Никој не може да го заземе местото на мајката,таа е една!Но постои уште нешто велат не ти е онаа мајка која што те родила туку што те одгледала,се грижела за тебе постојано била до тебе.Но јас не сакам да го украдам детето и да го свртам против неа баш напротив таа е негова мајка и така и ќе остане.Не знам како тоа би ме прифанало мене ,но ете како што кажа и самата се заваси и од луѓето околу нас.Ако неговата мајка или баба му зборуваат против мене и дека јас не треба да се мешам и тоа ќе го има истиот став.Има различни ситуации во некои другите жени се прифатени во некои и не,а зависи и од самото дете.Дали сум причина за нивниот развод?Од една страна мозеби да, но од друга не би сакала да ја носам таа вина од причина што јас никогаш не го приморав да биде со мене.Кога ги поднесе документите за развод јас не ни знаев а дознав после некое време затоа што ми се смачи од сета таа ситуација и сакав да се откажам.А од друга страна сум прицина затоа што неговиот одговор беше јас те сакам тебе и сакам да бидам со тебе , а ова го правам за нас!Тоа беа неговите зборови.Нормално дека и јас сносам вина во сета оваа ситуација но бев понесена од чувства и бев подготвена да се откажам ако тој го побараше тоа од мене но тој имаше брак само на лист,а не и во вистинска смисла на зборот затоа што тој пред да ги поднесе документите за развод таа не беше кај него 3месеци.Не барам оправдување во никој случај но ете заврши така како што требало да заврши!Поздрав и благодарам за најдобромерните намери
I vie mene pocnavte da me nervirate so toa sto opravduvate nekoja rabota sto ne e za opravduvanje.Ako Mina e mala,jas sum 29 god i go delam nejzinoto mislenje.Ne osuduvam nikoj,zatoa sto nikoj ne znae sto go ceka.No vie so muabetov velite deka ne e tolku strasno da se izneveri.Pa kako ne e?Toa e predavstvo,ponizuvanje....edna od najlosite raboti.Ne znam do kade ke stigneme so takvi razmisluvanja,stvarno ne mozam da svatam.Razbiram deka zivotot nosi sekakvi situacii,no mislam deka treba da se borime protiv toa,a ne da naogame izgovori za niv.I ako veke izneverime,iskreno da se pokaeme i da se trudime da ne se povtori,a ne da kazuvame RECEPT KAKO DA NE GI POVREDIME SO TOA STO KE SE POTRUDIME DA NE DOZNAAT.RECEPT ZA DA NE POVREDIME NEKOJ E DA NE GO IZNEVERIME,DA NE GO RAZOCARAME,PORBLEMITE STO GI NOSI ZIVOTOT DA GI RESAVAME ZAEDNO,A NE DA SE POTRUDIME DA NE DOZNAE ZA NASATA IZNEVERA. POZZ DO MINA CELOSNO TE PODDRZUVAM. A i za decata e podobro da ziveat so razdeleni roditeli koi sami si ja nasle srekata,otkolku da se zaedno i po cel den da se karaat,veruvajte. A majatri kaza deka se somneva deka postojat moralni licnosti???? POSTOJAT!MOZEBI SME MNOGU RETKI,NO POSTOJAT! VERUVAJ!I NE SUM 20 GOD PA TEK DA MENUVAM MISLENJA I STAVOVI,29 SUM,I NE SUM ISFRUSTRIRANA,SAMO SUM VOSPITANA DEKA IMA NEKOI VREDNOSTI KOI TREBA DA SE POCITUVAAT.
Голем поздрав до сите вас а посебно до Мина! Нема да коментирам бидејќи доволно има коментари и тоа пак ќе кажам секој од своја страна и како го доживеал,и сите имаме различни судбини.Ми остана во сеќавање една мисла а тоа е -не е секогаш така како што изгледа Значи за еден исти ефект причината може да е различна но се сложувам со Мина и е потполно во право кога вели дека не сме сами и треба да внимаваме на другите бидејќи повредата врз нив и нас ќе не повреди.Ова важи не само за неверствата него и за пријателствата Повторно ви ги честитам престојните празници и посакувам да може да ви се исполнат сите важи желби и да се разрешат сите проблеми.Во секој случај имате пријателка која ако може ќе ви помогне ако не нема да одмогне Се читаме
Zeni zosto taka zborite ,pa toa e individualna rabota,ne sme site so isti emocii,i ne sme site so avanturisticki duh,,,,i jas imav 17 godini koga pocnavme vrska so maz mi ,se bese super fala mu na boga,nikogas ne pobaravme uteha za bilo sto na stana,ako imavme problem si razgovaravme sega imam 32 god imame i dete,koe samo ni ja zasili nasata povrzanost,i posle tolku godini uste ni e ubavo kako na pocetokot,,,,,,,,,,zatoa ako bilo ubavo,mozelo i da ostane ,samo sami ako ne si rasipeme,a treta osoba nemoze so sila da natera ni soprugot,ni soprugata,zatoa razgovarajte ako se custvuvate osamena,ako vi falat komplimenti,zboruvajte za vasite custva,POZDRAV
Znaci, da se vklucam i jas........... Moeto mislenje okolu bracnite ili neverstvata vo tekot na vrskata e deka NEVERSTVOTO E POSLEDICATA, A, PRICINATA E NESTO DRUGO... Taka da, namesto da zboruvame i da se koncentrirame na posledicata, site treba da razmislime, sto dovelo do neverstvoto??????? Da se soocime so surovata realnost deka NIKOJ NE BEGA OD UBAVO....Ako na nekogo mu e ubavo vo vrskata/brakot, zosto togas bi odel "nekade nadvor" od toa......Znaci, da bidam pojasna...Ne zboruvam ovde za neverstvo od tipot na edna nok i slicni drugi povrsni raboti.........zboruvam za nesto podolgorocno sto predizvikuva raspagjanje na vrskata/brakot...........
