Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Secret, ти посакувам се најубаво, а со оглед на тоа што си многу млада, треба да си дадеш и многу шанси.

Поздрвче...

2. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    ti blagodaram...pozz i do tebe :)

3. dominika

dominika Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Mnogu interesna tema,a uste pointeresni slucki.Jas sum podolgo vreme vo brak i nemam takvo iskustvo,a neznam ni za mojot soprug.Sum bila svedok na edno takvo neverstvo.Custvoto deka znaete deka nekoj vas poznat e izneveren e mnogu grdo.Se rabotesse za neverstvo pomegu moj kolega i koleska,toj vo brak so dve decinja,a taa devojka.Vrskata bese mnogu burna,traese dve god.toj go napusti semejstvoto i pocna so nea nekakov zivot,traese samo 2 meseci.Bolkata sto toj im ja nanese na svoite decinja,nemozam da vi mja opisam,a uste pomalku site degradiranja na negovata sopruga.Toj povtorno se vrati kaj semejstvoto,a taa ostana napustena so mn. bolks vo sebe.Nema nisto postrasno od ponizuvanjeto na licnosta so koja go delime bracniot krevet,ako se pocustvuva deka ljubovta ja nema,covecki e da mu kazime na nasiot partner,da se obideme da ja spasime vrskata,a ako ne odi togas e fer razdelbata.Mnogu e mal svetot i se se doznava,jas bi im preporacala na site sto se vo trojka,neka razmislat,zatoa sto ne se gradi srejca vrz tujga nesrejca....

На BubbleBum94, Naseva, rak11 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Eci

Eci Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    I jas imam vakva slicna situacija, idam so eden decko 4 god., ama go izvarav so zenet covek koj ima i dete. Pa sega imam problem, mislam deka se zaljubiv vo tipot i ne znam sto da pravam. Sekoj pat koga ke izlezam so nego, posle toa so meseci sum vo nekoja teska depresija i nemozam da se oporavam, zasto znam deka mora da se krijam za da bidam so nego. Ve molam pomagajte ne znam sto da pravam

5. fancula

fancula Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    49
    Zenski dajte ne bidete tolku strogi...
    fakt e deka na sekoja zena i treba da se pocuvstvuva povtorno sexy i posakuvana osobeno koga imame nekoj podolgo vreme pokraj nas i toj seto toa go zanemaruva... i ne e ni kojznae kolku golem grev...
    imav i jas kontakti so zenet covek i da vi kazam ne se kaam za nisto..fakt e deka ima zena ama toa i ne e kraj na svetot..mene mi e ubavo koga ponekogas ke se vidime..ne si dozvoluvam da se privrzam tolku za nego i da se zaljubam..za posle da ostanaj jas povredena od cela taa situacija. Nikoj ne bara od nego da se razvede..ednostavno 21 vek..koj na denesno vreme e veren?? nemoj da mi kazete deka ne ste go napravile toa barem ednas...

На Male4kaE, avita и red им се допаѓа ова.
  6. dominika

dominika Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Draga Eci,ne si prva sto pogresila,bitno e da uspees da go nadmines problemot.Obidise da razmislis zosto se zaljubi vo pogresen covek,bidejci toj ne e sloboden,razmisli sto i nedostasuvalo na tvojata vrska.Najverovatno vo taa vrska postoela nekoja praznina,ne bila dovolno cvrsta,ili tebe ti nedostasuvalo ljubov onakva kakva sto ja zasluzuvas.Segasnata vrska samo ti nanesuva bolka,a te privlekuva zatoa sto e zabraneta.Predpostavisi da e toj covek sloboden i razmisli za site negovi mani i nedostatoci,togas sigurna sum deka ne bi bila nikogas zaedno.Magijata na zabranetoto sekogas ne privlekuva,zs mislime deka postoi nekoja misterija vo ljubovta...Draga Eci kolku pobrzo ja prekinis vrskata so ozenetiot,tolku polesno ce ti bidi...Ednostavno sfati deka so tebe toj ja razbiva sekojdnevnata monotonija na brakot,ili mozebi po priroda e donzuan,ama koga bi go videla vo domasna atmosfera sigurna sum deka toj e golem papucar za da ne bi se posomnevala zenata vo nego.Bidi hrabra i glavata gore,ti si sigurno mlada,razbudise utre nasmeana i polna so pozitivna energija,pogledni okolu sebe,sigurno te ceka nekoj prekrasen mladic,a ljubovta taa sekogas se rajga i e ubava koga ni nosi radost , a ne bolka....pozz

