Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Srcka trebase da bides podgotvena na vakvo neshto. Ima luge shto ke te osudat,ima luge shto ke ti se voshitat i ima luge shto ke te poddrzhat. I zatoa ovde nema lutenje za toa koj shto rekol ili kako sfatil site si iznesoa svoi stavovi misli ...

На sj *O*, riba79, LadyLollypop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    мојата другарка беше другарка од соседството,секојдневно пиевме кафе,можеше да се случи и по два пати до три да се видиме во денот.Брак како брак секогаш не беше се мирно кога си со некој секојдневно можеш да го фатиш и во смеа и во карање и во се нели ??таа секогаш беше тука да го види тоа.Пет шест години живеевме во тој контекст,споделувавме о болка и среќа и тага.во последнита година станавме и фамилијарни гости,со своите сопрузи.таа беше доста сиромашна во поглед на пари.Нејзиниот сопруг имаше но беше ограничена со тоа и јас ја сожалував многу.Додека кај мене беше обратно ,сите пари што мојот сопруг ги печалеше беа во мене ,и јас водев евиденција за сите месечни подмирувања,мојот сопруг знаеше дека сум добра во тоа.Таа живешее во прангите на нејзиниот сопруг.Неможеже ниту да се смее ниту да излегува ниту да се грижи за домаќинството како сите жени ,нити пак за децата.Маж и купуваше што требаше за дома маж и ги водеше децата на доктор,маж и веш закачува .мети, пери а таа само оди по него и ја слуша неговата наредба.Јас едноставно полудував кога го гледав тоа .Верувале или не последната година кога прекинав да се дружам со неа ми беше многу тешка .Немаше зошто да размислувам дека нешто се случува меѓу мојот сопруг и неа но ете така ме тераше да мислам постојано на тоа.Во последно време од нашето живеење имав и кошмари како тој ме изневерува со неа.почнав да се одалечувам од неа и го прекинав другарувањето.Тогаш стапила на сила и нивната врска и траела точно осум години.Понекогаш си велам можеби и подобро е што прекинав со неа зошто ако доаѓаше сеуште кај мене можеби ке беше полошо.Таа ке одеше со него и ке доаѓаше кај мене и главата ке му ја полнеше со триста муабети.Ете така почна се.Сега таа е вработена на добра позиција ,има пари а нејзиниот сопруг остана со метлата да мети и вешот да го простира.Сега таа е главна.се врти се во животот.за нивната врска јас му кажав на нејзиниот сопруг. притоа имав и доказ телефонските броеви но тој ми рече не е вистина не верувам.Остави ме да си гледам мојата фамилија.Јас го почитувам неговиот избор.негово право нели?после осум години за првпат разговарав и со неа и ја прашав што стори ?зошто ? Ми рече мојот живот беше пекол ти имаше се јас ништо.земи си го слободно и онака веќе одамна не сме како што треба беше прашање на време кога ќе пукне.Си заминав без збор ,зошто за прељуба се потребни двајца.мина цела година откако сто пати паднав и станав .Секое мое излегување на улица беше мрачно кога ќе ја видев,секој поглед на мојот сопруг беше издајнички без грев.Јас почнав да умирам полека ,и да паѓам во депресија.Децата и тој беа тука со мене цело време.Тој виде што сторил и до каде му се сите овци на број и ми рече дозволи ми да ти помогнам јас ти го сторив оваа јас ќе те станам.Знам дека простив но тоа не значи и дека заборавив .Никој нема право да ме осудува на ништо.тој сватил дека ми нанесе големо зло.Маѓепсаниот круг на неверството не завршува никогаш според умот.Тука има нешто повеќе.НЕКОГАШ ГОДДИНИТЕ СЕ САМО БРОЈКА.ТОГАш РАЗМИСЛУВАВ БИЛО ЕДНА ГОДИНа ИЛИ ОСУМ ИСТО Е ТИ МЕНЕ СИ МЕ ИЗНЕВЕРИЛ.станав со негова помош ви кажувам искрено.Како бебе кое проодува и тој е тука до мене ме гледа да не паднам.Не не ме гледајте така ,можев да заминам и да си одам имам семејство имам пари имав се друго , но јас сеуште го сакав.Плачев ,и собирав храброст да станам и да одам без него но неможев.останав со него.другарката остана со нејзиното семејство моќна и секоја чест за неа.Е сега ако има уште некој да мисли дека пишувам за тоа да изгледам интересна а не сум изгледам глупа нека се искажи слободно.Овде сум затоа што сакав да споделам дел од мојот живот.

На Miss666, makedon81, martovsko cveke и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    @lovestoneddd so ti e cudno poznavam vozrasen par so nekoi si 50 + godini mazot veke si e 20 godini so edna ista svalerka ( vtora zena) moze da se narece posle tolku godini. Negovata zena neznam dali namerno se pravi deka ne znae ili navistina neznae ama ovie apla si teraat.

4. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Ponekogas namerno gi zatvorame ocite jas barem taka toa go velam . Znae ama nema shto da pravi ne sekoja zena e podgotvena da se razvedi i da pocni nov zivot zatoa. A mozebi i slepo mu veruva ne mozi da se znae kako vistinski se cuvstvuva :^)

5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Како може слепо да му верува а знае дека толку време си ебкал на страна?