луѓе кометирав еднас на оваа тема но не бев сигурна во неверството на мајка ми...но сега сум тотоално сигурна и мн сум нервозна поради тоа...најдов пораки од "свалерот"што не би сакала ни така да го наречам :evil: премногу е агресивна кон мене,кога е татко ми на работа,а кога е дома исто како ништо да не било.Поради неа не можам да седнам ни на ком пошто таа е цело време,дури и не ми дозволува да влезам во собата кога е таа тука.дури и некогас помислувам дека му игра стиптиз на тој идиот пошто прее кога се обидов да влезам ми рече:чекај да се облечам :evil: :evil: :evil: хеллппп ве молам...мислам дека ке си заминам од дома ако продолжи вака....а нз како да и речам нешто.... :evil: :evil:
.kristince se sekavam na tvojot post i togas ti rekov deka treba da se posomnevas,zatoa sto vozrasnite nekogas se kako deca mnogu lesno moze coivek da gi otkrie,,,,,,,mislam deka najpametno ti e da razgovaras so nea i da i kazes deka znaes,da razmisli sto pravi zatoa sto vie treba da ste i na prvo mesto i brakot sto go gradela tolku godini,da se potseti nis se sto pominala so tatkoti,i ako e vlezena vo pubertet pobrzo neka i pomine,namesto da gi rezavate zaedno tvojte ljubovni problemcinja ti da se zamaras so nejzinite hirovi,,,KAZI I DEKA ZNAES MOZE KE SE OSVESTI...........
НЕ БИ САКАЛА НИШТО ДРУГО ДА КОМЕНТИРАМ ПОСТОТ НА КРИСТИНЧЕ КАЖУВА СЕ.......ЕПА СЕА ВИДЕТЕ СИТЕ ВИЕ ШТО ГИ ИЗНЕВЕРУВАТЕ ВАШИТЕ ПАРТНЕРИ......А И ВИЕ ШТО КРАДЕТЕ ТУЃ ЧОВЕК.....КАКО МУ Е НА ЕДНО ДЕТЕ.....И СТАВЕТЕ ПО ЕДЕН ПРСТ НА ЧЕЛО И НЕ ТУКУ СЕ ПОВИКУВАЈТЕ НА НЕКОИ ДЕБИЛНИ ЧУВСТВА ЗАШТО УНИШТУВАТЕ ДЕТСКИ ЖИВОТИ.....
но незнам дали и ке можам да разговарам со неа....немам храброст ни збор да му речам а не пак да и кажам дека знам за све сто прави таа секогаш сум била против неверствата и никогаш не би се обидела да го изневерам дечко ми,а не пак мажот ми ко ке се мажам..... луге ја мразам и никој не знај колку многуууу :evil: :evil: :evil: :evil:
ZOSTO TI DA NEMOZES DA I KAZES,KAZI I DEKA ZNAES,DEKA NE SE KRIE DOVOLNO DOBRO ZA DA NE DOZNAETE,TAA TI E MAJKA I TREBA DA I KAZES DEKA TE POVREDUVA I TEBE OSVEN TATKO TI,,,,,,,,,,,,,
Draga Kristin4e! Eve da ti kazam nesto kolku samo da te ohrabram .Edna prijatelka mi kazuva kako go fatila svojot soprug na negovoto rabotno mesto so ljubovnicata.Taa vr ska pomegu nejziniot soprug i devojkata traela podolgo od 3 god. I zaludni bile kavgite pomegu nea i soprugot ,toj si go teral svojot keif.Arno ama veke decata porasnale i pocnale da razmisluvaat so svoja glava ,i vo edna kavga pomegu nejziniot sin i soprugot sinot vu vika na tatkovo aj be begaj tamu svaljeriste ni edno ti najde na mene da mi davas soveti.Tie zborovi go osvestija mnogu mojot soprug veli mojava prijatelka,i za mnogu kratko vrema ja raskina vrskata so ljubovnicata. Veruvaj mi ne e bas se edno koga decata ke im kazat nekoj raboti na svojte roditeli ,ti kazuvam i od licno iskustvo.Ne gubis nisto ako razgovaras so majka ti,mozes samo da dobies ako nisto barem ke bide po vnimatelna.
