да биди се како порано нема шанси посто не можи да биди така ....а брат ми нз дали би сакал да зборува со неа :? :? :? па за тоа ке морам да и кажам на тетка ми...само нз дали ке направи нешто :evil: :evil: и како да му кажам неа ???
NEZNAM KAKO DA GO POCNAM OVA AMA definitivno jas sum tip sto ne opravduva vakvi raboti , dokolku majka mi napravi takvo nesto jas vo istiot moment ke neznam pocnam da custvuvam odbvnos kon nea zaso mozela da bide fer i da mu kaze na tatko mi slusaj veke ne ide sakam da se razvedeme a ti kako sto svativ si veke vozrasna isto i brat ti taka da nema da se odrazi premnogu tragicno istoto odkolku vaka , mislam deka ne treba da kazes na tetkati zaso neznaes sto posle moze da ispadne , kazi i ti deka slucajno si videla nekoj razgovor na kompjuterot i prasaj ja koj e toj covek i ke vidis sto ke ti kaze , razgovaraj so nea , zaso samo taka ke znaes sto misli i zaso otisla na to j cekor! pozdrav i ti drzam sreka
FINO LEPO DAJ I DOZNAENJE DEKA IAKO SI I DETE,NE SI VEKE DETE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,POLESNO KE TI BIDE VERUVAJ MI,OTKOLKU DA MOLCIS VO SEBE I DA SE NERVIRAS A NEKOJ DRUG DA UZIVA NA TUGA NERVOZA,,OLESNI SI
Собери храброст и почни некако. Најдобро би било и брат ти да е со тебе (се надевам дека му имаш него кажано). Колку побрзо разговараш со неа, толку подобро.Сигурна сум дека не сакаш цел свет да дознае дека мајка ти има друг некој надвор до бракот... Не можам да оправдам ниедно неверство, но запомни дека и таа е само човек. Можеби само барала поддршка или утеха, но пошло предалеку, но тоа самата ќе ти го каже. Мислам дека е најдобро да се соочиш со неа и да разговарате, но не со навредување (колку и да ти е одвратна, сепак, таа ти е мајка!) туку на смирен начин. Ти посакувам се најдобро и да се среди колку што е можно побрзо. Поздрав.
Мислам дека христинче е во многу незавидна ситуација.....Јас стварно не би сакала да бидам во нејзина кожа....Значи не знам ни кој совет да и го дадам...Ситуацијата е таква, не знае кутрата ни како да разговара со нејзината мајка....Како да и каже дека знае дека таа има некој друг...Уште ова со компјутерот...Се трудам да те сфатам и размислувам каков совет да ти дадам..И можеби ти е паметно да разговараш со тетка ти ако се осеќаш поопуштена во нејзино присуство..И пробај, разговарај...направи нешто било што само не се нервирај и не собирај во себе заради тоа што многу е тешко да го чуваш тоа во себе....не е добро за тебе.....Ја читам темава од почеток и видов дека од поодамна се сомневаш дека има нешто...и цело време се нервираш и собираш во себе...немој душо...делувај, раговарај,само немој да чуваш во себе и да се затвараш и те молам пиши како се одвиваат работите.....Те подржувам во се....И се надевам дека се добро ќе заврши........
Ја читам темава, и искрено многу работи сфаќам, ако не друго размислувам за нив....Не можам да се ставам во ниедна категорија, не сум мажена, немам долга врска, не сум била во врска со женет човек, имам 22 години, и на почеток на врска сум..... Значи пробав да се ставам во кожа на секоја од вас...... Најтешко ми беше да се ставам во кожа на ленче и мина......како и христинче,секако......и ги подржувам Знам дека немам многу животно или било какво друго искуство за да зборам, но едно можам да кажам....Сите ние засебе сами си имаме поставено морални кочници.....За некои се до една граница, за некои може да се оди подалеку..Со самото тоа, не би сакала никој да осудам, никој да навредам, секој сам за себе си прави и знае што треба да прави.....Не можам да тврдам како би ми се одвивал животот понатаму и во какви ситуациии свесно или несвесно би се довела само мислам дека моралните кочници кои сами си ги поставуваме се единствените правила во нашиот живот кога се работи за самите нас...Не ретко истите се граничат со нашата слобода и тука постои простор каде можеме да згрешиме.....Од една страна имаме право и слобода самите да си го креираме сопствениот живот и да поставуваме правила и граници и морални кодекси во нашиот живот, но од друга страна, со самото тоа, можеме да повредиме многу луѓе околу нас... а најчесто се тоа децата, сопругот.....