпиш нештата ,зошто ги трпам па заради тоа лицемерие,кај ќе одиш секој ќе те гледа поинаку ако си надвор од бракот барем кај нас е така во македонијава а и на развод би размислувала доколку би дошла коса до рамена значи ако не е издржливо!Јас би ти препорачала да се дотераш и нашминкаш и да бидеш она прекрасно суштество што си а тоа е жена!Колку повеќе се запоставуваме толку помалку внимание ни придаваат,кога сум дома е еден интересот но се облеков ли и се спремам за на работа одма ме гледа со поинакви очи.Дотерај се и излегувај со крената глава и не им давај на луѓето да те сожалуваат не ти треба тоа па можеби и животот ќе те награди со заслуженото.Знам дека многу работи не се забораваат но можеби ќе се случи повторно работите да бидат во ред меѓу вас двајцата.Во секој случај имаш за кого да живееш а тоа е за децата ,за себе!Биди ми поздравена и ти и сите на форумот се читаме! :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

20. zkjb

zkjb Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    55
    Zdravo VESNA i VESNE,se soglasuvam vo nekoi raboti so vas a i imam mnogu slicni raboti pominato kako vas,no edno ne mi e jasno ,ispravete me ako gresam,eve naprimer VESNE mislam deka pisa,deka koga ke se dotera mazot i ja gledal so drugi oci a koga e doma so drugi,mislam nemozam da svatam zosto sekogas ama bas sekogas mora zenata da e taa koja treba da go spasuva brakot ,zosto nie mora da se ponizuvame,da trpime i se da prostuvame,kako moze da razmisluvaat mazite taka demek ako si doterana doma ke me gleda poinaku,zosto ne probaat da vlezat vo nasata dusa ,srce um pa da vidat sto tamu se krie,sto vsusnost se krie vrz maskata na nasminkana i doterana zena,i dali jas mozam da se doteram i dali mi e do sminkanje koga znam deka nemam ni troska ljubov i razbiranje,koga sekojdnevno me napagja so nekoi nedokazani dela ,koga me obvinuva za se i sesto,zosto jas mora da sum taa koja treba da trpi za decata ,pa zar tie ne se i negovi deca,toa za da trpis samo zaradi decata spored mene e mnogu loso,(da a jas sepak go pravam toa)ama do koga neznam.Dosta mi e i smaceno mie od se ,znam deka sum vece samo navika ,ai toj mi preminuva poleka vo toa,kolku i da se trudam i da sakam nestata da se ubavi na krajot so edna recenica negova se iskrivuvaat,Znam deka sogodini pominuva od edna do dr zena ,od eden krevet vo dr,prosti ednas prosti dvapati no do koga ,mladosta mi pomina ,zivcite namaleni,trpenie se bukvalno se,inaku ne rabotam i sedam doma i sum prava "selska"domacinka,no nisto ne mi vredi nitu pak mi se priznava,skoro po cel den sum doma ako izlezam sekogas naogja nekoj glup razlog za da me napadne,jas toa go vikam koj si ima muva na kapata si vika is,nasite deca ke porasnat ,no kako ke ja sogledaat vsusnost sustinata na brakot,mama trpi a tato pravi sto saka,vo kakvi licnosti ke se izgradat gledajci go seto toa,NEKOGAS E PODOBRO DOBAR RAZVOD ODKOLKU LOS BRAK.Ne gi osuduvam zenite ili mazite koi izneverile ama samo ako navistina doslo do toa ,ii samata nasa sueta bila naterana na takvo nesto,nesum izneverila i mislam deka nikogas nema,bas zatoa sto znam kako mi e mene ,i ne samo poradi taa zena tuku zaradi toa sto ednostavno vo masko nemam verba ,luta sum i razocarana,i nesakam na nekoj da mu go zagorcam zivotot,nitu da go dokrajcam mojot.Neznam mozebi pisuvam nepovrzano no se nadevam deka ke me svatite sto sakam da kazam ,premnogu sum besna koga stanuva zbor za ovaa tema,i besna sum na nekoi zeni koi uporno posakuvaat da go zazemat moeto mesto HAHAHAHAHAAHHAHAHAHAAH ama neznaat sto gi ceka ako dojdat mesto mene ,ne e toj bas tolku sladok kako vo nivniot kreve,imaj go doma pa ke vidis,besna sum sto devojka nemazena ,saka da se pika kaj sto ne i e mesto ,misli ke dojde do pari odejci so nego ,e toa za mene ne e klasicno opravdano izneveruvanje toa e kurvalk za pari,no pred da zeme nesto od nego neka razmisli deka so sekoj denar zeman od nego uskratuva zadovolstvo na negovite deca,i nemozam povece da pisuvam ,imam mnogu da kazam ama vo naredno vreme ,pozdrav do site

На blue-angel му/ѝ се допаѓа ова.