На cresa-jagoda, sj *O*, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Каква шанса ти тие жени за жени ли ги сметаш тоа е немање достоинство за мене да се прегази и себе за некој си прдло шо му играл опашот

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Vo postot shto go citirav imaa pisano deka ili ne znae ili se pravi deka ne znae neli? Epa kazav mislenje i za toa ako znae i ako ne znae deka nejziniot si se ebavka so druga. Ima zeni shto i dokazi da mu pokazis i samite mazhi da priznaat tie ke bidat uvereni deka toa ne e vozmozhno

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Spored mene neverstvo da ne se prostuva. Ubavo mu e koga si se ladi so druga ?ubavo mu e koga ke si smeni malku i poza i zena a bogami i tehnika? Epa ubavo da mu bidi u na sud koga ke si go potpisuvaat razvodot. Zosto da prostam?? I bez mazh se zivee i deca bez mazh se rastat.

На cresa-jagoda, sj *O*, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Искрено за мене да живееш со човек кој мора да го трпеш, неговите неверства и понижувања цел век е самоубиство

Така е.

Последна измена од модератор: 25 ноември 2019
    На cresa-jagoda, sj *O*, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Ne ni vredi da trpish. Niedna majka nema dete rodeno za nekoj da si gi leci kompleksite da si igra nego kako shto mu odgovara. I kerka koga ke imam sekako ako dade Bog ke i dadam do znaenje deka shto i da se sluci vratata sekogas otvorena ke i bide

На cresa-jagoda, sj *O*, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Некои на форумот од 20 години поубаво размислуваат од некои 50 годишни жими се

На cresa-jagoda, katalina, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.972
    Секој со своето размислување. Не треба да осудуваме некој зошто постапил така, а не направил како што се очекувало.

Сметам дека ако личноста која што е изневерена сака развод, таа не го уништува бракот. Бракот го уништува тој кој изневерува, како што кажаа и другите на форумот.

На Lady D ❤️, Blue.Sky, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Алал да ти е! Јас со врело масло ебалото ке му го попарев и ке го гледав како вриштит...

На flower30, Love 83, bibiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас вака да ти кажам и јас бев во врска не во брак со човек што ме изневеруваше со неговстс нсјдобра другарка, значи нс родендени на се беше присутна, замисли кога дознав и тој побарс прошкс и јас осеќав дека имав иднина како тебе и он "мноооогу ме сакаше" дур не дојде ред да го фатам дека го прави тоа пск со друга со трета.... И на крај сама ди заминав, само сама се лажев дека не е таков и нема да го повтори тоа никогаш.

На Milobebence, flower30, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  15. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    Исто како што вие размислувате за мене зошто простив .така и јас размислувам зошто и тој и прости . неа.Јас барем признав дека сум изневерена а тој не.Можеби и тој е слабак како мене неможи без неа..Којзнае никогаш не дознав,,а изгледаат доста среќно заедно

На Rabbit 97 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас ќе ти пишам пак, не бњв доволно опширна прееска.Не би требсло да ти е гајле за нив ни како и простил ни ништо. Тоа си е нивни проблем, мислам дека имаш навистина голем твој проблем, не треба да береш и туѓо гајле. Пак ќе кажам и јас бев во слична ситуација, ама тогаш бев 17 годишна и не бев со овој памет сега. Кога спомнав барање прошка од него не беше само извини, туку караници, плачки како можел толлу време да ме измеверува, висење ксј мене под прозор, купување поклони, разговарања со мајка ми, пишување писма и на крај ветување со негова крв на листот дека нема да се повтори и веќе заборавив што све не. На крај простив и покрај мислите зс сите пати кога сум седела со другсрка му, дури и им правев палачинки дома ксј него кога ќе дојдеше на дружба, а они сами седеа во соба кај него. Јас имав куп сомнежи и нс крај ги фатив. Замисли колкав манипулатор е тој твој маж штом те лсжел 8 години.... Јас како тебе пак ќе ксжам простив зошто многу ме сакаше демек и го сакав. За после 1 година да ми го направи истото со други. И јас си заминав. Сегс еднс од тие други му е жена и за неа знам декс ја изневерувал и се чудам кско живеете во брак со такви. Одкога го најдов маж ми сфатив што е љубов и извини ама ЗНАМ дека од што ме сака никогаш нема да помисли на друга. Пак ќе ти ксжсм ИЗВИНИ ама маж/жена што вистина те сака нема да ти го нсправи тоа. Маж ми има една изрека - Што ќе ми е друга кога со тебе имам се? Да го изгубам ова за една ноќ со друга? Он вака викс зошто знае дека немс да му простам, ама тој твојот знаел дека ќе му простиш и затоа си имал две женчиња 8 години.

На Leat, flower30, Love 83 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54

Во ред е сето тоа, но од каде знаеш дека е сето тоа вистина што ќе ти го вели.Јас секојдневно го слушав тоа.Искрено тресев пазуви кога ќе слушнев некој дека изневерил некоја и обратно.Секогаш мислев дека со нашиот брак се е во ред.Немаше отсуства од дома ,немаше ништо што би ме натерало да мислам на тоа.Ме интересира како може да се препознае дали некој ја кажува вистината .извини немам лоша намера само сакам да научам повеќе

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Можеби бевме малце остри со зборови, ама на твоја страна сме затоа и реагиравме така.
    Заслужуваш подобро од тоа, секоја заслужува подобро, каква год да е.
    Варање е карактерна особина.

На flower30, Blue.Sky, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.433
    I mene me interesira velis bil doma.. Kade se gledale, dodeka bile na rabota li!? Prasuvam zasto na sekogo moze da mu se sluci da bide izneveren.. Kako da prepoznaes deka mazot ti te vara?

20. LITILJ1907

LITILJ1907 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    54
    нз искрено каде се гледале .излегувања имаше од дома ретки да не речам и скоро никакви и секогаш беа со алиби,единствено додека сум работела јас и не сум приметувала на саат два ако го нема

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.