Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Teicka21

Teicka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Еве ова веќе го побуди мојот интерес... Не сум доволно возрасна за да судам или да дадам некој којзнае каков совет, меѓутоа сум дете на разведени родители и отприлика знам како би им било на децата. Тоа сто сакате да ставите крај е сосема праведна работа и добро размислена,за начинот мислам дека е непотебно планирање,ако врската почнала непланирано најубаво е така и да се заврши, можеби со тоа што од ваша страна би требало да има повеќе одбивање за понатамошните средби ( секако не нагло,доволно сте двајцата повредени од тоа што неможете еден без друг ).
    Секако ви посакувам среќа понатаму во животот без оглед која ќе биде вашата одлука...
    И само една работа, некаде прочитав каква репутација ќе имаат децата во градот доколку не дај боже вие се разведете со сопругата... Децата доколку се правилно воспитани,без оглед дали ќе живеат со двајцата родители или само со едниот доколку се обрне внимание на нивните потреби тие ќе израснат во сосема добри луѓе... Има разноразни примери за децата без оглед дали се растени додека родителите се во брак или разведени...

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    армагедон не ни очекував поинаква реакција од тебе...штета што со твоето животно искуство сепак нас не прашуваш за совет...а да е потрагично ти не ни осеќаш грижа на совест за тоа што го правиш...сепак изгледа имам повеќе искуство од тебе...и како и секогаш тој што згрешил не ги сака постовите со бес...не за друго не ги гризе совест и го сакаат полесниот пат...

3. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram za sovetot, i veruvaj voopsto ne ja potcenuvam intuicijata, duri mozebi i premnogu pazam, pa se plasam nekade da ne zgresam

I moe mislenje e deka izbegnuvanje na kontakt ke bide dobro za nas (iako bolno) , bidejki sekoja sredba samo ja razgoruva strasta a i ne treba da se baziram na zenski solzi (neli se veli ne veruvaj na zenski solzi) neznam stvarno sto e najpametno , no prviot cekor so odbivanjeto na odmorot e dobar poteg za ponataka.

I sakam da kazam deka maskite (vo koj sum i jas) cesto zamisluvaat da ja imaat ovaa ili onaa, no sekogas vo razgovor im velam deka taa sto ja imaat im e dovolna (ne smeam da se izdadam, a po priroda voopsto ne sum falbadzija pa ne mi veruvaat na sovetot - hahahha).
    Suma sumarom od dve zeni stvarno MNOGU BOLI GLAVATA !!!!!

4. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Те сфаќам потполно што сакаш да кажеш и целосно те поддржувам. Јас го спомнав моментот со репутацијата на децата, меѓутоа тоа го мислев во однос на родителот кој изневерува, а не на разведен родител. Инаку да, за детето е најважно домашното воспитување, односот негов со родителот, сетоа тоа води кон градење на личноста на детето.
    Поздрав

5. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5

ВЕрувај само доколку се вистински, а тоа тешко кој маж може да го разликува.
    И од една жена многу боли глава ако не знаеш како со неа, а не пак со две, целосно те сфаќам :lol: ама кога веќе си се фатил на орото изиграј го правилно до крај ;)

6. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    femina90,
    Ocigledno ne gi razbiras cuvstvata na sakanje, i situaciite kade treba da se pomogne a ne da se kritikuva, ako nekoj ja znae svojata greska samiot se kritikuva , a dokolku ne ja znae greskata nikoj ne prifaka nikakva kritika od strana. A na forumot prasav za mislenje , normalno bidejki sekoj normalen sekogas prima sovet od bilo koj, a kolku ke go primeni toa e negova rabota.
    I za kraj ne sprema mene tuku ni sprema nikogo ne iskazuvaj bes, pa duri i koga si najluta, zatoa sto so smirena glasva podobro se razmisluva.
    Se nadevam deka ke razberis.
    Pozdrav

7. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Teicka21,

Se slozuvam deka vrska sto pocnala slucajno treba da zavrsi slucajno, no vo praksa tesko odi slucajnosta :wasntme:

A vo pogleda na toa sto te tangira za reputacijata za deca od razvedeni roditeli, potpolno te poddrzuvam, bidejki dali roditelite se razvedeni ili ne , potrebno e deteto pravilno da se nasoci, a moe mislenje e deka treba da bide vospituvano da gi saka svoite roditeli bez razlika na nivnoto raziduvawe, bidejki majka i tatko moze da bidat samo edni.
    I na kraj ne obrnuvaj vnuimanie na KOMENTARI od tipot dete na razvedeni roditeli, toa se komentari od tipot na MALOGRAGANSTINA i tie luge so takvi neargumentirani tvrdenja i predrasudi za mene se MALOGRAGANCI od prv red.
    Te pozdravuvam i ti posakuvam se najdobro vo zivotot, blagodaram sto go razbiras mojot problem
    Pozdrav

8. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    PERDIJA:ВЕрувај само доколку се вистински, а тоа тешко кој маж може да го разликува.
    И од една жена многу боли глава ако не знаеш како со неа, а не пак со две, целосно те сфаќам ама кога веќе си се фатил на орото изиграј го правилно до крај

Abe dobro kaza koga se fativ da go doigram oroto, ama problemot e sto ne mozime da se dogovorime koj da bide orovodecot i se turkame za mestoto :D :D :D

9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Nemam dovolno vreme da gi iscitam site odgovori od ovie mladi devojki no sega ce ti predlozam nesto.
    Namesto da go baras odgovorot od devojkive ti preporacuvam da zastanes od nivna strana ..Ajde sega frli eden pogled na tekstot koj si go napisal .No sega ce napravime edna promena, na tvoeto mesto ce ja stavime tvojata sopruga a na mestoto od taa zena ce dojde nejziniot soprug
    E kako ti izgleda slucajov i bas me interesira sto ce ja posovetuvas sega tvojata zena
    .Bas sakam da go cujam tvojot odgovor na istata promena .
    Se nadevam deka ce ja posovetuvas da uziva vo svojata avantura so nejziniot maz -mnogu ubavo neli -pa zasto da ne taa ne e potrosen materijal neka si poigra nejziniot soprug neka si gi zadovoli svoite potrebi so nea pa ce ti ja vrati koga ce mu zdosadi E tuka se krie odgovorot na tvoeto prasanje ako si mudar ce go razberes i ne ti treba niciv sovet.

10. ARMAGEDON

ARMAGEDON Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    OZBILNAZENA = Ozbilen odgovor!

Vidi vaka da ti kazam deka i ovaa kombinacija sum ja imal vo glava, ali ovaa situacija e za da go iskusis cuvstvoto kako e koga drug te pravi magare (ova stvarno go mislam, i mislam deka vaka ja navreduvam zenami i se kaam za toa i ne e fer sprema nejze, no sluceno e veke).
    Dokolku se postavi prikaznata vo ulogi kako sto ti velis, odgovorot e identicen ako jas razberam ke bidam LUT=BESEN itd., isto i zenami sega da razberi isto ke cuvstvuva.
    E sega sto bi ja sovetuval na forumov, normalno OSTAJ GO i gledaj si ja familijata (ova go ocekuvase za odgovor) i jas go velam toa i sega, ama poentata e kako......?
    Sovet ili mislenje baram za bezbolen izlez od situacijata..........
    Po se izgleda pogresiv sto si jakazav makata na forumov, i najdobro ke bese da ostani tajnata vo mene i da go resev nekako seto ova so vreme bidejki pocnav nekako iako nenajuspesno zapocetok, ama na forumot izgleda nema nekoj so slicen problem nitu pak bil blisku do takvo nesto pa ne ni moze da go oseti toa.
    Kako i da e devojki , blagodarm na tie sto me posovetuvavte bilo kako, a pozdrav do tie sto se nafrlivte na mene , komentirajtre i ponatamu , a ne pisuvajte poveke postovi za mojot problem, bidejki izgleda zgresiv sto kazav i se prijaviv.......... docekan sum takareci na noz

Pozdrav

11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Mislam deka ti vo ovaa vrska baras nesto sto odamna ti go dala tvojata sopruga no ti zdosadilo so vreme .
    Najpametno ce e da najdes nekoj izgovor i da go raskines toa prijatelstvo da se odalecite edni so drugi na vreme - taka ce si go zacuvas domot ,zenata i decata ,ako bilo toa iskreno prijatelstvo nema da se slucelo istoto .I dali vredi za eden seks da go izgubis seto toa sto go imas .Mislam ne

12. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    :clap: така е.Не мора да значи дека ако децата израснат со двајца родители дека ќе бидат нешто попаметни од децата на разведени родители.Се е до воспитувањето.Да се сложувам со тебе

13. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Во врска со постот на Армагедон, би му кажала само едно големо браво :clap: Секоја чест човеку, кој е како тебе, две женички си имаш. Само напред продолжи така, не повредуваш никого, во никој случај.

П.С Вака ти е подобро ??? Ако го издаде твојот проблем јавно на форумот, повеќе од веројатно е дека ќе добиеш критики, и затоа не знам што толку се навреди од нашите постови |( Ти сакаш да го кажеме она што го мислиме или тоа што ти сакаш да го слушнеш? Но очигледно е дека тебе те јаде црвот на совеста, а во исто време убаво ти е, не ти се остава швалерката, а тука дојде само да си ја олесниш душичката, затоа што верувам дека за ова никој не знае.
    Па одозгора си наоѓаш оправдание дека и да ја прекинеш врската нема да можеш да ја одбегнуваш, демек ќе доаѓала на гости, ова, она. Ти лично можеш да ја замолиш да не доаѓа, барем не кога си ти дома.
    Многу ми паѓа грев за жена ти, која не е ни свесна какви лицемери има до неа. Почнувајќи од тебе, па се до „пријателката“ која сигурно и се смее зад грб, забодувајќи и рогови.
    Јас бев само искрена, а ти ако си барем малку совесен човек нема да се налутиш на мојата грубост кон тебе, бидејќи сигурна сум дека длабоко во себе, самиот си свесен дека само тоа го заслужуваш.

