@Makeup12 да бев на твое место, кога нема да е дома ќе викнам бравар да смени брава, а алиштата ќе му ги спакувам во еден куфер и пред врата ќе му ги оставам. Па нека цвика после. И да не ти е гајле што мисли околината, треба самата себеси да си бидеш најважна. Никој друг да не ставаш пред сопственото здравје и благосостојба. Кога имал образ да те изневери со твои пари - нека се снаоѓа како знае и умее. И подобро што не си во Мк, и да крене рака на тебе, еден телефонски повик и може да го средат. Ќе го преболиш и ќе го заборавиш, гледај на ова како на лекција дека не треба секому безрезервно да веруваш.
На ова само да додадам. Ако проба да ти се заканува пријави го во полиција дека се чувствуваш загрозено. Ако те следи и демне исто. Ако добиеш СМС или телефонски повик повторно пријави го. Ич да не се двоумиш. Нема потреба ти да си го менуваш животот заради некое говедо. И не не си единствена во ваква ситуација. Иако сега ти изгледа безизлезна и дека не можеш да се справиш, за два месеци ќе се радуваш. Биди силна и одлучна. Не вреди никој да ставаш пред тебе. Никој! Еден живот имаш, избери како ќе го живееш. Млада си имаш време да си најдеш друг партнер и да бидеш среќна и сакана и исполнета како што заслужуваш. За околината ич да не ти дреме. Не треба да живееш за другите туку за себе. Седни јави им се на твоите, разговарајте соопшти им што сакаш да правиш. За твој мир. @Makeup12
Не е едноставно...? Како бе не е едноставно, женава носи на грб борба за дете и работи ко амал 14-16 саати, тој си го пика кај шо не му го бери со НЕЈЗИНИ ПАРИ?!?!?! НЕ БИЛО ЕДНОСТАВНО, МА КАКО Е ЕДНОСТАВНО, грешка било?! Мила, прво викни бравар смени ја бравата, и сите негови алишта пред врата нека се чеша кај ќе спие. Ние жениве со природава наша шо да прајме? Или не рипка кај нас па немаме ние нагон пишав предходно за ова, ама си 100% во право
Па ја испитувале научници женската природа и резултатите од истражувањето се дека не излегува математиката дека баш сите деца се од официјалниот сопруг
Лелеле бе шо читам, ќе ја претепал ако таа тоа го направела?!?!?!?!? Боже Господе... @Makeup12 колку што сфатив си во ЕУ, промени брава истерај го, и ако ти досадува пријавувај го на секое во полиција, соц. служба...И разведи се подитно...што има такви мисли, еден ден и за еден неизмиен филџан ќе јадеш ќотек
Se soglasuvam so site prethodni clenki, ima eden zbor za takvite kako nego meso-zder! Pa kako ne mu e sram, semki li ima vo glavata, Boze se napnav!!!!!! Spakuvaj mu dva para gaki i da go nema,zivotinja!!!!!! Ke te prepoznae ko ke se setkas so nekoj fraer 100 nivoa nad nego!
Ма какви осудувањљ,луѓето збореле и ќе зборат,тури им пепел. Ако тебе ти се враќа назад врати се и почни нов живот. Како што сфатив немате дечиња,па тоа сега гледај го како ,,позитивна,, страна. Што ако имавте деца ? Ќе трпеше шамари само поради децата ? Вака не си обврзана,мој совет да се разведеш па он нека дреме сам...Во јавна куќа де. За што не воспитуваат,растат и тресат родителите ? За еден мочко да ми се заканува,неморљ физички,доволна е и психичката тортура и разочарување. Поздрав и со лесно да истераш целата оваа ситуација
Се разделивме. Тој замина да живее кај другар. Ќе се разведеме, само нека ги пуштат летовите за мк. Ми кажа нема да ми прави проблеми дека ќе се разведе, но дека откако ке се разведеме повторно ќе ме освоел ќе бил подобар човек. Мајка му и татко му и сестра му ми се извинија во негово име за се. Тешко е многу боли, сама сум помеѓу четири ѕида.. Боли но ќе помине.
