Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    А зошто мора да значи дека ако и бил неверен на жената па еве макар и женската ќе ви биде неверен и вас?Тогаш не треба да биде никој со никого,зарем не?Исто кога си фаќаш дечко и кога ќе кажат тој ја изневеруваше неа ќе го прави тоа и со тебе.Секој си е прича за себе.Не може тој да се понаша со сите исто.Не мора да значи и дека ако јас или било која друга сме изневериле еднаш некој дека тоа ќе се случи и сега.Ако ми е мене убаво и сум задоволна од тоа што го имам нема ни да помислам на неверство.Зборувам за било какво неверство.

2. kacita

kacita Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    1
    никогаш не значи дека ако еднаш си изневерил, секогаш ќе изневериш. цело време тоа кружи по форумов само залудно, што ако претходниот дечко сум го иззневерила кога сега сум сватила дека ми било убаво со овој и неум го изневерила ни со поглед во друг маж. Затоа не велете дека кој изневерил еднаш ќе изневери секогаш. Се зависи од партерите ако се надополнуваат еден со друг, нема место тука за трето лице

3. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    MINA,
    Super ti se razmisluvanjata. Ali, tebe ocigledno ti se nema sluceno ZIVOT. Mlada si uste.
    Po 20 godini , koga ke prozivees malku, nema sama sebe da se prepoznaes. Daj boze da imas samo pozitivni iskustva. I sfatete, nema pravila. Sekoj covek e svet za sebe, sekoja prikazna e poinakva.

4. girlmacedonia

girlmacedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    lele luge se iznacitav kako devojki odat so ozeneti..jas imam sosema poinakva prikazna.jas sum mazena(mazot mi e vo druga drzava a jas vo druga) a odam so decko koj e ne e zenet i e vo makedonija.pricinata e sto poleka se zasakavme i dvajcata.Se slusame sekoj den na internet sme po 10-15 casa dnevno.Eve citam odat devojki za pokloni i ne znam sto a jas i toj cistoo od zabava zaedno sme,jas sum vo stranstvo toj e vo makedonija.no ete tolkiu se mnogu zblizivme sto znam deka me saka mi ima dokazano milion pati i se plasi jas da ne go povredam.A najiskreno jas sum lisnost sto nesvesno znam da povredam nekoj.mi nedostiga premnogu i izvesen period probav da se trgnam od nego no toa bese premnogu bolno za nego mi se javuvase cela nok placese i na kraj jas bev taa so se izviniv i sto prodolziv pak da se slusam so nego.Sekoj den mi povtoruva ne sakam da te povredam a nitu pa sakam ti da me povredis.mislam deka ednostavno se plasi da ne go povredam.
    Ve molam dajte mi nekoj sovet stvarno ne znam sto da napravam so nego mi e zal da go povredam ;( ;( ;(

5. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Прво- тоа што го спомна дека девојки одат со женети само за поклони тоа е кажано од некои форумџики кои сметаат дека е тоа така.Не дека нема,има но има и такви кои одат од ЉУБОВ. Еве ти се наоѓаш во обратна ситуација па да ја разгледаме сега сите заедно. Дали и тука ќе го кажете истото. Дека се работи од материјална страна. Сигурно некои ќе помислат да тој сака да ја искористи бидејќи е во странство. Да не забегувам многу да си кажам што имам за кажување. Одговорот е лесен и едноставен. Ако мислиш дека во иднина нема шанси да бидеш со него и не можеш да го оставиш сопругот заради него остави го! Не се мачи себе,а ниту него.Пушти го нека си ја најде среќата со друга девојка.Од друга страна не кажуваш ништо за сопругот.Колку што јас сфатив ти полека се заљубуваш во овој што тајно се гледате.Одлуката е твоја,но само полека не избрзувај.

6. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    dali ako mi se sluci neverstvo ke svatama sto e zivot? dali ako legnam so drug mas zad grbot na mojot decko ke go osoznaam zivotot? ili mozebi treba da dozvolam da bidam izneverena za da naucam nesto poveke za zivotot?????
    mila moja....ova e forum,i nitu jas znam nesto poveke za tebe,a bogami i ti ne znaes nisto za mene! zatoa te molam da se vozdrzime od komentari koi bi bile samo pretpostavka! jas za sebe znam kakov zivot sum imala i tocno znam od kade mi proizleguva taa odvratnost kon neverstvoto! nikoj neveren ne e opradvdan i neverstvoto ne e reseni na problemite vo brakot ili vrskata! znam zosto taka mislam i nema da se predomislam! ajde pozdrav! :)

7. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    неверството е гадна гадна лицемерна дволична нечесна постапка.....а за тоа колку повредуваме сакан,а со тој чин па што понатаму....но луѓе сме ,па се случува свесно несвесно ....во секој случај мн е непрјатно неговото височество неверството!

