Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Draga Zkjb, Vesne, Vesna ......
    Gi citam vasite komentari si vikam navistina covek moze svasta da sudi i da komentira za drugite, a za toa na forumov ima mnogu nadareni, se dodeka eden den koga ke porasnes i koga ke ti se sluci nesto slicno gledas deka rabotite ne bile bas takvi.
    Eve jas koga ke mi tekne deka, pred brak, vikav deka nikogas ne bi trpela nisto pa makar i da imam 10 deca rodeno.....
    Steta sto site mora nesto da trepime dali radi lugeto dali radi decata. Lesno im e na nekoi po 17-18 godini da kazat pa razvod i gotovo. Da, ne postoi vise ljubov ili ne se gleda od lagi, od povreduvanja od ogromna nedoverba.....,kako mozes da sakas covek pokraj koj ne si srekna? I lesno e ke se razvedes, za decata ke se dogovorite. Ama toa e samo teotetski. Koj ke mi kaze kako da go nadoknadam nedostatokot od tatkoto kaj deteto. sto da mu kazam koga po sto pati ke me prasa kaj e tatko mi? Kade da odam sama so detevo koga site se vo parovi pa sin mi nema so kogo da se podava so topka zosto tatkomu go nema. E toa se navistina bolni raboti. E zatoa nie zenite gi trpime site gluposti od nasite mazi t.e. nedorasnati deca. Se so cel da se zacuva brakot i pred se da ne stradaat decata. Mnogu poradi finansiski priliki ne se vo moznost da gi odgleduvaat decata sami duri nemaat kade da ziveat so decata sami, dokolku se razvedat.
    Jas imav krizi vo brakot, ne deka sega gi nemam, i resiv da stvam kraj i pokraj toa sto imav svoj stan i rabota i finansiska egzistencija, no za zal samo poradi deteto odluciv povtorno da se smiram so maz mi.
    I veruvam na Zkjb kolku i e tesko posebno toa sto ne raboti i sedi po cel den doma, toa ubiva sum go osetila toa.
    No neznam sto da sovetuvam vi ja kazav mojata situacija jas ne bev dovolno hrabra za da se razvedam, no vi preporacuvam dokolku stvarno ne se trpi vie da bidete pohrabri. Zosto zivotot e eden i e mnogu kratok. I treba da se zivee, a ne da se prezozivee. Pozdrav

2. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Повторно здраво на сите вас!
    Па се враќаме на појдовното дека нема црно или бело него само нијанси и затоа имав и сеуште имам мек став околу брачното неверство од типот кога сопругата е осамена или целосно запоставена.Верувам дека ќе се сложите дека на сите ни треба внимание и љубов и точно животот треба да се живее а ние го живееме за други пред се за децата.Се сложувам со ставот дека на децата тој е домот и затоа се трпи но не ја осудувам катеиванова која и ја почна темава и баш би сакала да се јави со некој коментар или мина која ми недостига во коментарите нејзини!Почнавме со неверство на запоставена и запуштена особа а не за оние неверства кои се прават секој момент без да се размисли кого се повредуваат!Спрема мене има голема разлика-неверството кое го направила Катеиванова е од типот на веќе развиена симпатија и зближување и сигурна сум дека и многу се размислувало дали да се влета во таква врска и покрај сите фамилијарни неприлики а дефинитивно не го оправдувам неверство кое за жал доста е присутно и се оди со девизата мене да ми е убаво.Сите жени кои се нашле во ситуација како катеиванова се соочиле со многу неспани ноќи дали да започнат таква врска или не а другите па тие не ни размислуваат.Во моментов повторно сум сама а моите деца играат,жртвата е за нив но празнината останува и не се потполнува со односите во брачниот кревет навечер и демек се е погодено.Ова го сакам, да поделиме различни искуства и да ја кажеме нашата приказна ,незнам за вас ама јас прекрасно се чуствувам кога ви пишувам или ги читам вашите коментари исто како да се наоѓам во друштво на најдобри другарки.Секое добро и пишувајте заедно сепак сме посилни.
    ;) :D ;) :D 8)

