Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.509
    Допаѓања:
    5.567
    mojata deviza glasi vaka: vo zivotot pravi go ona sto bi sakala tebe da ti go pravat... pozdrav do site :D

На najbolja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    hahahhahaha dobro e ,da...... i jas go velam istoto ama obratno kazano :"ne pravi im go na drugite toa sto nesakas da ti go pravat". Vo sekoj slucaj,ako saka decko mi ili maz mi seedno vo idnina da me izneveruva ke me izneveri bez razlika dali jas sega go pravam ova ili ne,a mozebi ke me izneveruva a nema ni da znam....ima milion zeni sto se iznevereni a vrska nemaat za toa :D

3. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    ILI PODOBRO KAZANO ,,SE SE VRAKA ,SE SE PLAKA,,,,,,,,,,,,,,,

4. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Nesakam da osuduvam ili nekoj pogresno da me sfati(izvinete odnapred)ama alal da vi e kako nemate griza na sovest i ste sebicni se gledate samo sebe i vasata GOLEMA LJUBOV pritoa ne mislejki na nevinite luge koi gi povreduvate. Aj nekako ke sfatam so nekoj koj ima devojka i ne e zenet, ama nemozam da sfatam kako nemate griza na sovest(najstrasnoto nesto) da idete so ozenet pa uste i deca ako ima, strasno stvarno strasno spored mene. Neli nikogas ne veli nikogas, ne bi sakala da se najdam vo takva situacija ama mislam deka ne bi imala srce toa da go napravam pa neznam i za kakva golema ljubov da se raboti. Zasto da povreduvam nekogo svesvo pritoa samata znaejki deka nema idnina, deka taa vrska kon nisto nema da vodi i deka na kraj ke zavrsi. Zosto togas prodolzuvate????? Toa samo pokazuva deka ste slabi licnosti, zosto ne preseceto od pocetokot???? Ubavo e kazano zabranetoto e SEKOGAS najslatko ama goleminata na covekot e da odolee na iskusenieto i da odolee da ne kasne od zabranetoto ovosje vo sekoja svera od zivotot ne samo vo neverstvata.

5. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    pa da,moze i taka da se kaze.... :)

6. zdravkova

zdravkova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    67
    Posle podolgo vreme go procitav tvoeto mislewe i navistina mi se dopadna.Denes za zal retki se mladite koi razmisluvaat kako tebe.Komplimenti bravo...

7. Sexycat

Sexycat Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Kaj otisol svetov be ..... c c c c od zalosno po zalosno.... nema oubavo da si sakan i da sakash i da stvorish neshto za navek .... kako ovie mladi devojki ne ramisluvaat deka mozebi niv eden den nekoja takva ke im go rasipe zivotot.....zalosno Pozz za site optimisti i onie koi imaat verba vo ljubovta . Site tie moze da mi bidat prijateli Uzivajte vo zivotot luge ne go sipete so loshotii ......

8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.367
    може некои ке речат дека немам доволно искуство (имам 22 години) и дека не треба да зборам пред време, ама гарантирам дека имам поголемо искуство и од некои 10 години постари од мене. Не зборувам за искуство со дечковци, туку за животно искуство. Моите родители имаа неверојатен брак. Но, откако почина мајка ми, татко ми почна да се гледа и со други жени. Не му забранувавме ни јас ни сестра ми, затоа што знаевме дека немаме право тоа да го бараме од него. Иако не болеше максимално, тој знаеше дека нема да се прежени, и ништо што е негово нема да припадне на никој друг, освен на децата. Да, тој им купуваше работи на сите пролазни девојки, но никогаш ама никогаш не помисли да не запознае нас со нив, затоа што знаеше дека нас не боли. Поентата на сето ова е, дека без разлика колку некој ви тврди дека ве сака, почитува, ви купува се, ве носи секаде, вие НИКОГАШ нема да бидете жената со која тој се оженил и која ја сакал толку години. А искрено, жално е што има толку многу девојки што се мешаат во туѓи бракови што е жално.
    И не, не сум старомодна или заостаната. Сум прошетала секаде низ светот, сум видела многу работи, многу култури, многу фамилии. Секаде кадешто имало неверство страдале сите уклучени. Најмногу децата.
    Оправдувам се пред брак. Но кога даваш заклетва и вкулучуваш деца, чукни си ја малце главата пред да направиш било што.

