Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Страв ми е бе... многу... :worried:
    Левово на десново око не му верва, не пак на некој си к*р или пи*ка

На edna_malecka и ZeldaSF им се допаѓа ова.
  2. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Ај па и ти ќе си викаш мечка страв, мене стрв за секс и не страв, како ќе си мислиш така ќе ти биде знаеш тоа?:devil:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Поглупи изговори не сум слушнала. И пишувал за да види дали ќе си му го проверувала тел, ако сте разговарале ќе почнел да чувствува нешто...
    Можел да те праша дали му чепкаш по тел, а не да и пишува такви работи дека е со тебе заради бебето.
    Од кога така се развиваат чувства со разговор за некоја трета личност?
    Ти бил лут дека си ја повредила со тоа што си и пишала, а тоа што тој те повреди тебе тоа не го засега?
    Разговарај со него. Кажи му да престане со изговориве и да ти ја каже вистината

Последна измена: 24 јуни 2020
    На candy.cane, Sophie3, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Е, што не ќе прочиташ. Да не те вара четворка, море и петнаеска, само кажи ти што треба, одма, нема тука лабаво :D:D:D:D:D отиде темава во друг правец.

На buba4e89 и ZeldaSF им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Оти бе да не?
    Тројка е убо, четворка има поќе комбинации и можи да биди уште поубо :angel:

На ZeldaSF и Kire i Dani им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Nemam nisto protiv, koj si e ljubitel nek si tera ama da ne se lazeme deka e merilo :D za neizneveruvanje.

На ZeldaSF и WildMk им се допаѓа ова.
  7. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    :D:D:D:D:D
    @Kire i Dani сега ми се наметна едно прашање, еве сте решиле со Дани за тројка, и ти ја бираш третата личност или Дани? И што ако Дани не сака да ја изневериш ти сам со третата и ете прифатила тројка ама не и е по ќејф таа третата има право на вето Дани или ти си доминантниот, а таа субмисливната и ќути и трпи, уствари дава?
    Не бре денов сега цел во машта за сексови ќе ми мине, кај се зачитав тука во брачниве неверства, кај отворив...ама кога сум тука ај подучи не нешто од твое искуство, некој новитет. :?:
    Или било кој што правел секс во тројка за да спречи брачно неверство може да одговори не мора само Курца, ова само Кирца:D

8. Kire i Dani

Kire i Dani Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    47
    Ние имаме отворена комуникација за се. Таа ми ги кажува мажите кои и како и се пуштаат и флертуваат, отворено си кажува кој ја пали и кој и е згоден, знам што ја пали и што сака, а истото и таа за мене. Знам и со кој и како се има бакнувано во една прилика (едноставно и тргнало). Главното е тоа што јас (а ни таа мене) не ја критикувам за тоа што и се пуштат, затоа што ако ја осудувам или изигравам љубоморен отвореноста ќе сопре и ке почнеме да работиме позади грб. Без заедничка согласност и одлука дека сакаме да пробаме нешто ново (со друга па и тројка и четворка) , тогаш е неверство. Одговорноста дека изнемерувам или изневерува е подеднаква ако е со дозвола од партнерот, тогаш нема неверство ако се се знае меѓусебно. Свесни сме и двајцата дека по повеќе години брак станува монотоно,ЕЈЈЈЈ живееме само еден живот, и кога ќе остариме што сме искусиле во животот во овој дел? . Но јас не реков дека само монотонијата се решава со трета или четврта особа во кревет, туку има и повеќе начини да се проба поразлично како партнери меѓусебно. Потенцирам отворената комуникација, прифаќањето , разбирањето на потребите на партнерот се е клучот за да нема неверство. Сето оваа нас уште повеќе не поврзува и уште повеќе се сакаме.

На Bratot, WildMk и ZeldaSF им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    И јас сум во отворен брак и те разбирам се' што зборуваш.
    Само бидете внимателни и имајте ги во предвид сите можни ризици.
    Оти ризици има... секогаш.

На ALISA0000, Kire i Dani и ZeldaSF им се допаѓа ова.
  10. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Вашево ми личи нешто како отворен брак:?:
    Реално гледано штом вас двајца ве усреќува ваквиот начин на живот и заедно сте согласни за тоа, се е во ред. Само дека бракот во двојка со годините станува монотон не ми делува така. Мене со годините ми е поубаво и поубаво, знам што сакам, знам што сака и заедно си удоволуваме од почеток до крај. Ете ние сме задоволни без тројка/четворка. што не значи дека тие кои го практикуваат тоа со заедничка согласност дека грешат.

На Leat, candy.cane, Kire i Dani и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.689
    @Dianas разбирам да те лаже, ама вака отворено па при очи и уши, па уште и лаги од типот " сакав да видам како ќе реагираш" па од после "не ми се збори оти ќе мислам на неа" абе во кој свет живееш?
    Извини вака на искреноста, ама типот баш ти сервира лаги и извиненија со намера да те прави будала при очи и свест?
    Мислам....
    Толку е очигледно, типот ладно се понаша и ти вели не ми збори оти ќе мислам на неа???
    Што треба ова да ти значи?
    Или некој да пробува "верност" не знам што со реченица од типот " со тебе сум ради детето"
    Очигледно не да смрди туку типот е искрен, најискрен на свет а ти не сфаќаш уствари сфаќаш ама те боли премногу и си заљубена па не ја гледаш вистинската страна што сака да ти каже.