3. annaja

annaja Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Темава е многу тешка,имам разбирање до некаде за некого,ама пак викам дека во цела ситуација страдаат децата.Зарем треба да бидеме толку себични и да гледаме дали жената или мажот се запоставени,па бараме причина за неверство.Живеам со човек,мој венчан маж,кој детството и покасно животот му е уништен,а зашто?затоа што мајка му се сетила после 10год. брак со неговиот татко,дека тој не и одговара како маж,па се фатила со кираѓијата (арап).....и што мислите каков е неговиот живот.....трауми се тоа.Ми требаше многу време и сила да сменам нешто во неговите очи спрема сите жени.Страшно е тоа,мислам дека последиците остануваат,а плус се до нејзината смрт беше со женет фамилијарен човек нормално со големи деца,жена кој ги лажеше повеќе од 20год.Можеби жена му и децата немаа леб да јадат,ама оваа овде имаше се што ќе посака.Многу пати (пошто имаше пари) го уценуваше маж ми,ке ти купам се само оставија,па пошто тој не прифаќаше со дрва и камења по него,се само уцени.А трагедијата да е уште поголема,под исти кров бевме и со татко му кај живееше со друга жена регистриран нормално во брак.Што значи не прифаќам такво нешто.

4. svetlana-74

svetlana-74 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    jas sum sega mazena i imam dve deca. Pred da se omazam imam izlezeno so dvajca zeneti mazi svoevremeni ni prviot pat nitu pak vtoriot se osekav ubavo,se plasev nekoj da ne ne vidi a nisto posebno ne bese samo bevme na kafe i obicen flert.Im se javuvaa zenite oni lazea i uvidov deka toa ne e toa.Ne osuduvam nikoj sekoj znae sto e najdobro za sebe no sigurna sum deka eden den ke sfatite deka ste gresele

5. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Голем поздрав до сите вас!
    Внимателно ги читам сите ваши дописи и ми се допаѓате како размислувате и како на смирен начин ги искажувате проблемите.Да во секој случај неверствата оставаат големи последици но не само врз децата него и врз оние кои се учесници и претходно кажав дека онај кој влетува во флерт да не чека ништо посебно бидејќи некои неверства се само слатка тајна.А болни се многу нешта во бракот и неверството не е појава на денешнинава него го имало од порано дури во поизразена форма.Еве уште нешто да додадам,малку по малку се повеќе се запознаваме,мојата свекрва спаѓа од тие жени кои утехата ја нашла надвор од бракот бидејќи свекор ми е карактерно по тежок човек но што направила,успеала со помош на тој човек да подигне куќа во која и денес живееме и создала нешто за децата и можеби има негативности но таа беше пресудна за моето студирање па и работа,нејзе и забраниле да оди на работа што и ден денес болува.Значи често во бракот работите ги земаме како готови,земени па не му придаваме посебно внимание на брачниот партнер е тука е грешката но во животот прирачник нема па и за бракот,и добро е што вака отворено дискутираме секој ќе може да се најде каде е и каде сака да оди.Голем поздрав до сите вас!

6. Anuvcence

Anuvcence Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site!!!!
    Eve jas sum nov clen tuka i ne znam kako da se vklopam vednas,so site vas.eve na primer so mojot slucaj.Jas vo vrska sum 7 godini,i se custvuvam veke isto kako da sum vo brak,pa mozebi i godinava navistina ke bidam!Mnogu raboti imame pominato zaedno!No iskreno da vi kazam mnogu se plasam od toa,od izneveruvanjeto.I zatoa oddolgovlecuvam so toa sudbonosno da samo zaradi toa,samo zaradi toa sto gledam so se ne trpat zenite vo brak.Eve na primer doma vo familijata imam cist primer za neverstvo,i samata pomisla na toj slucaj jas se nerviram,se rastazuvam i imam mnogu losi zamisli,koi potoa me povlekuvaat vo kavga so mojot partner.Tetin mi za mene bea edna prekrasna familija sto mislev deka nikogas nema da doziveat edno vakvo nesto.Imaat dve prekrasni deca,tie odat na uciliste a tetka mi i tetin mi rabotat.Toj-tetin mi raboti vo konfekcija i veke podolgo vreme ima afera,ili ne znam kako da im go narecamtoa,a teta nisto ne znae za toa.Cel narod koga ja gleda i se smee,sto duri mi doaga jas da bidam taa sto prva ke i kaze,no ne se osmeluvam.Toj recisi nikogas ne e doma bidejki od koga ke mu zavrsi rabotnoyo vreme,toj potoa "poprava bela tehnika po domovite".Tetka mi se nervira sto non stop e sama,so svoite deca.Znaci tie ziveat seuste "dobro"no samo zatoa sto tetka mi seuste nema razbrano za negovoto neverstvo.Ovoj niven slucaj mnogu me rastazuva i mnogu se plasam da ne dojde red nekogas i jas da go doziveam istoto.No seuste ne znam zosto,ZOSTO sekogas nie sme tie zenite sto moze da trpat se,i za se i sesto nie da prostuvame.Sekogas krivicata e vo nas zenite znaci nikogas kaj niv.I sekogas sum mu velela na decko mi -Ako odis so drugi podobro odi sega dodeka ne si vo brak otkolku potoa,za site da ni se smeat i da ne pokazuvaat so prst"

7. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Драга Анувченце!
    Ако тргнеш така ние нетреба ни да живееме,како прво би ти препорачала да си се омажиш и од срце да бидеш среќна затоа што моментите го прават животот и впрочем секој брак не доживува фијаско.Некои избрале неверство а што мислиш во подобра ситуација се браковите каде што е присутен алхохолот или комарот?!Не размислувај и не се плаши и не живеј за она што би можело да се случи а може никогаш да не се случи!Уживај во идниот брак бидејќи носи и многу радосни моменти а што се однесува до теткати-мислиш незнае?!Јас сум сигурна дека знае па не е родена на марс но мора така заради фамилијата а можеби и покрај се и го сака.И незнам зошто мора да се исвиркуваат изневерените жени па што се тие виновни и страмни?Ќе завршам со една древна мудрост што е всушност разговор меѓу мајка и ќерка и оди вака:После неколку години брак ќерката оди на гости кај мајката и и се плачи:Мамо мажот ми почна да пија!
    -Де ќерко ќе престане не се секирај-и одговорила мајката.По некое време пак пошла на гости и рекла:-Мамо почна да оди по жени!
    -Де ќерко не се секирај и тоа ќе му помине! Но и по трет пат пошла кај мајкае и рекла:Мамо почна да игра комар!
    -Е сега ќерко оставај го оти и тебе ќе ми те продаде!
    -Толку од мене драги мои сами извлечете наравоучение!
    :) :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

8. Anuvcence

Anuvcence Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Vesne fala na podrskata i na ubavite zborovi!
    A kako prvo za tetka mi-ne znam mozebi i navistina da znae,a dokolku znae togas sigurno go saka.
    A za toa drugoto tocno e deka od komarot nema nazat,toa go gledam od eden poznanik,alkoholot isto taka e los,no zamene neverstvoto e najstrasno bidejki so mojot partner sum 7 godini,kako sto veke i kazav i dosega nemam nikakov problem,ni so maltretiranje,ni so komar nitu pak so alkohol (se nadevam deka taka i ke mi ostane do krajot na zivotot) i mene zaradi toa najmnogu mi e strav od neverstvoto bidejki smetam deka ako nesto takvo mi se sluci(nedaj boze) nikogas ne bi mozela da prodolzam ponatamu.Mnogu sum slaba licnost.BRAVOS za tie sto imaat ogromna hrabrost i sto ziveat so toa custvo ponatamu vo zivotot.