nz momentalno nz ni sama sto pravam.......nz glavata kaj mi e..dodeka taa si uziva i si pravi svoi zadovolstva a nekoj den ako mi dojdi preku glava togas nz sto ke bidi samo znam deka ke leta od doma :evil: i toa so moja pomos.i na brat mi koj veke treba da se zeni a taa mi brka svaleraj.naesto da misli za nas :evil: :evil: :evil: :evil:
Ne mozam da gi svatam zenite koi se vpustaat vo neverstvo.Gi procitav komentarite na Kristince i se zgroziv.Mnogu mi e zal za Kristince.Zenata Bog ja stvoril prvenstveno da stane i da bide majka...spored mene koga zenata stane majka treba da zaboravi na se drugo osven na svoeto dete.Nemojte da go lutite Boga zosto moze da udri tamu deka najmnogu bole...znaci ne mozam da poveruvam kakvi zeni ima...strasno...
hristince, moras da i kazes ne majka ti deka znaes..ako ne mozes sama togas kazi mu na brat ti pogolem e sigurno i ete koga dvete deca ke i se sprotivstavat sigurno nema da i bide seedno..mislam ne znam sto ja nateralo da si najde ljubovnik ama ne e opravdano vo nikoj slucaj!bidi silna i kazi i se i kako ti e tebe koga go znaes toa..sto pobrzo resi ja situacijata so majka ti za da ne ti se nasobira bes i nervoza sto ne e dobro za tebe vo ovie godini.so sreka i daj boze se da vi bide po staro i da ste srekno semejstvo!
definitivno se slozuvam so predhodniot komentar mnogu zeni se lazat deka ako nivniot soprug e seuste vo brak so niv a ima druga mislat deka taa nekoja e samo momentalna zanimacija i mislat deka toj nema nikogas da gi napusti pa dobro prasanjeto e dali vie otkako ke doznaete deka vasiot soprug ve vara i ima druga zarem vie bi ostanale so nego vo mnogu slucaevi sakam da kazam deka koga eden maz pronaoga druga devojka pokonkretno ja vara svojata sopruga se raga vistinska i dlaboka vrska ne e sekoe varanje samo vrska za edna vecer znam i poznavam mnogu mazi sto se pravat za svoite svalerki i vistinski gi ljubat i na kraj gi ostavaat svoite zeni i zaminuvaat kaj svalerkite da ne ne e toa realnosta nikogo ne osuduvam i nikogo ne ohrabruvam no toa e fakt pa i zatoa nekoi ljuge vo zivotot imaat poveke brakovi ne ostanuvaat samo so eden
Vidi vaka,fakt e deka postojat mazi koj gi ostavaat svojte soprugi i zaminuvaat ,no vo mnogu pomal procent .Jas mozam da go razberam izneveruvanjeto megutoa ne go opravduvam.Osobeno koga nekoj ke si formira paralelna vrska nadvor od brakot.Eve da kazam nesto za mene.Jas i mojot soprug imavme golemo nedorazbiranje vo brakot i namesto da porazgovarame nie se poveke i poveke se odalecuvavme,toj mozebi nesakajki se zavlece vo edna avantura koja sto otide premnogu daleku so devojka koja sto mu bese sorabotnik.Vo takva situacija koga nesto doma ne stima se naoga nekoja koja sto ke go ispolni i relakslira bez nikavi problemi.Dodeka nie sme optovareni so sekojdnevni obvrski ,deca kuka devojkite imaat samo edna cel zabava.Arno ama nisto ne e tajno ,i uste da bide potragicno devojkata se zatreska mnogu vo mojot soprug.Nie posle podolgo vreme se vrativme vo normalen zivot mozebi i uste podobar.Si svativme deka i dvajcata po nesto sme utnale. Znaete posle sve jas su bitna vo negoviot zivot ,a vo ocite na site taa e samo edna obicna nemoralna osoba koja ispadna samo obicen spoter koj mi pomogna da si go sredam brakot. Devojki ima tolku mnogu slobodni decki po gradov ,uzivajte i ne pravite nesto sto ke vi se vrati eden den kako bumeragn!!!
Draga Kristin4e! Se nadevam deka od mojot predhoden napis ke izvleces nekoja pouka deka so iskren razgovor mozes mnogu da dobies.Moras po hitno da porazgovarate ti i brat ti so tvojata majka .Nemoj da se plasis mozebi i ne e se taka izgubeno ,mozebi ke ja osvestat vasite zborovi.Na pocetoke tesko da se vrati sve vo normala ama so tek na vreme se ke bide ok!!!!