Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.972
    Нема оправдување за неверство. Кој еднаш изневерил голема е шансата пак да изневери.

На Lady D ❤️, hermosa, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.306
    Once a cheater, always a cheater.

На girl2, Lady D ❤️, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Ако не се каеш и пишуваш овде,испаѓа дека се фалиш или пак се каеш и бараш поткрепа за тоа што си простила.Менталитетот на жртви кај некои жени никогаш нема да се искорени.Имаш изгледа комплекси дека не си доволно вредна за маж и дека нема да најдеш друг,освен маж ти.Тој со неговата превара ти ја рушел самодовербата,па мислиш дека си грда,дебела,не те бива за секс,затоа што те лажел со друга.Па се споредуваш со другарка ти и и се потценуваш.Извини,нема да се помириш никогаш со неговото предаввство,и никогаш нема да имаш самодоверба дури не го оставиш.Сега си само уште една тажна,измамена жена,која мажот ја третира како роб за низ дома и за деца чување.А биди сигурна дека утре ќе има друга швалерка,тој си бил таков и таков ќе се искине.

На Nightwish11, Ivan4e04, TashSefton и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Ne nemoj taka toj ja saka sepak za ljubov se raboti. Taa ostanala so nego zaradi ljubov ostavi ti sega pak dali ke ima ili ke nema taa mu veruva toa e bitno

На bibiiii и sj *O* им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.387
    Ако жената на цел пекол, бива премислена од пост на фемина, шта речи:?:..животни проблеми не се решаваат на форум. Добро е да се прочитаат или слушнат различни аспекти, а за свој живот секој сам си носи одговорност.

На Stark, Milobebence, An-na и 8 други им се допаѓа ова.
  6. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Голема е веројатноста дека таа што простила, утре ќе им рече на своите деца “за вас ја направив оваа жртва”. Ќе направи децата да се виновни поради нејзината несреќа. И чим ја гризе црвчето, верувајте дека нит е среќна нит па спокојна.
    Ова што го наведов горе е веродостојно затоа што така мајка ми ни викаше нам. Потоа ја поддржав да се разведе, па пак ми викаше дека јас сум крива што сум ја натерала да се разведе, сега од кога е среќна со некој што пак јас и помогнав да го најде , е сега господ и се насмевнал, а не јас. Само што мајка ми се разведе од семејно насилство, а не изневерување.

Затоа не изигравајте светици и жртви, за после децата да ги обвинувате и да ги правете несреќни. Подобро со време ставете крај.

Се воздржував до сега, ама од толку докажување како сега е среќна и како другата е уште поголемо курвиште, ми ск*рчи. Да беше среќна немаше да гледа другата што прави и да ја зборува, а мажот и да биде поново светец.

На Nightwish11, Hellobeautiful, Konfetka и 22 други им се допаѓа ова.
  7. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Мене овој дел од твојот брак не ми е јасен. Си кажа дека го сакаш и си му простила. Зошто си се мачела цела година? Кај вас од кого е болеста во него е лекот. Тој ти упропастил цел живот и после цела година стрпливо чека и те лечи.Кога било се во ред можел да биде со две жени,а потоа цела година постел и чекал да го гушнеш.Цела фамилија сте се мачеле за џабе. Не мора да одговориш ме интересира дали на било кој начин му врати па тогаш конечно му прости?

На Konfetka, TashSefton, petunija77 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    А кој треба да се 'искупи', ако не тој?

9. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.972
    Сметам дека некои коментари се навистина сурови. Така одлучила таа, и за неа тоа е ок. Не треба да ја осудуваме зашто му простила и сл. Тоа е нејзин живот и нејзино право е што ќе прави.
    Само таа знае како се чувствува после тоа сознание. Емпатија треба повеќе да има.
    За тоа дали правилно постапила, според некои да, според некои не.
    Кажете свое мислење, но без да ја навредувате или осудувате.
    Сепак треба да се има почит кон тоа со какви проблеми се соочува.

На TashSefton, ma4e1311, elenaxbbg и 7 други им се допаѓа ова.
  10. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Тој цел живот нема да може да се искупи,зборот ми беше кога веќе простила и си го сака поминува преку се и бракот нормално продолжува. Зошто мачење,одбивност и депресија цела година.

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    9.416
    Да ви кажам млади,стари,во брак или не,имајте секогаш достоинство и самопочит.Со една љубов моја одамна беше во помладите години,типот ми доаѓа со друга.Потоа по некое време,ми се пушташе мене.И ај сега како да го оправдам,да сум му простила ли требало?Конкретно он мене секогаш ме потценуваше плус женскарош невиден,но јас одев напред ,кога дојде до точка да сум бесна на него а и сеуште сум.Колку и да страдав со тоа што ме беше повредил и потценил,приказната заврши.Така е по добро и ставив крај на таа агонија ,а и во брак сигурно не би простила.Или се или ништо.А по него патев и страдав дебело годиниве но сепак не попуштив кога го оставив.Треба да се има свое јас за такви работи .