9. ninuska

ninuska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    pozz devojki!nova sum na forumov ama temava ne mozam da ja propustam, pa mora i jas da se priklucum kon komentari,iskustva itn.ne uspeav se da procitam(ima mnogu)megutoa poveke se osuduvanja odkolku iskustva......moeto iskustvo ne bese bas odamna .vo brak sum 7 god. i pominavme mnogu teski periodi ama celo vreme mislev deka sme najsrekni zosto se sakame i se imame i se ke se sredi neli.....pa ne znam bas.pred izvesen period procitav nesto sto ne smeev i sto me zabole do srz....iako ostana na toa deka bilo sala posto neli rabotata e da ne se priznae.jas znam deka ne bese sala,bidejki imase poveke situacii i nastani koi potoa nekako se poklopija i mi stana jasno zosto se slucuvale.imame dve decinja koi mnogu gi sakame (normalno)megutoa koga doznav za drugata seta nervoza i seta bolka sto ja pocuvstvuvav se odrazi na moite deca.ednostavno kako da ne bev poveke dobra mama,kako da barav ventil za mojata nervoza i svesna deka toa ne smee da e taka sepak najmnogu se vikase po niv,.dodeka ne mi pukna filmot pa gi sobrav i negovite i moite i im kazav deka ke se ostavime.sledese placenje molenje itn itn.vetuvanje deka se ke se smeni megutoa bev resena da si odam.samo majka mi znaese kako da me predomisli.me pogodi kade sto najmnogu me boli.mi rece imas i sin i kerka..sin ti e masko ke prodolzi nekako a kako ke i bide na kerkati koga ke pocnat sekakvi da ja vrakaat doma a ona ke nema pretstava kako treba da se odnesuva maz zosto ke go gleda tatko i na vikendi...bi sakala li taa da e igracka na nekoj?prasanjeto -kolku maz mi e dobar primer za moite deca?so niv kako sto kazav e odlicen megutoa napravi nesto sto ne bi sakala utre da i se sluci na mojata kerka?ostanavme zaedno...vo pocetokot mi se gadese od nego...potoa sfativ deka me boli toa sto uste go sakam...potoa sakav da mu vratam.A NE MOZEV .NE ZATOA STO NE MOZEV DA NAJDAM NEKOJ ILI PAK ZOSTO MI BESE ZAL ILI NE ZNAM STO.EDNOSTAVNO JAS NE MOZEV DA SE ZAMISLAM SO NEKOJ DRUG,OSVEN SO ONOJ STO MI GO IZGORE SRCETO.KAKVA IRONIJA.SEUSTE POTPLAKUVAM KOGA SUM SAMA.I NEMOZAM DA PROSTAM I DA ZABORAVAM.NIKOGAS NEMA DA MOZAM

10. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    razvodot e bolno resenie od koe mnogumina ke izlezat povredeni! za da se donese odluka za razvod treba da se sogledaat mnogu pricini i posledici od istiot! znaci se soglasuvam 100% so tebe deka e tesko da se pristapi kon razvod! No dali problemite vo brakot bi se resile ako pobegneme od doma i najdeme nekoj so koj ke ni bide lesno barem na cas ili dva, barem na cas ili dva da zaboravime deka imame 1000000000000 problemi vo brakot???? Na temava diskutirame za neverstvata vo brakot i kolku tie neverstva se ,,opravdeni,, ili pak ne se opravdeni! Vo tvojot slucaj za sreka resenieto ,,razvod,, e odmineto, no veruvaj deka vo mnogu semejstva resenieto razvod e najkorisno! podobro da se zivee vo semejstvo kade go nema edniot roditel otkolku da se zivee vo prisustvo na dvajcata roditeli no pod postojan pritisok i postojani kavgi! veruvaj mi deka i dete od 6 godini(ako ne i pomalo) razbira deka nesto ne funkcionira vo semejstvoto!
    i jas ovde na temava go imam piseno razvodot kako resenie od nefunkcionalen brak i najrealno seuste smetam deka e taka! ako ne postoi nacin da se resat problemite vo brakot, ako veke postoi drug covek koj ne pravi srekni, togas e podobro da se pobara razvod otkolku da se svede cel zivot na formalno ziveenje vo zaednica kakva sto e brakot! togas i decata a i samite roditeli bi bile postedeni od neprijatosti i sekoj bi si pruzil svoja nova sansa za da go popravi zivotot!
    jasno mi e deka decata sepak ke cuvstvuvaat nedostatok na roditel, no ke bidat pomalku povredeni ako porasnat so razvdeni roditeli otkolku so roditeli kade sekoj si zivee svoj zivot so drug covek!

11. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    ninuska, dobredojde! :D
    gledam deka si bila sovetuvana od majka ti koja e najverojatno poiskuska i od mene i od tebe! sepak treba da go cenime iskustvoto i vozrasta na lugeto koi znaat poveke od nas! ubavo sto si go spasila brakot i sto si smognala sili da prodolzis ponatamu! ubavo sto si imala so koj da porazgovaras za tvojot problem (so majka ti) i sto sega veke smetas deka si prezela pravilna odluka pod inicijativa na tvojata majka!
    no jas ne bi se soglasila so toa deka nekogas vo idnina tvojata kerka ke bide vrakena doma zardi toa sto ne ziveala so dvajca roditeli! ima golema razlika vo nacinot na gledanje na razvodot nekogas i denes! nekogas decata na razvedeni roditeli bile gledani so osuda, kako tie da se vinovni za nesrekniot kraj na nivnite semejstva! no denes veke nikoj ne bi zameril na toa deka roditelite se razvele! jas mislam deka nema da mi e problem da zievam so nekoj cij roditeli bile razvedeni, niti pak bi zabranila eden den na moite deca( vo idnina koga i jas ke imam svoi)
    Mislenjeto na generaciite pred nas e deka razvodot znaci neuspeh vo brakot i na decata,razvodot gi stava decata vo grupa na nesreknici, no denes vo sovremenite opstestva nikoj ne osuduva do toj stepen!
    spomena deka tvojata kerka ne bi znaela kako treba da se odnesuva eden mas vo semejstvoto. no dali mislis deka sega znae kako pravilno treba da se odnesuva mazot vo semejstvoto????? dali nejzinoot tatko ostavil dobra vpecatok vo semsjtvoto so toa sto ,,gledal nastarna,,????????????
    kako i da e mila, drago mi e sto ste gi nadminale problemite i sto pokraj se, seuste cuvstvuvas ljubov kon soprugot! obidi se da zaziveete povtorno srekno, i veruvam deka si mnogu cvrsta so toa sto si prodolzila ponatamu!

12. ninuska

ninuska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    stvranobrz odgovor!blagodar mina.tocno kako napisa...dilemite se tie...prasanja bez odgovori.no edno e fakt:vo nasava mala zemjicka seuste deteto gi plaka problemite na roditelite,sekoj nekogo osuduva a nikoj ne si priznava za svoite grevovi neli.sigurno moite deca i jas ke bevme gledani so drugi oci..ili pak moeto cuvstvo na ponizena ke napravese da mislam taka.ne e vazno.ona sto mi bese vazno vo toj moment e dali bev spremna da rizikuvam pa na smetka na moite deca da vidam dali napreduvale sfakanjata na nasiot narod.nesto pregolemo za jas da se kockam neli.kako i da e nekoi raboti se smenija,nekoi sekogas ke ostanat isti.doverbata brzo se gubi tesko se steknuva.sega se e ok,ako moze da bide i kolku sto moze da bide.ostanuva samo onie momenti koga sum sama da prestanam da mislam kolkava e ljubovta na eden covek sto svesno rizikuva da izgubi nekoj sto tvrdi deka saka za nekoj sto bil samo avantura????dali voopsto toa e ljubov?????

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    duri te citam svakam deka rabotite ti se sosema jasni, no resenijata se malku pokomplicirani! mozebi tvojata odluka da se vratis so nego e najprifatlivoto resenie vo tvojot slucaj! znam deka seuste te maci faktot deka rizikuval da te izgubi tebe i semejstvoto, no ti veke si go napravila najgolemiot cekor, si prostila! a sposobosta da se prsoti e golema velicina kaj covekot! mnogumina ja nemaat taa sposbnost da prostat (vklucuvajki me i mene :oops: ) pa tokmu zaradi toa treba da se cuvstvuvas za posebna i pobednik vo vasiot slucaj! ajde so srekicka i potrudi se da si ja smiris dusata i da prodolzis so spokoen zivot so lugeto koi gi sakas( vklucuvajki go i tvojot soprug, bidejki e ocigledno deka go sakas) Potrudise tvoite deca nikogas da ne doznaat za avanturata na nivniot tatko, bidejki tvrdam deka uzasno ke gi povredi! ako doznaat deka nivniot roditel ja izneveril nivnata majka i tie samite ke se cuvstvuvaat iznevereni! pozdrav ninuska i se najdobro!

14. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    IAKO MISLAM DEKA AKO DOKOLKU NE DAJ BOZE SE SLUCI NEBERSTVO,NIKOGAS NEMA DA MOZAM DA MU PROSTAM ZATOA STO NEMA DA MOZAM DA GO ZABORAVAM,I VEDNAS KE SE RAZVEDAM,,,,,,,,,,SEGA SE PODZAMISLIV MALKU,TOCNO TAKA SE SLUCILO,POMINALO,,,,,,,,,,,,,,I MISLAM DEKA DOKOLKU TI NE CUSTVUVASE LJUBOV SPREMA TVOJOT SOPRUG,NIKOJ AMA BAS NIKOJ NEMA DA MOZEL DA TE PREDOMISLI DA NE GO OSTAVIS,VO OVOJ SLUCAJ MISLAM DEKA LJUBOVTA BILA TAA KOJA IZLEGLA NA POVRSINA,IAKO TI SI CUSTVUVALA OMRAZA,BES,REVOLT DA VRATIS,NO NA KOGO BI VRATILA KOGA JA NEMA LJUBOVTA KAJ DRUGIOT,,,,,AKO NEMALO LJUBOV NEMALO DA IMA NI BOLKA,UBAVO E KAZANO DEKA LJUBOVTA NEKOGAS ZNAE MNOGU DA BOLI,BRAVO STO SI SOBRALA SILA DA POMINES PREKU TOA,NE PORADI DECATA TUKU PORADI TEBE,DECATA KE SI PIRASNAT BES RAZLIKA MASKO,ZENSKO,,,,,,,A TI BI OSTANALA SAMA ,MOZE BI BI BILA SO NEKOJ DRUG NO BEZ LJUBOVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

15. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Здраво мои прекрасни феминистки!
    Ве читам и стварно се гордеам за начинот на кој комуницираме а посебно би ја поздравила Мина и секоја чест на размислувањето на една млада дама.По природа сум човек кој брзо вклопува пријателство и ако можам помагам но не одмагам барем не намерно :!: но имам лоша мана ако некој ја помина црвената линија на толеранција не простувам,ако морам да контактирам со истата особа на пример професионално би контактирала но не сум особа кој простува и затоа секоја чест на сите они што простиле а има голема разлика да се помириш со некоја ситуација и да живееш во неа па и да преминеш преку неа а простувањето значи да заборавиш и никогаш повеќе да не го спомнеш тоа што си го простил ,е јас овај залаг неможам да го проголтам преголем е за мене.А што се однесува до мажите мислам дека се големи дрмковци бидејќи не го ценат она што го имаат или му е земене здраво за готово,во пакет :( А кога ќе бидат откриени брзо се оддалечуваат од швалерката и брзо кај женичката!Сите вие што сте донесле некоја одлука(да простите,се разведете)доколку за вас е оправдана тогаш таа одлука е правилна.И за на крај да спомнам за моите колеги кои порано ги наведов за пример за неверство,малку ми се необични како во паралела да одат стварно се многу добри брачни другари а кога се сами делуваат како заљубени тинејџери а иронијата е во тоа што живеам со двете семејства и сега како? :?: Ех животов кога би бил лесен никој можеби и не би сакал да го живее!Голем и топол поздрав до сите вас и
    знајте дека никогаш не сте сами па се имаме едни на други.Чао :!: :geek: :!:

16. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Мои Феминистки каде сте?!
    Помина подолго време и од најнеисцрпна тема стана најзанемарена!Ајде каде се новите размислувања и проблеми арно ни тргна работата,има толку многу случаеви и паметни идеи во вас.Ми недостигате,пишувајте,катеиванова каде си пиши што ти се случува? :!: ;)

