1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Барем си искрена, со сама себе, не е поради тоа што го сакаш. Јас не гледам зошто да бришеш било што, тоа е дел од твојот живот, имало и добро имало и лошо. Секоја чест што уште му веруваш, ме чуди што не си бесна, немој да запаѓаш во депресија и апатија. Така си решила, така прави. Не сме сите исти, секој си е приказна за себе. Јас сум го слушнала ова, зарем ова време се ќе фрлиш, јас да, и кога ќе дојде до таа точка тој не би ни знаел. Немам јас ваков капацитет како тебе, ни величина. Само едно запамти, тој што по било која линија злоупотребува, не мора да ти е маж, тој со твојата љубов, твојата грижа, со тоа убива. Порано или покасно секој заслуженото го добива. Чувај се девојче.

На cresa-jagoda, ALISA0000, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Свака част на силата да му дадеш шанса после понизниот потег со јавните куќи.
    Али, нејсе тоа е твој живот, твој избор и твоја одлука.
    Јас би ги избришала и годините и времето и плачењето со таков неверен човек, кој не верува во сопствената верност уште помалку во твојата великост.
    Секое добро.

На thelittle17, ane.bella, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  3. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
    Ако си решила да простиш, оставете се' зад вас. Секој заслужува шанса, заслужувате и вие двајца да сте среќни, посвети си се на себе, посвети се на него и тој така треба да прави. Но што и да ви се случува секогаш внимавајте да имате добра комуникација, со отворен разговор и отворени карти се е полесно и немој да му пререкуваш за тоа што било. Ако на моменти ти е тешко добро е и да посетиш психолог, да се олесниш од сиот товар кој се нафаќаш да го носиш на твој грб.

На thelittle17, neno0o, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    Тоа што го направи тој не е за простување. Кога ќе се сетам ќе си седнеме со кафе и долго ке си разговсравме за нашата иднина. Разговори за проблемот што сеуште не можеме да добиеме дете, планирање на иднината.. Можеше да се разговара со него, беше и добар сопруг и пријател и подршка. Никогаш не би помислила дека е тоа ми го прави зад грб, бидејќи е мирна личност. Тој станува затворена кутија само кога е виновен, баш е мудар.

На thelittle17, ALISA0000 и Ygritte им се допаѓа ова.
  5. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.814
    Iskrenoo
    Ti se voshituvam na tvojata golemina,stom mozes da prodolzis so nego!

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    9.438
    Мора да си многу вљубена и добра личност за да простиш вакво нешто .Дај Боже да ви успее бракот ,со вистинско покајание се е можно .Јас да сум бурно ќе реагирам ама секако ќе попуштам ама прво има душата да му излезе

На thelittle17, cresa-jagoda, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    Се зависи од него што и како ке биде понатаму. Ако вистински се кае мислам дека би можело да биде добро, да имаме добра иднина да си ги оствариме нашите соништа, но ако повторно тргне по тој пат, дефинитивно без око да ми трепне ќе биде крај. Сега само молам бога да биде се во ред. Ви благодарам на подршката и на прекрасните зборови.

На thelittle17, cresa-jagoda, Плавуша123 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Секоја чест за големата храброст и сила да дадеш втора шанса по се што направил . Јас не би можела ниту да го погледнам мм кога би открила такви работи . Би ми се гадел искрено . Но , гледам дека ти имаш големо срце , и си решила да дадеш уште една шанса , и тоа е сосема во ред . Без разлика на се , посвети си внимание на себе , секако и на твојот сопруг , оставете го овој тежок период зад вас и почнете ново поглавје во животот . Како што кажаа и членките погоре , кога ти е тешко посети си психолог , за разговор чисто да си ја олесниш душата . Ќе ти биде од корист и тебе , ќе имаш со кој да се посоветуваш . Сега , се надевам дека твојот сопруг ја научил лекцијата и од сега па натаму ќе внимава на своите постапки и ќе биде отворен со тебе , дека за се ќе разговара . Сепак , и годините заедно не се малку , па редно е и тој да вложи нешто во таа ваша заедничка иднина . Ако не финансиски ( не знам како стоите , а и не е важно тоа ) барем да ти биде психичка и физичка поддршка , како за домот , така и за борбата за добивање на бебенце . Тој треба да се бори рамо до рамо со тебе , во секое искушение во животот . А не при првата поголема пречка да сврти грб и да замине по матни работи .

