Многу пати сексот не е главна причина за изневерување. Типов не кажал дека му пишувала колешката, туку девојката случајно му видела во телефон, па и разговорите „со неа сум заради детето” се дно. Во здрава врска он би кажал дека му пишува некоја колешка, или би ја откачил. Баба ми и дедо ми уште имаат односи а имаат по 74 а овие по 24. Ама, не верувам сексот да е проблем кај нив сепак 2 месечно бебе имаат.
Да, да има неверства кои започнале емотивно и завршиле така само со емоции затоа што ги страв да не одат до крај (крајното е секс) за да не бидат откриени, да не си го нарушат онаа што го имаат моментално покрај себе. Но сите неверства циљаат кон секс, некои не успеват да достигнат до крајната фаза. За да изневеруваш партнерката со друга, само ради емоции тоа значи дека сегашната партнерка не те исполнува емотивно, односно онаа што ја има третата особа ја нема твојата партнерка. Тогаш си емоционално нестабилен и бараш „вентил“ да си најдеш рамо за плачење и поткрепа на својата психичка и емоционална нестабилност. Или пак сета таа нестабилност на третата особа ја користи за да се чувствува доминатен дека може со две жени/двајца мажи да владее. Да резимирам многу малку од неверствата завршуваат без секс , зборак како крајна фаза без да се пробаат во кревет , се другото емоции и комуникација е предфаза. Затоа повторувам само отворена комуникација меѓу партнерите за била која потреба, вмешување на трета особа, тоа е суштината за да нема неверство. во комуникацијата ми е поентата. Оваа е од машки агол гледано.
Хахаха да бе, правевме муабет нешто за секс и ја прашав тебе нели ти бара душичката, - имаме со дедо ти, ми бара. Ретко, ама не е без ич Јас се чудев и восхитував.
Има не велам не, ама Кире размислувајќи само со долната глава форсира изневерува само тој на кој му фали нешто и дека само неверство е она кое завршува со секс. Типично машко размислување, поточно размислување на повеќето мажи
Мене ништо не ми пишал, Зелда Бар јас кога го напишав тоа што го напишав, кажав на што рефенцирам, и во таа цитирана реченица, се се сведува на секс. Сексот е важен. Складноста е важна. Искреноста е важна. И љубовта како основа за се. Генерално, не ми се чудни луге кои само на својата воденица ја влечат водата..ама па дека нешо особено ми се мудри или па релевантни за мене, ни тоа не. Кој како сака нека си тера. За @hopes , се надевам подобра си денес , бар со појасни мисли, и дека ќе најдеш решение.
Млади се бе... ако имаат по 24 години, како што пиша некој погоре, ич не е чудно да им е сексот во глава почесто. А инемаат сеуште искуство со сите перипетии во животот. Ќе им се разјасни со време. Ќе си научат самите.
Се однесуваше Кире веќе Дентина пиша дека под неверство не се подразбира само она кое завршува со секс. Не дека он нешто ти пишал, додуша можда во лп ти пишал не знам тоа
Готово Јасно ми е сега. Јас па мислев дека некои постари, поизверзирани. И јас мор Вајлд мислам на секс секој божји ден, ко маж некој со висок тестостерон не мислат само 20 годишњаците
Мислиш дека сексуалниот нагон и неговата изразеност зависи од годините/искуството? Јас не мислам така, мојов нагон си е константно на нивоу, а и членкава што пиша дека бабата и дедото се сексуално активни и на 74 години некако ми побива теза дека зависи од годиниве.
Те сфатив покасно откако препрочитав тргнав да ти пишам да се корегирам, ама оваа Вајлд ме заскочи со возраста на овие двата или едниот Да да, јасно, ама она што не ни во прилог лесно е да се игнорира
И на 20, 30, 50, 70 има неверство....Неверство не е само секс како физички акт, туку и емоционално....Може мм да нема секс со никоја, а сепак да сум изневерена емоционално.... Ама вие маживе почесто ја користите долната глава и полесно е да се вадите на не, зш со горната треба да мозгаш....Седни и кажи си шо ти треба од жената/мажот ако не може да ти удоволи, патот под нозе, документите в раце и чао папа.... Едит: @thequeen95 бабата да сподели рецепт за то после 70 хахахахах <3
Заклучок: мажите се многу, ама многу лесни за манипулација. Ете колку треба за да му се помати умот. Секоја чест на исклучоци, на тие што се прави мажи, ја сакаат и ценат жената и имаат муда да признаат што направиле ако веќе дошло до тоа.
Моето либидо е варирачко и зависи од се', само не од мене.. Така ми се чини, жими се. Месеци бев ладна -туш. Еве сеа има две недели, ми се подвраќа тро. Дали да одам да се лечам?
Не. И мене ми е така....шоако имам 28г. Некогаш само тоа ми се врти низ глава, сакам сега и веднаш, некогаш не ни помислувам со денови, недели....Живи луѓе сме, либидото зависи од варијација на хормоните, стресот, моменталната состојба, околината...
Не, туку да уживаш All is fine и со варирачко либидо, ако другата страна е разумна и има трпение. Мене стрес на пример ме убива во тој поглед, ама како "растам", учам да се справувам со него и не ми утича баш баш со исклучоци. Ако ми се распаѓа животот нема да ми е до секс, ако ми се " овчичките на број" манијак сум