Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    ^
    Во моите случаи сопругите веќе знаеја за неверствата всушност јас и последна дознав и видов само поради тоа што луѓето од околу не оговараа пред мене знаејќи колку е цврсто и долгогодишно нашето другарство.
    Штом видов алармирав кај изневерувачите не ни помислив да кажам кај другарките ни кај другарот што беше изневеруван а не бев ни прашана а и да бев ке си молчев бидејки другарите очигледно не се криеја и свесни беа дека нашиот злобен мал град зборува и се храни до туѓата несреќа па која сум јас да исправувам криви дрини во туѓ брак(доволно си имав проблеми во мојот).
    И јас не мислам дека некој е злобен ако ја извести изневерената страна.Тоа е до карактерот на човекот.Едноставно избегнувам можни конфликти.

На CaraMia, CameliaMiller и tambelina им се допаѓа ова.
  2. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Ај да ти одговорам. Му ги пратив разговорите зашто и тој предосеќал дека маткаат нешто уште пред да дознаам. Му ги пратив зашто беа двајцата во странство заедно, децата малечки овде и требаше да се решат дали ќе остануваат таму. И со сите колеги го имаше изневерено и тоа му го имаше признато во разговор на маж ми. Можеби во момент на бес сум го направила тоа, но кога се слушнавме после некое време со нејзиниот сопруг, тој рече дека тоа што си ги земал децата кај него и ја напуштиле била најдобра одлука до тогаш. Еве од тогаш ниту сакала да ги види децата ниту да се потруди да обкасно што и како. Не ти се правдам за постапката само ти кажувам последици. А маж ми не е одбранет во никој случај, зашто од тогаш неговите не сакаат да чујат за него, а и јас со резерва сум секогаш. Товарот што дома оставил жена и дете за да си истера ќејф сеуште го гони, тоа можам да ти го потврдам. Ниедна постапка на никого не е за осуда зашто секој реагира на различен начин за кој мисли дека е исправен во тој миг.

Инаку според мене не би стоела на страна само за да избегнам конфликт. И да не најдев сама докази, ако некој нешто знае или види, би сакала да ми каже. Јас тоа не би го рекла ливемерство или дволичност или како и да ме нарече ти мене погоре. И моето "бедно" маже не го бранам во никој случај. За мене тој е најголемиот кривец што заминал со било каква морална/неморална жена, не помислувајќи на она што го чека дома. Јас сум многу повеќе за варијантата да ми каже дека веќе не го привлекувам, не ме сака, да ставиме крај, отколку да му глуми дома невиност и да врти други в џеб.

Последна измена од модератор: 9 јули 2018
    На Gosh, carangigia, La diabla и 8 други им се допаѓа ова.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @CurlyBlossomGirl те цитирав за да пишам мислење за постапката а не за целокупната ситуација и никако да давам лошо мислење за тебе.
    Во иста ситуација и јас би изреагирала идентично во моите доцни 20 години(во еден момент тогаш бев убедена дека можам и сакам и физички да се пресметам со "таа")..Бев млада и разочарана и бремена со второ дете..Дадов втора шанса имавме солиден брак се додека после многу години му се случи болест и повторно неверство плус алкохол па се заврши со развод.
    Сега сум во доцни 40 ти години и уморна сум од проблеми па се држам настрана од конфликти..
    Дечките на мојата разведена пријателка сеуште тешко го поднесуваат инцидентот со пораките што им ги пушти бесната сопруга..Пријателката е целосно скршена..Борбата,бесот требаше да се одигра меѓу возрасните а не децата на подмолен и злобен начин да бидат инволвирани.Овие си се во брак,мажето подчинето молчи но животот си го тераат.
    Затоа и беше толку остро моето мислење за постапката..едноставно помислив дека главниот кривец си се извлекол неказнет.

На Harper, CaraMia, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Ова не звучи баш искрено. Као- ако ти кажеше дека не ги привлекуваш, без проблем ке се разделевте. Ама бидејки не ти кажа, а си вртеше друга во џеб и ти дозна, останувате во брак. Па кој би бил луд да каже унапред ако после тоа следи развод, а ако крие- не следи развод?

5. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Напротив, баш тоа е многу поискрено. И во случај да не чувствува ништо за мене, зошто останува во брак со мене? Зарди што ќе речат другите, да му бидам параван? Епа малку кретенско би било тоа од негова страна.

На marchi-cool, La diabla, SwanMay и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    7.408
    Da bideme iskreni.Sekoja zena znae koga mazot ja izneveruva no si dava lazna nadez deka se e vo red.
    Prvo ima izmeni vo sexualniot zivot. Toj ne e ist.
    Vtoro mazeto razlichno se ponasa, na streak e stalno, zakasnuva Od rabota, mirisa na zenski parfem, pa nekoja pudra na koshula, pa odi pocesto na patuvanja, parichki nedostasuvaat,......Aj da ne se zalazuvame. Analizirajte I ke vidite. Zemi mu go mobilniot ke ripne ko poparen. Jas ke go Poznam koga kashavesto izlegol po nadvor a ne pa koga se e** so druga.
    DECA vmeshuvanje e najpodlata rabota bez razlika kolku zenata e povredena. DECA se DECA I ne treba da se koristat za presmetki megju vozrasnite. Nema izgovor za da GI potresuvaat decata.

Последна измена: 10 јули 2018
    На stetoskop, marchi-cool, CaraMia и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.125
    I ako pocne da se banja i mie zabi po 5 pati na den t.e. da vnimava na svojot izgled, oddednas zapocne da se podnovuva so novi alista, patiki i kupuva tic-tac menta, sigurno ima na lager (vaka si vika na maski ako imas svalerka)... :D

На SummerGirl и mira.mira им се допаѓа ова.
  8. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    7.408
    Da da, vidish kako si znaes.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Сте имале вакво искуство?

10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    7.408
    Mislam deka prashanjeto ne zasluzuva odgovor bidejki e premnogu intimno I odgovorot ne bi ti pomognal za tvoite iskustva vo zivotot.

11. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    2.125
    Jas sum masko, vi kazuvam kako razmisluvame nie maskite :D

На alana и mira.mira им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    7.408
    Odgovorot ne bese nasochen kon tebe tuku kon WildMk.
    Normalno deka znam deka si mashko. Ti ne me prasa .

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Znachi ne znam kade da go napisham ova sto mi se sluchi nervozna sum,besna i isplashena.Pishuvam za ex kolega i starec od 60 god.stram da mu se i aram godinite sto gi ima:envy:..mm si dojde od rabota umoren edvaj se dvizhese a deca pekaa za nadvor.mu vikam na mm iskapise i legni odmori barem eden sat a jas ke izlezam mali da proshetam malku i ke go viknam chichko Angelo da svrtime eden krug do vodopadi ,da si popravime malku muabet i deca da si poigraat.Izleguvam od doma i etego Angelo cheka :| trgnavme pokraj edna schuma za da stignime do vodopadite,si pravime muabet ko i obichno za deca,fam, rabota i od nikade mi vika Ana sakam nesto da ti kazham :| go prashuvam sto e chichko Angelo dane e nesto so rabotata ? Me gleda i mi vika sekogash si mi vo ochive i srcevo :envy: ne znaev sto da mu odgovoram vo momentov pa lupnav nekoja glupost kako e dobro de mozhi taka ti se chini deka tolku vreme se druzhime i otvoreno si razgovarame za problemite..vo momentot nekoj mu zazvona na tel pa razgovarashe so nekoj/a i koga spusti pochnavme nekoj drug razgovor..se napraviv na budala za samo da se odtarasam i zaminav doma so mali. Samo sto vlegov doma na kerkami i kazhav sto se sluchi i ona mu napisha poraka on na seto toa vrati demek jas pogreshno sum go razbrala :|..kako ke mu kazham na mm a da ne se napravi nekoja glupost ?

На makedonkamak и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Ова истото што и овде го пиша кажи му го на маж ти. Сосема истото. Лошо е да не му кажеш. Јас би кажала од одма и веднаш.

На 1209, SV1911, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    И јас мислам да му кажеш вака како што кажа тука.