7. Eci

Eci Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Draga dominika
    ti blagodaram za sovetot, za toa si vo pravo, jas ne bi sakala utre den da imam takov maz, a i koga bi se razvel od zena mu ne bi bila so nego. Ednostavno pricinata poradi koja se gledam so nego e toa sto se cuvstvuvam ubavo koga sum vo negovo prisustvo, a i znam deka jas sum taa koja ke izleze povredena od celava ovaa situacija. Jas sum go izneverila decko mi,samo ne mi e jasno sto mu nedostasuva vo brakot za da ja izneveri zena mu (postojano mi povtoruva deka zgresil sto se ozenil), ne e li deteto dovolna pricina za da mu ostanes na nekogo veren. Ne znam sto cuvstvuva kon mene, ama stom ja izneveruva zena mu defenitivno nedostasuva vo nivniot brak, samo ne e znam sto e toa sto moze da napavi da nemas pocit kon onoj so koj si resil celiot zivot da go pomines so nego, iako si se zakolnal pred boga

8. majasofi

majasofi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    jas ne sum protiv neverstvata se dodeka ne gi zagrozuvaat semejstvata, no nemozam da razberam maldi devojki ne mazeni da si dozvolat gubenje na vreme so zeneti so deca.Koi se ocekuvanjata?

На Palchica и causevsku777 им се допаѓа ова.
  9. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ne e golem grev? eden od destte bozji zapovesti e ,,ne vrsi preljuba,, Bas zatoa go tretirame kako grev! Ne e covecki da spies so drugi a doma da odigruvas uloga na domakinka posvetena na svoeto semejstvo! ne e dobar roditel toj sto pred deteto glumi sovesen roditel a vsusnost nema ni troska sovest koga si go pravi kefot nadvor od krugot na semsjtvoto! od kade vi e toa deka neverstvoto ke ve napravi poseksi i poprivlecni? ako vlozite malku poveke vo dolgogodisnata monotona vrska ili brak togas sigurno ke se cuvstvuvate i seksi,i privlecni i srekni!
    vo pravo si deka 21 vek ne naveduva na posovremeno svakanje,poopusten zivot,etickite vrednosti ja gubat svojata znacajnost...ama toa ne znaci deka 21 vek znaci ,,spij so koj sakas i unisti 100 brakovi za da se cuvstvuvas privlecno i seksi!,, JAs sosema go opravduvam spienjeto so partneri koi seksulano ne privlekuvaat,pa i ne mora da se bide vo vrska so niv...no koga stanuva zbor za seriozna vrska ili brak togas smetam deka ne e covecki da se prepustime na zadovolstvoto bez nikakava griza na sovesta!
    i najiskreno ima luge koi nikogas ne izneverile...jas sum edna od niv! ne sum svetica, imam stotici greski napraveni vo zivotot ama preljubata strogo ja osuduvam i se tesam deka ke bidam dovolno pretpazliva za da ne ja unisti nekoja i mojata vrska ili brak!

На BubbleBum94, t.a.m., Stancence и 37 други им се допаѓа ова.
  10. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Мина, многу добар одговор.

И јас никогаш не сум го изневерила сопругот.

