Не смееш на изневерена личност да и напишеш "не го обвинувај него". Не е битно какви биле машките. Тоа е смешно. Постојат многу мажи што знаат како да почитуваат жена. Тоа нема врска со тоа дека такви се машките. Тоа има врска со зрелост, не со машка природа. На зрел маж вакви работи му се смешни. Како може мажот и да оди во јавна куќа неколку пати и ти да и пишеш, не обвинувај го него. Е кого да го обвинува
Види во погрешна тема и во погрешно време е обидов хахах многу не костреши тој преварант денеска. Нема лесно тешко, тие немаат деца, таа р'нта, тој по јавни куќи може со нејзини пари, а со неа секс пази бога ти, не можел имал проблем хммм има проблем тој со неговите комодитети што таа ги дава. Така што, молчи си подобро хахахах А што се однесува до машката природа ааа и ние си имаме женска, ама маж со таа природа не се носи нели
Аааа машката природа ли била....епа ете ако еден ден дознаеш дека ти не си татко на детето ваше, туку високиот и силен ракометар од трети спрат, не се тревожи, тоа е женска природа, да обезбеди најдобри гени за своето потомство.
Многу добро срочено, никако да се прогледа дека сите си имаме природа и потреби па, кому му одговара да се води по тоа, нека тера
Нека го обвинува него, не мислев буквално дека не е тој крив за тоа што го направил. Но, различни работи не водат/мотивираат мажите наспрам жените. Сакав да дадам друга перспектива, некако мислењата ми беа многу унисони.
Го прескокна и делот дека тој помалку заработува? Мож' и на его му удира, и ајде да го сфатиме кутриот. Ти ги прелистав мислењата, и веднаш најдов за тие типични поделби машко женско: маж не требало да усисава со правосмукалка и слично. Така јеТ!!!! И по маса треба да плесне со рака кога не му чини нешто, нели така.
Не само на тебе,еве и на мене како машко ми се гади од вакви,пи*ка со очи не виделе,неиживеани папаци,ке дојдат и ке кажуваат бајки,како ние машките вака,ние така од природа и незнам си што.Нема тука природа не природа,или изневеруваш или не.
Тие не се неизживеани, тие поминуваат сито и решето, знаат да одглумат и тоа не на кратки стази и најчесто наоѓаат мирна жена, домаќинка, таа ќе биде мирна, нема да вара и тн., а тој ќе прави што сака. Затоа што ниедна не му е доволна. Само на тие жени времето им го земаат, а некои и остануваат во брак. и сега да го жалиш што душата пак му е празна или лепо фино да му иссервираш што заслужил, ја сум повеќе за второто.
Za mene konkretno tie sto izneveruvaat cel zivot si go pravat toa na ovaj ili na onaj nacin,samo treba da gi vidime na vreme znacite koi ni go ukazuvaat toa... Primer... nikogas ne si stoi na zborot deka ke se realizira nesto x, Edno zboruva so roditelite,prijatelite,kolegite,drugarite,sosema drugo so zenata, Vetuva brda i planini,ne ispolnuva nisto...komplelsirana licnost!? Ze mene lugeto koi se so takvi t.n maani,se skloni kon sekakov tip na izneveruvanje,bez razlika dali e lazenje,dali e neverstvo,isprevrtuvanje na rabotite vo svoja korist ili koristenje na tugite problemi za da se izvlece sam od kalta kade sto se zacapal. Nekako ovie raboti se povrzani i ne bi sakala da imam takov sopatnik i uste pomalku da planiram semejstvo so nekoj takov. Druga rabota,( nesreduvanjeto na zenata... mislam "o my God",pa nie imame 3 deca primer,posle 1 mes 2 3 od doaganjeto na bilo koj clen na naseto semejstvo, ne mi padnalo na pamet da mislam dali sum vakva ili onakva...se nadevam me gledal so oci na majka(so ogled na toa deka trebase da se grizi za mene nemame babi okolku nas a i ne ni trebaat)...dali mislam deka se ladel na drugo mesto...ne daj Boze da se posomnevam,ne bi mozela da prespijam nok vo istata soba,kuka,stan ....ednostavno ne,ako imame 3 sonca, toa ne bi go prostila!