На Feminka22, sj *O* и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.241
    Допаѓања:
    67.760
    Дупли беа профилите @Rozeda и @LITILJ1907. Последните мислења од @Rozeda па надолу се избришани.
    Ве замолуваме да дискутирате на темата и општо, да не се навраќаме да ги бришеме и сите наназад, ќе се соберат премногу мислења.
    Благодарам. :)

На Feminka22, candy.cane, tina2018 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.306
    Dojde ovde, ni kaza kako maz ti te izneveruval 8 god so drugarka bez da znaesh. Ok. Pocna da se pravdash kako posle neverstvoto ti se razubavi brakot kako vo bajkite, posho neli vide deka nemash dobar feedback od povekjeto (megju koi sum I jas), a misleshe deka kje te tapshame po ramo ili kje ti dodelime orden za hrabrost. Ok. Pocna da kazuvash kako trebalo da se prostuva, kako nie sho ne prostuvame sme nevernicki, a zgora na se pocna I da go branish maz ti ama I da ja osuduvash drugarka ti.
    Navistina probuvam da te razberam ama ne mozam. Koga mu prosti na maz ti zoshto ne i prosti i nejze? Kade e tuka ramnopravnosta? M? Eve kolku samo se gleda deka zenskite lica oci kje si izvadat edna so druga I kolku ne se pocituvaat. Da I ona e kriva bidejki svesno vlegla vo neverstvo i mnogu e polosho neverstvo so blizok otkolku neverstvo so stranec, no ne mozi nikoj da rasturi tugj brak ako partnerite ne go dozvolat toa.
    Realno. Kolku sakash buni se ovde, praj 3-4,5 lazni profili, toa e realnosta. Nikoj nema da ti reci fala. Vsushnost nema nikogash da si srekjna se dodeka pulish vo dvorot na komshijata I te jadi toj "crvot" vnatre, a za tebe ne prevzemash nishto I dozvoluvash da te gazat kako cergice.

На Nightwish11, VDT2906, Ivan4e04 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.879
    Допаѓања:
    122.953
    Samo da se nadovrzam. Samo da znaes kolku imam brisani poraki na fb, instagram itn od takvi verni mazi na koi soprugite ednas im progledale niz prsti. I ne, ne sum gi barala jas, iako jas kako slobodna zena bez obvrski kon nikogo nema da snosam nikakvi posledici, tuku samo kje si isteram kejf, ama oni pisuvaat. Pod drugo ime. Duri i pred zenite dodeka im pisuvaat domasna so decata vo drugata soba. Samo sto jas nikogas ne sum sakala da bidam necija krpa, ili vtora violina pa ne gazam sebe si so takvi mazi. Pa ti vidi, kolkava e verojatnosta tvojot da se promeni.

На VDT2906, Konfetka, lovestoneddd и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Колку треба да не се цениш себе за да простиш неверство...

На melissa, Ivan4e04, Macito007 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.306
    Da. Bitno toj si e zadovolen-2 zeni gi vrti okolu maliot prst, od dvete prima ljubov, ednata mu e za popolnuvanje dosada, a od drugata nonstop e najaden napien I vo topla postela. Za decata k** ne go boli. Pa sea dali zena mu kje si izvaj oci so drugarkata ne mu e gajle. Me interesira kako dosega ne dobil oskar za najdobra mashka uloga. Akterstvoto mu e neotkrien talent izgleda. Duri I za vakva rabota trebalo darba zimi se :?:

На stetoskop, nena2010, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Aj da batalime sve...koj na kogo go varal,koj na kogo mu prostil i red drugji raboti,ama site ovde da ne pravi nenormalni i neverni e toa ne ide ama bash ich....pa ushte i silna beshe...izlegovme nie neverni a nejzinoto zlatno mazhe SVETEC.Pa ushte i drug profil napravila (demek profesorka bila|()kao demek kje ne razubedi site nas .A kapak na sve beshe koga napisha : A I NEJZE NE I BESHE VEREN(na shvalerkata misleshe)JA VARASHE SO MENE:drunk:Mi se loshi od vakvi"POSVETENI" zheni,bljak:puke:.

Последна измена: 27 ноември 2019
    На Nightwish11, zalosna, TashSefton и 8 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.879
    Допаѓања:
    122.953
    Abe ne e kriv mazot. On si sedi, a zeni mu skokaat vo skut. I so da pravi jadniot, ne kje gi odbie. Maz e pustiot.

На VDT2906, zalosna, Ivan4e04 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.477
    И тие што простуваат , е само онака , колку да се каже ... а у меѓувреме му набиваат рогови на дотичниот додека он мисли да ,,скрцал" ,као му простила ,,глупавата жена"... така да и овие што не се разведуваат после откриено неверство , не значи да се глупави или да не се ценат , си имаат некоја замисла у глава и шибаат ... ама за жал ,според мене ,само губење време и енергија е тоа

На Nightwish11, riba79, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.972
    Никој не спомна дека се глупави. Но дека не се ценат себе дефинитивно е така. Затоа што не е изневерен само партнерот, туку не го цени и времето поминато заедно, и сите планови за иднината, и децата и понатаму угледот и достоинството на изневерениот партнер. Доколку ова се прости, навистина сметам дека не се ценат доволно тие што им простуваат на своите партнери.

На hermosa, sj *O*, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.