Imam majka,no isto ko da nemam.I taa se plasi od nego i negovoto vlijanie so prijatelite,a i nema sila da me zastiti,pa pri nekoj incident koga kje ja viknev ,samo me sovetuvase kjuti si,on ako vika ako e pijan,ti ne mu odgovaraj,ne go baraj,ostaj go.koj sto si pravi za sebe si pravi..itn. Mu ima samo kazano na usta deka treba da znae deka ne sum bila sama,no toa taka samo ednas kazano i tolku,kolku pred nego,a dela nikakvi...Kaj nea nema mesto i uslovi za zivot za mali deca,ona vo poladni uslovi sedi,.alo mesto,plus i si bega od problemi komsii da ne gledaat tepacki,policii.. Ama od nejziniot sovet sto prekjutuvav,on samo polos stana.Se posilen i posilen i otkoga oseti kaj mene kako strav,Uste povekje mi se zakanuva i sili.A jas za da ne gi potresuvam i decata kje prekjutam,i on toa go koristi i e se posilen.Da i ja mislev seka e kriza,no me plasi sto nema kraj,i samo se povekje zima zamav na poloso.Neznam kaj e krajot,a sega pocna i uopste da ne se probira doma,i iako mi e tesko sama i si placam i trpam,od druga strana pa pocnav da osekjam olesnuvanje sto bar ne e doma da trpam strav.Znaci ni vaka ni taka.Zivotov mi propaga mlada,sama,so deca24/7 bez podrska,ljubov,bracen DRUGAR,aod druga strana pak i toa vreme kasno koga kje dojde samo fuci niz doma i vnesuva strav i nemir,pa koga bi izbirala megju dvete zla,bolje e koga go nema.No bidejki nemam kaj da idam,a i decata da ne gledaat horor film vo zivo.Si trpam i placam i molam Gospod da me zeme so bolesva,zasto samo taka kje se spasam.Inace sex 1 do 2 pati u mesecot,a ponekad i so pauzi,kako sega na primer ne sme imale 3 meseca..No vekje od tolku navredi i zakani i strav, i mene ne mi ni paga na misla toa so nego..Dali ima i druga ili samo pie,neznam.. A toa za dokazi imam poraki slikano od tel.kaj sto mi se zakanuval do nedogled,kako krvta kje mi ja e*el,kje me zapalel,ke me ubiel,nemalo da postojam,smrdlo..i sl.Pa na mejl gi staviv za i ako mi iskrsi tel.da gi imam na net,zasto neznam sto me ceka so covekov,ali kaj da gi dadam,i sto ponataka?A koj ke me zastiti da neme ubie posle toa? I kako decata ke go podnesat toa,moze da se mrdnat od vreskanje i stres.U zatvoren krug sum pritisnata da moram da trpam,sto i da mi pravi:varal,piel,vikal,pa i mozda za udril i ubil..Ete zatoa mi doagale crni misli na momenti,zasto ne gledam spas,Pa ova so najverojatno kancer da debeloto crevo,mnogu i ne me isplasi,duri i kako milo na momenti,zasto ke se spasam!!!Ali samo decata,decataaaa.Koga ke mi tekne na niv srceto mi se krsi.Inace da sum sama,ama ic od smrta ne se plasam
Ima edna grupna fb se vika one can, pisi anonimen post do adminstratorot da go objavi. Sigurno ke se najde tamu advokat ili strucno lice da te sovetuva kako da postapis vo tvojot slucaj.. So srekja
@*Senorita* На три наврати те читам дека ќе се спасиш ако умреш. Бори се, жено! Барај спас и од болеста и од маж ти, по секоја цена. Мисли на децата, велиш приврзани се за тебе, навистина гледаш спас во тоа што ќе умреш, па тие да му припаднат на тој алкохоличар, насилник?!
Женски дај малку да бидеме попрагматични и поконкретни. На женичкава и е потребна нова перспектива и подршка. Во моментов на мене ми текнува да се обрати во невладината ЕСЕ. Дали некој има друга идеа, кој би можел да помогне. Друга конкретна невладина?
Da znam,svesna sum za se,no NEMAM SILA za borenje.Pogotovo za borba so nego.A nemam ni uslovi ni pomos.Zatoa ke ziveam ko rastenie i ke trpam dur mozam .A za borba so bolesta,se resiv ke ja pocnam procedurava denovive i ke ispituvam..Pa sto ke dade Gospod toa.Inace za isplasena sum mnogu isplasena.i Za dvete raboti.No go molam Bog da mi dade hrabrost i sila Da da,ete dobroto od se sto tuka si ja otvoriv dusata i vie me ubedivte barem da ispitam za bolesta iako odnapred si znam sto e.No ke se boram kolku i da e tesko radi decata.Vi blagodaram na site sto mi gi otvorivte ocite i da se boram barem za zdravjeto radi seve i decata
Кризен центар “Надеж“ Платформа за правна помош ЕСЕ - Центар за правна помош Скопје -------------------- Адвокати Здруженија Преку Министерство за правда се организирани -------------------- Јави се на местава и распрашај се за опции да го напуштиш и како. Во меѓувреме, посети психијатар.