А нашето право на слобода завршува онаму каде почнува слободата на другиот.....И тука се појавува триаголникот помеѓу нашиот морал, нашата слобода и слободата на тие околу нас....И тука се појавува повредата на другите и нормално нашата лична повреда и казна, односно грижата на совеста....Неретко ние самите се жртвуваме за да не повредиме некој друг, како што е случај со многу жени тука, но и тоа не е правилната одлука... Она што би било правилно го креираме самите ние со нашата свест но секогаш треба свесно и трезвено да размислуваме.... Поздрав до сите форумџики и нека ни е честит празникот,
луѓе готово ке трпам дури можам ко ке ми дојди преку глава е тогаш лошо ке биди.Сеа само ке глеам до каде можи да стигни со тоа што го прави :evil: :evil: :evil: :evil:
Poentata e da sprecis da dojde do uste pogolema katastrofa, koga ke doznaat site pa i tatko ti. Posle ke bide dzabe sto si znaela koga nisto ne si prezela, i ne si i kazala deka znaes, i ne si se obidela da ja osvestis kolku gresi. Jas taka mislam i nikogas ne bi molcela.So toa sto go pravi majka ti nemoze da stigne nikade, samo moze da vi se raspadne semejstvoto... pozdrav
prvo...sum bila vo slicna situcaija i na mnogu pomala vozrast od tebe! ne znam kolku ke ti olesni ova no veruvaj deka ne si edinstevena koja minala niz pekolot ,,licemerie vo semejstvoto,, e sega vaka... znam deka najmalku sto sakas da slusnes e deka si begas od problemot sto ocigledno ke go srusi tvoeto semejstvo no ako podobro razmislis ke svatis deka vo pravo sum! aj kazi zosto molcis? sramno e da i kazaes na majka ti ,,ti imas svaler i mene toa mi smeta?,, a taa pak od druga strana ne se srami da go pravi toa! nemas verba deka razgovorot so brat ti ke ti pomogne i odlucuvas sama da si stradas so problemot, a od druga starna ocigledno e deka sama ne mozes nisto da prezemas zatoa sto si nedovolno hrabra! ahhh milaaa... imas pravo da i kazes na majka ti bez da razmisluvas kolku e sramno ili ne,bez da razmisluvas kolku ke ja povredis ili ne.... ete da pretpostavime deka ti ke uspees da i kazes na tvojata majka deka znaes se...togas znaes li sto ke se sluci? ke ti se pravada deka e zanesena (da ne recam zaljubena) ke pocne da go obvinuva tatko ti deka ja zapostavil, ke gi obvinuva site za da si ja smiri sovesta! no moras ti da ja ubedis deka se sramis od nejzinata postapka i deka ke ti bide tesko da i prostis! i aj prezemi veke nesto oti pojke ne mozes vaka! moras milicka oti drugo resenie za zal nemas! pozdrav!
srcki da vi soopstam tatko mi znaj deka se raboti za prevara.... :? :? ne odi poveke na rabota i sedi doma a taa ne idi poveke na net..mobilniot mu go zede tatko mi i svati deka taa go izneveruva..i vcera pred da odam da spijam mu veli neka slusni kerkati zosto mi vikas celo vreme ke te ostavam..i ja mu vikam znam zosto vika taka i si zaminav,denes se odnesuva kako nz kako da vi kazam sekoja zelba mi ja ispolnuvase :? :? ama sepak ne se cuvstvuvam taka kako sto treba...uste tatko mi ne e siguren sto pravi taa :evil: :evil:
да ви кажам право многу мразам некој ко ке речи дека го оправдува изневерувањето. Па ние самите правиме да постои такво нешто... едно две скарајсе и оп одма видија кај некој друг в кревет... шо е то срамота... Од такви пропаѓа светот и се растурват семејства и сл. поставетесе на место мажот ви вас да ве изневери и нон стоп да оди со други а вие дома да седите и на работа да одите секој ден и после да одите да го баците... па дали ке ви биди убо и дали нема да ви се гнаси од самата помисла... ОСВЕСТЕТЕ СЕ шо прајте .. ако некој женет човек ти се пушта не значи дека одма треба да скокниш.. туку имајте малце во главата... можи убо да му речиш како не ти е срам деца жена имаш наместо фамилијата да ја гледаш ти бркаш женски.... ке видиш како ке се смири одма.... ке му дојди паметот... ама пошто сите гледат само како и како да изневеруваат мислат дека со то се ќе средат ако легнат со некој се лажат... А и нема врска 20 век 21 век.... самите си го напрајвме тоа не е до векот...
