1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    А мажот твој се покајал после 8 години, и одкако си го фатила кај што нивната врска им е при крај, тоа е друг муабет, ама кога веќе пишеш, еве да ти кажам, мене ми изгледа како да се задоволил со тоа што му останало, ама не е уопште битно јас што мислам
    Дали сте свесни што пишувате...ЦИТИРАМ дАЛИ НЕКОЈ Е НАВРЕДЕН ОД МОИТЕ ИЗЈАви

На тп18 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Да, сите жени што биле изневерени и што заминале пошо ти им рече дека не биле доволно силни и го уништиле бракот. Сите тие се навредени од твоите изјави.

На VIKOJNA, sj *O*, Someonespecial и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Е како да не биле навредени.
    Тоа што една останала, не значи дека не е во ред што друга заминала.

Не се носи секој исто со ситуациите во животот.
    Глупаво е да им се суди на луѓе за тоа, како живеат.

На Broken♡, Sofice, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Да де и јас велам да не им се суди. Да не се коментира како треба да издржиш мушки со некој што те изневерил инаку не си храбра. Не искоментирав за нејзиниот избор да остане. Уствари искоментирав дека е супер ако ја прави среќна.
    Али не е у реду да вели дека тие што заминуваат не се силни, или дека го уништиле бракот и за тие две работи зборам цело време.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    ИЗНЕСИ ГИ ТИЕ МОИ ЗБОРОВИ ЈАВНО ДА ВИДИМЕ СИТЕ,

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не прочитав некој така да рече...

На LITILJ1907 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    Не побара совет, точно, ама не можеш да очекуваш на форум да нема дискусија ниту реакција на твоето мислење. Нормално е да има коментари, ако не можеш да се носиш со туѓите ставови, тогаш не ни коментирај. Ама генерално, човек кога искажува лично искуство на форум и како постапил во одредена ситуација, баш сака да добие потврда дека тоа што го направил е исправно иако можеби не е. Твојата одлука за тебе е можеби најдобрата, за друг не е. И прифати го туѓото мислење.

Јас лично, еве, да сум на твое место би си заминала. Не можам да сфатам зошто би му простила на оној што ги прекршил заветите на венчавката. Ако бираш некого за да го поминеш животот, знаеш свесно во што се впушташ. Или прави го тоа, или немој воопшто да се нафаќаш на моногамија ако не си способен за тоа. Ова важи и за мажи и за жени. Па нема подолно од такво покажување непочит спрема партнерот.

И јас сум била изневерена, го сакав повеќе од себеси, тој пак мене ме одбра на крајот, ама заминав. Заминав оти не можев да простам. Тој човек го сакав како што никого во животот не сум сакала, и ме молеше да му простам. Му простив одамна, ама откако ја закопав љубовта према него. Пред тоа не можев. Не знам, не би можела да го гледам секој ден тој што ме изневерил и да се преправам дека ништо не се случило. Едноставно не можам да го гледам, не па да делам кревет со него. Мислам дека ако останев со него, љубовта ќе се претвореше во омраза и ќе беше уште полошо. Не се каам што заминав, вака сум посреќна, со друг. Си го сакам мажот ми, ама и со него да се случи ова, пак ќе заминам, и покрај тоа што имаме деца. Оти тоа сум јас.

На H.VAGA, Shmizla94, oblace1 и 46 други им се допаѓа ова.
  8. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    970
    Абе ај да е еднаш бидено ,,ќе сфатам" згрешил чоекот,само нека не ме убедува некој дека не бил свесен 8 години што правел,и дека по толку време од ко го фатила сфатил дека тоа не било исправно.(facepalm) И што,да не го фатеше ќе си живееја среќно сите 4ца до крајот на животот.А и овие приказниве дека бил подобрен ми се ...(n) Таа чим 8 години не сфатила дека ја изневерува и и изгледал како да е океј,од кај ќе препознае сега дека не правел ништо на страна.Или овој ми изгледа како да е за во холивуд чим толку вешто се криел дооолго време :?:

На oblace1, VDT2906, VIKOJNA и 12 други им се допаѓа ова.
  9. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    21.969
    Незнам па ти што се потресуваш.Ве повикаа на одбрана тинејџериве?
    Каков издржан аргумет сакаш за некоја што споделила искуство без да бара совет , а дежурни феминки рипаат со осудување како да ги прашал некој нешто.
    Ако напишеше дека му вратила исто , ќе дојдеа пак други со осуда дека е иста како него.Ако се развела пак ,стари бабетини ( нешто слично како младиве тука ) ќе зинеле дека е разведена и незнаела да си го зачува бракот.
    На народ како нашиот што сака да се замеша во сечиј живот никогаш нема да можеш да му погодеш.
    Еве сега ќе заминам оти ми рече чао дежурната советодавачка од темава :D
    ;(;(;(
    Ако добро читаш , а очигледно е дека не читаш , па пак би ти рекла да се дообразуваш , (ако воопшто имаш некое образование) јас апсолутно никаде не ја потапшав по рамо дека добро направила што одлучила да му прости.
    Ниту ја потапшав ниту ја осудив , ама па вие од каде сте научени некој да не се замеша во нешто па ако сакав да ви кажам да не и се мешате во одлуката , тогаш сум ја тапшала по рамо.

