https://buff.ly/2Seh3xW Прочитајте го текстов, ама пробајте да не се згазите од смеа. Поголеми глупости немав прочитано! Да се чудиш на паметот што го носат некои луѓе.
Ненормална работа бе!! Па што не пријавила во полиција, ако ја истепал... Та и снаа и'.. Таа, бајач им помогнал??!? Абе ајдее
Уште насловот кога ке го прочиташ ке ти стане јасно: Швалерката на син ми со вештичарење го одтргна од жена му и децата – успеав да го спасам
Искрено сакав да ставам крај на се, но заради детето но му реков уште еднаш и без око да ми трепне го оставам па нека си го гледа детето од страна
Само немој да останеш нареден пат ако има. Пошто тоа ќе го сфати како 'лажна закана'. Ако не дај Боже, се случи пак, паковаш себе и детето и одиш кај твоите на неколку дена, да видиш како ќе се однесува ако не му сте дома.
Јас сум сигурна дека уште еднаш недај боже да се случи нема да му простам, јас секогаш кога сакам да отидам кај мајка ми да преспијам тој не дозволува од страв дека нема да се вратам, доага и тој и пак си одиме дома.. Го имам прашано зошто да не останам кај мајка ми!? Он само рече дека меможел да заспие без мене и детето..
Како не ти дозволува да преспиеш кај мајка ти? Кај смее да ми забрани маж ми, ако сакам да поседам кај мајка ми.. и пред да родам, и со детето. Кога сакам одам, колку сакам останувам. Моја одлука си е тоа, мене ми е мајка, не него.
Знам, но не сакам да се расправам одтануваме колку што јас сакам.. како што реков страв му е не за друго.. Јас да сакам никој нема да ме спречи во тоа, но би ми било тешко да го повредам... Сепак, изневеруваат само слабите.. А он е еден од тие..
A zosto voopsto ti ne bi da go povredis koga nego neli ne mu e gajle dali so negovite postapki te povreduva ili ne...Pa zgora na toa i be te ostaval da posedis kaj majka ti mislam hello... tugoto go sakam ama i moeto ne go davam zalno e samo za bebeto...
A sto da pravam, use tolku da go razgoruvam oginot... Se vo svoe vreme, ne sum toj tip sto saka da povredi nekoj, bi se razvela i pravila sto sakam...
Ognot ti i da ne go razgoruvas mt si ja redi negovata a kako sto veke pisa @WildMk odenje kaj majka ti kuznae so e. I da sto li bi pravela osven sto bi ziveela vo nedoverba i so somnez.
Nikogas ne mislev deka ke prostam nesto vakvo no ete zaradi deteto, a za kaj majka mi sekako deka po sekoja cena ke ostanam tamu, samo sto ne sakam da se karame use tolku.. ama ponekogas mora svesna sum za se
Super e toa sto si svesna i nedozvoluvaj da ti pomine zivotot taka...kavgite nema da pomognat ama isto taka ni tvoeto podgoltnuvanje na iznaveruvanjeto
Со вакво размислување дури и малце е тоа шо ти го праве Од главата си патиме самите ако само така терај да не се зачудиш ако некој аи дома не ти ја донесе кафе да и свариш
Кога ќе го слушнам тоа ради децата на моменти се осеќам толку изреволтирано бидејќи само поради тоа ради децата 90% од жените трпат насилство, малтретирање, неверства и што уште не додека ако размислиме правилно за децата многу подобро би било кога би израснале во мирна и здрава средина, а пред се и самата жена и мајка се става во втор план и одбира да биде жртва, тажна, несреќна само поради среќата на детето, да тоа е исправно да се мисли на среќата и што е најдобро за детето, но со оглед на тоа што децата секогаш се по приврзани за мајката нормално е таа да биде прво среќна за после да може да го направи и детето среќно. Како што кажав и погоре човечки е да се даде втора шанса само што во повеќето случаи се испоставува дека и воопшто немало потреба да се даде, но вреди да се обидеме.
Огинот не да е разгорен во случајов туку и пожар фатил. Зашто го правдаш? Бил од послабите! А бе ајде немој молим те. Ајде си решила да му простиш еднаш, па овој пак продолжува.. и ти уште го правдаш заради детето!! Него ако му било детето во глва немало да го пика кај друга! Него ако му стало до вас немало да помисли на друга и тоа баш кога ти бил најпотребен. Него сега му е страв дека ако го оставиш ти, а и таа изгледа не е некоја која би го гледала цело време, и си се плаши дека ќе остане сам. Е тоа е работата. Па сега ти види. Дали сакаш да бидеш секогаш тивката и повлечената која нема да го разгорува огнот а тој ќе си пали пожари, или ќе си се цениш себе си и сериозно ќе си ја сфатиш работава.
Па и баш затоа и пишав дека би го преиспитала тоа пријателство. Дали би можела да функционира со другарка која има различни морални норми од нејзините ?!
А што има приватниот (интимниот) живот на другарка ми да ми влијае мене?? Ако е она со послободни сфаќања, а е прекрасна како личност треба да не ја дружам? Или па да се плашам дека мажот ми ќе ми го земе? А бе ајде.