Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    37.274
    Размисли со ладна глава дали можеш да му простиш (свесна дека пак ќе се повторува неверството), дали ќе живеете како цимери или развод?
    Ама се уште молчи како риба додека не размислиш со ладна глава и не разговараш со твоите.
    Ако не сакаш да продолжиш со него и ако го напуштиш како риба ќе му го зададеш најдобриот удар.

Браво и секоја чест за смиреноста. И јас така би постапила.

На poenta, Biljarkata и Mari* им се допаѓа ова.
  2. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Човек не се менува.
    Ќе плаче, ќе моли, ќе ветува кога ќе има мака, ама после се ќе заборави и ќе се врати на исто.
    Само тоа можам да кажам.
    Во тешка ситуација си, се надевам ќе донесеш правилна одлука, што и како ќе правиш.

На kara1, bibiiii, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Не си во право, човек СЕ менува. Ама АКО сака. Е ако не сака и 20 шанси да му се дадат он ќе тера по старо

На Nightwish11, zalosna, mira.mira и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И пак би те измамил дека само пишуваат и нема ништо со неа а ти ќе му поверуваш :wasntme:
    Јас не би можела да молчам,секоја ти чест
    Толку би зборувала што тој би си заминал од мака а не јас :|

На ane.bella, M&M, Sejfullai и 6 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    :lol: И јас сум од тие шо не молчат.
    Очигледно.. 11.000 постови за година и пол :$
    :D

На тп18, M&M, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Круела3

Круела3 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    15
    Девојчиња,немам кому да се обратам . Пред да се омажам живеев со мои баба и дедо,тие ме одгледаа. Немам брат/сестра кому да се потпрам. Имам каде да се вратам физички,кука и добра плата за да преживееме,ама не можам ни еден чекор да превземам. Нешто било што....дури се чудам себеси како можам никако да не реагирам, ЈАС која САМА се борев низ животов...

На Nightwish11, 1209, ane.bella и 8 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Оти си во шок.
    Не е невообичаена тваквата реакција.
    Ќе 'ти светни' попосле...
    Дај си време да го впиеш она што го дозна и да процениш кој ќе ти биде следен чекор.

Имај на ум, дека ќе му се повторува ова.

На Nightwish11, zalosna, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Баш ради тоа биди силна,за почеток пробај да добиеш доказ,скриншот и слично,собери сила и отсели се кога нема да е дома,после отвори ги картите,познати ми се такви манипулатори,не ти е потребен верувај ми.

На Nightwish11, M&M, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  9. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Најпрво соземи се, размисли дали можеш и сакаш да живееш со него после ова. Потоа без нервози кажи му на маж ти дека знаеш за неверството и која е твојата одлука и седнете разговарајте за иднината на вашето дете.

На Biljarkata, WildMk и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. betiboo

betiboo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    62
    Размисли добро што сакаш ти, дали сакаш да бидеш покрај него и да останеш во брак или сакаш да се разделиш од него, најпрво размисли што сакаш ти па потоа ќе одиш на следниот чекор.

11. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Znaam kakov e toa shok i bash toa te sramnuva do zemja .... Da sum na tvoe mesto ke rezerviram ist datum kako i toj shto ke rezervira za so nea pa da go vidam ... Soberi dokazi za neverstvoto oteraj go upm zemi go deteto i zivej srekno bez debil vo zivotot

На italiangirl11, nena2010 и Zimone им се допаѓа ова.
  12. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Секоја чест што си издржала без да кажеш и без да те осети дека ти е нешто. Јас не би можела да издржам да не кажам што сум прочитала. Кога веќе си го издржала првиот шок и не си кажала тогаш смисли му одмазда. Дали имате заеднички имот или само негов е? Ако е само негов стави го под хипотека со изговор да инвестирате во недвижности. Земи и еден потрошувачки на нагово име. Заглави го со години да работи за семки. Во меѓувреме собери докази каде ќе се видат. Остави го слободно нека оди и после побарај развод. Нека плаќа малку и тој и нека уплаќа пак во хотел со џакузи секако ако му остане.

На ocicka2014, Jana06, SexiLy и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.603
    Допаѓања:
    106.852
    Ти ова сериозно?

