@HEV пρовеρи го што пρави на телефонот. Аκо имаш вρеме и енеρгија посетувај теρетана или тρчај во паρκ едноставно. Не за на него да му бидеш убава туκу ти да се чувствуваш подобρо. Тоа ќе повлијае и на него. Не му дозволувај да насети деκа толκу многу те повρедува. Вρз основа на оваа толκу можам да ти κажам
@Forca potpolni ve razbiram ama 6 god edno isto.Ti prasuvas kako izgledam on ne te ni poglednuva.Samo se ismee ni nisto dr ne kazuva.
@HEV не се обвинувај самата себе си и не барај грешки во твојот изглед.Бременоста го менува телото скоро кај секоја жена и тоа е нормално.Мене тој феномен на неверство после бременост и пораѓај на жената,никогаш нема да ми биде јасен.Незнам ни што очекуваат мажите да добија манекенка од болница? Не би трпела одбивање ни 6 месеци а камоли 6 години.Скоро 6 години да трпиш нервоза,осаменост,да собираш гнев,да губиш самодоверба,да живееш без секс,да несака да разговара?Зошто? Јас после 6 години одлучно би си заминала.Си пробала да му се доближиш,си пробала да разговараш мн пати.Штом несака нека го.Остави го барем привремено на недела две.Види дали ќе те побара.Ако не,тука ти лежи целиот одговор на твојата дилема.
@HEV имав колешка порано од многу млада омажена само што наполнила18 и 20год.брак и секогаш велеше ехеее по 2деца и се сега сме си како брат и сестра. А јас си мислев толку се сложни ко роден брат и сестра и таа ми вели како не сложни,немаме секс лајф бре ко дечиња сме само. Така да има вакви бракови,ништо ново. Проблемот е што тебе ти е проблем ова. Многу си трпела 6год. само ти знаеш дали би трпела понатаму и зошто. Само во тебе се одговорите. Јас можам да ти одговорам што јас би правела но не значи дека тебе мојот одговор би ти чинел. И еден најдобронамерен совет маж ако 6год, аке не е активен во кревет,тој нагон можда не го задоволува физички со друга ама дека се допишува не со една туку повеќе по телефон за да компензира се што не прави во кревет биди сигурна 100%. Сепак провери си што толку е по телефонот.
@Joi 1 i @CaraMia ve poslusav i prebrkav po tel. Dodeka se tusurase.Sekade brknav ama ni traga ni glas od dr.Gi prepisav site bepotpisani broevi.Zazvoniv koga otide na rab na dva mazi mi se javia na eden od uprava od rab.Na insta na fb nasekade brkav.Ama nisto ili vesto krie ili pa nema nisto.Inaku i jas sum mlad mazena na 26 god sum.Ama stvarno se imam probano i ignor i ne znm kako da dopram do nego.A sakv da go ostavam barem 2 dena ama nemam kade da odam.Moite bas i ne gi zanima mn mn mojot zivot imaat sin tie.Kerka i ne i bas bitna osven ko i treba nes.Ama toa dr tema.Ama ova me gusi sekoj den gubam samo doverba.Sekoj den se obiduvam da bidam se nasmeana.Nikomu mu nemam kazano za ovoj problem bidejki me boli mnogu.Decata se postojano so mene i ne mi se tovar.I bas mi e ubavo sto Gospod mi gi dade.Ama ova so maz mi ne znam.Sto li zgresiv oa go otrgnav od mene.Ili pa nikogs ne me ni sakal.
Зошто се себе обвинуваш? Сакав од моето напишано да сфатиш има мажи кои бракот така си го сфаќаат ко твојот маж. Ако односите со твоите се лоши,ете да заминеш каде би одела? Размислувај практично. Не се јадосувај толку за маж ти,вложувај во себе си. Запиши се на некоја обука,почни да си обрнуваш себе си повеќе внимание,почни да ја градиш својата самодоверба. Гледај ти да се се расположиш самата себе си а не да се јадосуваш маж ти што не го прави тоа. Почни да се менуваш,можеби откако ќе види маж ти како си се цениш повеќе и сакаш себе си повеќе ќе му станеш попривлечна-попожелна. И така со промени на себе си на подобро ништо не губиш,само добиваш
Ja fatif zenami kako se dopisuva so drugi zenet sum i imam dve deca se kolnese vo deca deka nemalo nisti no pak mi e sumliva sto predlagate taa raboti kenlerka vo motel jas planiram da se razvedam zasto nemam poverejne premnogu finti praese za pak da se dopisvi so nego i sekoe otkrivajne bese nepram nisto samo mulabet ama toa ne pominuva kaj mene
Па кога веќе и претходно си имал искуства со нејзините финти и сега знаеш дека нешто планирала. Тие допишувања со други, веројатно носат само краен исход на средба, а не за тоа какво е времето. Содржините на разговорите, нејзиното однесување треба да ти се показател што би направил понатаму.
