Пред да започнеш со разговор околу случката , замоли го да остане смирен и да не се нервира, дека не е ништо вредно за такво нешто. Мажите не сакаат вакви случки и секој различно реагира, те разбирам потполно. Ова нека ти е лекција и стесни го кругот на пријатели со кој се дружиш. Луѓево забегаа веќе, крај им се нема. Општо до сите, внимавајте кој ви влегува дома. Не се сите со искрени намери. Позз @zalosna Како така? Ова како масло на оганот да додаваш, уште децата да ги смешаш Ништо филувано и измислено, ќе ја каже вистината и точка. Без уводи и чуда, едноставно тоа што е , е.
Јас не гледам проблем во тоа да се зборува отворено. Само смирен пристап. Не знам зошто, но откако почнав да го читам постот на @zalosna, не бев зачудена, веќе нема нешто што ќе ме зачуди. Чим сопругот не уби една персона, ќе се воздржи секој. Еден што ни се правеше пријател, поточно на сопругот, тапшања по рамo и слично, какви се не муабети ми сврте. Дури стигна до тој степен да ми каже дека и да сум била со деца разведена или недај Боже (до кај иде човечки мозок) ќе ме земел и вдовица. Среќа моја па не изреагира бурно мојов, само што јас се тресев добри 3дена од нервоза. Има уште случаеви, ама не би да навлегувам, има болни луѓе, сфатете. Не значи дека ние даваме некаков повод. Едноставно не се при себе. Многу одвратно!
Ne mi e jasno kako na kerka ti si I kazala za vakva sluchka. Decata postedi gi od detali I vmeshuvanja, isprakanje poraki. Najdobro e otvoreno so soprugot da pozboruvas smireno I da mu kazes deka poveke ne se chuvstvuvas ubavo vo druzenjeto so Angelo.Ako ti si smirena vo izlaganjeto I soprugot ke e smiren I nema da dade vaznost na sluchkata tuku samo ke go pocituva tvojot stav. Odalecete se od chovekot .
Kerkami nee malo dete koga si dojdov doma prvo so nea se vidov a ona go poznava chovekot pred 2 dena sedevme zaedno so nego.ona mora da znae koga ke se sretnat da zamini i da ne zastanuva so nego. A na mm se ke mu kazham posto ne sakam nekoj nedokvakan da se pravi pameten a mm magare da go pravi utre drugiden pak prijatel ke mu se pravi inache kerkami od moj tel ja isprati porakata te. kako jas da sum ja pishuvala porakata
се нервираш сега и просто се чудиш шо ти се деси сон не те фака жено легни наспиј се утре на ма ти ке му кажеш шо се деси ама прво натерај го да ти вете дека нема да праве сцени не се чуди кај нас тоа тука у мк на секој чекор го име седе со вас на маса а под маса се задева
Vo momentot koga si dojdov doma osetiv samo scham vo mene i ne znaev kako da izreagiram osvem da i kazham na kerkami i da se iskazham tuka za sreka mm spieshe i uste spie..
ке помине и тоа чудо сеа те копка едвај чекаш д аму кажеш на маж ти ама остај човекот нека спие утре ке му каеш
Најдобро е да му кажеш на маж ти, би требало да те сфати и да не прави инциденти, а со човекот да изгубиш секаков контакт. Јас вака би постапила. Ништо страшно, не си ти виновна за ништо, само за понатаму верба во никого.
Vo razlichni zemji imaat razlichni obicai.Na pr. Anglija pred 30 god ako te pokani momce za vo kino ili za izleguvanje znachi deka ti se dopagja I sakas da ti bide dechko. Kaj nas vo toa vreme kaj imas drugari I si izleguvas bez operetuvanje deka na prva sredba treba dechko da ti e. Pregolemata bliskost kaj razlicni narodi moze da bide protolkuvana za povod. Ne mi zamerajte no sakav da dadam samo razlicen pogled vo razni kulturni podnebja, ne go opravduvam starecot koj se pustal na semejna mlada zena.
Ne draga moja mm na mene raka nikogash ne krenal,a za vakov sluchaj ne znam kako ke izreagira prema chovekot (nechovek).jas prashav kako da mu kazham posto vo momentot osetiv samo sram prema mm mm znaeshe so kogo sum i kade sum i nee prv pat vaka da se druzhime ,so god. se znaeme so chovekov.
Не мислев насилен со тебе, него општо. Бидејќи, сама рече, дека ти е страв, затоа што не знаеш како би изреагирал. А за срамење, немаш потреба, пошто ти не направи ништо лошо во случајов, и немаш влијание врз тоа што другите прават и зборуваат (пријателов, конретно).
Taka e Da bev sama vo momentot mislam deka so 200/h ke izbegav od nego..malechkive bea so mene pa morav poleka do doma.nojkeska trista filmovi si napraviv vo glava za ona sto mi reche deka sekogash sum mu bila vo ochite,se osejkam kako da me sledi
чекај малце СТОЈ ова е сериозно набедување ако не е така како што кажуваш. Треба да си 100% сигурна дека го кажал во таа смисла за да потегнеш било што и да кажуваш дома! Можеби човекот сакал да каже дека те цени,дека се дружите и сте работеле подолго време па во некој контекст на муабетот што сте го терале мислел дека си му при срце...Јас мнг пати имам така кажувано на луѓе што ми се драги и што се дружам по долги години со нив...Дека ми се во срце и се ќе направам за нив ако ми се преблиски...Испитај си го целиот муабет повторно...зошто РЕАЛНО лошо е ако не е така како што си сватила,сериозно е дури,ем е постар ем ќе го замразат твоите деца а викаш се дружите многу,а не па и маж ти да дознае па ДРАМИ
Ne koga mi go spomna toa kako sekogas sum mo vo ochite i srceto jas 2 pati go preprashav na sto misli on se pocrveni i proba za raka da me vati.vo momentot tel mu zazvona i posle razgovor jas pochnav za drugo da razgovaram za vreme da pomini dodeka stignime doma so mali
аааа е тука е веќе друго... јас да сум била...Ко што ме нервираат такви работи мнооооогу,сигурно ќе ми се споеа + и - па немаше да бирам што праам и кажувам ќе го отерав 100%! Сама ќе си ја решев случката,ќе ме фаќа за рака?море марш...па уште и пред детето мое ЛЕЛЕЕЕЕ...одма да кажеш на маж ти!
Da bev sama podrugo ke izreagirav bev so malechkive nedaj bozhe nesto polosho da mi napraveshe pred niv.vo momentot samo vo niv mi bea ochive i edvaj chekav da podzaminime od mestoto. Tuka naokolu ima samo voda i starski dom nikoj nitu ke me slushneshe nitu ke me videshe.So mm se slushnav se iznervira i mi reche deka on ke go stredi seto ova,da ne izleguvam deneska i da go pratam sinmi da zavrshi nekoja rab.toa e. Ako razberat tatkomi i bratmi za ova zhiv ke go izedat i so niv se poznava
Нека не избрзува ни тој ни ти јас мислам. Почекајте да се врати маж ти од работа па седнете двајцата и на тена рагзгледајте ја случката пред било што маж ти да превземе, поразговарајте и видете да не ја направите голема па да не дај боже се стигне до полиција. Со чист разум. Не вреди за тој човек маж ти да заглави у проблеми. Крај краева би можел да иде и да му каже 2 3 збора и да разговара со него за да се тргне од вас. Битно сакав да кажам немој вака од после равота да иди и да му забие некоја, нека дојде дома па разгиварајте со смирени страсти и здрав разум за случкава.