Можеш колку сакаш да скокаш и да кажуваш дека никогаш нешто нема да направиш , животот е многу интересен :) па останува да видиш.

На тп18 и An-na им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Не побарала мислење, а пишала на форум - место кое функционира со мислења. Нереално очекување е да очекуваш дека нема да ти реплицираат.
    Нема потреба да се оценува мислењето на некоја членка според нејзината возраст. Така не го напаѓаш нејзиното мислење, туку ја напаѓаш нејзината личност. Едноставно е деградирачки.

На sj *O*, candy.cane, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    42.687
    Значи тебе мужот те вара кај ќе стигне, и ти му ќутиш, па затоа и си даде сама право да коментираш на темава, така?

На sj *O*, Someonespecial, lovestoneddd и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Трол или не, ќе пишам мислење.

Дали оправдувам неверство? ... Не.
    Дали би простила неверство? .... Не.
    Дали би простила неверство кое траело цели 8 години? ... Ни на крај памет.
    Дали ја разбирам членката? ... Се обидувам. Некако и мене ми е нејасно како може да живее со сомнеж, но сепак ќе речам нејзин живот.

@LITILJ1907

Е сега за тоа што го сподели тука проблемот, а всушност не сакаш коментари никако не можам да сфатам.
    Разбирам дека си нова, ама имаш тема на пример СДК (без цитирања), па ете таму можеше да раскажеш и да ти олесни.
    Штом веќе си пишала тука, очекувај дека ќе бидеш цитирана.
    Друго што ми паѓа на памет зошто пиша токму тука е затоа што имаш потреба од валидација на твоето простување.
    Раскажуваш тука, не наидуваш на посакуваната реакција и почнуваш да си го оправдуваш сопругот.
    Всушност мислам дека го напиша ова не за на сите да им објасниш дека би можело и така да се постапи во случај на неверство, туку за да си се препрочитуваш себеси и со истото одново и одново да се убедуваш дека си го направила вистинскиот избор.
    Колку и апсурдно да звучи, мислам дека таа е причината.

На VDT2906, VIKOJNA, sj *O* и 19 други им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    21.969
    Значи дааа, прва си што погоди.И тебе исто? Од искуство знаеш претпоставувам ;(;(;(

14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.417
    Допаѓања:
    22.664
    8 години да вараш некој, 8 години да не те осети...
    Тоа се 8 години куп лаги.
    8 години да ме лаже за било што, ќе се налутам.
    Многу ми е чудно...
    Каква љубов има таму, каде што некој нон стоп лаже, односно кова планови, измислува, како да се види со швалерката.
    8 години, после секоја лага, дека бил со другар, службен пат, трчање, утакмица...
    8 години после тоа доаѓа дома и легнува до жената без срам, без грижа на совест...
    Нека е 1 година, нека не се 8...
    Самиот факт дека лажел, глумел, кажува се.
    Еден човек кој сака и цени некого, нема да смислува лаги.
    Да дознаам дека ме изневерил, нит мене нит дете ќе види.
    И знае, му имам кажано...
    Не те стопирам...прави што сакаш, ама кажи ми со време, не ми набивај рогови. Расчисти со мене па оди кај сакаш.
    Чим се криеш вешто, значи многу длабоко си навлегол во шемата на лагите, а така не е изневерена само жената.

На oblace1, hermosa, sj *O* и 18 други им се допаѓа ова.
  15. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.433
    Me intersira kako dozna nejzinot maz i dali seuste se druzite?
    Kako reagiras koga ti i maz ti ke ja sretnete drugarkati?
    Jas licno ne bi prostila, no jas i ti ne sme isti. Pozdrav i se nadevam deka ponatamu vo zivotot nema da imas vakvi stresovi...

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Не, не побара совет ама ова е форум и сосема логично е дека луѓе ќе те цитираат и ќе кажуваат свое мислење или пак како они би постапиле.
    Знам дека го напиша постот со намера да биде инспиративен, ама не е ни најмалце, жалам. Изобилува постот со слабост и покорност, од твоја страна, и доминантност од негова страна. А да, и лицемерие.
    Патријархатот под чие крило е маж ти, успеал да направи да му простиш нему, а не и на другарка ти. Сигурна сум дека со другарка ти немате ист однос како претходно, т.е дека немате никаков. И тоа кажува се.

На sj *O*, Someonespecial, Feminka22 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Мислам дека премногу сте строги со коментарите сепак се работи за чуствителна тема немора веднаш избрзани заклучоци да давате не секој исто го доживува неверството, некогаш непростувањето и гордоста може и во пропаст да доведе и обратно, зависи од околностите и секое неверство е индивидуален случај и да, 8 години неверство не се малку али ја не би додавала сол на рана тука.

