Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Ама ако ти налета згодно нешто, ќе одбиеш? Вака од ракав..

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.770
    А која е таа глупача што ќе прифати да иди со оженет ,просечен македонски маж,социјален случај?
    Да е Бред Пит или некој милионер ДА , али му текнало на некој да се филма па да продава муда за бубрези

На Konfetka, baby-star, bibiiii и 5 други им се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Епа јас ако мислам дека нешто е во ред ке го праам тоа, ти спомна дека е во ред кај мажите неверството дури и нормална појава па сигурно и го правеш, или ќе го правеш

4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Социјален случај:D ме насмеа. Смартфон и интернет има ,не е социјален:lol:
    Де па вие, како да не знаете дека се швалерисуваат понекои, и просечни и подпросечни. Не мнозинството^_^

На Different7, cresa-jagoda, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    9.495
    Тоа е тоа, ќе му бидеш домаќинка, ќе му переш, пеглаш, ќе го храниш, ќе се запоставиш малку и оп гледа по други.

Добро е што си го открила навреме, глупи се мажите не бришат што имаат гледано и имат вклучено локација на мобилен.

На Makeup12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ова не е во лутина кажано, си правевме муабет за секакви ситуации пред брак, неверство, коцкање, пијанчење, насилство (било какво) љубомора.... И да, знам дека судијата одредува гледање...
    Фала богу, засега сме океј... Ама сме отворени за разговори било какви....:)

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Море имаат 2-3 камшици скинато :lol: :o

8. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    2-3 :o да не се едно 2-3есет?:D

9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Таква перцепција се има кај еден дел, дури и жените мислат ако е се под конец, најадено, испеглано, лицка по дома и плус ќе трча на работа и деца и се, мажот ќе биде задоволен и таа и се супер (на крај на денот на таа куфер, во лет да заспива, а тој свеж хахха). Не е ова како некогаш, денес културата, надворешното влијание наметнува стандарди на убавина, џабе не цвета силиконската индустрија, колку е тоа во ред е сосема друга тема. Што е убаво и богу е драго, и ние си гледаме па, уште ако е паметно хахаха Меѓутоа едно е да гледаш друго е да посегнеш и земеш. Се распаливме во темава, вака немам пишувано не знам од кога. Жена треба да биде домаќинка, во суштина жената ја држи куќата до ден денес, ама мажот не е гостин. И тој може да пере, да готви и да чисти. Сака жена средена и сосема е понаку е кога жена е задоволна од сама себе на секое ниво, која жена не сака да биде средена ? Има такви? Ама таа треба да наметне во бракот темпо во кое нема таа да е маж и жена, тој ќе даде и пари и време и се што треба таа жена да е средена. Така да не се само мажите криви за гостување и гледање по други. Во овој случај, не се работи за тоа, тоа му е изговор. Според тоа што го прочитав, јас добив слика на тежок паразит, манипулатор и глумец, срамежлив, душа бе, е, тоа ме збесна. Затоа товарајте ги мажите да носат и тие одговорност и обврски, нека напише дома домашна, па ако може нека оди по други.

На thelittle17, baby-star, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  10. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Се согласувам дека жената треба да наметне темпо во бракот и да си ги подели обврските со мажот, сепак бракот е заедница на нив двајца со која доаѓаат обврски кои треба заедно да си ги поделат и извршуваат. Ама мора и мажот да покаже иницијатива, така да јас не мислам дека не се само мажите криви за гостување и гледање по други. Ти одиш со став дека тој има многу слободно време дека не е вклучен во домашни задачи па затоа гледа по други. А зошто да гледа по други? Не може да се посвети на работата, на доусовршување да работи утре, друг ден и тој како неа машки. И за последната реченица има и примери кои се однесуваат идеално дома, имаат време за се да обават и пак имаат време и енергија да одат по други. Тоа ти е маж шврљач, и во врска бил таков и тоа однесување тешко се искоренува и во брак. Ама жена како жена си вели, ај ќе се смени во брак. Не, не оди тоа така лесно.

На cresa-jagoda, CrazyGirl15, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    А јас не реков дека ќе се смени некој, туку да не забега и некој што не е. Затоа што денес знаеш која парала се движи, ако некогаш успеваше упорен, денес женет.
    За усовршување треба да има амбиции, истрајност и тн., не е секој заинтересиран за тоа, како што не се сите жени заинтересирани. А во случајов што не распали. о, да тој имал време и на претек за да дреме по јавни куќи и да може јагне да глуми со проблеми.

На *Amethyst* и tijanana им се допаѓа ова.
  12. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Ме насмеа со болдираново по сабајлево, фала:D
    Инаку ако го товариш некој за да не забега, ако тој сака да забега ти претовари го тој пак ќе мрдне настрана. Не е секогаш до жената и дали го распределила со некого товарот или не, до мажот е. Тоа е негово однесување, а како зрели и возрсни особи секој си одговара за своето однесување.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Така е, ама за секој случај, товари ти да се вложува на секој начин па, ако дојде до вакво нешто како кај женава, не е само тој вклучен нели? Така што, еден период нема да е само тој, потоа да. Каков му умот таков му друмот.