На t.a.m., Amona, VladeMila и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    122
    Ти благодарам Мац за твојот одговор и навистина жалам сто гледам дека сеуште патиш по тој човек.Искрено се надевам дека наскоро ке запознаеш некој што ке ги надмине стандардите што тој ги поставил и ке бидеш среќна во новата врска.
    Ете,Љубовта е чудна работа и понекогаш може да ни нанесе болка и тага,па претпоставувам дека ти не си единствената повредена во оваа приказна.Но,убаво си кажа дека учиме од сопствените грешки и нека биде ова една поука за сите други девојки да бидат внимателни со кого влегуват во врска.Од толку прекрасни слободни момци,немора баш со оженети да се забавувате.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.144
    Допаѓања:
    156.295
    Охооо женички убави и паметни,зошто толку престрого и преморално кога знаеме дека цел свет е отиден во амбис одамна!Немојте со осуди од типот неморал,совест и слично...се е чиста психологија,а бога ми и природно,тргнете од фактот дека сме сепак само животинки,но паметни и свесни.Природата и моралот си противречат,но моралот како таков мора да постои заради баланс меѓу нештата.Едноставно се случува,кој бил знае!
    Јас бев во врска каде што не добивав доволно внимание и бев психички малтретирана за кое не сфатив веднаш затоа што беше толку префригано и подло!Константно бев без енергија,депресивна,тажна што до тогаш не ми се случувало.Подоцна сфатив што се случува,но сама на себе си приредив парадокс,жал ми е да му прекинам.Се најде витезот во тоа време и ме тргна од него,јас го изневерив со него те го изневерував долго време затоа што немав храброст да му прекинам,нели јас мајка Тереза,па се сожалувам како некој да ми го дал тоа право.Изневерувањето како такво ми донесе многу притисоци,стравови,но среќа после долго време фраерот кој ме гњавеше своеволно ми раскина затоа што виде дека му бегам и се повеќе ме нема.Овој пак новиот ми даде се што немав,љубов,внимание,почит,страст...навистина принц! :)

За секое неверство постои убаво зошто,но и убаво затоа.Но затоа не од типот на па убаво ми е,ме прави повторно привлечна,се чувствувам сигурна и слично,туку лежи некаде длабоко под површината.Дали се тоа стравови од минатото,дали се комплекси,дали се фрустрациино... хеј,никој не е имун на нив,ниту пак има толку силен кој може отворено да им закаже борба и парче да ги направи во истата!Запарашајте се длабоко во себе зашто,дајте го одговорот и решете го.Најважни сте вие во целата слика,ако сте вие несреќни ќе оставите и многу други околу себе несреќни,но клучниот момент е ВИЕ!А некогаш,можеби пак е време да се стави крај на тој брак,врска или што и да е,затоа што ете толку му бил рокот,недостига некоја нишка,знаете како викаат подобро среќно разведени,отколку несреќно во брак!Секогаш има начини,а децата никогаш не се пречка,особено во ова модерно општество.Не велам дека не треба да се мисли на нив,но логиката е едноставна...често по разводите децата се чувствуваат виновни,нерационално и без основа,мислам зошто среќен брак би се распаднал заради децата,логично,а доколку вие сте несреќни во тој брак и останувате заради децата....индиректно некој е виновен зошто вие останувате таму и во најмала рака и се мачите и себе и сопругот и децата и длабоко во себе,можеби несвесно,обвинувате некого,во случајов нив,ни криви ни должни.

На Biljarkata и zalosna им се допаѓа ова.
  13. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    kako si mozela,neli ti bese zal za negovata sopruga i za negovite deca,toa e mnogu bolno,jas sum samo 20 god i ne sum mazena megutoa premnogu bi me povredilo toa :x

На Amona и ETcontact им се допаѓа ова.
  14. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    И јас порано сум размислувала дека, ако него не му е гајле за неговата фамилија, што има мене да ми е. Можеби е така, ама сега кога сум мажена, "не би го направила она, што не сакам мене да ми го направат"