На тп18, Someday, Biljarkata и 4 други им се допаѓа ова.
  18. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    Се чудам како тоа функционирате овде,реков ќе заминам но неможам да издржам со тоа што го пишувате,не пишав овде за да имресионирам некој ,или да барам совет од некој,јас решив што ќе правам и тоа го правам.Споделив искуство од нечиј живот ,споделив постапка од некоја жена која решила така да живее.На никого не му солам памет ,ниту му кажувам што да прави само ви кажав што јас направив.Е сега дали е паметна одлука јас не тврдам ,и не викам дека е, само јас сторив така како што за мене мислев дека е најдоброНиту една жена не мора да ме слуша и да прави исто како мене .Секој си е за себе поединка,и секој знае како му е во душата.Сите не сме подеднакво храбри и сите неможеме да носиме исти одлуки.Може ли некој да ви кажува со сила што треба да правите.Уште еднаш изјавувам.(не сум запозната кој се правилата на фемина со изјави и цитирања)На никому ништо не му реков да прави,ниту навредив се додека тоа не се сврти против мене ,а потоа гледам дека е избришан делот каде што јас коментирам навредливо, а делот каде што мене ме навредуваат останал.Н е бев спремна на вакви критики и сугестии ,но ете се случија по ваше велите дека е нормално , во ред почитувам тогаш.А зошто кога вас ве навредуваат веднаш земате одбранбен став?Едноставно неможам да прифатам дека некој ме прави малоумна ,според тоа што сум прифатила ваков начин на живот.Се изживувате врз мене дека ме искористил, ме фрлил , дека сум глупава ,дека му поминал меракот, дека давам лош пример за останатите жени,само затоа што ви кажав што сторив со мојот живот.Каде ви е културата зошто такво однесување.Барем еден од вас да е исправен во се па да навредува друг.Кој е за жалење нз јас или вие.Да сум единствената која одлучила ваков живот ок ..но не има многу .Половина од нас не ни знаат што се случува со нашите партнери.Јас бев одсекогаш против неверството .но мене ме снајди.разбрав после долги осум години.И додека некој коментира сега против мојата одлука и после неколку години дознае сакам да го прашам како се чуствува дали е малоумен што не осетил ништо.Не сте светци никој ,немојте да судите има кој да суди, ...
    Помислив дека ке има прашања за тоа што се случувало за време на наверството како да откриеме некои интриги и сплетки кои што животот ни ги носи на секој,како да можеме да препознаеме ,како да селектираме пријатели ,како да помогнеме на некој ,а не да обезвреднуваме нечија одлука и нечиј став.Дали сте вие тие што треба да ставате сол на туѓи рани.и да сакав да споделувам со вас дел од целата сплетка проценив сега дека сум безвредна за тоа да ви пишувам. сите сте грешни во некој дел можеби некој и вас ви простил.има ли идеално во овој живот.

Последна измена: 24 ноември 2019
    На AngIv, Someday, Sanja1105 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.386
    Не се лути @LITILJ1907 . Веројатно ти е многу познат темпераментот и ставовите на поголем дел од македонците и македонките, нели и ти си дел од нив.
    Никој не може да те направи малоумна ако тоа не си. Никој не живее во твоите чевли. Овде може до утре да се збори, пак ти легнуваш со човекот во кревет и ти го гледаш во очи и ти го допираш. Ако ти прија сето тоа, било кој овде што да каже, не може да ти влијае многу.
    Бракот и љубовта се менуваат и лаже секој што вели дека му е идеално. Сите се бориме за својата среќа.
    Јас за моја жалост, деновиве бев во ситуација некому да давам ( побаран ) совет : да се разведе...оти алтернативата од моја перспектива ми изгледа полоша. Ама никогаш не би одлучувала за некого друг освен за себе. Што и да одлучат ќе поддржам. Ниедна од варијантите не е прекрасна, ама тоа е животот, чупав и длакав. Брак не се спасува по секоја цена. Не според мене бар. Еден ни е живот и да не го зацрнуваме по свој избор. Никој не знае што го чека.
    А за интриги и бирање на пријатели, нема рецепт. Еве можи пријателка ти била боља во секс од тебе . Или боља во нешто друго. Или макар само различна а на маж ти му треба предизвик. Плус љубовта не оди по заслуга . Ех, што убаво да беше така... добрите и верните да се сакани, среќни и здрави. Охи, светот е далеку покомплициран .

На flower30, martovsko cveke, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  20. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Нема да кажувам ништо од тоа што кажале другите, ама и мене ме интересира во каков однос си со другарката? И искрено ме интересира што мислиш ти, зошто го правеле тоа?

На sj *O*, Alisa22, riba79 и 2 други им се допаѓа ова.