Nesum siguren kako bi prodolzil ponatamu ne se imam jas videno vo idnina eden od razvedeni a i decata kako ponatamu samo znam deka nea ce bidi proba dali mozi sama i da vidi kako ce e bidi so drugi no posle nema nazat ima plitok um veruva na sve sto ce e kazat eve veke nekolku pati e davam ponuda za razvot ako ima drug a taa vo momentot prifajka no nikako da zamine e dadof do znaejne deka ako e napusti kukata nema nazat ili ako saka da e slobodna neka odi i gotovo no pak e doma zatoa sum zbunet neznam sto da pravam imam37 godini imam stalna rabota nesum nekoj za frlajne sum imal priliki za mnogu drugi a jas ja odbraf nea od zal sto se siromasni no eve kako se vrajka sve toa Me zbunuva to sto taa ska da bidi iskrena i kazuva deka toj e pisi no taa ne odgovara na poraki odi sekoj den na kafe kaj nea na rabota i deka go gleda samo kako musterija i deka nemoze da zabrani da neodi na kafe vo motel rastoran deka mora da go posluzi no toa kaj mene predizvikuva nervoza pa zato neznam dali pravam jas greska ili e ona iskrena
@Riste979899 Сакаш да кажеш дека сте се земале бидејќи тебе ти било жал за неа поради тоа што била сиромашна? Ова демек суптилно се пофали. Како и да е, ти најдобро знаеш каква ви е ситуацијата, никој не може да ти каже тука дали таа ја кажува вистината или не. Едноставно е, доколку сакаш да го спасите бракот треба и двајцата да работите над тоа, а доколку не можеш веќе да преминуваш и да ѝ веруваш, тогаш и за тоа има решение.
А зошто не смени работа жена ти? Се знае какви луѓе одат во мотел и како гледаат на вработените таму.. Не дека имам нешто против лично јас, ама сите знаеме каков ни е менталитетот на нас.. Не дека треба да ја затвориш дома, ама штом сте добро ситуирани може и по соодветна работа да си најде која и одговара. За да немора до толку лично да комуницра со било кој.
Не си крива за ништо. Не си ни прва ни последна. Кој по Богу мисли на децата додека има секс??? Никогаш нема да се попалиш Каква врска имаат децата и сексот? И со сопругот можеш да имаш секс и по 5 пати денот, тоа значи дека ги запоставуваш децата?? Не ги мешајте двете работи.
@zalosna @WildMk ќе ве молам да се држите на темава и да не навлегувате во нечиј живот со поставување лични прашања. Мислењата кои беа надвор од темата се избришана, можете да продолжете со дискусија во врска со дадената тема. Темата е за Брачни неверства а не за мешање на децата со сексуалните потреби
Nesum bogat za toa da se falam sakaf da kazam sporedba so nea kade bese kade ziveese vo kalvi uslovi i ace ja spomnaf i rabotata ama ona vika deka nebilo do rabotata proglemot tuku do mene sum bil lu omoren pa zato i sega sto so sila ne biduva koee drugo resenie razvod taka i na toa sum spremen krajno
A dali znaes deka za toa ednas se rastura brak za samo 20 min seks gubis sve a ti vidi dali vredi toa 15 god
Разговарај со жената, не пресекувај во лутината и додека си повреден. Такви одлуки се носат со чиста глава, смирено.
da vo red taka e smo sto e kazvam da stavi kraj sto i da bilo i da ne se poftori povejke ova no poftorno e sumliva pa taka ne ja biva veke ne uziva ni vo seksot so nea i pocnuvam da ja mrazam neznam do kade ce vodi toa
@HEV пробај разговарај со маж ти, кажи ги твоите незадоволства и што мислиш дека треба да се промени, нека ги каже и он.Кажи му дека сакаш барем малку повеќе да ти посвети внимание на тебе и ќе видиш што како ќе биде. @Riste979899 ако не си некој трол што му е досадно во 2 саат сабајле тогаш утре напрај кафе за тебе и жена ти, и кажи вака и вака сакам развод.Јас искрено не би била во брак со некој а да дознаам дека ме варал, очите ќе му ги ископам па нека бара задоволство во други жени.И кало можеш да си во брак со нејзе од сожалување бидејќи биле СИРОМАШНИ а она нема сожалување да те вара по мотели бреј сите со крстот на чело.Амин.
@HEV Дај си време да се најдеш себе си. Во болка си уште. Кога имаш мака, најди со кого да разговараш, ако не можеш со него... Дури и психолог мислам дека е добра опција, за да има кому да се 'истушиш'. Но дефинитивно ти треба време. Ќе си се наместат работите, без разлика кој ќе биде исходот.