На BubbleBum94, iloveyou29, VladeMila и 4 други им се допаѓа ова.
  15. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Devojki
    Mozam samo edno da vi kazam, a toa e deka nikogas ne treba da kazeme deka ,,toa na nas nemoze da ni se sluci ,, zivotot e nepredvidliv i bukvalno neznaes sto te ceka utre. Jas inaku sum od tie sto sakaat se da im bide pod konec no iskustvoto pokaza deka ne bilo taka. Vo edno sum sigurna deka nikoj ne izneveruva dokolku vo brakot mu e se super. Ednostavno od ubavo nikoj ne bega, no za zal postojat mnogu problemi , pritisoci isl vo eden brak pa najverojatno na covek mu treba i izduven ventil. Ne zboram deka treba da se seksas so koj ke stignes ako vo brakot ne ti e ubavo so partnerot, no navistina postojat situacii sto nemozes da gi predvidis ednostavno ti paga mrak pred oci i se prepustas. Pa zarem ne sme site nie zelni za vnimanie i za ljubov, a i komplimentite na site ni godat i kako sto veke kazavte sekoja zena saka da pocuvstvuva deka seksualno e seuste vredi. Zatoa nemojte da bidete tolku kriticni. Site devojki sto kazaa deka izneverile se dovolno svesni za situacijata vo koja se naogaat i za problemite so koi ke se soocat dokolku se doznae, ama toa e nesto posilno, nekoe cuvstvo so nemas sila da go prekines, kako zavisnost. Sepak moj sovet e da se izbegnuvaat tie triagolnici.,cetiriagolnici ..., kolku sto e mozno zosto nosat mnogu nesakani posledici pogotovo za zenata, bidejki nie se privrzuvame so emocii koi tesko se kontroliraat, sto ne e sekogas slucaj kaj mazite. Pozdrav

На NoellePage му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67
    Temata e mnogu interesna i neiscrpna za diskusija.Jas sum od pomladata generacija golem vernik sum,so mojot soprug sum 18 godini 12 vo brak i 6 vo vrska.Imame 2 prekrasni devojcinja.Vo mojot zivot ne sum imala baknez so drug maz a ne pak da pomislam na nesto poveke.Ne osekam deka pomalku vredam od tie sto smenile mnogu partneri ili deka sum pomalku privlecna od tie sto imale poveke partneri...Ne veruvam deka niz ovie godini soprugot mi ostanal tolku veren kolku sto sum mu jas nemu...Sme imale mnogu problemi od sekakov tip ama nekako sme gi nadminuvale...Moeto mislenje e iako znam deka e mnogu strogo .Zenata e taa sto zaveduva i sto go ispraka prviot signaldo mazot dali saka nesto ili ne,Zenata ne smee da si dozvoli da izneveruva zatoa sto e majka ili ke bide majka sekojpat treba da drzi do sebe i mnogu da vnimava zatoa sto eden den nemoralnite raboti sto gi napravila vo tekot na zivotot mozat skapo da ja cinat,,,A za devojcinjata sto se vpustaat vo vrska so zeneti mazi...Ve zalam zarem ne vi e jasno deka ste samo igracka vo nivnite race.Za kakva ljubov zboruvate ljubovta toj ja ostava doma kaj svoite deca i zenata so koja go ima Bozjiot blagoslov...Zalno e duri tragicno sto najubavite godini gi pominuvate so nekoj sto ne vi pripaga vam tuku na nekoj drug a nadvor ve cekaat slobodni decki koi mozat da bidat samo vasi.Po nekojpat koga ke procitam nekoja vakva rabota deka nekoja zena si go izneveruva mazot a e i majka ili nekoe devojce ima vrska so ozenet covek jas se sramam bidejki i jas sum zena...Toa e najgolem sram za zenskiot rod...