На cresa-jagoda, makedonkamak, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Spie mm ova tek utre posle rabota
    Mi idi da se otepam so kakvi lujge se druzhime :( Decava go gushkaat si igraat so nego pedofilishte staro :puke:

На cresa-jagoda, makedonkamak и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.382
    Секој се учи од грешки.. е сеа ова е индивидуална ствар. Има луѓе и луѓе а има и луѓе кои отпосле стануваат нелуѓе.
    Тоа е лошото.
    Ништо страшно, кажи му на маж ти се, објасниму до секој детаљ што како било и сечи со комшиите.. односно оддалечувај се.. сведи си го кругот на минимално оти денес луѓе тешко да постојат.. а и гледаш и да постојат па пак проблеми.. затоа дистанцата јас велам е скапоцена за денешницава со сите биди ок ама со никого вака близок.
    Знам дека си испаничена и нервозна и дека нема да заспиеш од грижа и неубаво во себе али утре седни со маж ти и отворено зборувај ќе биде подобро ;)

На cresa-jagoda, makedonkamak, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Jas bi se odalecila.
    Koga god da go vidam bi rekla cao brzam.
    Taka poleka ke svati deka ne si zainteresirana.

Dali da mu kazes na mm?
    Toa samo ti znaes. Ti go poznavas kako bi reagiral.
    Negledam deka treba da kompliciras. Rekol sto rekol I ako go izbegnuvas veke nikogas nema da ima sansi da rece nesto. Ako od tvoja usta ne se cue togas mm nikogas nema da doznae.
    Jas licno ne bi kazala I ako me prasa zasto ne sme vo kontakt bi rekla "mi se zdosadi covekov".
    Nisto ne si napravila I nisto ne ti napravil fizicki. Pokusal so zborovi I tolku verojatno nema da odi ponataka dokolku ti se odalecis.
    A sto ako kazes?
    Nie vajda deka mm ke pomisli deka si mu dala povod, mada tuka ne sum mnogu sigurna. Koj iskrajno saka odma anteni diga I somnez go jade. A bas nemas potreba za komplikacija.
    Eve sto ako mm ti kaze nesto vakvo?
    Neli ke ti se podigne somnezot?
    Sega nekoj ke rece veruvam 100%.
    Epa sekogas ima % na vozmoznost.
    Trgni se od nego, ednostavno izcezni od negov vidik I ako go vidis samo odaleku "dobar den, brzam zafatena sum so decata".
    Ne si ni Prva ni posledna so vakvo iskustvo. Sto mislis deka poveke od 5% kazuvaat?

Se sekavam eden dalecen rodnina moj cija zena mu rekla deka kolegata I rekol nesto.
    Toj so cel pamet otisol pred rabota, go nacekal I mu udril boks.
    Pa bogami si odleza vo zatvor 6 meseci zosto se razbira tipot prijavil nasilsto I klemal deka nema vistina od nikakvo udvaranje + se pravdal deka ima semejsto I zenava izmisluva gluposti.
    Aj toa sto rodninava zaraboti zatvor no ? bese kako da im kaze na decata zosto tatko im e vo zatvor?
    Mogla ona sama toa da go resi vaka kolateralna steta bese mazot.
    Taa klemase deka ne ocekuvala takva reakcija sto e e poveke od normalno.
    Sega se cudam sto ocekuvala, deka kolegata ke priznae I ke go zagrozi sopstveniot brak?

Toa e moe mislenje.

Последна измена: 12 јули 2018
    На WORRIED.BT, evangelina.ina, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Ne prashav dal da mu kazham nego kako da mu kazham :| mm nikogash nema da go spomni toa deka jas sum mu dala nekakov povod na starecov on mnogu dobro me poznava..mene mi e strav dane se iznervira pa da go vati za gusha starecov a ovde takvo nesto ne smee da se sluchi posto posle mm ke bidi kriv..seto e na opaku :(

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  20. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    E pa togas kazi mu otprilika vaka nesto
    "nesto ne mi se sviga kako se zblizuva so decata, pa gi guska, pa sto ima nekoj da gi pipa, sto zaeme koj mu se namerite. Mene me gleda cudno I vcera mi rece toa I toa"

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.