прво и основно, не сум за неверства, воопшто. Не сакам да ме вараат, па со самото тоа и не сакам да изварам. Од друга страна, не можеме да судиме само според тоа како изгледа неверството, значи не можеме да судиме според тоа дека таа/тој е во брак, не знаејки каков е тој брак. Децата се секогаш оние кои најповеке патат, бидејки не секогаш знаат што се случува со нивните родители. Сепак, кога веќе не штима, па не биди кукавица, разведи се да не мораш да се криеш ко 12 годишно дете. Јас знам дека можам да останам верна, колку и да ме повредила некоја особа, колку и да ми се умилкува друг. А ако не сум спремна на тоа, искрено не се мажам, зошто јас сум таква, што е мое мое е и крај. Градиш со некој нешто, секој ден, делиш иста постела за на крај ....не знам јас не одобрувам.
vo posledno vreme mnogu cesto srekjavam tekstovi za bracnite neverstva so mislenja od psiholozi-velat deka neverstvoto moze mnogu da go zacvrsti brakot dokolku se najdat vistinskite pricini poradi koi doslo do neverstvo . znam deka mnogu malku ke se slozat so ova,no jas potpolno se slozuvam
ja zivnuvate pak temata? likeee! vistina deka vo posledno vreme se forsira neverstvoto kako pricina za zacvrstuvanje na brakot! no mislam deka toa postoi samo teoretski, vo praksa e potesko! ako dobro ja razgledame ovaa tema ke stigneme do eden zaklucok,a toa e ,,nevernite ne se pokajale za svojot grev,, Tuku naprotiv,se pravdat i tvrdat deka imaat pravo da ziveat licemerno no srekno, tvrdat deka bile prinudeni...ma go koristat sekoe oruzje za da si prodolzat so zadovolstvoto na koe ne mozat da mu odoleat-neverstvo! i kako mozam da veruvam deka neverstvoto moze da mi go zacvrsti brakot koga dobar procent od nevernite ne se ni pokajale????? kako da veruvam deka posle neverstvo mozam da ziveam so toj covek vo harmonicno i srekno semejstvo?????? ovaa teorija ,,neverstvoto moze da go spasi brakot,, mozebi ke bese verojatno ako procitavme nekade kako nevernite zalat za delata i kako nevernite tvrdat deka nikogas poveke ne bi go napravile toj grev! no vaka...so tolku otvoreno priznavanje deka neverstvoto e super,deka neverstvoto ne pravi srekni...vaka...tesko deka teorijata bi pokazala pozitivni rezultati!
секако дека неверството не е начин до среќен брак,но јас верувам дека ко не дај боже се случи, навистина може со многу труд бракот да стане подобар од претходно. а дека ниеден што изневерил не се покајал,не се сложувам.никој не може да знае што се случува во нечиј брак,ниту пак како некој се осеќа во себе.а неверството во брак и во врска е сосема различна работа
Vaka sega..... Ova e za onie sto se mazeni......Zosto ste tolku sigurni deka vasite mazi vi se verni???Svesni li ste deka mozebi i vie ste iznevereni,ste pomislile li deka nekogas i vie ke slusnete nesto takvo za vasiot soprug??? Razmislete pred da osudite nekogo..... Zadzabe ne e aktuelna temata za neverstvoto.....Licno jas nesakam neverstvo vo brak,no bidejci znam deka sega toa e skoro nevozmozno (od 1000 mazi 1 ke e veren) nesakam ni da se mazam.... Koga jas ke vidam maz postar od mene nekoi 15-20 godini,jas vednas pretpostavuvam deka najverojatno e zenet,taka da ne se ni zagleduvam vo nego....No mojot slucaj e nesto sosema drugo.....Ne ni pretpostavuvav deka deckoto e zenet,se dodeka ne mu ja vidov burmata.Srckiii koga go zapoznav toj imase samo 19 godini.Sega ima 21.A ima kerka od 3 godini.Vo 17 godini go napravil deteto (dete napravilo dete sto se veli),zena mu ostanala bremena i moral da se zeni...So nea bil vo vrska 2 godini i nesto.Sto znae toj za drugite devojki?Sto videl toj vo zivotot.....NISTO! Za ovie 2 godini sto go poznavam 6 pati bevme zaedno.Sakate da vi kazam zosto? Ete stom ste tolku srecni i vljubeni verojatno