Според мене е пиши пропало ова. Буквално од негова страна.

Ако сакаш да си дадеш шанса, пробај да седнете да разговарате најозбилно.
    Кажи му дека сакаш да ја знаеш вистината макар и болела.
    Може ќе се отвори со искрен разговор, без дерење.
    Пробај, ако не оди не оди.
    Не може се да оди во животот.
    Со сила убавина не бидува.

На candy.cane, Rose96, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.295
    Не може.
    Што ќе дискутирате во офтопик тема? Чет секс муабети .
    За се си има тема на форумов. Ако сакате да си прајте муабет има Лп

На candy.cane, cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Да бе... зошто да не?

На сите чет теми, ако почнам да зборам подиректно, одма има отпор од одредени членови дека е невкусно, вакво-онакво.
    Разбирам, на некои не им е ќеф.

Исто како што на 40ка се четува за храна, може да се четува некаде и за секс.

14. Kire i Dani

Kire i Dani Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    47
    Ај вака од машки агол. Читај меѓу редови и гледај на позадината и секогаш ГЛЕДАЈ ЈА НАМЕРАТА НА КАЖАНОТО од страна на твојот вереник.

Тоа што пишувал дека поради тебе е со бебето, како он ја сака... тој ја лаже неа за да колешка му ја држи во комуникација и НАДЕЖ дека еве нивната врска има иднина за да таа биде во облаци. Секако за да продолжи да ја одржува со тоа што ќе те критикува тебе и бракот. Но тој тоа го пишува нејзе , а не го правел во реалноста и во односот со тебе.

Тебе ти пишал и ти се извинил дури што пишувал со неа така...тоа го потврдува моето мислење.

НО , тоа што ја лажел било само заради таа мемера за да ја одржува нејзе во надеж. Тој нема намера да го руши бракот со тебе ради тие изговори. Ако сакал досега ќе се отргне од тебе и ке оди кај неа или пак ке се оженел со неа како што се познавале 10 години (ама тој не ја зел неа туку тебе).

Тоа што почнал да чувствува за неа , е времен период , затоа што убаво му било да комуницира и со тебе и со неа (машка гордост де две жени има) . И сега го фаќа носталгија за со неа . Тој повеќе жали за тоа што ја изгубил комуникацијата со неа отколку со тоа што ја изгубил неа.

Тој нема намера да го ризикува бракот со тебе како и самата кажуваш по тоа што кажува дека немало ништо помеѓу нив и дека додека е со тебе нема ништо да направи. Тој те сака, но има чувства и кон неа.

Тој едноставно треба да ја прекине комуникацијата со неа, за да олади.

Треба отворено да разговараш со него , само без дерење .. што пронаоѓаш кај неа, што е поразлична од тебе, во што ти би и сакала да се промениш во неговиот однос..биди полиберална и поотворена и обиди сеСЕ ДА ДОЗНАЕШ ОД НЕГО и да го разбереш. А од тие информации како ке дејствуваш резонирај и заклучи сама...во лутина се кажуваат најлошите работи, во смирен и отворен разговор може да се каже и вистината..

На ALISA0000 и Dianas им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Си се нашле на иста бранова должина и си функционирате. Ми се допадна моментот со ризиците, еднаш се живее ама тоа еднаш носи последици во овој едниов живот. Пиши Wild повеќе околу тоа, објасни, нема врска со темава ама во ова време почна се да станува нормално и да се наметнува, посебно на новиве генерации, општество во кое казина се места за провод, изневерување и тн. сочуство кон педофили и не знам што уште ...станува преизвртено за мој вкус.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Абе филозофирај си ти колку сакаш реалноста ја знаеме сите, на таков маж клоците и нема што да се дискутира.

На candy.cane, VictoriaSan, Konfetka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    17.591
    Со
    Со самото тоа што има швалерка љубовница или што и да е он си го ризикувал бракот.

На candy.cane, Konfetka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Не одиме по казина и не сме педофили.

Напика во сексуални преференции и то шо е и то шо не е сексуална преференција.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kire i Dani

Kire i Dani Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    47
    Мислиш тоа е така лесно ке пресечеш и клоците ке го напудиш? Тука има бебенце, престои брак? Повеќето неверства завршиле со одржување на браковите, мал дел тргнале по љубовницата. Не е така лесно да го клоцнеш , има многу минато со нив, а има и иднина заради бебенцето.

На Dianas му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ne se razbravme, mislev da objasnis koi se rizicite I opasnistite od otvoreniot brak, da se vidi I temnata strana na ednas se zivee.

На *Amethyst* и thelittle17 им се допаѓа ова.