На Regina.Phalange, italiangirl11, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Koga ke razmislam poubavo da :)

15. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    ехее... Ова една скромна споредба со случка од кај нас. Една жена,мажена со две деца (го имам спомнато низ темиве нејзиниот случај) остана трудна којзнае од кој замина на абортусот (како излажа дома не знам) маж је свати нешто не е глуп ама каков им е односот не знам. Ја натера да земе кредит и го зеде парите купи кола демек за неа сега и ја зеде и неа и женава заглавена да плаќа кредит а ништо не виде од парите. Децата ги сврте против неа и сега женава и да сака не може да замине. Дома кај нејзините да чујат што направила нема да ја примат така да....

Ама тешки се овие случаи на неверства и сомнежи. Не знам што би ја советувала членката. Познавам пар кој мажот ја изневери жената и призна се расчу некако и заради детето решија да останат заедно. Ама жената не можеше да прости па му врати. После нејзиното неверство му рече или ќе се разведеме или ќе живееме под ист покрив ама со одделени животи. Кој што сака нека прави надвор од дома.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Кога ќе го прочитам твојот ник во категорија брак знам дека никнала нова сказна.
    Што постигнуваш со овие "извадоци од трач рубрики" во насока на совет, мислење? Рационалното е исклучено од опција, а веродостојноста е сомнителна зашто за секој вид проблем имаш соодветно сценарио од типот "случка од кај нас, познавам пар", инфо коешто само тебе ти е познато од "местото на злосторот":o
    Ако не си ти, нема каде да прочитам вакви бисери...

Млади, а толку заглавени во времето на старите што пред порта го задоволувале љубопитството(facepalm)

На Nightwish11, ane.bella, naturally и 24 други им се допаѓа ова.
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    5.766
    Не може да зема кредит во негово име, ниту негов имот да става под хипотека, таман работа, така сите ќе бевме задолжени од некој друг, Бог да чува.
    Туку, наместо сево ова, по првичниот шок нека иницира бракоразводна парница доколку не може да премине преку ова и нема друго.Ако прости ризикува сликава да и избива пред очи во секој момент и да ја следи секаде. Се надева, дека,, лепотицата" од фејсбук е трол или лажен профил, па во џакузито да го дочека непријатно изненадување и господинот да си остане со куси ракави на крај заради соспствената глупост.

На italiangirl11, Dust и Milobebence им се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ако преминеш преку ова, погазена си за цел живот.
    Нека не те лажат приказните поминав преку неверство и се сакаме повеќе него било кога. Ниту тој ќе се смени, ниту ти ќе си некогаш на раат, ќе те копка секое известување кое ќе му стигне на мобилниот, секое задоцнување дома, секое нејавување. Што е сосема нормална реакција, не те правам параноична.
    Ваквите како маж ти ги имам прст и плева во околината, што роднини, што семејни пријатели, што колеги, што од познаници. И знаеш кој е случајот? На скоро сите од дома им е дадено зелено светло со тоа што преминале преку невеството и овие и понатаму тераат по ист терк. Пред очи ми се појавуваат моментално сите.

Штом имаш каде да одиш, да му лупнеш све у лице уште денес, спакувај се, земи детето и бегај.
    Нема зошто да ти е страв да си го чуваш детето како самохран родител, пошто ти веќе си на некој начин, додека тој е на работа, по кафиња, излегувања, и да.. по џакузиња.

Ти не си пола човек, ни пола мајка, за да не успееш. Ти си силна личност, штом си останала воздржана при таков шок, можеш све. Заслужуваш партнер кој за тебе ќе организира романтични и еротични излети на страна, а не за швалерката, додека ти му переш чорапи дома и му спремаш јадење.
    Цени се себе си и дај си нова шанса за љубов.

На Nightwish11, Vikk22, JuLleE и 28 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.882
    Допаѓања:
    122.968
    А бе да можеш и да си силна ја би го пратела муабетот, и се сликај со телефон, чувај. Кога ќе закаже со таа лепотицата, оди и ти во хотелот таму земи клуч од собата ( можеш жена си му) и само речи му : леле душо, за нас си резервирал соба ајде побрзо да поуживаме. И следи реакција.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.164
    Допаѓања:
    124.616
    Да се понижува? За што? Што ќе постигне со ова ич не ми е јасно.

Не мора ни да разговараш само накди си стан под кирија и замини си а кога ќе те праша зошто ќе му кажеш и продолжи си.
    Јас верувам да е шок ама не би можела да ќутам нити да размислувам за понатамошен живот со него. @Круела3

На italiangirl11, Emy867, тп18 и 3 други им се допаѓа ова.