17. atlantida1

atlantida1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Многу ми се бендиса темата.Се радувам што најдов луѓе сто размислуваат поинаку од средината каде живеам.Имам 44 години,мајка на две веќе големи деца,и важам за уште привлечна жена.А бракот е сосема друга приказна.Никогаш не функционирал така како што јас мислам дека треба.Нормално дека и двајцата партнери се криви.Не дека не си наоѓам кривица,но сепак најголема ми е што дозволив и дозволувам овој брак да оди понатаму.Е сега неверство!Никогаш досега не сум помислила на некоја таква потреба.Но,баш во моментот имам еден колега чие пријателство многу ми значи.Само пријателство и ништо друго,дури и далеку работиме еден од друг.А сепак секој ден барам причина да го чујам,ако не се јавам јас се јавува тој.Проста виртуелна комуникација.Тешко е да размислуваш во едни такви моменти,дали би одел понатаму?Не сум лажен моралист,и се обидувам да не ги осудувам луѓето што го прават тоа.Сигурна сум(дури сега видов)дека зад такво нешто постои голема заднина,а и голема храброст.Не е едноставно да се погледнеш во огледало и да видиш нова личност,која размислува и прави се спротивно од сите принципи што до тогаш ги почитувала во животот.А уште потешко е во таков момент да воспитуваш ќерка од 16 години.Кога подобро ќе размислам најтешко е соочувањето со сопствената совест.Се држам до онаа старата никогаш не вели никогаш.И мислам дека не би го направила.А сепак што е дружбата(виртуелна)ако не емотивно неверсто.Јас се уште размислувам??? А вие......

18. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Здраво Атлантида и здраво на сите!Многу ми е жал што не контактираме со вистински имиња ма да мене ми е вистинското име но сепак уживам кога контактирам со вас!Откако е отворена оваа тема поттикна толку многу размислувања и проблеми кои ги имаме ние жените лично и факт е дека мажите кај нас ќе повторам не земаат како здраво за готово па дури и во постелата незнам кај вас но кај мене одамна е подредено него да му е убаво во сите овие години брак дали се случило неколку пати да тргне од моите потреби значи јас на закачалка па кога сака сметниме кога не ставиме.Ти сега стануваш збунета за новото чуство што се буди во тебе и што си мислела дека никогаш нема да посакаш некого,да слушнеш нетрпеливо и си мислела дека тие времиња останале во минатото е ама не е така и горе долу сите по малку имаме осетено од таа торта не си единствена и тоа е добро!Она што ти го чуствуваш виртуелно катеиванова го направила практично и затоа јас во моите претходни излагања кажав дека се е релативно и прашав дали не е неверство кога спиеш со сопствениот сопруг замислуваш друг или тој друга не се ништо подобри :?:
    Едно е вистина на сите ни треба љубов и внимание и не сме готов производ него суштестесва :!: сакаме да не почитуваат.Поздрав и пишете! :roll:

19. atlantida1

atlantida1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Zdravo!Sakam posebno da odgovoram na mojata nova virtuelna drugarka :D Vesne...mnogu sakam taka vistinski da razgovaram,mislam deka togas moite dilemi stanuvaat polesni.Kolku lesno ne gledaat nasite mazi doma e prasanje na koe jas dosega ne mozev da najdam odgovor.No vistinski me maci edna dilema(iako mozebi ne bi trebalo),kolkava e mojata krivica za sostojbata doma,i sto mozam da napravam da ja podobram..zosto toa navistina go sakam???A,od druga strana postojano ocite mi se vpereni vo skypeto ,i ona silna zelba da slusnes nekoj drug glas.Dali postoi mesto za dilema :?: i dali moze da mu se naredi na srceto na ovie godini :idea: i na kraj ako nesto ...eden zbor te pravi tolku vesel ,poleten ...dali treba da se otkazes...i koga treba da prestanes? Aj se slusame....

20. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Драга моја Атлантида!
    Не си само ти што сакаш да разговараш и не ти се случува само тебе тоа и ние за многу работи сме истомисленички!Незнам колку ми ги читаше коментарите од претходните страници бидејќи таму накратко ја образложив мојата брачна состојба која ја одржувам и до ден денес!И јас ја одржувам,сета хармонија и сите проблеми одат преку мене значи јас водам а тој по мене :lol: А вниманието ми е минимално од негова страна кон мене,а знам како ти е оти и јас сум во слична каша и ми годи туѓото внимание и блискост ама до некоја црвена линија а дали тука ќе застанеме незнам и мене ме фаќа страв!Значи не си сама и сфати го како нешто природно па и подели се за кратко ако можеш и одржувај рамнотежа и да бидеш сопруга и мајка,да го водиш домот и да ја чуваш тајната во срцето што е најтешко.Затоа ти пишав дека тман сме мислеле дека некои чуства и постапки припаѓаат на минатото сме се излажале :!: постоеле во секој период од животот!Поздрав до тебе и сите мои феминистки!