Па и за осуда си. Разведи се, па спиј не со еден, со 100 ако сакаш, а не човеков будала да го правиш. И наместо на стојко да мислиш цело време, помисли малку и на детето. И не, не дека не можеш крај да ставиш на аферата зошто он те бара, туку така ти одговара.
А зошто да не? Децата се жртви во вакви случаи. Да не почнам да пишувам каков тип на родител е дедо ми. Многу лошо влијаеше тоа на децата. И не сите што изневеруваат се добри родители.
Тоа дали некој изневерува или не, не е поврзано со тоа каков родител е. Детето секако ќе биде 'жртва', и при развод и при лош брак.
Razvodot e bolen, za majkata , za tatkoto a najmnogu za deteto/ta ako gi imaat. Vozrasnite mozat bez sekogo, no ne sekoj isto go dozivuva,imav prijatelka koja zavrsi so antidepresivi za na kraj da se napie pogolema kolicina i da pocine( posle depresija od razvodot)... detenceto imase 4 i pol god. Toa e samo eden primer(iako mracen), poentata mi bese sakase da prodolzi sama, no napravi greska koja ja cinese mnogu. Site sme razlicni i ne moze da se merime na psiha, nekoj sto ne sme ocekuvale zastanal na noze, nekoj sto sme mislele deka e silen propadnal mnogu.
Не ме разбра. За тебе во ред е таткото да се швалерисува пред очите на децата додека мајка им е на работа? Не би рекла дека тоа е добар пример за децата. Ако веќе фаќаш кривини не мора секој да те знае. Членката убаво си кажа што и е најголем проблем. Мора побрзо да преземе решение, оти работата ќе стане наголема.
Кој се швалерисува пред очите на децата? Чим дошло до изневерување, бракот не бил баш најсјаен. А во нестабилен брак, секако детето страда. Иначе, во брак се двајца, не еден.
Да беше ситуација да дознала дека маж и еба*а некоја си таму, ќе беше разведи се, остави го, гнаса, ама зошто е жена ај да ја тапшаме по рамо и да и кажеме дека е страшно храбра што наместо да си го среди животот, таа пишала на форум. Ма баш.
Наведов пример. Сепак темава е за брачни неверства. Има и такви на кои им шета газот. Сакаат жена домаќинка и плус нешто на страна да имаат. И секогаш при развод е виновна жената, дури и да не изневерувала. Штом се развела сигурно и шарал газот.
Тоа можеш да го кажеш на некого кој не го доживеал тоа. Јас сум доживеала, знам во каков брак биле и знам како било кога започнало изневерувањето и знам како завршиле и ги знам последиците до ден денешен.
@WildMk Искрено, додека работев во социјално, се изнагледав свашта. Ете и други случаи ама на крајот на жалост пак се сведува на исто.
Нека размисли убаво девојката. Да не испадне после овој другиот да има задни намери. Само да ја искористи да се разведе и после да ја шутне како партал.
Прво стварно не сакам никого да осудувам, ама едноставно неверство не може а да не се осуди, поготово делот кај што викаш секојдневно, толку ми се згрози од самата помисла, ама нејсе. Најпрво нешто што треба да направиш е да му кажеш на маж ти, како што собра храброст на форумов да признаеш така и него ќе му признаеш, зошто најподло и најгрозно нешто ми е некого да правиш будала, и не заслужува воопшто жена каква што си ти, затоа ослободи го човекот што поскоро, а за сама себе како знаеш и умееш понатаму, за тебе немам совет.
Не е ни битно дали е 'вистинска љубов' или не. Работата е што воопшто дошло до тоа партнерот да изневери. Не е тоа туку-така, ако е во прашање долготрајна афера. Сигурно нешто не било во ред меѓу брачните партнери, па едниот (или двајцата) да има(ат) потреба да бара(ат) 'љубов' на друго место.