Неминовен е ваков крај, не сте вие Бекамови каде има милионски бизниси во игра и четири или пет деца во прашање. Нека искине тој лист хартија и нека стане подобар човек па, ако го залепи нека се јави дека листот е подобар сега. Се теши сам себе, штета меѓутоа кога човек не цени и чува, нема ни да има. Цел свет да се извинува и на колена да клечи и моли и кука и плаче, џабе е се. Некои возови поминуваат еднаш, тој што мисли стои возот, го чека, гадно се лаже. Ќе бидеш ок, ден за ден, дај си време и оддишка, се ќе биде во ред.
О боже господе која шупа*ина од човече е овој пази ќе бил а зашто не се потрудил до сега да биде подобар копук? Немој да си паднала на вакви муабети Апсолутно ке те боли, очекувано е ова но, имај на ум дека илузиите паѓаат сега, сите очекувања, сите планови, идеи за заедничко живеење сега се кршат и тоа боли. Ке преживееш. А и не си сама, цел форум имаш тука, еден куп место имаш за пишување и олеснување, сите сме тука
Disi slobodno vo slobodniot prostor i vozduh koj ti go dolzese tvojot sega veke ex partner. Bidi srekna,vesela,ne potkleknuvaj na negovite lizni - mazni muabeti i cmizdrenja,prodolzi so polna parea da zivees,srekata sigurno ti e mnogu poblisku od sto mislis,pa mozebi skoro i najgolemata ke ti se ispolni,da si imas bebus.. Ti si silna i mozes bez nego, ne se kolebaj voopsto,nema da go osetis negovoto pasivno vleckanje po tebe!
Не ме интересира повеќе за него... Тешко ми е, скршена сум, но ќе закрепнам ќе бидам подобро. Сама сум помеѓу четири ѕида, но бар веќе нема да бидам понижувана. Ќе си се посветам самата на себе, како прво ке се запишам на теретана во слободно време за да можам да си ги пренасочувам мислите. Ќе се посветам на се што ме исполнува. Фала ви на сите за подршката прекрасни сте
@Makeup12 Сакам да ти кажам еден совет од мене. Ако ти се плаче плачи исплачи се. Не оставај да ти тежи на душа. Секогаш постои по некој за секој. Само треба време. Издржи. Посвети си време на себе доколку сметаш дека треба да промениш некои работи промени ги. Еден ден кога ќе те види сосема случајност тој ќе се кае што пропуштил. Тој ќе се кае. Тој ќе си ја удри главата од првиот ѕид што ќе го најде. И за него ќе постои некоја ете нека си имаат и дете и утре детето кога ќе го праша за совет тој прво што ќе му каже "немој да изневеруваш сине" и пак ќе си ја лупа главата од ѕид. Ама ти ќе бидеш таа со чист образ. Таа што на децата ќе им раскажува да не ја прават истата грешка и да си одат веднаш.Таа што ќе биде најдобрата мајка и најдоброто советувалиште. Да бев таму до тебе би те гушкала силно затоа еве вака вертуелно
А која е поентата да се менува и да те освојува после развод?! Од тука од ова можам да сфатам со каков човек си имаш работа за жал. Поглупо мислење немам слушнато од ќе се разведеме па од после ќе се сменам. Глупости Ако тој те сакал и те почитувал како сопруга ќе се сменил и ќе сменел 300 работи до сега за да си го зачувате бракот. И двајцата ќе сте имале простор и за разговор и за компромис. А која е поентата после да се менува. Се гледа колку "те сака" а кажаново у афект му е знај. Ти посакувам среќа. Понекогаш болните и многубројни солзи се доолги и тешки ама се исплатливи. Тоа ќе го увидеш после некој месец
Е тоа да видиш, сигурно се замислува како да глуми во некоја серија во која има такви случки Сигурно мисли дека се сродни души кои пак ќе се спојат
Браво храбра жено. Немој да помислуваш ни за момент да се смируваш со него. Не го заборавај моментот кога ти кажа дека ако ти го изневереше него, немаше да можеш да се препознаеш во огледало од ќотег. Не те заслужува воопшто. Ќе видиш дека ќе ти биде подобро