Со среќа , и секое добро . На крајот од денот , тебе совеста ќе ти биде мирна и чиста .

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Големина до даскаа абре ајдее големина за него за себе нулаа..

На Star_dust и bibiiii им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Чекај ти можеби ке ти побелее косата додека тој се смене. Гледај си бре за себе каков маж, што ти треба тој маж да те канале само?

На thelittle17, Sejfullai, Star_dust и 3 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не е храброст.
    Прегазување на себе си е.

Ама ако не може/не знае/не сака поинаку... со среќа нека и' е.

На thelittle17, Alisa22, m.i.g и 15 други им се допаѓа ова.
  12. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Дали добро разбрав? Женава има тешка физичка работа за да им овозможи и на двајцата удобен живот, поради тоа се запоставила себеси, а типот ги троши парите во јавна куќа?!?
    Каде да си најдам и јас една оваква жена? :)

Мејкап, сонце, колку и да си приврзана со некој, можеш без него да продолжиш во животот и еден ден да дојдеш до степен да ти биде никој и ништо, како да не се случило, ти гарантирам! Сепак, твој живот и твоја одлука. Од дното на душава ти посакувам типот навистина да се покајал, да се смени и да те држи на дланка, да те третира со репсект каков што заслужуваш и да ти ја пружи сета љубов на светов. Во спротивно, таков човек не заслужува ни трошка љубов и разбирање од тебе. Сите грешиме, никој не е совршен, ама овој човек ти погази на достоинството, очи отворени да не се случи друг пат. Колку и да сакаш некој, треба да се сакаш себеси повеќе од него. Внимавај на кое место се расфрлаш со љубов, цени се себеси повеќе и тоа што го даваш од себе.

На tessie, thelittle17, *Amethyst* и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Храброст треба бога ми, да те изневери и да останеш, да те изневери и да кажеш од него зависи се. За такво нешто треба многу храброст. Место него себе да се подгазиш, а мажите денес и тоа го очекуваат од жена (генетиката им била таква де) себе да се прегази за соништата што ги има за дом и дете. Она е совршена жена, со срце и душа, а како и е на неа таа знае. Дај боже да ги биде.

На thelittle17 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ич не е битно што очекува некој друг од тебе.
    Битно е што ти очекуваш и сакаш за себе.

На thelittle17 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  15. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Богами јас го сметам за доблест , бидејќи не секој би го направил тоа . Како пример се земам себе . Јас ќе простам и неверство и се , ама никогаш не би останала со тој човек во брак/врска , што и да е . Собирам партали ( а може и нив ќе ги оставам ) и да ме нема . Таа има храброст да му довери уште една шанса и да му верува дека нема да ја прокоцка . А довербата е нешто што многу лесно може да се изгуби , а тешко се добива .

На manako1, cresa-jagoda и Makeup12 им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Така е, меѓутоа не живееме сами за себе на светов, ние имаме очекувања и имаат за нас. Штом ќе се разминат очекувањата многу работи се разидуваат. А еден дел од мажите ако не и сите преќутно вакво нешто очекуваат тоа е факт. Е, сега која може да го даде тоа, тоа е др. тема.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Баш заради тоа што доверба лесно се губи, а тешко се добива... не знам колку е во прашање храброст, а колку 'замижување'

На hellocity, cresa-jagoda, Плавуша123 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Бога ми голем ризик е, барем за мене.

На Just.do.it, cresa-jagoda, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Е да , замижување има , во име на бракот .

Она ги има картите во рака , и треба да научи да ги користи истите . Не да биде слепа после овој случај , туку да ги отвори очите широко и да ги следи неговите постапки . Да го научи да не се вади на тоа дека е " затворена кутија " , дека ова е последната шанса што му ја дава , и ако не знае да ја придобие назад , ќе ја изгуби засекогаш .

На cresa-jagoda, Dentina и WildMk им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Оти во нашиот закон за семејство не се спомнува неверството :?:

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.