9. mila20

mila20 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ова што ќе го раскажам се надаевам ќе му помогне на сите девојки кој имаат врекса со оженет.
    Имав само 16 години кога почнав да се гледам со него, јас бев само дете а тој возрасен маж од 34 години со прекрасна жена и две дечиња. Тој ми беше се го „засакав“ премногу. Во градот каде што учев ги немаше мама и тато па тој ми беше се исто како татко..можам слободно да кажам дека тој ме порасна од мало и наивно девојче направи вистинска дама. Имаше кафитерија а јас бев секогаш таму пред училиште , после училиште , навечер за излегување постојано бев со него ... Но кога тој ќе беше дома јас не го барав ни на телефон , не му пишував ни порака , не дека тој ми забрануваше туку затоа што не сакав да му правам проблеми ... секогаш кога неговата сопруга со двете деца ќе беше во кафитеријата јас само поминував и немав храброс тогаш да влезам и да пијам кафе како другите пати, со наведната глава си заминував... еднаш кога бев болна наместо мојата „љубов во која сум заљубена“ покрај мене беа само другарите и другарките него го немаше :( , кога ќе си легнев си размислував сега спие до неговата жена, за нова година , за 1 мај, за сите празници тој не беше со мене :( ... Јас бев со него само кога требаше да имаме секс (за жал тоа е реалноста) ... и јас бев свесна за тоа и самата никогаш не барав повеќе од него, но морам да кажам дека и тој беше прекрасен и разумен човек одкако поминавме 2 години и јас завршив средно морав да заминам од тој град тој ми рече: „Јас имам семејство , ти имаш само 18 години, се надевам дека овие две години ќе ти бидат поука за цел живот...Да јас те сакав но како што велеше и ти малечка ЈАС ИМАМ СЕМЕЈСТВО - сега малечка моја оди и никогаш не не враќај се на ваквиот пат “ ме натера и да се заколнам дека никогаш повеќе нема да бидам во врска со женет... на зборовите кога му реков „Но јас те сакам“ се насмевна и ми рече „Малечка НИКОГАШ НЕ МОЖЕШ ДА САКАШ ЖЕНЕТ ЧОВЕК кога ке си фатиш некој кој ќе бИде само твој и тогаш ќе сватиш што е љубов и на овие 2 години поминати со мене ќе се смееш“.
    И навистина е така сега си имам дечко веќе 2 години го сакам НАЈПОЌЕ НА СВЕТ јас сум НАЈСРЕЌНА осетив што е ЉУБОВ знам дека тој е само мој и јас само негова ...а на деновите поминати со женетиот не ни сакам да помислам мојата младос ја поминав со таков но сепак тоа е едно школо за мене а зборовите кој ми ги кажа на денот кога се разделувавме постојано ми одекнуваат во главава и никогаш нема да направам пак таква ГЛУПОСТ , понекогаш седам и велам „ах зошто овај памет го немав тогаш“ но од секоја грешка се учи :rofl: .
    СИТЕ ДЕВОЈКИ КОЈ ОДАТ СО ЖЕНЕТИ нека размислат што прават , зошто си ја уништуваат младоста , губат време со нив и си прават филмови дека ги сакаат тие типови ...Ма тие си имаат семојство а вас ве користат само за секс (можеби вистината боли но таа е) немој да му верувата дека ве сакаат, и дека ги сакате... Ако е така АКО ВИСТИНСКИ СЕ САКАТЕ тогаш зошто се срамите да му кашете дома дека одите со него, зошто не излезете со нив на јавни места, зошто не му признаете на сите дека одите со женет ... Или ако пак тој навистина ве сака зошто кога ќе се стемни си заминува дома, зошто кога децата ќе го викнат тој е со нив, зошто празниците ги поминува со СЕМЕЈСТВОТО ако ве сака вас ЗОШТО ??????????? Не бидете глупави и фатете си некој нормален млад дечко кој ќе ви покаже што е љубов НЕ ТРОШЕТЕ ГО ВРЕМЕТО ЗАЛУДНО и запомнете НЕ МОЖЕТЕ ДА САКАТЕ ЖЕНЕТ ЧОВЕК (овие зборови се изговорени од еден женет ГОСПОДИН).
    поздрав до сите ДЕВОЈКИ и чукнетете ги главите, не летајте ЗАРЕМ САКАТЕ ДА БИДЕТЕ ЕТИКЕТИРАНИ КАКО КУРВИ КОЈ УНИШТУВААТ СЕМЕЈСТВО??????? Таа врска ќе заврши еден ден а кој ќе биде во загуба ВИЕ МЛАДИ ДЕВОЈКИ .поздрав

10. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    TAKA E MILA :clap: :clap: :clap: SAMO KOJ STO SI MISLI VO GLAVATA,JAS DURI IMAV EDNA PRIJATELKA STO 4 GODINI JA MAFTASE DEKA JA SAKA,DURI I PRAZNICI I DENJE I NOKE BESE SO NEA,A IMASE DVE DECA,ONA BESE RAZVEDENA ,KOGA GO ZAPOZNA TOJ I RECE DEKA E VO PROCEDURA RAZVOD I KAJ NEGO,SI JA KORISTESE RABOTATA ZATOA STO TAKVA MU BESE ,MU DOZVOLUVASE DA BIDE OTSUTEN OD DOMA I USTVARI ZATOA BESE NON STOP SO NEA,DEVOJKAVA MU VERUVASE AJ SEGA AJ UTRE,GLEDA TIPOV ABER NEMA,A DEMEK ZENA MU VAKA ,ZENA MU TAKA I POSLE 4 GOD MAFTANJE ONA DOZNAVA DEKA TOJ CEKA USTE EDNO BEBE,GO OSTAVI I SI NAJDE SLOBODEN SAMO ZA NEA SI SE OMAZI I SEGA IMA DVE DECA,,,,,,,,,,

11. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    Значи стварно тема ја читам 3 дена и се разочарувам и наежувам од себе си.
    Јас имам слична приказна која морам да ја споделам со вас драги мои пријателки, . Како сикрет како бејбидол и некои други кои имаат долга врска со оженет. Мојата приказна започна од моментот кога на моја другарка што имаше врска со оженет и реков ,, Леле ма добро, што правиш, како можиш да одиш со него јас никогаш не би одела со некој кој има жена и дете,, НИИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ , се ми се врати на моја глава. ;( случајно се запознав со дечково со кој еве сум сеуште само негова, започнавме на шала но веќе поминаа 3 ГОДИНИ како сме заедно, можеби не се гледаме многу, јас учев во друг град доаѓаше еднаш неделно сега еве сум дома па се гледаме на 2,3,4 денови. Оженет е скоро 4 години има керка која се роди само што го запознав, поради работата дома си оди само за спиење и цело време комуницираме значи се работи за неверојатна поврзаност, љубов, и незнам како да го наречам. Лани се обидов да бидам со друг, меѓутоа еден месец и толку, пак му се вратив неможев без него. Тоа беше ужасен период за него, страдаше го болеше тоа што заминав со друг, ама неможев да издржам морав да пробам, не успеав :| . Кога го запознав, ми кажуваше дека ке се разведел бидејќи неможел да живее покрај некоја која не ја сака и дека од други причини влегол во брак (И НАВИСТИНА Е ТАКА ТОА Е ДОЛГА ПРИКАЗНА), сега се свестувам дека ако се разведуваше до сега веќе ќе се разведеше, меѓутоа, еве се уште не е разведен. Ми кажува, докажува дека ме сака, дека чека да види дали сум спремна на се, па да се разведе. сите знаат за нас братму, сестраму, другари, блиски, но мене ми е тешко, а ми е жал да го напуштам, го сакамм. Неможам да му казжам отворено некои работи, тешко ми е уста имам јазикнемам пред него... А миелам и да би се разведил јас како некоја што беше, не би била спремна да го прифатам тој предизвик да останам со него,колку ида го сакам, не би можела на мајками тоа да и го сторам иако сакам цел живот да бидам само со него!!! Ве молам за совет, немојте критика и така ми е мн тешко од се што се изначитав ;(
    ве поздравувам сите, стварно сте како ангели кои советуваат. Помогнетеми и мене..... сите ми викаат ТРГНИ СЕ од него јас никако да се тргнам.... умот ми вели едно, а срцето, друго!
    и ве молам тие девојки кои што почнуваат врска со женет БЕГАЈТЕ ОД НИВВ болиии девојкиии, срцето плаче што неможете да го имате да спие до вас... поздрав ;(

12. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    [/quote] TAKA E MILA :clap: :clap: :clap: SAMO KOJ STO SI MISLI VO GLAVATA,JAS DURI IMAV EDNA PRIJATELKA STO 4 GODINI JA MAFTASE DEKA JA SAKA,DURI I PRAZNICI I DENJE I NOKE BESE SO NEA,A IMASE DVE DECA,ONA BESE RAZVEDENA ,KOGA GO ZAPOZNA TOJ I RECE DEKA E VO PROCEDURA RAZVOD I KAJ NEGO,SI JA KORISTESE RABOTATA ZATOA STO TAKVA MU BESE ,MU DOZVOLUVASE DA BIDE OTSUTEN OD DOMA I USTVARI ZATOA BESE NON STOP SO NEA,DEVOJKAVA MU VERUVASE AJ SEGA AJ UTRE,GLEDA TIPOV ABER NEMA,A DEMEK ZENA MU VAKA ,ZENA MU TAKA I POSLE 4 GOD MAFTANJE ONA DOZNAVA DEKA TOJ CEKA USTE EDNO BEBE,GO OSTAVI I SI NAJDE SLOBODEN SAMO ZA NEA SI SE OMAZI I SEGA IMA DVE DECA,,,,,,,,,,[/quote]

лелеее ме ужасна приказнава, катастрофа, бесчуствителен, којзнае колку има страдано девојкава

13. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    devojkata ima stradano i poveke od toa sto mozete da zamislite,taa se razvede od pricina sto soprugot nejzin si fatil svalerka,dve godini bile vo vrska ,i drugarkava pocnala da primetuva deka nesto se slucuva so maz i ,intuicijata posilna od se,mu nasla zenski naocari vo kola,a toj gi stavile da ne skaraat i bla,bla muabeti,drugite mislele deka e ljubomorna i se pricinuva,a tipov i vika nekoj gi stavil namerno da ne skara,se trudese,se trudese da dokaze,i na kraj mu ja donese doma ,da mu dokaze deka znae i deka seuste se vo vrska,za da ne gi laze dvete,i go ostavi i naleta na beter,no sega posle tolku godini e srekno mazena so dve decinja,,,,,,,,,,,,,

14. mila20

mila20 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2

15. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    I ISTOTO BESE I SO PRIJATELKATA,BEGAJ OD NEGO ,TOJ SEKOGAS KE NAJDE NEKOJA DRUGA NA KOJA KE I JA KAZUVA ISTATA PRICINA,SE DURI MU SE VRAKAS TEBE KE TE SAKA,NAJDI SI SLOBODEN ZA TEBE,DODEKA SE USTE NEMA POVREDENI,MOZEBI SEKSOT E TOA STO TOLKU TE PRIVLEKUVA I MISLIS DEKA ON I NIKOJ DRUG,DAJ IM ZANSA NA SLOBODNITE,SE NADEVAM DEKA EDEN KE GO PRIDOBIE TVOETO SRCE,SAMO NAPRAVI IM PAT DA DOJDAT DO NEGO,,,,,POZZ

16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Onaa zena koja e izneverena treba da svati deka povece ne e sakana od svojot partner .
    Toa da se svati i da se priznae na samata sebesi e golem poraz, no podobro dostoinstven poraz odkolku da se se izigruva i ponataka nesto sto vece go nema vo edna vrska ili brak.Za mene edno neverstvo bi znacelo kraj na edna vrska ,brak sepak treba da se ima dostoinstvo . Nikogas ne pravetego ona sto ne bi sakale i vas da vi go pravat.

17. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    draga ROSII veruvaj deka od site drugarki koi mi mislat se najdobro, mi go vikaat istovo, a jas kako LUDA ziveam vo oblaci i se nadevam deka eden den ke bideme zaedno so ovoj ,,ozenetiov,, SRCEVO MI PLACI nemozam da spiam,nemozam da jadam, ne izleguvam, nisti ne pravam, dodeka jas slabeam i se nerviiram , taa ,,negovata,, sopruga za nisto ne se zamara, si kulira, si seta i si se debelee :) smesno, no vistinito. nikakva ljubov nema kaj niv, no nema hrabrost da ja ostavii izgleda poradi maloto, i poradi negoviot tatko.... zosto li samo ziveam vo zabluda i vo son, zosto ne se osvestam?
    se osekjam kako da sum NAJGLUPAVATA licnost sto i pokraj SITE POSTOVI, SITE UVERUVANJA DEKA NEMA SANSI DA BIDE SAMO MOJ JAS PAK SUM SO NEGO :( SAMATA SEBE SI SE ZALAM......

18. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Citaj devojko .Jas sum 39 gogisna i vakvi raboti imam gledano i slusano dosta vo zivotot pa mozam da ti kazam otvoreno sto se slucuva so pogolem del od takvite kako tebe onaka otvoreno i bez da mi bide zal .T e sovetuvam da se trgnes pod hitno od vakva vrska zatoa sto na kraj ti sleduva da ostanes potrosen materijal frlen na strana i nemoj da se zalazuvas samata sebesi deka ce ja ostavi svojata zena i dete za da bide so tebe ,ako te sakal toa ce go napravel od poodamna imaj dostoinstvo i povlecise vo istiot mig ,begaj sto podaleku od ovaa vrska zatoa sto na kraj ti ce bides ostetenata veruvaj
    .Mozebi ova ti zvuci mnogu loso od moja strana no znaj iskreno e .

19. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1

ti blagodaram na sovetot :( go imam vo predvid

20. lalezzz

lalezzz Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    71
    vo celost se soglasuvam so seto ona sto go kaza ozbilnazena.vremeto si leta gi gubis na nekoj nacin prilikite tvoi,se zrtvuvas sebe nepromisleno,za koe na kraj ke zalis i ke sakas da go vratis vremeto nazad.ke te frli ko stara krpa bez oko da mu trepne a tie takvite sekogas vo krv im e da baraat mlado mevce.nego nema da mu bide tesko da najdi nesto svezo posto ne e tajna denes deka takvite gi ima na sekoj kos.no za tebe ke bide tesko i bolno bidejki sekoj saka da e....no na kraj bara neetiketirano da odnesi doma.taka da pamet u glava i navreme interveniraj da ne bidi docna