Ако кажуваат пред брак дека сакаат да шврљаат, тогаш нема ни да има брак во најголем број од случаите
Баш така. Затоа се плаќа со жртвување на искреноста. Само за да се сочува илузијата на пристојна клетка на општеството. Оти 'така треба'.
Па не влегле сите во брак со намера да изневеруваат па да зборуваат и да се договараат пред бракот за тоа. Значи може порано на ум не би им паднало да изневеруваат но ете после одреден период нешто се случува што доведува до неверство. Сепак ако дојде до тоа да се изневери е тогаш да отворени карти пред партнерот па или отворен брак или развод.
И јас не мислев дека ќе имам потреба од секс со други, ама знам колку е долг животот и дека се' може да се случи. Затоа, она за што не сум 100% сигурна, не му ветувам. Иначе пред да дојде до неверство е убаво да се отворат картите. Чим осети некој дека го привлекува друг и има можност да премине од желба во реалност потребата, би требало да може да му се довери на партнерот за тоа. Ама е нереално човек да очекува такво нешто од луѓето. Се лажат многу брачни партнери за еден куп други работи, па зошто да не и за ова?
Точно дека кај нас опшеството поинаку налага, доколку си кажеш пред брак дека неможеш само со една личност нема да се склучи брак сигурно, но она што сакам да кажам е дека треба да се биде искрен и чесен кон партнерот на кој сме ветиле љубов, почит и разбирање, факт е дека никој не знаеме животот што носи може некој друг да почне да ме интересира мене или партнерот но тука треба да седнеме и да кажеме во лице што сакаме пред да почнеме тој другиот до нас да го правиме будала. Ако сакам да пробувам нешто друго или сакам да сум со некој друг прво чесно е да го известам сопругот дека јас одлучувам за поинаков живот и го ослободам па потоа да правам тоа што сакам. Не е во ред да се забива нож во грб, колку и да не е нешто во ред бракот искреноста е доблест што треба да ја имаме и да разговараме па ако не иде неможаат да се поправаат нештата онда постои развод и секој си продолжува по патот така како што намислил или сакал.
Здраво, се работи за моја братучедка а воедно и најдобра другарка. Заедно со дечкото, сега нејзин сопруг беа/се неколку години заедно. Никогаш не се случи некакво изневерување од нејзина страна (доста сме блиски па верувам дека не ме лаже) од негова страна имаше една кратка афера меѓутоа додека беа во врска. Пред три години правеа свадба (немаат деца) и се во ред до пред неколку месеци. Братучедка ми ми кажува дека со некој колега од работа почнала прво пријателски се поблиски, си правеле отворено муабет и се случило тоа што се случило. Дечкото е слободен (не е во брак, нема некоја посериозна врска). Меѓутоа кога и да се видиме постојано зборува за него и кога и да ја прашам вика дека многу се сакале но збунета е поради целата ситуација (сопругот, нејзините дома, брат и) но често размислува да се раздели од сопругот. Дечково е спремен да продолжат заедно.Ваше мислење дали се работи за некаква пролазна заљубеност нејзина или нешто посризно!? Збунета е но искрено ми делува дека го сака а со сопругот мое мислење е дека односите им беа некако заладени уште претходно..
Не мора да значи , но јас мислам дека она што не го добила од сопругот , го добила од колегата . Ситуацијата е следна : можеби е пролазна љубов ( доколку сопругот и посвети внимание мислам дека ќе го избрише колегата ) , што не мора да значи . Мој совет би бил малку да се дистанцира од двајцата , да види кој повеќе ќе и недостига . Мислам дека така ќе го најде одговорот што го бара .
Фала, супер мислење! Може и така е најдобро но ете постојано ми се јавува и ми зборува за него.. Ќе и го предложам ова. Фала ти Фала
Ako taa nemala doverba vo mene, nemalo da mi doberi takva tajna. Sekoj den sme zaedno povekje od dvaeset godini i po moj predlog a nejzina dozvola go spodeliv tuka.. A vie ako nemate mislenje ili ne sakate da spodelite ne ni morate toa da go napravite moze da go preskoknete postov “SEKAKO” Thank youuuu
Многу е рано за да мисли дека е љубов во прашање. Затрескана е. Ново и' е, интересно и' е, и си прај филмови дека е љубов. Најдобро е да се оддалечи од двата, како што ти предложи @CrazyGirl15 ... Со среќа.
244 strani napisani za I protiv neverstvo. Brachnite obvrski , zaveti I dolznosti kon partnerite I semejstvoto vo kolku se pochituvaat obostrano ke nema neverstva. No vrskata vo brakot ili pred brakot vo kolku se oladi poradi x prichini koga togas doveduva do neverstvo. Lugjeto se menuvaat sekoja den, vrskite isto taka I nema garancija deka sekogas ke bide kako na pochetok. Potpolna iskrenost nikoj ne poseduva, ima beli I crni lagi. Sekojdnevno ziveeme vo lagi I iluzii. No toa nikogas nema da mi se sluchi e samo sentenca na neiskustvo . Za zal na sekoj moze se da mu se sluchi. Spravuvanjeto so situacijata e iskushenie.
Постои. Јас сум пример. Ништо-никогаш не го имам излажано. Ни бела лага, ни црна, ни сива, ни никаква.
Најјаки се тие со "другарка ми" .. "стрина ми" ... " тетка ми" .. Уствари тие се "тие" *општо пишувам не важи ова само за членката со братучетката
Се слагам со тебе. Ако имаш храброст да се впуштиш во брак имај храброст и да си признаеш. За ова се разговара пред брак, што и како понатаму доколку се случи неверство. Ние разговараме/вме често за оваа ситуација со мм.