Знам една особа што има маж,деца. Женава пишува со други,договара средби и ги остварува средбите. Пред други се прави фина поштена а од друга страна е друго. Живее во нејзин свет. Погрешен избор на партнер. Женава почна да ми влијае. Почна да ме иритира. Зборот ми е ради нејзе и таквите како нејзе престанав да верувам у љубов. Почнав да се сомневам дека никад нема да најдам права љубов. Уште сум на почеток верувам у мене дека ќе ги тргнам тие мислења Али како? Без коментари како тоа сум дознала, и дилиндарски ствари. Фала мнг.
Ти сакаш да оздравиш и ние сите сакаме ти да оздравиш. Животот е премногу убав, за поради една недорасната личност да се чувстуваш така.. Да си го сакала и нема ништо лошо во тоа но нештата се менуваат и можда ќе сакаш некој друг уште повеќе од тоа што си мислела дека можеш да сакаш.. Не солам памет, немој да се разведуваш од него засега, немој да му објаснуваш, немој да се расправаш и да му судиш но најди друго место (кај родители, кај другарка блиска) раздели се од него, храни се здраво, размислувај позитивно, читај вицови, слушај многу музика едноставно секоја минута прави се што ти носи добро расположение и мир. Никако и најважно немој да заборавиш читај ја Библијата и моли го Бог за заздравување и подобро утре и тоа ќе дојде! Бог секогаш ги слуша нашите молитви. Уживај во животот,слушај ги препораките на лекарите и немој да размислуваш за ништо негативно а уште помалку за луѓе кои се во овој момент не значат ништо, имаш борба со друго а не со него и таа борба треба да ја добиеш и ќе ја добиеш. Stay positive!
Здраво Никогаш да не давате друга шанса на тие што ве изневеруваат никогаш, кога го правеле тоа многу добро знаеле што прават. Јас дадов и најмногу се каам за тоа накрај завршив со насилство. Тој што вистински сака никогаш нема да изневери и понижува.
Ако бракот е да трпиш неверства и да останеш после сите понижувања од партнерот бидејки немаш каде ништо не си створил главна цел ти била брак, деца, домаќинство, па сите приходи се од него и ке немаш леб без него, тогаш сте најголеми губитнички во животот, мали глувчиња што се во сопственост на искусни мачки.
Сега те читам и стварно ова не е лесно посебно кога немаш поголема фамилија да те заштити, Погоре феминките ти пишаа најдобро е да побараш помош, има центри против семејно насилство сигурно ќе ти помогнат, можеби ќе добиеш и некое место за живеење, подобро платена работа и ќе можеш да се спасиш од идиотот, а со него после полицијата нека се расправа. Немаш услови знам за тоа седиш таму и трпиш, ама потруди се побарај помош, прашувај јавувај се ќе ти излезе среќа сигурна сум. http://semejnonasilstvo.mk/ овде имаш број јави се да разговараш еве какви мерки и заштита може да имаш https://www.pravdiko.mk/merki-na-zashtita-od-semejno-nasilstvo-soglasno-noviot-zakon/
И јас исто мислам. Личности за кои мислев дека се мирни, посветени на фамилија ме разочараа и изневеруваа и тоа со двајца. Мислам дека и работното место влијае на ова. Личноста додека беше во помала фирма со повозрасни враотени ништо, сега со помлади и нешто на обука во Германија и еден за таму, еден тука и плус маж. Истата со колешка од работа заедно беа отидени на обука во Германија и двете таму со други. Не дека се замарам што сака нека прават, ама чисто онака да пишам дека сптен се разочарав кога дознав што има во глава и што прави со повеќе мажи, а има големи деца.... Не им е срам на овие да се појават дома не ми е јасно, што мислат кога ќе ги погледнат во очи.
А зошто тебе тоа те интересира? Од кај знаеш нивниот брак каков е, од кај знаеш мажите какви им се, како ги третираат и каква врска имаш ти со нивниот брак за да си разочарана? Не ти згрешиле тебе ништо па да си разочарана. Работното место не влијае никако. Не бидете ко тие мажите што не ги пуштаат жените никаде за да немаат шанса да налетаат на некого. Ако не сакаш да изневеруваш нема да изневеруваш и сите мажи да ти се понудат на тацна.
Не ме интересира само да си кажам дека од секој се може да се очекува и онака разочара од личноста зошто ми е блиска. Влијае и тоа многу.
Sakam javno da gi spukam ovie preljubnicive mazot mi i svalerkava, imam zaprepastuvacki poraki od niv, Kako da im se odmazdam a da ostanam na dostoinstveno nivo?