14. ema21

ema21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site jas sum nova na forumot i se prikluciv samo zaradi toa sto i jas se soocuvam so slicen problem. vo mojot slucaj jas sum taa sto e izneverena, vo brak sum tri godini i imam dete. so mojot soprug se zapoznavme dvajcata bevme mnogu mladi nemavme bogznae kolku dolga vrska no taa sto ja imavme bese se med i mleko.koga stapivme vo brak rabotite pocnaa da se promenuvaat....dvajca mladi i ne iskusni....no sepak ne bese tolku loso. pred nekoj den toj si go zaboravi mobilniot doma i jas mu gi procitav porakite sto gi pisuval na nekoj devojka(nemazena) toj nesak da priznae nisto veli deka nisto ne se slucuvalo pomegu niv. no jas znam deka toa ne e taka .sigurna sum deka ima nesto pomegu niv....neznam sto da pravam ne mozam da zamislam ako e vistina . nikogas ne bi mu prostila...

15. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    штом пишувал пораки на некоја немажена без да знаеш ти многу е веројатно дека има нешто,е сега според содржината на пораките сама ќе сфатиш што се случува,колку и да одрекува тој...разговарај со него меѓутоа на смирен начин без викање,со убаво прашај го што се случува и зошто,оти ако почнеш со карање и викање автоматски ќе се брани и ништо нема да ти признае,сите така прават,а и ние женскиве не сме нешто поразлични...па потоа ќе си размислиш,што како...

16. ema21

ema21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    znam deka e taka probav da razgovaram so nego toj tvrdi deka nema nisto jas go poznavam znam deka lazi no nemozam da ne vikam mnogu sum nervozna toj se pravi kako nisto da ne se slucilo a ja poznavam i devojkata ne licno no ja znam. sakam da se razvedam ne mozam da go podenesam odvraten mi e... no mi e zal za deteto nemozam da doneskam nikakva odluka jas so nego sum porasnata i sega mi e strav na sekoj cekor sto ke go napravam...baram sovet ke poludam

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    штом што се однесува до тебе си спремна на равод,направи го тоа одма.и тука детето нема врска.поубаво и додека е мало.а штом уште сега почнал вака,па и негира,лаже,искрено не верувам дека нешто со годините ќе се смени.затоа додека е детето мало,и ти си млада,барај си ја среќата на друго место

18. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    ја би ти рекла да не брзаш,остави да помине некој ден,недела за тоа време ќе размислиш,ќе видиш што како се случува...незнам пред колку време се десило тоа,можеби ќе се смени нешто,ќе ти признае,ќе се покае...незнам што да ти кажам,јас мислам дека некогаш вреди да се бориш да си го спасиш бракот и после неверство,но зависи прво колку маж ти заслужува шанса,а тоа само ти си го знаеш

19. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Драга Ема, навистина имаш голем проблем, бидејќи и јас како и другите девојки го делам истото мислење-дека мажот ти те изневерува. Или барем пробал да ја заведе девојката на која и праќал пораки.Ти знаеш најдобро што пишувало во пораките, и можеш да заклучиш што отприлика се случува со нив. Јас нема да те советувам да го оставиш мажот ти, бидејќи имате мало детенце, а добар разговор може се да разреши и тој никогаш да не ја повтори истата грешка. Уседни го на еден добар муабет, кажи му дека си се распитала и се си дознала, кажи му дека му даваш последна шанса па нека внимава дали и како ќе ја искористи. Ако е спремен да ја прокоцка иднината на своето детенце т.е ако го оставиш и тоа израсне без татко, нека повели. Во краен случај ако ја знаеш девојката на која пишувал пораки, состани се со неа покажи и’ и нејзе малку заби. Поздрав и секое добро.

20. perdija

perdija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Целосно се сложувам со Unfaitful18 . Најлесно е да се разведе човек, но најважно, најтешко и најценето е да успее да се среди, да се пронајде самиот себе си, да сфати што сака во животот.
    И јас те советувам истото да си седнеш со мажот ти, да видите до каде сте, што сакате во животот и дали сакате да бидете пак заедно, дали има сеуште нешто што ве поврзува(освен детето)...
    Знаете како вика една поговорка, секој маж кој оди по други жени на крај пак ќе си дојде дома, своето е најмило.
    Незнам зошто меѓутоа јас воопшто не го сфаќам толку трагично неверството од машка страна, најверојатно зошто сум сигурна дека мажите изневеруваат поради своето его, а жените изневеруваат поради љубов(иако не мора секогаш да е така).