Ако ти е пред брак стекната или е добиена врз основа на наследство/подарок, не ја делиш со никого. Само заедно заработено, купено, изградено делиш.
@Mateica нека ти ја остават како наследство, со договор дека ќе ти припаѓа тебе, и не треба да ја делиш. Се што е стекнато пред бракот исто не се дели. Се дели само тоа што е во текот на бракот, без разлика на чие име гласи.
Би се чувствувала одвратно и валкано доколку изневерам и предадено и скршено доколку ме изневерат. Имам среќен брак сега засега со многу слатки "te sakam", "zasekogas"... си имаме дури и посебни шифри за овие зборови. Не снајде лошо и останавме заедно и покрај тоа.
Ве молам кога го изнесувате вашето мислење тоа да го правите со смирен тон и без генерализирање. Исто и без навреди едни кон други.
Подолго време го избеверувам мм ... Совет како да го оставам мм бидејки неможам приврзана и з анего сум..
Се лажеш самата себе дека си приврзана и со него оти ако си приврзана навистина, нема да одиш со друг и да изневеруваш. Совет како што да дала членката погоре. Седни и кажи му ја вистината, тој веднаш ќе те остави.
Затоа си и специфична бидејќи имаш храброст да изневеруваш. Едноставно кажи му на човекот нека си бара чаре не е фер да му набиваш рогови
Ako nekoj/a izneveril treba da mu kaze na partnerot i da mu pogledne vo ochi, i da si go reshavaat problemot vo vrskata /brakot. Kakva ke im bide zaednichkata odluka , nivno si e. Nekoj mozebi ke prosti , nekoj mozebi nema, no glupo e da pravis nesto pozadi grb a zivees pod ist pokriv. Bidi jak/a i priznaj !
Здраво девојки, Се зачленив на форумот само за да пишам и да добијам некој совет зошто сум стварно очајна. Имам 21 година и студирам/живеам во странство веќе 2 и пол години. Моите родители кои се во брак веќе 26 години во последната година имаа некои проблеми, те нешто се караа, си префрлаа за глупости итн. итн. нешто многу многу не се сеќирав зашто сите бракови си имаат проблеми. Е сега пред неколку месеци заприметив дека мајка ми нон стоп се допишува по фб, вибер и остало прво не ни помислив на ништо лошо но со тек на време како се потаинствена и потаинствена стануваше..еднаш случајно видов дека се допишува со еден маж. Но, преќутив затоа што она што го прочитав беше обичен муабет од типот на како си што правиш, па си реков некој колега или пријател и стварно не сакав да клеветам некого или да обвинувам а воедно и да помислам дека мојата мајка би го изневерувала мојот татко. Поминаа неколку месеци и последно време беше се ок, пред 2/3 дена дојдоа да ме посетат и седам во мојот стан. Синоќа не знам што ме збоде станав да се напијам вода и кога отидов во дневната ја здогледав неа како се допишува, таа не ме виде, застанав да видам за што станува збор и беше буквално секстинг, содржината на пораките беше врв...буквално ми се згади...и да биди уште потрагично беше со наш фамилиарен пријател, на кој сме му оделе на гости и ни идел кај нас. Во тој момент буквално светот ми се сруши и не можев да си поверувам, не и реков ништо се вратив во спалната и цела ноќ не можев око да склопам и следното утро му кажав на татко ми, човекот буквално колабира. И тука веќе беше тепачка, од вриштења, до дерење, до плачење што не...па почнаа умрените од гробот да ги вадат буквално, па испадна дека мајка ми имала веќе 2 афери претходно за кој татко ми и простил прво од љубов, втора ради смејстовото и дал шанси да се попрае и среди. Двата ми кажуваат различни приказни, ме ставаат во таква гадна позиција што и јас не знам што да правам. татко ми ми кажува ова не и прв пат, го направи и два пати не се контролира, јас не можам да и даваам илјада шанси првите два пати премижав не можам веќе, ќе се разведам требаше уште првиот пат кога разврал, дека таа постајано лаже и глуми....а мајка ми ми кажува дека имала проблеми со депресија и си барала начин да се среди, иако ова бил грешен, како ја тортурирал во смисла за се барал кавга, цело време и викал ја прател со кој пиши што пиши, каде оди...такви трауми ми направија што на нерва база се убив повраќање и не можев да се стабилизирам. Да ми плачи мајка ми и да ми кажува како мисли дека бракот бил грешка, како таа направила грешка да биди зависна од сопругот таа сега немало каде да оди ако се разведад нема кој да и поможи, нема ништо...па тука закани за разводи со се ќе ти земам се ќе ми земеш, па што уште не. И сега стварно не знам што да правам, на кого да верувам, на чија страна да застанам...дали беше грешка голема ова да го кажам? дали требаше да преќутам, по цена на некоја си слога во семејството..дали постои нешто да се смират односите или не...цел ден се трудам малку барем да ја смирам ситуацијата, но неуспешно. Извинете што е предолго, но стварно ми треба совет.
Ja da sum bil na mesto na tatko to nemalo da ima vtor pat..posle prvio ke sum ja prekrsil od kjutek i me sum se razvedel..pa ako treba zatvor ke lezam aka ke bide zgazena od kjutek...Spored mene dobro si postapila i jas na tvoe mesto bi ja smetal za mrtva..
Катерина, прво си погрешила што наместо со неа, со татко ти си зборувала. Мое мислење е дека требало прво со неа да се соочиш. Сега е веќе касно, не заземај страни, доволно си возрасна, нивните љубовни проблеми не се твои проблеми. Како ќе си решат е нивно, ти си им дете и на двајцата, па мајка ти и најневерна жена на светот да е, сврти си го филмот наназад и размисли дали тебе ти била лоша мајка.