На tijanana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Дали некој ќе не изневери, не зависи од нас.
    Можеш за себе да одлучиш, за друг не.

На thelittle17, Ygritte, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Абе другар , и јас имам фантазии за принцон Хари , ама не ја свртев цела В. Британија за еден секс со него :^) . Фантазии се едно , а неверството е сосема друго . Никој не рече дека фантазирањето спаѓа во неверство . Човекот бил во јавна куќа . Не мислиш дека бил таму за кафе да пие ваљда :| .

На thelittle17 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    221.671
    Па поентата на бракот баш нели е таа?
    Најпрво пријатели, со тек на време човек со човек учи спонтано да живее со самиот сопружник.
    Можеме да се најдеме во лошо издание, на пример бременост, болест, еве само да се потсетам каква бев во бременост поготово пост бременост, ама поминува.
    Маж ми ми беше подршка кога највеќе ми беше потребна и можеби да, не сум била сјајна на изглед ниту психички ама ми даваше кураж дека се ќе биде во ред.
    Лично јас месец два дури се ставам во нормала пост бременост бев катастрофа физички и психички а маж ми беше тука да ми помогне.

Не оправдувам иако не судам, за ништо не судам на свет ама не оправдувам кога ќе видам жена откако ќе се омажи доаѓа бебе и се распуштува целосно, останува така да живее, со мрсна коса, упкана блуза, раздросана, коса мрсна, мислам прво за себе си не е во ред така да се запушти човек не е вкусно за мене лично да би се погледнала во огледало и да личам така а не пак за маж.
    Тоа се фази да ама да живееме некако така ептен распуштени не ми е соодветно.

Јас и ден денес после 10 год излегувам со маж ми 5 пати во годината сами, правиме се што сме правеле пред 10 год кога сме се запознале ама јас и тој така меѓу нас некогаш ни е потребна одишка од се.

Не оправдувам неверство, ама оправдувам разговор со отворени карти на маса, на пример јас на маж ми до толку можам да сум искрена што би му кажала буквално се, исто ко на мене да си мислам, значи секаква работа и не не ми е срам. И така се решаваат работи.

Доколку некој нема воља, нема сака, не може, есноставно не е заинтересен са оправа нешто чуму да се трудиме кога нема за што?
    Понекогаш пак е најдобро за некои сопружници да се разведар бидејки после 10 год сфатиле дека не се повеќе на иста фрекфенција и така.
    Наместо да патиме и жалиме не не може ова да биде или она, не не може да сме сменети не може да ни се случува ова.
    Уствари све може да се случи.
    Ништо не е вечно.

Битно е да се секаме и имаме пријателство, доверба ако не бива никому ништо.
    Човек треба да си ја бара среќата.

На thelittle17, cresa-jagoda, Ygritte и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    Ме немаше неколку дена да пишувам, па еве ме пак сакам да ви раскажам што се случи. Значи си реков ќе му дадам уште една шанса, а дали таа шанса ке биде да ме повреди повторно или да се поправи стварно незнам. Некако кско чуствата да ми се заледија, како ништо да не чуствувам, ни лутина, ни бес, ни тага... Ништо не е исто ништо, кога и да го погледнам ги гледам тие нечистотии и маски.. Деновиве си ги посветив само на себе, шетање, шопинг, козметички салон (го одврзав ќесето и за себе, доста беше само домаќинка и носи дома) Стојам пред огледало и си велам, убавс сум, млада сум, не зависам од никого, што и да биде во иднина во никој случај нема јас да изгубам. Јас ќе останам со чисто срце и совест, но тој ќе си остане со нечистотиите. Сепак од него зависи иднинста, дали се ке уништи или ке се бори да ме освои повторно, да си ја исчисти душата. Секој ден ми вели : те молам прости ми, не можам да живеам вез тебе, не те пуштам, се каам, се ќе поправам, ке видиш ти што е среќа.. И незнам што ќе се случи, дали ке се поправи или не. Оставам се на времето

На thelittle17, vitamina, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Која и да е одлуката, за нас е ОК, само можеш ли ти твојата среќа да зависи само од него ? Дај боже да успеете, капа симнувам на ваква сила.

На *Amethyst*, cresa-jagoda, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    Ќе се обидам бидејќи премногу вложив во овој брак. Премногу трпение, премнигу љубов, разбирање. Не можам тие 5 години да ги избришам. Ако навистина ме сака мислсм дека овс ќе му е животна лекција. Го гледам деновиве потиштен е, не му се јаде, со никого не му се зборува.

На thelittle17, crazylady, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ти посакувам се' најдобро.
    Како и да заврши, битно е да не престанеш да ја гледаш сопствената вредност :hug:

На cresa-jagoda, ALISA0000, Love 83 и 6 други им се допаѓа ова.