На hermosa, t.a.m., Mother of 2boys и 15 други им се допаѓа ова.
  17. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67

Dobro e sto si sfatila samo si izgubila edna dobra godina od tvojot zivot koj samo sto zapocnal....zalno

18. sexymama

sexymama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    se slozuvam so ova i samo da nadopolnam od moe licno iskustvo : jas sum vo brak veke 13god. i imam 1 dete, sum imala priliki koga mazi dali zeneti ili nezeneti mi se dodvoruvale ama nikogas ne sum potkleknala na tie komplimenti ili neznam sto drn drn muabeti
    jas sum takva po priroda druzeljubiva megutoa ne so skrieni nameri kon mazite tuku onaka otvorena za komunikacija
    i sum svatila deka mazite skoro sekogas takvite licnosti sto se smeskaat mislat deka mozat da gi "legnat"
    takvo e moeto mislenje , i stvarno ne bi go povredila soprugot na toj nacin , ako veke ne odi podobro razvvod otkolku da si lecis kompleksi navamu natamu

e sega ima i druga vistina : sto ako vo daden moment od brakot , koga e na "stakleni noze" , se pojavi nekoj maz koj ke ja nadopolni prazninata sto nedostiga , togas poveketo lugje kiksnuvaat
    ama izdolziv , neznam ni dali bev dovolno jasna

19. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    никогаш во животот не вели никогаш! Сметам дека тоа треба да биде мото на сите, бидејќи е многу лесно да осудиш некој но се се случува со некоја причина секое зошто има и затоа......повеќето тука се мажени жени кои што се подолго време во брак и не би сакале да бидат изневерени од страна на мажот па фала богу еден ден ни јас не би посакувала...но , дали вие сте се запрашале доколку дојде до такво нешто зошто тој го направил таквиот чекор бидејќи доколку ви е убао во бракот тој не би одел по други.Со ова што го кажувам не би сакала во никој случај да ја оправдам мојата врска со оженет човек.Но јас сум со него веќе подолго време и знам дека е мој само е прашање на време кога конечно ќе бидеме заедно.
    Многупати ми има докажано и покажано колку му значам и колку ме сака,тој повеќе време поминува со мене отколку дома бидејќи не ја сака жена му и не сака никаков контакт со неа.Се земаа само од таа причина што таа остана бремена.Мене ми е жал за неа како и за неговото дете,но и таа е самата свесна дека тој не ја сака и дека има друга само што вели дека не е сигурна ко демек.На некој начин и таа не сака да се измачува со таков брак па дури и самата вели да и купи стан за да може да се разделат.Таквите бракови не опстануваат најчесто.Подобро детето да живее во пиоздрава средина (не знам колку е здрава со разделени родители)но сигурно е поздрава од таа средина со такви услови. Бидејќи доколку има љубов помеѓу двајца и ако е таа љубов силна ќе поминес преку многу работи и ќе се борис за неа поздрав

20. secret

secret Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    A za devojcinjata sto se vpustaat vo vrska so zeneti mazi...Ve zalam zarem ne vi e jasno deka ste samo igracka vo nivnite race.Za kakva ljubov zboruvate ljubovta toj ja ostava doma kaj svoite deca i zenata so koja go ima Bozjiot blagoslov...Zalno e duri tragicno sto najubavite godini gi pominuvate so nekoj sto ne vi pripaga vam tuku na nekoj drug a nadvor ve cekaat slobodni decki koi mozat da bidat samo vasi.Po nekojpat koga ke procitam nekoja vakva rabota deka nekoja zena si go izneveruva mazot a e i majka ili nekoe devojce ima vrska so ozenet covek jas se sramam bidejki i jas sum zena...Toa e najgolem sram za zenskiot rod.

Би сакала една реплика на ова.Не може да бидеш играчка на некој кој ти докажал дека му значиш и дека вредиш за него дека се би направил и прави се за тебе.Не секој ја остава љубовта дома кај ЖЕНАТА кај децата да и не го оспурувам тој факт.Затоа што ако некој ве изневерува мора да има причина каде е тогаш љубовта?Но сепак не го оспорувам ни тоа дека се вршат и неверства но сепак има љубов.Не значи дека ако тој со кој си е женет човек не е твој и не ти припаѓа,бидејќи твој е оној кој ти припаѓа со тело и со душа кој ти дава љубов а не тој кој ти шета по дома со кој немаш никаков контакт па дури не ни спиете во заедничи кревет.Вие тоа го сметате за ваше???