Апсолутно ! Зошто да прави будала некој ? Имаше и такви случаеви , секогаш сум на страна на тој што е изневерен ! И мене ми се мотаат манекени низ глава , понекогаш колеги на мм , ама ниту еднаш не помислив да изневерам . А знаеш ли , дека и природата на жените е иста како вашата ? Ако тебе ти се дига на колешката до која седиш на состанок , на жена ти и се влажни исто така , кога седи до колега . Тоа е нормална и природна работа , ама самоконтролата е многу битна во такви ситуации . А некои очигледно ја изгубиле некаде по пат . Друг пат , прочитај па коментирај . На девојката и е срушен светот , ти и кажуваш за природата на мажите . @Makeup12 знаев дека мудро молчи . Морее , идиот ниеден , се кае ? Ма од 100 кат нека скока не му простувам бе ( за себе зборувам јас , големо злопамтило сум ) . Знам , разочарана си . И јас би била исто на твое место ! Но , ќе помине . Најважно од се е дека ти научи две големи и важни лекции - Не верувај многу , за кога луѓето ќе си ги покажат вистинските лица да не бидеш разочарана , туку да бидеш спремна , да очекуваш . - и втората - После бурата секогаш доаѓа сонце ! Што побрзо и твоето да дојде , без разлика дали ќе простиш , дали ќе ставиш крај на бракот или ќе дадеш втора шанса . И никогаш повеќе не си земај вина за работи за кои не си ниту индиректно виновна ! Виновен е волот што те изневерил , а живее делумно ( или целосно ) на твој грб !
Koga celosno ke veruvas vo nekogo,ke dobies edna od dvete raboti ili licnosta na tvojot zivot ili lekcijata koja nema da ja zabravis do krajot na tvojot zivot!!!
Ајде те молам. Како можеш вака да кажеш дека сите мажи се исти или повеќето. Значи тоа што твојте другари и пријатели се такви многу кажува. Ако идеме по она со кого си таков си па затоа и ги правдаш. Ама не е во ред. Ако има проблем дома тој треба да се реши дома. Не во јавни куќи. А ако не се реши и самото тоа што не се решил проблемот е уште поголем проблем. Не е решение да кажеш машко е прости му. Да он е машко ама во никој случај нема право да ја остава жената дома и со нејзини пари да оди по јавни куќи.
Кратко и јасно: Ако те сакал никогаш немало да му текне да те изневери, а камоли да те изневери, подалеку од таков човек затоа што тој ќе продолжи и понатаму да те изневерува. Јас сум машко и ти кажувам, има машки иако ретки се кои навистина си ги сакаат и почитуваат своите сопруги и за нив живот би дале, но има и машки кои се кукавици и само ги гледаат своите сопруги како предмет од кој имаат корист, твојот сопруг за жал ми личи на човек кој само те користи, инаку во спротивно како што пишав погоре ако те сакал и почитувал никогаш немало да те изневери. Да не ти всадувам мисли, ти најдобро си знаеш, ти посакувам што побрзо да го надминеш овој страшен период за тебе и да продолжиш напред со животот, не вреди за таков човек да имаш стресови.
Ова вака не.... Јавна куќа посетува а ти го сакаш? Си ги пикнал кај шо не му го бери, и да го сакам.... Нема праг да помине.. Јас да, и тоа му е кажано на мм, дека ако ме изневери со очи нема да ме види, ни мене ни дете, а се по пола ќе му земам... Ќе се одврзеш... Ние како вид сме доста прилагодливи суштества... За се има навика и одвика... И 90% од жените сме такви.... Не сме ни слепи, ни глуви, ни глупи, ни неми .... Само што кај вас крвта почесто удира во долната глава отколку во горната .... Прашај ја жена ти/ девојка ти што мисли за Дејвид Бекам, за Џејсон Мамоа, за Столе Стоилов, за Кире Лазаров.... Шо би му напрајла....? Истото шо и ти на Хајди Клум, или на згодната комшивка од спротива.... И прекинете дека имате машки нагон зш и ние имаме женски