znaete sto znaci da cuvstvuvas vistinska ljubov i da cuvstvuvas zelba i potreba da bides so sakanata licnost.I jas zatoa bev so nego....Zatoa sto koga doznav deka e zenet,vece bese docna da gi kontroliram cuvstvata,vece bev vljubena,go sakav...i seuste go sakam.Probavme se.....se dogovorivme da ne se gledame so meseci,go napravivme toa,no ljubovta i zelbata da bideme zaedno samo porasnaa i nisto drugo...se ubeduvav sebesi deka e samo opsesija,deka e nesto sto ke pomine,no ne e....Se jadevme so pogled,zboruvavme i koga molcevme,se vozdrzuvavme kolku sto mozeme povece,no nemozeme protiv cuvstvata,nemozeme da se borime so niv,posilni se......Verojatno znaete za koe cuvstvo vi zboruvam neli?A isto taka znaete deka so srceto i cuvstvata ne se upravuva.Mozebi sum sebicna,no ne se kaam,toa e greska sto povtorno bi ja napravila....Nikogas ne gi opravduvav devojkite sto imaat vrska so zeneti mazi,i jas nekogas gi osuduvav,mi se gadese od takvite devojki,no ete i jas go napraviv toa.Setete se samo na ona "nikogas ne veli nikogas" i ne osuduvajte nikogo.Mozebi i vas toa ke vi se sluci,da izneverite ili da bidete iznevereni.Pozz
Daniiela ako vasata LJUBOV E TOLKU GOLEMA,ZOSTO TOJ NE SE ODLUCI DA BIDE SO TEBE,TUKU SE USTE E VO BRAK SO ZENA MU,,,,,,,,,,,,I KOGA STE PROBALE DA BIDETE RAZDELENI SO MESECI ZOSTO NE STE PRODOLZILE,TUKU NE ZA CABE SE REKLO SE STO E ZABRANETO E POSLATKO,,,,,,,,,,I STO MISLIS DO DO KOGA KE PRODOLZI OVA,,,,,,,,,,,,,,,,,JAS KE TI KAZAM,SE NADEVAM DEKA I TI SI SO GODINITE KOLKU NEGO,SE DODEKA VO TVOJOT ZIVOT NE SE POJAVI DECKO ,SO SLOBODNO SRCE SAMO ZA TEBE,SO KOJ ZNAES DEKA NEMA POSLE TEBE DA BIDE SO DRUGA,KOJ NA SITE KE VELI OVA E MOJATA DEVOJKA,SE DO TOGAS KE VI TRAE OVAA SLATKA SKRISNA AVANTURA,,,,,,,,,,,,,,MOZE KE RECES OVA NE E AVANTURA OVA E LJUBOV,TE UVERUVAM DEKA KE BIDE KAKO STO TI VELAM,,,,,,,,,,,,,A DECKOTO STOM SE OZENIL TOLKU MNOGU,MNOGU RANO SEKOGAS KE MU BIDAT INTERESNI RABOTITE KOI GI PROPUSTIL,KOI SIGURNO KE MU VLIJAAT NA RASPAD NA BRAKOT,NO KOGA I DO KOGA NE SE ZNAE,NAJVEROJATNO DODEKA ZENAMU KE GO TRPI,,,,,,,,,POZDRAV
A koj spomna da ja ostavi zena mu?Jas toa ne go rekov,i ne go sakam toa...... toj ne e vo moite planovi za idnina.Jas veruvam vo vistinska silna ljubov,no ne veruvam vo vecna ljubov,znam deka ova nekogas ke pomine,samo tesko e dodeka se sluci toa.Toa kako prvo,kako vtoro i da sakam da ja ostavi zena mu,znam deka najverojatno nema da go stori toa.Jas ne sum maloumna ni glupava,mazite gi ostavaat zenite samo vo spanskite serii.Isto taka mislam deka nema da ima hrabrost,postara e od nego,ne mnogu no sepak e postara,poznavajci ja po karakter moze da se sluci da mu preti so deteto,a toj premnogu si ja saka cerkata(sto e razbirlivo)....Isto taka znam deka bidejci mlad se ozenil ke saka da gi iskusi site onie raboti sto gi propustil,sum razmiluvala za ova 100 pati Rosi,znam kako stojat rabotite! Zbor mi bese da kazam deka ne treba da se osuduvaat devojkite,vidov vo prethodnite mislenja ostri kritiki i sl. toa e nesto sto ne go birame sami,tuku ednostavno se slucuva.Mi velis deka ke se pojavat momcinja sto ke se slobodni samo za mene.Pa vece ima takvi momcinja,no nemam namera da bidam so nekogo za koj ne cuvstvuvam nisto samo za da zaboravam nekoj drug.Ne se zaborava toa samo taka.... Site koi pocuvstvuvale vistinska,dlaboka,silna ljubov vo zivotot,bi trebalo da svatat deka ne se moze protiv cuvstvata.Ednostavno ne se moze.... Pozz
Ne,ne sum mala,mozebi po godini sum nesto pomala od tebe i od nekoi drugi na forumov,no dovolno sum si pametna i znam sto pravam.Ne svacam pogresno,nema lutenje,sepak sekoj si ima svoe mislnje,ocigledno deka ne se razbirame.....ako ne ti se slucilo nesto vakvo-nemozes da znaes...