8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    8.783
    Никогаш нема да го оправдам овој чин на набивање рогови.Со некој било да си во врска или да си мажена штом си решила да бидеш со тој човек остани со него,а не со повеќе во исто време :|

9. girlmacedonia

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    eve e toa e strasna pomisla ..dali e so mene samo zaradi toa sto e vo stranstvo?probav da go otkacam i na drugarski nacin mu rekov ma slusaj daj fati si devojka pa vaka nema da ide.jas vo godinata 2-3 nedeli sum samo vo makedonija.Toj na men mi pisa ma sto sakas da me otkacis?ako toii e da si fates drug fati si a jas ne sakam druga devojka i ke te cekam...ednostavno ne znam sto da mislam i sto da napravam so nego?

10. girlmacedonia

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    eve e toa e strasna pomisla ..dali e so mene samo zaradi toa sto e vo stranstvo?probav da go otkacam i na drugarski nacin mu rekov ma slusaj daj fati si devojka pa vaka nema da ide.jas vo godinata 2-3 nedeli sum samo vo makedonija.Toj na men mi pisa ma sto sakas da me otkacis?ako toii e da si fates drug fati si a jas ne sakam druga devojka i ke te cekam...ednostavno ne znam sto da mislam i sto da napravam so nego?

11. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, pozdrav do site bidejki sum nov clen i sum masko :D

Bracni neverstva ?????????

Moeto iskustvo so BRACNI NEVERSTVA........, Kako status sum zenet i imame deca a i si gi sakam i zenami i decata, no imame prijateli bracen par isto so deca so koi se zapoznavme na odmor pred 3 godini. Od toj moment pocnuvaat moite "problemi" so devojkata od bracniot par so koj sme mnogu dobri prijateli od pred 1,5 godina sme vo ajde da recam "intimna vrska" , koga sme zaedno mnogu sme zadovolni vo sekoj pogled. Bidejki i dvajcata sme vo brak i bidejki cesto kako familii odime na vikend , nekolku pati razgovaravme deka ova treba da go prekinime ili duri i da go prekineme druzenjeto na nasite semejstva......... No nekako ne mozime toa da go napravime, od edna strana jas si ja sakam zenata i decata a taa mazot i decata, a od druga strana i nie se sakame megu nas.......... Epten izmesana rabota ...... i nekako kako da nema izlez :?: :?: :?: , ednostavno vo glavava nemam resenie bidejki kako i da recete jas vo isto vreme sakam dve zeni....
    Ako moze bi slusnal vase mislenje, ama seriozno a ne napaanje ???

12. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Да не те напаѓаме велиш, а што да не си за пофалба!?
    Како возрасен маж ако не си способен да останеш рамнодушен на туѓа жена, а покрај себе имаш жена и деца, што велиш дека ги сакаш, не знам што да ти кажам. Прекини со таа авантура, затоа што тоа и е, ако не за друго помисли на своите дечиња, плус тоа се се дознава со време, па подобро прекини навреме додека не се дознае па да пукне срам.

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    да,да поверував дека сакаш две жени...ниедна од нив не сакаш,зашто се сакаш само себе очигледно и не си способен за повеќе.разбирам дека може да се случи нешто со некоја, ни чуена ни видена за една вечер...ама со блиска пријателка,една ипол година...и сам го знаеш решението не знам зашто прашуваш тука...

14. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Јас мислам дека можам да те разберам.... ти ги сакаш тие двве жени меѓутоа на различен начин . Знам дека која и да ја изгубиш ќе ти биде мачно. Со едната сигурно осеќаш возбуда, те исполнува .. додека со жена ти си сигурен, имаш разбирање, доверба, се што налага еден брак најверојатно без искреноста и верноста . Не сметаш дека баш овие две работи се најважни за една врска??? За еден брак???
    Одговори си на овие неколку прашања: како ќе и биде на женати кога ќе дознае за ова(а ќе дознае биди сигурен, ништо не се крие вечно)? како ќе ти биде тебе кога ќе се расправате по дома, пред децата??? како ќе им биде на тие деца кога ќе сфатат што прави татко им??? кое лице, која репутација ќе ја имат децата во градот??? и на крај само стави се на местото на женати, или пак доволно е само да замислиш како би ти било тебе, еве сега и женати да се гледа со некој твој пријател, ваш заеднички???
    Другата жена(пријателката) нема да биде секогаш тука за тебе, она си има фамилија, сигурна сум дека ќе се свести еден ден и ќе си седне мирна(зошто на скоро секоја паметна жена децата и се пред се, она ако е доволно зрела и нормална ќе ја жртвува вашата врска ,за своите деца), а твојата жена кој гарантира дека доколку дознае за ова ќе остане со тебе? Мислиш дека ќе ти биде убав животот понатаму ако треба да го поминеш сам, без "пријателката", без жената и со децата далеку од тебе???
    Мора многу добро да размислиш за ова, не те критикувам ,пак ќе кажам можеби и те разбирам донекаде , но се ова го напишав со цел да ти посочам на неколку работи за кои треба многу многу добро да размислиш.
    Единственото решение можеш само ти да го донесеш, се надевам ќе биде вистинското.
    Поздрав и се најдобро

15. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Zdravo femina90 i Unfaithful18
    Fala za vasite postovi, koi se polni so BES, epa da vi kazam spored postovite ocigledno imate mnogu malku zivotno iskustvo i samo terata BLA BLA, megutoa vi posakuvam nikogas da ne bidite vo situacija kako mene, zatoa sto toa ne se planira toa doaga samo od sebe i se slucuva za mig.
    Mozebi pred da mi se sluci ova i jas taka mislev ama sega gledam deka ova na sekoj moze da mu se sluci i ne razmisluvajte glupo deka toa e nesto nevozmozno i imajte ja na u izrekata LJUDI CITALJU STRIPOVE, A ZIVOT PISE ROMANE, koga ke imate poveke zivotno iskustvo povelete za sovet i ke go soslusam sovetot , a zborovi ispolneti so BES , FALA ne mi trebaat, jas dovolno sam na sebe tie si gi kazuvam :hai: :hai: :hai:

Pocituvana PERDIJA,

Na tvojot post, stvarno se izraduvav i stavrno e sodrzaen i stvarno me tangira vo celost i blagodaram za razbiranjeto, i na se toa sto mi ukazuvas sum razmisluval mnogu pati i okolu razmisluvanjeto si celosno vo pravo.
    Megutoa kako sto kazav nie so devojkata sme i "semejni" prijateli , a problemot za "nemoznosta" od razdelba e i vo toa sto devojkata e i mnogu bliska so zenami, i koga sum probuval da prekinam sum i velel na zenami da ne se druzi so nea mnogu , no ednostavno nemozam sega i nea da ja razdelam od drugarstvovo.
    Vo pravo si za razlicnata ljubov sprema dvete zeni, i bi dodal deka mazite razmisluvaat so "pomalata" glava vo klucen moment i ke ja zaebat rabotata , koja posle tesko se oprava.
    Sega e situacijata sledna, eve jas da i recam deka nasata vrska prekinuva, ama kako da go sprecam nejzinoto doaganje doma kaj mene kako prijatelka na zenami i kako da ja ubedam zenami da izbegava nejzino drustvo????????, bidejki ocigledno devojkava nesaka da prekinime (dobro i jas ne sakam) ama kako da go povlecime prviot poteg na razdelba i negledanje podolgo vreme nitu intimno , nitu semejno???????
    Se umoriv

Pozdrav

16. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    најлесно е да се тешиме дека такви работи сами се случуваат...не се случуваат сами,ние ги правиме и ние дозволуваме да се случат... а во твојата ситуација незнам што да ти кажам искрено ептен многу си ја заплеткал работата и мислам дека многу тешко ќе биде да најдеш начин да раскиниш со другата без да дознае женати...да не биле пријателки ќе било поинаку ама вака... сепак со среќа

17. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Не гледам друг проблем во прекинувањето на таа врска освен твојата одлучност околу тоа. Доколку навистина решиш да ја прекинеш таа врска едноставно кажи и го тоа на девојката, ако е она човек на место ќе го разбере и прифати твојот збор, доколку тоа не е така она и да доаѓа кај вас на гости, ти во тој момент стани и отиди си од соба, излези надвор, прошетај со пријатели и сл. покажи и го твоето незадоволство од нејзиниот потег. Сепак на сила убавина не бидува. Не би те советувала да продолжиш со пријателката, сепак тоа не е во ред, тоа го знаеме сите. Мене искрено не ми е јасно како може да и се прави другарка на женати а да спие со тебе, за од таа страна да бидеш сигурен дека она твојата жена не ја гледа како пријателка и ни најмалку не и е гајле за неа, таа жена е способна да го уништи твоето семејство без око да и трепне(ова ти го кажувам од женска гледана страна). Не дозволувај да те понесе занесот кон таа жена, везбудата или страста, зошто се тоа е минливо, а семејството е правата вредност на животот и останува засекогаш. Верувај дека доколку ти ја откачиш женската, која очигледно е спремна да оди и да живее во туѓи животи, таа кога ќе сфати дека ти не ја перципираш ,дека ти навистина си решен да прекинеш со неа, она за многу кратко време ќе си најде нов пријател со кој ќе те замени тебе(ова сум цврсто убедена дека ќе биде вака, не од лично ,меѓутоа од блиско искуство).
    Затоа само пак ќе ти кажам , навреме пресечи ги работите, свести се, подобро ти биди повреден , отколку да ги гледаш своите деца како страдаат ,а притоа никому ништо немаат згрешено(немам деца, меѓутоа верувам дека за детето најмногу боли). Ова се минливи фази во животот на секоја идивидуа... само не дозволувај да остават големи последици.

18. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Vidi sega, kako sto rekov za ovaa situacija nekoj da mi kazuvase ISKRENO ke recev pa toa e lesno otkaci ja i kraj, ama sega koga se e tolku izmesano (prijatelka na zenami, decata ni se priblizna vozrast - rodendeni, igroteki itd.) koj znae kaj ni e krajot. A za toa dali e spremna da ni go rasturi brakot neznam bidejki mislam deka ne e takva bidejki i nejziniot brak e vo prasanje, mislam deka ne samo jas sto zbiram sila da se oddelam od nea, tuku i taa treba da sobere sili i da se oddeli od mene.
    Sega gledam deka spojuvanjeto bese nekako polesno :D , od kolku sto mi se cini sega razdelbata :D .
    Edinstveno moram sebesi i nea da ja ubedam deka ova mora da zavrsi (a i da ne pagam na nejzinite solzi - kako velat neveruvaj na zenski solzi).
    Vo konkretnava situacija ne velam deka e kriva taa, KRIV sum i jas, samo baram bezbolen nacin za kraj, duri sum razmisluval za ova da i kazam na zenami (ama toa bi bilo glupost mislam, bidejki nie so zenami nemame nikakva kavga ni nedorazbiranje pa da e posledica ovaa vrska), a znam deka zenami besprekorno me saka, ovaj moj poteg veke znaci nejzino povreduvanje a ne pak da i kazam.
    Za ova prv pat razgovaram, inaku samo so sebe razgovaram :tmi: :D , od tie pricini i se prikluciv na forumov mozebi ke dade nekoj i dobra ideja ili taktika za zavrsuvanje na vrskava.
    Inaku veke taja i zenami se dovovorile da odime na odmor zaedno, koga slusnav zbesnav odma odbiv i kazav deka neznam prvin dali ke mi dadat odmot , a vtoro deka veke sum imal ponuda od edni moi rodnini deka mozi so niv ke odime na odmor (imaat deca priblizna vozrast kako moite), mozebi ova veke e prviot cekor za prekin, koj znae.

19. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    види сега за сега совет би ти дала да не збеснуваш кога ќе ја спомне неа жена ти оти така најмногу може да се посомнева,да се запраша зошто одеднаш и без некоја посебна причина не ја поднесуваш...не ја потценувај нашата женска интуиција :)

20. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Знам дека е тешко, нели ,сите знаеме дека секоја разделба било од каква причина е тешка. И роднина да ни отиде на пат некаде ,тешко е кога го испраќаме.
    Но, исто така знам и дека ако навистина си одлучен, решен и спремен да ставиш крај на оваа врска ти тоа го можеш(ова веќе го зборувам од лично искуство , имав и јас многу врски за кои не верував дека некогаш ќе ставам крај ,но ете не сум била во право). Точно и двајцата сте криви, но сега е веќе касно да се бараат грешките, кривиците, да се пишуваат гревови ,да се напаѓа... еден е Господ кој пишува гревови, тоа не е наша работа, додека сега е најважно да се согледаат работите од вистинската страна, реално и да се сфати сериозноста на поблемот, притоа да се најде решение кое ќе биде прифатливо и најбезболно за двете страни. Зошто во овој проблем не сте само вие двајцата, туку се многу по содржаен, тука се вашите семејства.
    Ти честитам на првиот чекор кој си го направил за одморот, продолжи така, избегнувај ги средбите, не ги прифаќај поканите за повторна средба, зошто тоа само моментално ќе ја разгори страст,а со тоа уште повеќе ќе ти се отежнат работите ,па желбата за да ставиш крај одново ќе биде далечна. Сметам дека блиски контакти во 4очи извессно време не ви се потребни.
    И да како што кажаа погоре, не покжувај бес пред жена ти, биди најнормален, најладен, сигурно ќе ти биде тешко, меѓутоа кога толку те сака твојата жена нема потреба да дозволиш да биде повредена и ова е премногу за неа